reset instellingen

 1. we - 135175

  ADHIN MOET ZIJN ANALYSES VOOR ZICHZELF HOUDEN

  De gewezen vicepresident van dit land, heeft een hele uiteenzetting gegeven inzake drie maanden regering Santokhi. Weliswaar is een politieke analyse altijd welkom, maar dan van mensen die deskundig zijn en hun strepen hebben verdiend.Volgens Adhin (...)

 2. we - 135176

  Ultimatum aan SLM-directie Loonaanpassing voornaamste eis

  Het personeel in dienst van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is sinds gisteren in beraad, omdat het ontevreden is over zijn lonen.Het eist dat de lonen worden uitbetaald op basis van de nieuwe Centrale Bankkoers van SRD 14.29 per US (...)

 3. sr - 135177

  Belasting op pensioen komt weg te vallen als btw wordt geïmplementeerd

  CLO kijkt uit naar onderhandeling met nieuwe regeringPensioen is niets anders dan uitgesteld loon. Wat dus betekent dat er loonbelasting wordt ingehouden op pensioen. De secretaris-generaal van CLO, Michael Miskin, zegt desgevraagd aan Dagblad (...)

 4. sr - 135178

  Doekhie stoort zich aan handelingen Jairam op South Drain

  “Ik denk dat de verkiezingsuitslag haar enorm heeft toegetakeld”Rachied Doekhie, voormalig assembleelid van de NDP uit het district Nickerie, is woedend over de manier hoe medewerkers van het ministerie van Openbare Werken door de (...)

 5. sr - 135179

  Covid-awareness onder jongeren

  Niet eenieder lijkt zich te bekommeren om het Covid-19 gebeuren in Suriname. Zo is chillen vlak voor supermarkten een veelvoorkomend fenomeen waar het Coronavirus geen roet in het eten lijkt te gooien. Bij een supermarkt aan de Indira Gandhiweg is (...)

 6. sr - 135180

  Mondkapjes voor schoolkinderen in Commewijne

  De ondernemer Rokky Baldew en zijn echtgenote July Baldew hebben donderdag en vrijdag ruim 2500 mondkapjes aan 10 lagere scholen in Commewijne gedoneerd. De mondkapjes moeten een bijdrage leveren aan de veiligheid van de schoolgaande kinderen, (...)

 7. sr - 135181

  Rab William: ‘Ontmantel RGD’

  “Een bijdrage tot reorganisatie en rationalisatie van onze gezondheidszorg”In gesprek met Dagblad Suriname zegt de arts Rab William dat ontmanteling van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zal leiden tot een begin van rationalisatie en (...)

 8. sr - 135182

  3 advocaten beëdigd door Hof van Justitie

  Francyn Djajadi, Sharoma Brispat en Odessey Kok Tai Ling zijn vrijdag beëdigd als advocaat bij het Hof van Justitie. Waarnemend president Iwan Rasoelbaks van het Hof van Justitie herinnerde het drietal in zijn felicitatietoespraak na de (...)

 9. sr - 135183

  Rasoelbaks: ‘Capaciteit Hof zal worden uitgebreid met 5 tot 6 nieuwe rechters’

  “Alle achterstanden in vonnissen en de nog op de oude wijze lopende zaken bij het Hof van Justitie zullen per maart/april 2021 worden bevroren, dus apart gezet om op de oude manier uit te procederen en projectmatig weggeschreven te worden (...)

 10. hr - 135184

  President-commissaris SLM: “Financiële situatie momenteel niet rooskleurig”

  President Chan Santokhi heeft zich met een regeringsdelegatie op het Kabinet van de President gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). President-commissaris Rajen Pahladsingh zegt dat de financiële (...)

 11. dw - 135185

  'Sport als belangrijkste wapen tegen coronavirus buitenspel gezet'

  PARAMARIBO - Taekwondoleraar Arthy Lie verlangt ernaar weer zoals normaal met zijn leerlingen bezig te zijn. Vanwege de coronacrisis die al langer dan een halfjaar duurt, kan dat nu niet. “Ik mis de sport, ik mis mijn leerlingen”, (...)

