1. vorige
  2. volgende

Parlement start niet door stuurloze regering

PARAMARIBO, 28 apr – De regering is nogal onvoorbereid naar de eerste dag gekomen van de begrotingsbehandeling. Anders dan enigszins werd gevreesd slaagde de coalitie erin voldoende leden op de been te brengen. Er was quorum.

Waar het faliekant mis ging, was aan regeringszijde. President Desiré Bouterse, noch vicepresident Robert Ameerali was aanwezig. Daar niet was voorzien in een behoorlijke vervanging, konden de nieuwe leden van het kabinet niet worden voorgesteld aan het parlement. Aanvankelijk ging parlementsvoorzitter Jennifer Simons er vanuit dat de minister van Binnenlandse Zaken automatisch vervanger was. Dat bleek niet het geval, de vorige minister van Binnenlandse Zaken Soewarto Moestadja was als persoon aangewezen.

Uiteindelijk werd de vergadering geschorst. Na ruim een half uur daagde vicepresident Ameerali op. Hij introduceerde de drie nieuwe ministers en de onderminister. Een woord van protest liet Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) horen. Hij vindt dat president Bouterse zelf het zou moeten opbrengen om de nieuwe bewindslieden voor te stellen. Het zou ook geen respectvolle houding zijn van het staatshoofd om op zulke momenten weg te blijven.

  1. nieuwe 3
  2. leden 2
  3. ging 2
  4. president 2
  5. bouterse 2