1. vorige
  2. volgende

Geen nieuwe plannen voor regering Bouterse

PARAMARIBO, 15 dec – De regering heeft geen nieuwe plannen of initiatieven op stapel liggen. Dit zegt president Desiré Bouterse. Weliswaar is het nog flink doorwerken tot aan de verkiezingen van mei 2015 toe.

Maar van opzienbarende plannen of anderszins is geen sprake meer. Behalve dan het spoorlijnproject dat als aanvullend is ingediend bij de begroting voor het komend jaar. “Er zijn nog een dikke vijf maanden te gaan. Ik denk niet dat we met nieuwe plannen en ideeën komen. Ik denk dat wat we proberen te doen, is de zaken die lopen, zoveel als mogelijk af te ronden”, zegt Bouterse tegenover de Times of Suriname.

De begroting voor het nieuwe dienstjaar moet nog worden goedgekeurd. Het parlement kan nog niet bijeenkomen voor de begrotingsdebatten, omdat er geen quorum is. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zei eerder dat het spoorlijnproject niet door kan gaan zonder goedkeuring in het parlement. De regering mag het wettelijk uitzingen tot aan haar formele einde toe. Dat dan met de oude begroting. Bouterse ziet nog een termijn als president wel zitten.

  1. nieuwe 3
  2. plannen 3
  3. bouterse 3
  4. begroting 3
  5. regering 2