1. vorige
  2. volgende

CLO-voorzitter Hooghart vestigt hoop op minister Leilis

Voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft zijn hoop gevestigd op de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Edmund Leilis. Hij hoopt dat het probleem van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso) wordt aangepakt. Hooghart heeft zijn leden geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Hij zegt dat door het slecht uitvoeren van Fiso de problemen alleen maar zijn toegenomen binnen het ambtenarenapparaat. “Fiso heeft het land miljoenen gekost. Ik daag al die wetenschappers uit die op de radio vertellen dat het systeem werkt voor de arbeiders. Laten we een debat voeren dan zien we het wel”, stelt hij.

Volgens de CLO-voorzitter heeft de hele samenleving nog steeds te lijden onder dit systeem. “Als je met een Fiso-probleem zit, zit je hele familie er mee”. Er zijn volgens hem nog steeds mensen met een salaris uit het oud ambtenaren bezoldigingsbesluit (ABB-systeem), ook bij pensioenen zitten mensen nog met centen. Hooghart geeft aan dat er nog steeds ambtenaren zijn die hetzelfde werk doen, maar verschillende salarissen ontvangen. Er moet volgens hem evenwicht zijn, wat met Fiso niet het geval is.

Kleine overwinning
Hooghart is blij dat de hoofden van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) eindelijk benoemd zullen worden. Er is volgens hem een voorstel voor de raad van ministers klaargestoomd door vicepresident Robert Ameerali. “Men moet toch wel gaan werken aan het systeem. De status van veel overheidsinstituten, zoals het AOV-kantoor, is nog steeds onbekend, en de waardering van de mensen die daar werken is hierdoor erg onduidelijk".

De CLO-voorzitter zegt goede ervaringen te hebben Leilis en denkt dat de president hem bewust op die plaats heeft gezet. Hij heeft hoop op een goede samenwerking om een oplossing in de problemen te brengen. “Ik denk dat de president de oplossing wil hebben. De vicepresident zal water in de wijn moeten doen en moeten meewerken aan een aantal zaken om ze te helpen oplossen”, meent Hooghart.

Raoul Lith
  1. hooghart 5
  2. systeem 5
  3. fiso 5
  4. voorzitter 3
  5. clo 3