1. vorige
  2. volgende

Hoofdbureau politie mogelijk op andere plek

PARAMARIBO,26 apr – Mocht er ooit echt een nieuw hoofdbureau van politie komen, dan is dat waarschijnlijk op een andere plek. De eerder gekozen locatie waar nu een deels gebouwd hoofdbureau staat, lijkt niet geschikt. Nu er ook aan nieuwbouw wordt gedacht, is uitkijken naar een andere plek ineens een optie.

Toch had de oppositie onlangs gewaarschuwd dat de ‘plotselinge’ afkeuring van het bouwwerk ook te maken had met de plek. Het betreft een stuk land aan de zuidzijde van Paramaribo. De vorige regering vond het strategisch genoeg, ook al omdat op de oorspronkelijke plek het monument van de revolutie prijkt. Nu lijkt ook de nieuwe plek niet zo geschikt. “Als justitie besluit tot een andere opzet, dan zouden we moeten kijken naar de locatie. Is het wel de juiste locatie, gezien de verkeersdrukte”, zei minister Rabin Parmessar van Openbare Werken tijdens een persconferentie.

Die verkeersdrukte is overigens niet van vandaag. De vraag is ook waar van Paramaribo wel beter geschikt zou zijn om er een hoofdbureau neer te zetten. Zo’n alternatief ook werkelijk realiseren, dat wordt de prestatie van het jaar. Hoe het ook zij, het Korps Politie Suriname krijgt nog een stevige hap geduld te slikken. De ‘droom’ van een nieuw hoofdbureau van politie lijkt nu weer iets verder dan ze leek. Het oorspronkelijke hoofdbureau werd in 1980 beschoten en door brand verwoest. De militaire staatsgreep werd zo ingeluid.

  1. hoofdbureau 5
  2. plek 5
  3. paramaribo 3
  4. politie 3
  5. locatie 3