1. vorige
  2. volgende

C-47 en BWI buigen zich over werkomstandigheden regio

De vakcentrale C-47 houdt samen met Building and Woodworkers International (BWI) een tweedaags seminar. "BWI is een internationale vakbondsorganisatie die bestaat uit meer dan 14 miljoen leden en vakbonden die actief zijn in de bouw, constructie, houtbewerking en bosbouw", zegt Robby Berenstein, C-47 voorzitter. Hij geeft aan dat op het seminar de participanten zich zullen buigen over specifieke zaken die het Caribisch Gebied raken.

Berenstein vraagt zich af wat de positie van werkers is die vanuit het buitenland in het Caribisch Gebied komen werken (migratiewerkers). "Er gaat ook specifieke aandacht besteed worden aan de Chinese werkers, want die zijn in het totale Caribisch Gebied actief. En het heeft verschillende effecten", stelt Berenstein. Hij neemt Jamaica als voorbeeld, "Men heeft last van het feit dat werkgelegenheid in de bouw voor Jamaicaanse werkers wordt beperkt".

Er doen zeven landen uit de regio mee aan het seminar. De vakbonden uit deze landen wisselen van gedachten om een 'Caribisch regionaal integratie programma' op te zetten en te komen tot een actieplan. Volgens Berenstein kunnen de vakbonden in een netwerk informatie uitwisselen of strategieën uitzetten over hoe om te gaan met de werkgever. "Ook de positie van de werknemers kan versterkt worden via die netwerken".

Er zijn vertegenwoordigers van vakbonden uit Belize, Trinidad, Jamaica, Curaçao, Bermuda, St. Vincent & the Grenadines en Suriname als gastland. Minister Michael Miskin van Arbeid verrichtte de opening.

Raoul Lith
  1. vakbonden 4
  2. berenstein 4
  3. caribisch 4
  4. seminar 3
  5. gebied 3