1. vorige
  2. volgende

Parlementariër Tjin Atsoi: beleid chaotisch

PARAMARIBO, 29 apr – Het beleid van de regering Bouterse – Ameerali is chaotisch op alle fronten. Dit zegt parlementariër Arthur Tjin Atsoi (Nieuw Front/NPS. Over allerlei zaken bestaat onduidelijkheid wat zijn neerslag heeft po de begroting voor2014. Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon.

Sinds de aanvang in 2010 heeft de regering het jaar in jaar uit financieel slecht gedaan. Op de begroting van de regering voor 2014 is het niet anders. Een goed voorbeeld vormen de kosten voor vuilophaal. Zonder enige uitleg blijken de uitgaven voor de vuilophaal gestegen te zijn met maar liefst twintig procent. Dat komt po een verschil neer van enkele miljoenen Surinaamse dollar. De afgelopen jaren zijn deze kosten alleen maar toegenomen. “Hoe komt het?”, vraagt Tjin Atsoi aan minister Rabin Parmessar van Openbare Werken.

Overigens komt de reorganisatie die Parmessar zegt door te voeren bij het ophalen van huisvuil, rommelig over. Zo kregen winkeliers en supermarkthouders op een blauwe maandag te horen dat se afvalcontainers moesten aanschaffen. Ook moest een maandelijks ophaaltarief betaald worden. “Er is geld geïnd bij winkeliers die ook verplicht werden een afvalton aan te schaffen. Maar het blijkt niet om een dwingende maatregel te gaan. Dus zijn de mensen onnodig in de kosten gejaagd”, aldus Tjin Atsoi.

  1. regering 3
  2. tjin 3
  3. atsoi 3
  4. kosten 3
  5. komt 3