1. vorige
  2. volgende

Verschillende vertegenwoordigers van de Chinese populatie in Suriname hebben

PARAMARIBO - Verschillende vertegenwoordigers van de Chinese populatie in Suriname hebben gevraagd om verscherping van het veiligheidsbeleid. “Ik hoop dat het Korps Politie Suriname zijn verantwoordelijkheid op zich kan nemen om de bescherming van Chinezen en Chinese ondernemingen te verscherpen.” 

Dat zei Yang Zigang, de Chinese ambassadeur in Suriname, woensdag tijdens een bijeenkomst op de Chinese ambassade waar het korps een schenking van China kreeg overhandigd.

De ambassadeur benadrukte de goede samenwerking die er is met het korps. Ook Xiao Qingliang, voorzitter van de Association of Chinese Enterprises in Suriname en Thomson Cheung, vice-voorzitter van de Suriname Chinese United Association vroegen aandacht voor het probleem van de verminderde veiligheid.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Sjie zei het signaal van de Chinese leiders te hebben begrepen. "Je proeft dat het bij hen leeft dat ze graag hebben dat de politie de veiligheid voor hen beter aanpakt. Dat ondersteunen wij volledig. Alle delen van de Surinaamse samenleving krijgen van ons de aandacht die zij verdienen."

Hij bevestigt dat deze groep vaker doelwit is van overvallen waarbij vuurwapengeweld wordt toegepast. Dit is te verklaren omdat de meeste ondernemers van Chinese afkomst zijns. "Het heeft onze volledige aandacht dat ondernemers in Suriname zo veilig mogelijk hun bedrijf moeten kunnen exploiteren."

De schenking van China aan het politiekorps bestond uit onder andere motorfietsen, computers en zonnepalen.

 
  1. chinese 8
  2. suriname 6
  3. korps 3
  4. aandacht 3
  5. politie 2