1. vorige
  2. volgende

Excuses voor beledigende christelijke videoclip

PARAMARIBO, 30 apr – De regering heeft haar excuses aangeboden voor de uitzending van een beledigende videoclip. Volgens vicepresident Robert Ameerali deed hij dit persoonlijk in een gesprek met het bestuur van de Sanatan Dharm. Ook deze grootste hindoe geloofsgroep acht het voorval op zender STVS als ‘afgedaan.’

Dat is ook zoals de regering het ziet. “Deze zaak is afgedaan, voor wat de regering betreft en ook Sanatan Dharm. Wij wensen hier namens de regering onze excuses aan te bieden”, zei Ameerali in het parlement. Hij heeft Sanatan Dharm ook beloofd dat de excuses op schrift aangeboden zien worden. Eerder heeft met name de Vooruitstrevende Hervorming Partij, VHP, haar gal gespuugd. Radjkoemar Randjitsingh zei in het parlement het grof te vinden dat hardwerkende en belasting betalende burgers worden aangemerkt als koelie.

Dat is de term die gebruikt werd in de christelijk geïnspireerde muziekvideo. Ook werden hindoe beelden getoond om het standpunt van de zanger te onderschrijven: ze moeten bekeren. Randjitsingh noemt het ongepast en niet van deze tijd. Hij eiste een verklaring van president Desiré Bouterse zelf. Ameerali zegt nu dat de zaak is afgedaan. Publieke zender STVS bood eerder al zijn verontschuldigingen. Bestuurslid Clifton Limburg heeft beloofd dat de video nooit meer vertoond zal worden, in elk geval niet via STVS.

  1. regering 4
  2. excuses 3
  3. ameerali 3
  4. sanatan 3
  5. dharm 3