1. vorige
  2. volgende

De opening van de Carolinabrug heeft vertraging opgelopen

PARAMARIBO - De opening van de Carolinabrug heeft vertraging opgelopen. Eerst zou de oeververbinding rond Srefidensi worden geopend, maar omdat de aansluitingsweg aan de kant van Redi Doti nog niet af is, is de ingebruikname verschoven naar 20 december. Dat zegt parlementariër Lesley Artist van de Mega Combinatie (NDP) en dorpshoofd van Redi Doti tegen de Ware Tijd.  

De weg aan de kant van Paramaribo, zes kilometer lang, is inmiddels af. De twee kilometer aan de kant van Redi Doti moet nog worden opgehoogd met lateriet. De werkzaamheden die worden verricht door Haukes NV liepen vertraging op door aanhoudende regenval in de afgelopen weken. De weg zal niet direct geasfalteerd worden, omdat de grond eerst stabiel moet worden. Dit kan bereikt worden door auto's erover heen te laten rijden. "We kijken reikhalzend uit naar de opening van de brug, omdat daarmee de dorpen Redi Doti, Pierre Kondre, Kumbasi en Casipora uit hun isolement worden gehaald", benadrukt Artist.

De brug nabij Carolina komt  ruim zeven jaren later dan gepland. In 2007 werd de in aanbouw zijnde brug aangevaren door een ponton van Rudisa. Er loopt nog altijd een rechtszaak tussen bouwbedrijf Van Kessel en Rudisa over wie de schade moet vergoeden. Rudisa vindt onder andere dat het bouwbedrijf heeft nagelaten aanvaringspijlers te plaatsen voor de brug.

De gunning voor de bouw van de nieuwe brug ging naar Ballast Nedam. De wegen worden door Haukes aangelegd. De kosten hiervoor liggen rond de vijftien miljoen Surinaamse dollar.
  1. brug 5
  2. redi 4
  3. doti 4
  4. kant 3
  5. rudisa 3