 12. sr - 135186

  Roy Bhikharie: “Wat zal wet openbaarheid van bestuur doen als niemand een onderzoek instelt?”

  Suriname heeft als een democratische rechtstaat geen wettelijke regelingen over openbaarheid van bestuur. Met zo een regeling hebben burgers recht op informatie over het handelen van de overheid en kan hiermee voorkomen worden dat het lot van (...)

 13. sr - 135187

  Regering besluit tot bouw school in district Marowijne

  Verkiezingsstunt voormalige regering Bouterse wordt door regering Santokhi tot realiteit omgebogenDe regering Santokhi-Brunswijk heeft besloten over te gaan tot de bouw van een school in het district Marowijne, zo verneemt Dagblad Suriname uit een (...)

 14. wk - 135188

  VIDEO: Schoten in de lucht gelost bij uitvaart

  Opmerkelijk tafereel gisteren bij een uitvaart in Paramaribo. Op twee plekken in de hoofdstad is door aanwezigen diverse keren in de lucht geschoten. Dat blijkt uit twee filmpjes die vanmorgen werden gedeeld op de Facebookpagina ‘Crime News (...)

 15. sn - 135189

  De fabel van patronage

  Ik heb met gefronste wenkbrauwen het artikel van Serena Essed gelezen over het ‘patroon’ van de patronage. Sommige mensen zijn er kampioen in om het volk op te zadelen met allerlei theorieën als verklaring voor gebeurtenissen in (...)

 16. hr - 135190

  Man aangehouden voor bedreiging en belediging president

  Firen Ajaykumar G. (38) is vandaag door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een misdrijf en belediging van het staatshoofd van de Republiek Suriname.De verdachte beweert dat hij niet de (...)

 17. sr - 135191

  Song ‘Bari Dukh Dina’ van D-Wack

  De nieuwste song ‘Bari Dukh Dina’ is recent uitgebracht. Dagblad Suriname verneemt het volgende van D-Wack. Het is een Urban Chutney productie geworden. De songteksten zijn geschreven door Avinash Changoer & D-Wack. Het muzikale gedeelte (...)

 18. hr - 135192

  President Santokhi: “Het gaat de goede kant op”

  “Het gaat de goede kant op. Maar wij zijn er nog lang niet. Blijft u waakzaam,” zegt president Chan Santokhi vanavond in zijn televisietoespraak tot de natie. Het richtcijfer is minder dan 25 nieuwe COVID-19-gevallen per dag. De (...)

 19. wk - 135193

  Uitgaansverbod Suriname van 22.00u – 05.00u

  Het uitgaansverbod in Suriname is vanaf maandag 26 oktober ingesteld van 22:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Dat heeft de Surinaamse president Santokhi vandaag bekendgemaakt. Buiten de tijden van de aangepaste maatregel van dit (...)

 20. dw - 135194

  Santokhi: Avondklok van 22:00-05:00

  PARAMARIBO - De avondklok in Suriname wordt vanaf maandag met een uur verzet. In plaats van negen uur 's avonds geldt die de komende twee weken (26 oktober-8 november) vanaf tien uur 's avonds tot vijf uur 's morgens. Dat heeft president (...)

 21. sr - 135195

  Ex-president Venetiaan inleider discussieavond over juridische status grensgebied tussen Suriname (...)

  De Nationale Partij Suriname (NPS) en het wetenschappelijk bureau JAPIN organiseren op vrijdag 30 oktober een discussieavond in Grun Dyari over de juridische status van het grensgebied tussen Suriname en Guyana. De inleiders van deze discussieavond (...)

 22. sr - 135196

  Avondklok van maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november van 22.00 tot 05.00 uur

  ‘Als staatshoofd deel ik u met gepaste enthousiasme mede, dat wij alweer een stap dichter naar naar normalisatie kunnen nemen. De integrale aanpak van de Covid-19 pandemie in Suriname werkt. De cijfers staven dat. Wij zien een scherpe daling (...)

