1. vorige
  2. volgende

Parlement begint laatste etappe met uitdagingen

PARAMARIBO,28 apr – Het parlement begint de laatste etappe in haar bewogen vijfjarige termijn te midden van controverse. De politieke spanningen waren nog nooit zo aan de oppervlakte de afgelopen jaren. En de oppositie nog nooit zo sterk.

Uiteraard zal dit laatste ten koste gaan van de omvang van de slagkracht van de regeer coalitie. Die is nu zo uitgedund dat al bij de minste deining zaken politiek scheef kunnen hangen. De begrotingsbehandeling staat voor de deur en het is meteen de test voor het parlement. Haalt de begroting voor 2014 van de regering Bouterse – Ameerali het of niet? Het is de centrale vraag de komende weken, waar hoe dan ook de coalitie een positief antwoord op zal moeten geven. Tegelijkertijd is daarmee ook het lot van dit parlement bezegeld.

Hoe fel en oprecht en diepgaand de debatten rond de begroting ook zullen zijn de komende weken, het heeft het er niet veel van dat het uiteindelijk wat uitmaakt. Zo de debatten ook werkelijk fel en oprecht en diepgaand zullen zijn, het parlement krijgt waarschijnlijk niet veel meer te doen dit jaar. Nog wat wetgeving misschien, maar het mag worden aangenomen dat de rol zo goed als uitgespeeld is. Met goed fatsoen valt niet in te zien waarom het risico zou worden gelopen nog meer gezichtsverlies te lijden. Met ooit zes en dertig man was vergaderen al niet zeker. Waarom met zes en twintig dan wel?

  1. parlement 4
  2. laatste 2
  3. coalitie 2
  4. begroting 2
  5. komende 2