1. vorige
  2. volgende

Nadat de uistlag in de reguliere speeltijd 1-1 was

PARAMARIBO - Nadat de uistlag in de reguliere speeltijd 1-1 was, nam het Surinaamse elftal ‘Natio’ de penalties minder goed dan tegenstander W Connection en verloor daarmee de wedstrijd. Dit gebeurde vrijdag in een volgepakt Andre Kamperveen stadion.  

W Connection opende in de eerste helft de score. Natio maakte al vrij snel in de tweede helft de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwam Stefano Rijssel in het veld, de enige speler van Natio met de Surinaamse nationaliteit.

Suriname had zowel in de eerste als de tweede helft het meeste balbezit en de meeste kansen. Het omzetten van de kansen in een doelpunt ging het team echter wat minder goed af. Bij de penalties misten drie spelers van Natio de strafschop.

Natiocoach Dean Gorré was toch tevreden over het spel. Hij vindt ondanks dat zij pas twee keren bij elkaar zijn geweest, goed spel hebben laten zien. Vooral het feit dat er veel goede kansen zijn gecreëerd doet hem goed. "Hopelijk dat die een andere keer erin gaam."

WConnection-coach Stuart Ferrier was trots op zijn jongens. Hij beweert de uitnodiging met beide handen te hebben aangegrepen, omdat het voor zijn ploeg een andere en goede ervaring is. De Trinidadiaan is erg onder de indruk van de ploeg die Suriname heeft neergezet. "Het is geen nieuws dat er goede voetballers van Surinaamse origine in het buitenland rondlopen, dus hadden wij ons erg goed op voorbereid", geeft hij aan. "Dat wij hen op een gelijkspel hebben gehouden, is een ware prestatie."

Hij was niet te spreken over het nemen van de penalties na de wedstrijd. "Zij hebben vooraf de wedstrijd niets aangegeven en dat kunnen zijn niets plotseling beslissen dat wij penalty's moeten trappen", klaagt hij. 

 

 

 
  1. goed 5
  2. natio 4
  3. helft 4
  4. surinaamse 3
  5. penalties 3