1. vorige
  2. volgende

Brom- en motorfietsen voor Korps Politie Suriname

PARAMARIBO, 18 dec – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft brom- en motorfietsen cadeau gekregen van de Volksrepubliek China. Yang Zigang, de Chinese ambassadeur in Suriname, noemt het een ‘bescheiden bijdrage.’

Een bijdrage aan het versterken van het korps. “We zien graag dat de politie de samenleving en de Chinese gemeenschap in Suriname beschermt. Wij zijn bereid een steentje bij te dragen. Surinaamse politieagenten mogen ook een bezoek brengen aan China”, zei Yang Zigang bij de overdracht. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shie doet het korps haar uiterste best om Suriname veilig te houden. De misdaad is aan het afnemen.

De politie is er onder meer in geslaagd ruim tachtig procent van alle gezochte criminelen op te sluiten. De afgelopen vijf jaar is de misdaad afgenomen. “Ons grootste aandachtspunt vormen de gewelddadige roofovervallen, waarbij gebruik wordt gemaakt van vuurwapens. Volgend jaar willen wij er nog harder aan werken”, zei Tjin Liep Shie. De afgelopen tijd vallen nogal wat slachtoffers van gewelddadige roof onder leden van de Chinese gemeenschap.

  1. suriname 4
  2. korps 3
  3. politie 3
  4. chinese 3
  5. china 2