1. vorige
  2. volgende

Tjon En Fa vs Quintero in kwartfinales 200 meter sprint

BARRANQUILLA- Jaïr Tjon En Fa treft een oud-bekende in de kwartfinale van het onderdeel 200 meter sprint. De Surinaamse baanwielrenner is gekoppeld aan thuisrijder Kevin Quintero tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen.

In juni troffen de twee elkaar in Cochabamba, Bolivia tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen met als inzet de bronzen medaille. Quintero won en hield de Surinamer van het erepodium af. Dinsdagmiddag iets na vieren in Colombia strijden ze op een plek in de halve finales van de CAC Games 2018.

Tjon En Fa drong door tot de laatste acht door in de derde serie Luis Cordon van Guatemala te verslaan. Zijn tijd was 11,132 seconden. Quintero ontdeed zich in de tweede serie in 10,526 seconden van Edgar Verdugo van Mexico. Lokale wielerheld Fabian Puerta had in de eerste heat Alberto Ramos van de Dominicaanse Republiek in 11,273 seconden klein gekregen.

In de series vier, vijf en zes kwamen Hersony Canelon (Ven), Brandon Pineda (Gua) en Cesar Marcano (Ven) als winnaar uit de bus. Ze versloegen respectievelijk Alejandro Mainat van Cuba (10,646 seconden), Manuel Resendez van Mexico (10,628) en Yansel Arias van Cuba (10,998).

De zes winnaars van de achtste finales voegen zich bij de Trinidadianen Nicholas Paul en Njisane Phillip, die zich dinsdagochtend rechtstreeks uit de kwalificatie hadden geplaatst met de twee snelste tijden. De match-ups van de laatste acht zijn Paul vs Marcano (eerste heat), Phillip vs Pineda (tweede heat), Puerta vs Canelon (derde heat) en Quintero vs Tjon En Fa (vierde heat). In alle series wordt vanaf de kwartfinales het best-of-three-principe gehanteerd. Wie als eerste twee races wint gaat verder.

  1. heat 5
  2. quintero 4
  3. seconden 4
  4. tjon 3
  5. amerikaanse 2