1. vorige
  2. volgende

In hem ging hetzelfde om als bij het publiek

PARAMARIBO - In hem ging hetzelfde om als bij het publiek. “Ik was verrast omdat er ook andere sporters zijn die ook erg goed zijn”, lacht Tosh van Dijk. De taekwondoka werd vrijdagavond in een goed gevuld Olympic House tot Sportman van het Jaar bekroond tijdens de eerste editie van de VSJS Sports Awards. 

Van Dijk liet in de uitverkiezing onder andere atleet Miguel van Assen en zwemmer Renzo Tjon A Joe achter zich. De prestaties die hij leverde bleken uiteindelijk zwaarder te wegen dan die van zijn concurrenten.

Zo won Van Dijk onder andere goud op de Zuid-Amerikaanse spelen (Odesur) en behaalde hij een bronzen plak tijdens Pan-Amerikaanse taekwondokampioenschappen in Mexico. "Ik kijk tevreden terug op het afgelopen jaar maar ik wil meer. Mijn uiteindelijke doel is een podiumplaats te halen op de Olympische spelen."

Bij de vrouwen werd Chinyere Pigot voor de zesde maal op rij en zevende keer in totaal tot Sportvrouw van het jaar gekozen. De zwemster die in de VS sport en studeert liet in de uitverkiezing onder andere badmintonster Crystal Leefmans en volleybalster Sandrina Hunsel achter zich. "Ik ben er zeker blij mee en had het niet verwacht", laat ze in een telefoongesprek vanuit Miami aan de Ware Tijd weten.

De VSJS Sports Awards is de opvolger van het SOC-sportgala dat door het Surinaams Olympisch Comité werd georganiseerd. De organisatie lag nu in handen van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname. Tijdens het gala werden in zeventien verschillende takken van sport sporters in de bloemen gezet.

Zwemmer Yaël Touw Ngie Tjouw en volleybalster Sigouney Kamé werden tot meestbelovende sporters benoemd terwijl de lifetime achievement award naar voormalig zwemmer Floris Eliazer ging.
  1. sporters 3
  2. dijk 3
  3. jaar 3
  4. zwemmer 3
  5. ging 2