1. vorige
  2. volgende

Zoals de situatie er nu uit ziet

PARAMARIBO - Zoals de situatie er nu uit ziet, is de reorganisatie van het Korps Politie Suriname niet naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond. Dit zegt politiebondvoorzitter Robby Ramjiawan tegen de Ware Tijd.  

Ramjiawan, zegt dat de nieuwe structuur de zegen heeft van het hele korps inclusief de leiding. Hij geeft aan dat deze stap heel erg belangrijk is voor het korps, omdat de  huidige structuur al achterhaald is. "Dit betekend dat er een nieuw organogram moet komen. Sinds het bestaan van het korps, is er nooit een verandering gekomen. Eerst hadden we vijfhonderd politie agenten en nu zijn er 2500, wat logisch betekend dat er nieuwe structuren moeten komen".

Ramjiawan zegt dat de bond begrip zal tonen als de reorganisatie daadwerkelijk niet dit jaar wordt afgerond. "Het is belangrijk en gevoelig, dus als de overheid c.q de minister van Justitie en Politie meer tijd nodig heeft, dan gunnen we hem dat. We vinden het nog geen reden om op onze achter poten te gaan staan." Belangrijk voor Ramjiawan is dat de nieuwe structuur draagvlak heeft en niemand achteruit zal gaan in positie.

Per 1 januari 2014 is de korpsleiding begonnen met de herinrichting en is er een stappenplan uitgezet. Tijdens de Police Awards Night eerder dit jaar deelde de Korpschef, Humphrey Tjin Liep Shie, mee dat een van de veranderingen is dat het korps in vier regio's is verdeeld. Ook worden speciale diensten in het leven geroepen.
  1. korps 5
  2. ramjiawan 4
  3. politie 3
  4. jaar 3
  5. zegt 3