1. vorige
  2. volgende

Verhoorkamer voor Opa Doelie

PARAMARIBO - Het jeugddoorgangscentrum Opa Doeli aan de Limesgracht heeft nu een eigen verhoorkamer. De officiële overdracht door de vertegenwoordiger van de United Nations International Children's Emergency Fund (Unicef) Patrick Matala aan het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol), vond vrijdag plaats, meldt het NII.

Met deze overdracht is ook de heropening van de Verhoor en Regiekamer plaatsgevonden door justitieminister Stuart Getrouw, de Unicef vertegenwoordiger Patrick Matala en de procureur-generaal (pg) Roy Baynath Panday. De pg gaf aan dat het één van de zorgpunten was bij het uitvoeren van het verhoor bij de jeugdigen. Ze moesten verhoord worden waar andere medewerkers erbij waren. Dit was niet kindvriendelijk en ook niet een privé omgeving, waardoor de jeugdigen dichtklapten. Hij is daarom ook heel blij met de samenwerking die Justitie en Politie net als het Openbaar Ministerie dat het trekkersrol bekleedt, heeft met Unicef. Hij hoopt dat het resultaat van de Verhoor en Regiekamer moet maken dat de organisatie de samenwerking wil voortzetten.

De minister die in de rijdende trein is gestapt, zegt ook tevreden te zijn met het resultaat. Voor het ministerie is het een stap naar de verdere ontwikkeling. Tot slot gaf hij verder aan meer dan dankbaar te zijn aan Unicef voor de nodige ondersteuning in dit project. Na de toespraken heeft de ondertekening plaats gevonden van de overdracht tussen Juspol en Unicef. Het geheel werd afgesloten met een rondleiding. De verhoorkamer is helemaal ingericht met audiovisuele apparatuur ter ondersteuning van het proces voor de ondervraging van de kinderen.

  1. unicef 5
  2. overdracht 3
  3. ministerie 3
  4. verhoor 3
  5. verhoorkamer 2