1. vorige
  2. volgende

Voor het eerst in zijn negentigjarig bestaan is de kerstpottenactie van het Leger

PARAMARIBO - Voor het eerst in zijn negentigjarig bestaan is de kerstpottenactie van het Leger des Heils nog voor het einde, de meest succesvolle. Dit meldt de kerk in een persbericht waarin ook de start van de registratie om in aanmerking te komen voor een kerstpakket, wordt aangekonigd.  

Hoewel de kerstpottenactie tot de volgende week duurt, start de organisatie maandag. Minderbedeelden, seniorenburgers en personen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking mogen op diverse adressen in Groot-Paramaribo en enkele districten hun naam opgeven. De distributie gebeurt vrijdag en de maandag daarop.

Het succes van de actie is te danken aan de steun van de TeleG SMS Crowd Funding Actie en het SuAid-initiatief. Twee bedrijven die gul hebben gedoneerd in de pot van  SuAid zijn de NV Grassalco en de Surinaamse Brouwerij, elk met SRD 25.000. Het Leger des Heils memoreert ook de, zoals zij die noemt, "stonfutudonateurs", die elk jaar grif geld in de kerstpot stoppen. De SuAid-organisatie mikt op een bedrag van SRD 250.000.

 
  1. suaid 3
  2. paramaribo 2
  3. kerstpottenactie 2
  4. leger 2
  5. heils 2