1. vorige
  2. volgende

Het agro-ecotoerisme in de inheemse dorpen Powakka

REDI DOTI - Het agro-ecotoerisme in de inheemse dorpen Powakka, Redi Doti en Pierre Kondre Kumbasi en Cassipora wordt opgekrikt. In Redi Doti is vrijdag het startsein gegeven voor de aanleg van een looppad dat uitkomt in Jodensavanne. Ook komt er een looppad in Pierre Kondre Kumbasi dat moet leiden naar de ananasvelden. Daardoor kunnen toeristen meer leren over de agrarische sector en de natuur in het gebied. 

Uit elk dorp zullen drie mensen getraind worden als gids. "Behalve dat we werkgelegenheid voor de mensen willen creëren,  zien we graag dat ze professioneler gaan werken", zegt Madhawi Ramdin aan de Ware Tijd. Ramdin is projectcoördinator van Equal Chances@Green Development (EC@GD) die samen met Inter-Amerikaans Instituut voor Agrarische samenwerking (IICA) het agro-ecotoerismeproject uitvoert, dat door de Caraïbische Ontwikkelingsbank wordt gefinancierd.  

De trainingen zullen toegespitst zijn op zaken die in deze dorpen plaatsvinden zoals eco-toerisme (recreatieoord Blaka Watra) in Cassipora. Redi Doti heeft vooral een link met Jodensavanne, terwijl in Pierre Kondre Kumbasi de toeristen kennis zullen kunnen maken met de ananasteelt. 

IICA heeft samengewerkt met ananasboeren. Hen is onder andere geleerd om meer te produceren door de ananasplantjes dichterbij elkaar uit te zetten. Basja Johannes Sabajo van Redi Doti juicht het initiatief van EC@GD en  IICA toe. "We begeleiden de toeristen al, maar door de training zullen we dat beter kunnen doen."

 
  1. redi 5
  2. doti 5
  3. pierre 3
  4. kondre 3
  5. kumbasi 3