1. vorige
  2. volgende

Serieverkrachter moet tien jaar brommen

PARAMARIBO - “Ik zie geen reden om je een lagere straf op te leggen dan de eis van de officier. Wat je met die vrouwen hebt gedaan heeft voor opschudding gezorgd in de samenleving.” Dit zei kantonrechter Marie Mettendaf tegen Edgard J. voordat zij hem vertelde dat hij voor een lange tijd achter de tralies zal verdwijnen.

De man staat terecht voor de verkrachting van drie vrouwen. De magistraat veroordeelde de verdachte tot tien jaar onvoorwaardelijke celstraf. Ze nam hiermee de strafeis van openbaar aanklager Reshmi Rathipal over. Edgar J. zat muisstil in de beklaagdenbank en was gedurende de hele behandeling van de zaak kalm.

De 48-jarige verdachte heeft vorig jaar twee meisjes gedwongen om op een afgelegen plek aan de Suralcoweg in het district Para seks met hem te hebben. Een zwangere vrouw was zijn derde slachtoffer. De rechter vertelde de verdachte gisteren dat zij goed nagedacht heeft voordat zij een besluit nam om haar vonnis uit te spreken. "Ik acht het bewezen dat jij de vrouwen hebt verkracht. Je zei dat je een relatie met eentje had en de andere goed kende, maar dan nog mag je geen seks hebben met een vrouw tegen haar wil. Op zo'n kwaadaardige manier? Niemand zou dat willen. Ik heb geen woorden voor jouw daden."

Edgar J. vertelde eerder dat hij afspraken had met een van de slachtoffers, maar dat zij opzettelijk bezwarende verklaringen aflegde om hem achter de tralies te houden. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte de vrouwen op slinkse wijze zover wist te krijgen om op afgelegen plekken seks met hem te hebben. "Uit de bewijsmiddelen en alle verhoren met de getuigen en benadeelden is het gebleken dat je die vrouwen hebt verkracht. Twee kinderen vertelden dat ze in de auto waren en je die vrouw nog in het donker op de achterbank hebt verkracht." Toen de beklaagde de gelegenheid kreeg voor een laatste woord bleef hij zwijgen.

Volgens de officier zou Edgar J. dezelfde modus operandi gebruikt hebben om al zijn slachtoffers te bedreigen met een gasbuks om ze daarna te verkrachten. De rechter vertelde de beklaagde dat zij diep teleurgesteld in hem is, omdat hij ook vader is. "Het leek wel je werk om die vrouwen zo te pakken. Er zullen wel meer vrouwen zijn die je dit hebt aangedaan. Misschien durven zij niet te praten. Dit is verschrikkelijk. Je hebt echt voor opschudding in de gemeenschap gezorgd. Dit kan gewoon niet!".

  1. vrouwen 7
  2. vertelde 4
  3. verdachte 4
  4. edgar 3
  5. seks 3