1. vorige
  2. volgende

Mighty Youth

PARAMARIBO - Mighty Youth, het populaire muziekduo dat twee jaar geleden ophield te bestaan vanwege een ruzie, krijgt nieuw leven ingeblazen. Oprichter Finke geeft daarmee gehoor aan de vele aanvragen van Mighty Youth-fans voor een heroprichting, ondanks dat hij eerder zei dat de groep het hoogtepunt al had bereikt. 

Hij wil het wel anders gaan doen. "We gaan het niet meer met zijn tweeën doen, maar met zijn vieren, met of zonder Tjatjie. Wie de andere leden zullen zijn, laten wij in de loop van het komend jaar weten", zegt Finke. Hij zegt zijn ex-collega Tjajtie nog te moeten contacten via de organisatie waarmee hij samenwerkt.

Uit een gesprek dat de Ware Tijd met had blijkt echter dat hij niet bereid is zich weer aan te sluiten, dit vanwege zijn eigen solo carrière. "Ik vind Finkes besluit helemaal niet erg, maar ik ben niet geïnteresseerd in meedoen. Ik wens hem juist veel succes met de heroprichting."

Hij zegt dat Mighty Youth een fout was die hij niet meer wil maken. Zijn hoogtepunt met de groep was dat ze onmisbaar waren. Ze waren gewoon overal, traden overal op. "We waren een gevaar voor vele artiesten", lacht Tjatjie terugblikkend.

Volgens Tjatjie zijn de heren uit elkaar gegaan omdat er in de groep sprake was van miscommunicatie, tot het op een dag verkeerd afliep. "Ik heb geen zin het goed te maken met Finke. Hij heeft zijn kans gehad, maar heeft het verpest."

 
  1. mighty 3
  2. youth 3
  3. finke 3
  4. groep 3
  5. tjatjie 3