1. vorige
  2. volgende

BEP gaat niet met Brunswijk in zee

De BEP (Broederschap en Eenheid in Politiek) peinst er niet over om samen te werken met ABOP, onder leiding van Ronnie Brunswijk.“We zijn geen partij met bazen, we nemen hier samen besluiten. Het is duidelijk dat hij de lakens daar uitdeelt. Hij is gestagneerd in zijn ontwikkeling naar volwassenheid”. Dit zei voorzitter Celcius Waterberg dinsdag, bij de herdenking van het 41-jarig bestaan van de partij.

De BEP heeft niet gekozen voor feestvieren, maar stond stil bij de politieke situatie in het land. Hij benadrukt dat de BEP een partij is met principes, een visie heeft, en dat zaken intern democratisch en kritisch gestoeld zijn. De BEP topper geeft aan dat er een bepaalde politieke trend is waar te nemen.“De politiek koopt mensen tegenwoordig niet om met geld. Ze probeert je door een functie weg te krijgen bij je partij”. Hij doelt op de pas benoemde districtscommissaris van Commewijne Remi Pollack, die secretaris was van het hoofdbestuur van de NPS.

De BEP voert momenteel gesprekken met andere partijen. Volgens Waterberg moet het rond 30 mei duidelijk zijn welke partners geïdentificeerd zijn en wat voor type samenwerking er zal volgen. Hij benadrukt dat het geval dat eerder gebeurt is inA Combinatie, zich niet zal herhalen. We willen samenwerken met anderen, niemand moet ons de baas komen spelen”.
  1. bep 5
  2. partij 4
  3. politiek 2
  4. duidelijk 2
  5. waterberg 2