1. vorige
  2. volgende

Record rowti sneuvelt bij Presidentscup 2014

Het oude record van de rowti’s is gesneuveld tijdens de Presidentscup 2014 (het Februari Zangvogeltoernooi). De hoogste score in deze klasse is 190 slagen in 10 minuten. Arun en Rakesh van Mahony Stars zijn voor de derde keer kampioen geworden in de rowti-klasse. Ze hebben Intermission verslagen.

De hoogste score bij de Twa Twa’s staat nog op naam van Ruben Ashruf met 197. Ro Jong A Kiem voert de lijst bij de picolets aan met 198 slagen. Deze records houden al langer dan 24 jaar stand.

In de Twa Twa-klasse is er een nieuwe kampioen, Black Birds van Winston Felter. In de finale is het Felter gelukt om de vereniging Asmus, Uitvlugt Stars, te verslaan. Winston is de zoon van oud-voorzitter Felter van de Surinaamse Zangvogelbond. Oud-voorzitter Felter werd in 1989 semi-kampioen in de klasse. Bij de picolets is Euromast kampioen geworden.

Het toernooi heeft veel aandacht getrokken. Vogeleigenaren/trainers rekenen deze competitie tot één van de belangrijkste en grootste wedstrijden door de speciale status en de eer van deze cup. In de verschillende klassementen is er veel geïnvesteerd, zowel qua aankopen als qua training. De spanning zat er dan ook goed in tijdens de finale.

  1. klasse 4
  2. kampioen 4
  3. felter 4
  4. twa 3
  5. hoogste 2