1. vorige
  2. volgende

Bewoners Wageningen blij met beloofde herstel weggedeelte Jenny-Henar

WAGENINGEN - Bewoners van Coronie, Wageningen en omgeving zien met het woensdag begonnen herstel van het weggedeelte tussen Jenny in Coronie en Henar in Nickerie, een belangrijke wens in vervulling gaan. Dit was duidelijk te merken aan de reacties kort nadat minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie en zijn collega Gillmore Hoefdraad van Financiën, symbolisch enkele meters van de weg asfalteerden. President Desi Bouterse gaf daarvoor het officiële startsein.

"Ik ben blij dat de weg eindelijk wordt aangepakt. Het zag er verschrikkelijk uit", vertelt Marvin verheugd. Hij vindt dat het herstel te lang op zich heeft laten wachten. "Voor mij is dit echt een mijlpaal", zegt een vrouw die in Wageningen geboren en opgegroeid is. Net als Marvin vindt ook zij dat het herstel eerder kon "want a pasi ben broko tumsi... maar liever laat dan nooit".

Van de 79 kilometer die wordt aangepakt verkeert ongeveer 53 kilometer in zeer slechte staat. Volgens minister Pengel wordt dat gedeelte daarom geherasfalteerd met alle bijbehorende afwaterings- en veiligheidsmaatregelen conform internationale standaarden. "Voor de overige delen die in redelijke staat verkeren, zal de ontwatering ook onder de weg lopen", aldus de minister.

De weg is ontworpen voor een aslast van dertien ton en is 7,2 meter breed. Het traject wordt in drie fasen uitgevoerd: Jenny-Ingikondre, Ingikondre-Burnside en Wageningen- Henar. President Bouterse liet doorschemeren dat hij wil dat het werk wordt opgeleverd binnen de gestelde termijn van 24 maanden. Aannemer is Baitali.

Het staatshoofd riep de plaatselijke gemeenschap op om ook de hand uit de mouwen te steken. "Kijk naar de goten en kijk naar de straten. Natuurlijk zult u niet kunnen asfalteren, maar op z'n minst kunt u uw goot onderhouden, dus wij gaan samen de zaken moeten doen."

Volgens minister van Financiën, Hoefdraad, is de wegstrekking ook zeer belangrijk voor de economie. Hij verwacht dat dit project zal bijdragen aan een verhoogde productie. Hoefdraad zegt dat door de verbetering van het staatsinkomen de uitvoering zonder stagnatie kan geschieden. Minister Pengel stelt dat het project ruim tachtig miljoen US dollar kost.

  1. minister 5
  2. wageningen 4
  3. herstel 3
  4. pengel 3
  5. hoefdraad 3