1. vorige
  2. volgende

OFID zegt steun toe voor uitvoeren diverse projecten

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft overleg gehad met de directeur-generaal, Abdulhamid Alkhalifa, van het OPEC Fund or International Development (OFID). Diverse projecten zijn besproken en het partnerschap met Suriname is bevestigd, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut. Dit gesprek vond plaats in de marge van de jaarvergadering van de Islamic Development Bank jaarvergadering in Marokko

De voortvarendheid waarmee de energie lening ‘Expansion of Power Generation, Transmission and Distribution Systems Project’ is voorbereid, en nu door alle partners wordt geformaliseerd, werd met veel genoegen genoemd, staat in een persbericht. Ook de OFID Board heeft zijn deel van de financiering voor US$ 26 miljoen reeds goedgekeurd. Als alles volgens planning verloopt, zal de officiële start van dit project in augustus van dit jaar plaatsvinden.

Ook de positieve resultaten van het project, waarbij OFID de rehabilitatie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en van enkele kantoren van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) financiert zijn de revue gepasseerd. OFID zegde hierbij alle steun toe om de projecten tot een succes te maken met het doel de zieke mens van dienst te zijn. Voor de private sector ondersteuning zal binnenkort de ‘Agreement for the Encouragement and Protection of Investment’ tussen Suriname en OFID worden getekend.

De topman van de organisatie herhaalde dat OFID een partner is en blijft in de verdere ontwikkeling van Suriname. OFID stelde ook dat haar ondersteuning geen additionele voorwaarden kent en gezien moet worden als een Zuid-Zuid samenwerking.

Tijdens deze ontmoeting gaf de directeur-generaal te kennen graag in te gaan op de uitnodiging, van minister Hoefdraad om Suriname te bezoeken. Partijen kwamen overeen dat dit bezoek dit jaar op een nader te bepalen tijdstip zal plaatsvinden. Het zal de eerste keer zijn dat een vertegenwoordiger van OFID op dit niveau Suriname zal bezoeken. Het ligt in de bedoeling dat dan de Energie leningsovereenkomst zal worden getekend alsook een optopping van de lening ten behoeve van de rehabilitatie van het AZP.
  1. ofid 8
  2. suriname 5
  3. project 3
  4. minister 2
  5. hoefdraad 2