1. vorige
  2. volgende

NDP voorzitter Desi Bouterse heeft tijdens de afsluitingsmanifestatie (...)

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft tijdens de afsluitingsmanifestatie maandagavond in Ocer wederom gevraagd voor 5 regeringsjaren.

“Wij staan op het kruispunt om zaken anders te gaan doen. Er zal maximaal gebruik worden gemaakt van de natuurlijke hulpbronnen. Wij gaan terug naar de visie van de jaren ’80, waarbij het geloof hebben in het land en in elkaar, centraal staan. Wij gaan bewijzen dat wij in staat zijn het land tot grotere hoogten te brengen”, klonk het.

De regering heft volgens Bouterse heel veel werk verzet, maar wij zijn er nog lang niet, meent hij. Alle sprekers spraken vol lof over de verrichtingen van de huidige regering.

“Wij hebben geen vijanden. We hebben een missie te volvoeren en dat is de armoede uitbannen”, bracht Bouterse in herinnering. De NDP is volgens hem een ontwikkeligsspartij met een missie en een visie “en zolang er nog armoede is in dit land, moeten wij de strijd voortzetten”.

NDP-parlementariër Andre Misiekaba haalde in zijn toespraak diverse redenen aan waarom de regering nog 5 jaren verdient. Het allerbelangrijkste deel van de doelen die gesteld waren, met name de doelen die opgenomen zijn in het sociaal contract, zijn voor een groot deel wel gehaald.

Misiekaba: “de fly-overs zijn niet gebouwd, maar er zijn meer dan 20 bruggen gebouwd en honderden km aan wegen aangelegd.Die 18.000 woningen zijn niet gebouwd, maar nog nooit heeft een president zoveel woningen kunnen opzetten als de huidige regering. Het gesjoemel met domeingrond is gestopt”.

Misiekaba is van oordeel dat de president het werk moet afronden.Suriname heeft een president nodig met een visie en iemand die in staat is geweldige ontwikkelingen te leiden en tegelijk ervoor zorgen dat het volk haar rechtmatig deel krijgt.

Misiekaba voorziet enkele positieve ontwikkelingen, met name zal de vraag naar deviezen afnemen en de koers dalen. Dit vanwege de US$ 2 miljoen aan valuta die Staatsolie zal besparen omdat wij minder olie zullen importeren.

Vanwege de investeringen van Newmont zal er een deviezenstroom zijn van bijkans US$ 1 miljard. Niet minder dan 10 internationale bedrijven zijn elk bereid voor een bedrag van een half miljard US Dollars jaarlijks naar olie te zoeken voor onze kust.

  1. regering 4
  2. misiekaba 4
  3. ndp 3
  4. bouterse 3
  5. gaan 3