1. vorige
  2. volgende

Schooldirecteur verschijnt niet op rechtszitting

De directeur van een middelbare school die als verdachte wordt aangemerkt en op vrije voeten is, verscheen niet op de rechtszitting woensdag. Haar raadslieden Irene Lalji en Oscar Koulen hebben aangegeven dat de verdachte ziek is en overlegden een attest. De directeur wordt verdacht van verduistering van geld in dienstverband.

De raadslieden hielden rechter Cynthia Valstein-Montnor voor dat hun cliënt in januari een operatie moet ondergaan. De getuige die gedagvaard was, werd niet gehoord. Valstein vindt het belangrijk dat de verdachte geconfronteerd kan worden met de verklaringen van de getuige. Zij stelde deze zaak uit naar de rechtszitting van 4 februari 2015, want dan wordt aangenomen dat de verdachte voldoende hersteld is van haar operatie.

De vrouw zou in de periode december 2012 tot en met februari 2014 in totaal SRD 33.815,30 hebben verduisterd van de school. Dit geld was bestemd voor de aanschaf van schoolapparatuur, de bouw van leslokalen, een ruimte voor scholieren en het bestraten van bermen voor de school. Verder zou de verdachte cheques valselijk hebben opgemaakt. Daarnaast zou zij de handtekening van de onderdirecteur, die mede moest tekenen op de cheques, hebben vervalst. Ook zou ze employees van de bank bewogen hebben tot afgifte van SRD 56.500 door een valse naam of hoedanigheid aangenomen te hebben.
Bij de politie had de verdachte verklaard dat zij in geldnood zat, geen uitweg zag en daarom het geld gebruikt heeft. De verdachte kwam op vrije voeten, nadat de rechter-commissaris haar inverzekeringstelling onrechtmatig had verklaard bij de toetsing.
  1. verdachte 7
  2. school 3
  3. geld 3
  4. directeur 2
  5. vrije 2