1. vorige
  2. volgende

'Verkiezingsstrijd gaat om rechtsstaat versus machtsstaat'

De beloofde aardverschuiving en de onthullingen van de voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, bleven uit tijdens de massabijeenkomst zaterdagavond. De politicus herhaalde wat hij reeds vrijdag in De Nationale Assemblee had gezegd. Hij heeft er spijt van meegewerkt te hebben aan de amnestiewet en wil hiervoor vergeving van het volk bij de komende verkiezing. Somohardjo zei dat deze verkiezing gaat om het behouden van de rechtsstaat versus machtsstaat.

Somohardjo die zaterdagavond zijn 71ste verjaardag in het partijcentrum vierde, benadrukte het belang van samenbundeling. Dit is volgens hem nodig om de opmars van de machtsstaat te stuiten. Door samen te werken met het Nieuw Front en BEP op regionaal niveau (districtsraad- en ressortraad) zal de Nationale Democratische Partij (NDP) volgens Somohardjo geen meerderheid behalen. Ook niet met ABOP van Ronnie Brunswijk erbij.

"Ik heb met ze gewerkt. Ik weet hoe ze denken. In Santo Boma krijg je ook alles, je krijgt eten en drinken, maar je bent niet vrij", zei Somohardjo. De politicus pleitte voor een samenbundeling van politieke partijen om Suriname te redden. Hij hoopt dat deze maand tenminste een principe-akkoord kan worden getekend. Op de feestvergadering voerden ook het woord Dharm Mungra, voorzitter van de Nieuwe Leeuw, Willy Soemita van de KTPI, Guno Castelen (SPA) en Radjkoemar Randjietsingh, ondervoorzitter van de VHP.
  1. somohardjo 5
  2. voorzitter 2
  3. zaterdagavond 2
  4. politicus 2
  5. nationale 2