 23. wk - 135197

  Tractor in goot langs de weg terecht gekomen

  Deze tractor is zondag aan het eind van de middag in een goot langs de weg terecht gekomen. De bestuurder van de tractor was bezig met maaiwerkzaamheden aan de Frederikshoopweg in Suriname. Hij was bezig op de berm maar ging te dicht langs de kant (...)

 24. sn - 135198

  Avondklok naar 22:00 uur, maatregelen blijven van kracht

  De avondklok is vanaf morgen gedurende de komende twee weken versoepeld naar 22:00 uur in plaats van 21:00 uur. President Chan Santokhi zegt dat de integrale aanpak van Covid-19 in het land werkt. Er is een scherpe daling van het aantal actieve (...)

 25. sr - 135199

  De overwinningszegepraal van de marron

  Een leerkracht die in het binnenland heeft onderwezen: “Ik heb een aantal jaren in het binnenland gediend. Wonen in het binnenland wordt door mensen uit de stad niet als comfortabel beschouwd. Maar ik heb gedurende mijn boslandperiode goed (...)

 26. sr - 135200

  Regering bespreekt situatie SLM met Raad van Commissarissen

  ‘Financiële situatie SLM ziet er niet rooskleurig uit’Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich vrijdag in het Kabinet van de President gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse (...)

 27. we - 135201

  VLUCHTEN UIT NEDERLAND PER DIRECT STOPPEN

  Een deel van de reizigers dat de afgelopen weken van Nederland naar Suriname vloog, is deels niet in quarantaine gegaan.Dit meldde minister Amar Ramdhin, van Volksgezondheid, deze week aan de Nederlandse autoriteiten. Passagiers zijn hier makkelijk (...)

 28. we - 135202

  CLO KAN ZO GEEN AMBTENAREN HELPEN

  Een ruzie binnen de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), heeft geleid tot een splitsing van de vakbeweging in twee groepen.De ene partij sympathiseert met Michel Miskin, secretaris-generaal van de CLO die de voorzittershamer opeist en de (...)

 29. we - 135203

  EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE

  De vele benoemingen van onze First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry, worden thans veelvuldig bekritiseerd, in het bijzonder op sociale media.De kritieken zijn niet mals en komen ook van politici. De presidentsvrouwe is per 1 oktober benoemd tot (...)

 30. wk - 135204

  Dode vrouw gevonden in huis van vermiste bewoonster

  De politie in Den Haag heeft zondag uitgebreid onderzoek gedaan, na de vondst van een dode vrouw in een woning aan de Wognumstraat. Het zou gaan om het huis waarvan de bewoonster al twee weken vermist is. Een foto en bericht over de vermiste vrouw (...)

 31. sr - 135205

  Burger niet tevreden over drie maanden regering Santokhi-Brunswijk

  ‘Wat niet verwacht was, was nepotisme’De regering Santokhi-Brunswijk zit inmiddels drie maanden aan. Drie maanden die vooral in het teken stonden van schuldsanering en bestrijding van het Coronavirus. Hoe kijkt de burger aan tegen deze (...)

 32. dw - 135206

  55 jaar STVS: 'Surinamers werden gelijk wereldburgers'

  PARAMARIBO - 55 jaar televisie in Suriname. Met nostalgie keken verschillende beleidsmakers, de nestor Frits Pengel en de nieuwbakken directeur Raoul Abisoina terug op een realisatie van formaat. 55 jaar verder heeft de STVS een aantal uitdagingen (...)

 33. sr - 135207

  Man (38) aangehouden verdacht van bedreiging en belediging van de president

  De 38-jarige F.A. G. is zondag 25 oktober door rechercheurs van de politie Regio Midden aangehouden voor onder andere bedreiging met een misdrijf en belediging van het staatshoofd van Suriname, zo meldt het Korps Politie Suriname.De verdachte (...)

 34. sr - 135208

  Verdachte (22) opgepakt voor verzenden seksueel getinte teksten en beelden naar vrouw

  Het Korps Politie Suriname bericht zondag, dat de 22-jarige S.R. op 16 oktober is aangehouden, verdacht van het meerdere keren verzenden van seksueel getinte teksten en beelden naar een vrouw. De vrouw had in juli al aangifte bij de politie van (...)

