1. vorige
  2. volgende

AVD afgesloten met gouden plak en veel prijzen

De deelnemers die de Avondvierdaagse (AVD) de volle vier dagen hebben uitgelopen, kregen zaterdagavond bij aankomst op het BVSS-terrein een gouden plak. Dit cadeautje is ter ere van de vijftigste editie van de AVD. Wandelaars en publiek hebben genoten van het grootste wandelevenement van Suriname. Bij verschillende hotspots werd uitbundig gedanst. De wandelaars werden verwelkomd door Simpel, Enver, MC Laco en enkele anderen.

De winnende groepen bij de junioren zijn: op de eerste plaats Libi Trobi Krioro, gevolgd door Si Da Bo, plek nummer drie is voor NDP Kotogroep en op de vierde plaats eindigt Korps verkeersbrigadiertjes. In het bijzonder klassement op de eerste plaats: Sranan Brom'ki. Op plaats nummer twee The Musical Kids, op de derde plaats The Bikers en tot slot van deze klasse Chegera's Kids. In de Jubileumklasse, op de eerste plaats: Libi Trobi Krioro, nummer twee is Raimo Gemerts Connection en op de derde plaats staat Jong Powisi.

Bij de senioren zijn er heel wat categorieën. In de algemene categorie gaat de eerste prijs naar Raimo Gemerts. Verder opeenvolgend: B-Fit, AZP en Fly Su NL. De bijzondere prijs ging naar PCS. Speciaal voor deze editie is er een 50 jaar jubileumprijs geïntroduceerd. De winnaar van nummer 1 tot 5: Powisi Original, St. Vincentius Ziekenhuis, Surinaams Bijbelgenootschap, Pax Kristi en Reflexion.

In de culturele categorie wint Tuberoos, gevolgd door Paporo's, Prefoeroe en Mi Afi. De bijzondere prijs binnen de culturele klasse gaat naar Pijorie Woyapore, op de tweede plaats Ondrofenie en als hekkensluiter Krin Konsensi. De jubileumprijs binnen deze categorie is voor Wi Tro Tro die wordt gevolgd door Naks, Wayono, Paporo's om te eindigen met Fiamba.

In de bedrijvenklasse staat op plek nummer 1 EBS waarna in volgorde komen: Parbo Brassband, Fernandes en 's Lands Hospitaal. Een bijzondere prijs gaat naar Simson Gym. Binnen het jubileumklassement staat Telesur aan kop met daarna 's Lands Hospitaal en op de derde plek Diakonnessenhuis. Plaats nummer vier wordt ingevuld door AZP. Dat zijn drie ziekenhuizen op een rij.
Voorzitter van de BVSS, Purcy Olivieira kijkt terug op een geslaagd evenement. Hij is blij dat er geen noemenswaardige problemen zich voorgedaan hebben.

Ivo Rosseels
  1. plaats 9
  2. nummer 6
  3. prijs 4
  4. gevolgd 3
  5. plek 3