1. vorige
  2. volgende

Nickerie bevordert fietsen

Onder het motto ‘Samen bewegen = Samen gezond leven’ is er gefietst in de straten van Nieuw Nickerie. De ‘wroko man dey’-fietstocht was de tweede die de organisatie I’m in Nickerie heeft bewerkstelligd.

De organisatie onder leiding van Ruben Forster is bezig een concept van activiteiten te ontwikkelen om het district te promoten. Zo is dus ook de Nickerie Fietstour ’14 ontstaan. Het is de bedoeling over een jaar een fietstocht kalender te hebben, zodat zeker op de hoogtij dagen het district zijn eigen fietsttocht heeft. Op zo’n manier kunnen de mensen van te voren de activiteit plannen in hun bezigheden.

Het aantal deelnemers was op 1 mei beduidend minder dan tijdens de eerste fietstocht. Volgens Forster zou de reden mogelijk de afstand van de tocht zijn. Op 25 februari stapten 340 mensen op de fiets voor een tocht van 22 kilometer. De 1 mei-fietstocht heeft 200 deelnemers getrokken over een afstand van 30 kilometer. Er waren twee controleposten ingebouwd. De route liep door de oostelijke polders. Op Paradise moesten de deelnemers bij de stop enkele vragen beantwoorden die te maken had met de buurt waar er was gereden. Het team van Parsasco is de winnaar geworden van de quiz. Forster zegt dat dit concept gezamenlijk bewegen stimuleert. Je mag alleen, met de familie of met een groep participeren. Voor editie 3 en 4 moet de datum en het parcours nog worden uitgestippeld.

  1. fietstocht 4
  2. nickerie 3
  3. forster 3
  4. deelnemers 3
  5. bewegen 2