1. vorige
  2. volgende

OFID gaat ook investeren in private sector

Het OPEC Fund for International Development (OFID) zal naast ondersteuning via de overheid, ook investeren in Suriname ter stimulering van de private sector. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft hiertoe een overeenkomst getekend. De Agreement for the Encouragement and Protection of Investment geeft het raamwerk aan voor investeringen. Hiermee wordt de weg geopend voor Suriname om gebruik te maken van de private sector instrumenten van OFID, zegt Financiën.

Het belangrijkste doel van deze overeenkomst is het bevorderen van de economische ontwikkeling door het stimuleren van productieve particuliere ondernemingen en het ondersteunen van de ontwikkeling van lokale kapitaalmarkten. Met het ondertekenen van deze overeenkomst zullen mogelijkheden beschikbaar zijn voor private ondernemingen alsook voor financiële instellingen ten behoeve van kleine, middelgrote en micro-ondernemingen, laat Financiën weten via het Nationaal Informatie Instituut.

Voor een optimaal gebruik van de mogelijkheden zal binnenkort een specifieke missie naar Suriname worden uitgevoerd. OFID heeft in Suriname reeds meegewerkt aan het project rehabilitatie van de Meerzorg Albina Oost-Westverbinding en biedt nu ondersteuning bij de bouw van Regionale Gezondheidsdienst centra en belangrijke onderdelen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Binnenkort zal OFID aan dit rijtje ook de financiering van een energieproject toevoegen.

  1. ofid 4
  2. suriname 4
  3. private 3
  4. financien 3
  5. overeenkomst 3