1. vorige
  2. volgende

Het Waterforum Suriname wil in het jaar 2015 een eigen huis

PARAMARIBO - Het Waterforum Suriname wil in het jaar 2015 een eigen huis, van waar zij kan opereren. "Nu vergaderen we bij mensen op hun kantoor. Mensen moeten ons kunnen vinden. We moeten een naambord, telefoon, website, bibliotheek en vakbladen." Dat zei Manodj Hindori,voorzitter van het Waterforum, vrijdag bij de viering van het twee jarig bestaan van de organisatie in gesprek met dWT. 

Hij zegt verder dat de organisatie jonge capabele watermanagers zal moeten aantrekken. Zij zullen technische informatie en richtlijnen geven aan geïnteresseerden. Ook kunnen zij werken aan duurzame oplossingen voor de waterproblematiek. Hindori wil zich sook terk maken om de politiek in 2015 te interesseren voor het thema water. "Wat willen ze in de toekomst met ons water? Via de politiek wordt de toekomst gebouwd", licht hij toe.

Het bestuur heeft al een gebouw op het oog, maar Hindori wenst nog niet daarover uit te wijden. Ook heeft het Waterforum heeft het nodige budget van ruim dertigduizend US Dollar nog niet beschikbaar. "We zijn nog bezig met internationale organisaties. We hopen ook dat het bedrijfsleven kan inkomen."

Vrijdag reikte de organisatie voor de eerste keer de Water Award uit aan de net afgestudeerde Santusha Mahabier.
  1. waterforum 3
  2. organisatie 3
  3. water 3
  4. mensen 2
  5. vrijdag 2