1. vorige
  2. volgende

Brandweer wil vuurwerkletsels dit jaar verder verminderen

De vuurwerkperiode begint vanaf vandaag en duurt tot en met 2 januari. "Toch wordt er bijna het hele jaar door vuurwerk afgeschoten. Ook verboden vuurwerk. Wij van de brandweer worden niet moe van het oproepen van de samenleving om voorzichtig te zijn met het afschieten van vuurwerk. Vorig jaar hadden 25 personen een letsel opgelopen. Wij willen dit jaar minder ongelukken hebben", zegt Glenn Cooman, hoofdvoorlichter van het Korps Brandweer Suriname aan Starnieuws.

Cooman merkt op dat de brandweer samen met andere instanties veel heeft gedaan om succes te boeken. Gevaarlijk vuurwerk is verboden, er is een strenge controle en de afschietperiode is korter geworden. De brandweer geeft in de voorlichtingscampagne adviezen aan mensen over het afschieten van vuurwerk. Veiligheidsbrillen worden aangeraden omdat veel mensen oogletsels oplopen. Ook personen die kijken naar vuurwerk, kunnen verwondingen oplopen.

"Ik kijk niet alleen naar de ouders die hun verantwoordelijkheid moeten dragen, maar ook veiligheidsfunctionarissen moeten het goede voorbeeld geven bij het afschieten van vuurwerk. De voorzorgsmaatregelen moeten steeds in acht worden genomen", stelt Cooman. Hij benadrukt nogmaals om wierook te gebruiken bij het afschieten van vuurwerk en geen aansteker of lucifers. Mensen die dronken zijn moeten geen vuurwerk afsteken. Cooman doet een beroep op de samenleving om anderen niet tot last te zijn. De brandweer zal extra alert zijn de komende dagen en diverse zaken die vuurwerk verkopen, controleren.
  1. vuurwerk 10
  2. brandweer 5
  3. afschieten 4
  4. cooman 4
  5. jaar 3