1. vorige
  2. volgende

SHTTC en IICA gaan samen toerismetrainingen verzorgen

Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) en Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA) hebben gisteren een overeenkomst getekend voor het verzorgen van “Customer Service Training for the Tourism Industry” onder het project “Model for increased participation by Indigenous Communities in Suriname’s Tourism Product”. De trainingen zullen verzorgd worden in de dorpen Redi Doti, Pierre Kondre, Cassipora en Powakka.
Dit project wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB) en in Suirname uitgevoerd door IICA in samenwerking met Stichting Equal Chances @ Green Development.
Het doel van dit project is om inheemse gemeenschappen in het district Para middels trainingen en productontwikkeling gereed te maken, zodat zij verder kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het toerisme in hun gebied.
Toerismeontwikkeling in deze gebieden kan ertoe bijdragen dat vooral jongeren en vrouwen een tweede kans krijgen om aan toerismeactiviteiten te participeren en zodoende een bestaan op te bouwen.
Onder deze overeenkomst zullen klantvriendelijkheids- en tourguidingtrainingen door de SHTTC worden verzorgd. Voorts zal er onder dit project ook gewerkt worden aan de ontwikkeling van het toeristisch product.

  1. project 4
  2. tourism 3
  3. for 3
  4. stichting 2
  5. training 2