1. vorige
  2. volgende

De stilte is oorverdovend

De stilte is oorverdovend. De lafbekken zwijgen. De eerwaarde pater Choennie zei onlangs dat het parlement vol lafbekken zit. Als u mij het vroeg zou ik er onverantwoorde luilakken aan toevoegen. Het land word niet geregeerd en je hoort elke dag de meest lachwekkende redenen. Van vakantie tot veldwerk, en verder nog meer van dat soort onzin. 

Over lafbekken gesproken. Ik denk dat we een andere groep hieraan kunnen toevoegen. De economen in Suriname. Met uitzondering van de heer Sowma hoor ik niks van de economen over de huidige situatie. Voeg daar aan toe de juristen, en andere prominente Surinamers. De assemblee is op vakantie, en ondertussen gaat er weer geld geleend worden voor de EBS. We lenen erop los, en de koers wordt voorlopig kunstmatig stabiel gehouden. Waar gaat dat heen?

Om toch maar niet te zuur over te komen heb ik een kerstwens voor u. Ik hoop dat u erin slaagt al uw tegoeden weg te zetten, of op te maken voordat de devaluatie inzet.  Maak schulden in SRD's, en sla alvast wat spullen in. Geniet u alvast van deze kerstdagen waar uw geld (SRD's) nog iets waard zijn. Doe eens gek, koop eens ondoordacht iets. Alles is beter dan het geld te laten verdampen. Want de devaluatie, en het aanpassingsprogramma zijn de volgende puntjes op ons (kerst) menu.

Mocht u nog wat geld over hebben dat nog niet opgemaakt is, dan wil ik u een goed doel aanbevelen. Su Aid is heel goed bezig en heeft een mooie campagne opgezet. Zij helpen u graag af van uw teveel aan SRD's t.b.v. onze hulpbehoevende medemens!

De verkiezing van 25 mei komt eraan… u heeft nog vijf maandjes… Zorg dat u al uw geld weg zet, en geen lafbek blijft. Dwing onze vertegenwoordigers tot actie, en bespreek de huidige economische situatie in eigen kring of aan het werk.

Wan switi kresneti !

Reacties: freidamamantenprakseri@hotmail.com
  1. geld 5
  2. lafbekken 3
  3. srds 3
  4. toevoegen 2
  5. vakantie 2