1. vorige
  2. volgende

‘Geen Russisch roulette met mensenlevens’

PARAMARIBO, 29 apr – Met mensenlevens wordt niet gegrapt. Dit zegt minister Ra in Parmessar van Openbare Werken, OW. Het is ook waarom het politiehoofdkwartier in aanbouw niet goed bevonden is. Niks geen overhaaste conclusie, zoals topambtenaar op OW Dayanand Mungra onlangs suggereerde.

Volgens de bouwkundige zou de conclusie van een team deskundigen overdreven zijn. Met wat herstel werk hier en daar was het bouwsel nog te redden. Mungra was zelf betrokken bij het toezicht op de bouw. “Niemand heeft deze deskundige naar zijn mening gevraagd. Het is jammer dat hij geen moeite heeft gedaan om gehoord te worden door zijn ambtelijke meerdere”, zegt Parmessar tegenover de Times of Suriname. Hij hecht aan de kwaliteit en integriteit van zijn onderzoeksteam. Dat zijn particulieren die hun sporen verdiend hebben.

Zij vinden het bouwwerk goed voor de sloop. Mungra’s tegenwerpingen kunnen niet worden gestaafd met rapporten of zelfs notulen van vergaderingen over zijn periode als toezichthouder. Volgens Parmessar heeft hij geen zin in een potje Russisch roulette. “Het onderzoeksteam heeft zijn onderzoek gedaan volgens wetenschappelijke richtlijnen. Overal staat vermeld welke onderzoeksmethode ze hebben toegepast, op basis waarvan ze concluderen dat het gebouw kan instorten. Zolang ik minister ben van OW zal ik niet de verantwoordelijkheid op mij nemen een gebouw aan te bieden dat elk moment op het hoofd van de gebruikers terecht kan komen.”

  1. parmessar 3
  2. zegt 2
  3. minister 2
  4. goed 2
  5. conclusie 2