 35. wk - 135209

  Aantal actieve besmettingen daalt naar 29, afgelopen 24 uur 4 nieuwe gevallen

  De afgelopen 24 uur zijn slechts 4 nieuwe gevallen van corona besmetting erbij gekomen. Ook zijn er 16 personen genezen. Het aantal actieve besmettingen is hierdoor gedaald van 41 zaterdag naar 29 zondag. Dat blijkt zondagavond uit de update van de (...)

 36. sn - 135210

  Covid-19: Vier nieuwe gevallen; active cases naar 29

  Vier personen zijn positief bevonden in het afgelopen etmaal. Drie van hen zijn afkomstig uit Paramaribo en één uit Wanica. Er zijn 39 testen afgenomen, waarvan 35 negatief zijn. 16 personen zijn genezen verklaard. Het aantal active (...)

 37. dw - 135211

  Covid-19: Active cases onder dertig

  PARAMARIBO - Het aantal actieve Covid-19-gevallen in Suriname is zondagavond gedropt onder de dertig. Er werden 29 active cases gemeld, het laagste aantal sinds 31 mei toen er dertien actieve gevallen waren. Van de 39 personen van wie een swab werd (...)

 38. sr - 135212

  Parels voor de zwijnen gooien

  Bewoners van Zorg en Hoop in de buurt tussen de Jagernath Lachmonstraat en de Fajalobistraat, deel uitmakende van het ressort Beekhuizen, vragen zich af waarom actiegroepen alleen opkomen als het gaat om politieke-, arbeids-, vakbonds- eigenbelangen (...)

 39. hr - 135213

  COVID-19: 4 besmettingen en 29 actieve gevallen

  In het voorbije etmaal zijn 39 burgers getest op het COVID-19-virus. Vier personen hebben een positief testresultaat gekregen, waarvan drie in Paramaribo en een in Wanica. Het aantal actieve gevallen staat op 29. Zeventien personen zijn opgenomen in (...)

 40. hr - 135214

  23-jarige verzender postpakket in verzekering gesteld

  De 23-jarige Kenzo M. is op 14 oktober door rechercheurs van de afdeling Narcoticabrigade in de kraag gevat. De man heeft op 18 en 21 augustus dit jaar twee postpakketten ter verzending naar Nederland aangeboden bij één van de (...)

 41. wk - 135215

  Stremming Telesur bel- en internetverkeer vanwege werkzaamheden

  Telesur zal noodzakelijke werkzaamheden verrichten aan zijn telecominfrastructuur in de nacht van 25 op 26 oktober, tussen 23.00 en 06.00u. Het bedrijf meldt dat als gevolg hiervan er mogelijk stremming zal optreden in de dienstverlening voor vast (...)

 42. wk - 135216

  Twee kindjes gewond bij aanrijding veroorzaakt door dronken bestuurder

  De bestuurder van een pick-up, die vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde, heeft zondagavond gezorgd voor een ravage aan de Nieuwzorgweg in Suriname. Hij zou met een vrij hoge snelheid hebben gereden en heeft daarbij twee andere (...)

 43. hr - 135217

  Suriname herbevestigt samenwerkingsrelatie met OAS

  Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft de committering van Suriname om de samenwerkingsrelatie met de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) voort te zetten, herbevestigd. Dit zei (...)

 44. dw - 135218

  Roofkunst terug naar huis?

  PARAMARIBO - Momenteel is de teruggave van de 'roofkunst' die zich in Nederlandse musea bevindt, prominent in het nieuws. Het gaat over voorwerpen, die teruggegeven zouden moeten worden aan de landen van herkomst. In Suriname wordt de discussie (...)

 45. hr - 135219

  22-jarige man aangehouden voor molest

  Eerder dit jaar deed een vrouw aangifte bij de politie van Meerzorg, omdat zij meerdere malen seksgerelateerde teksten en beeldmateriaal toegestuurd kreeg van een onbekend nummer. Dit onderzoek werd overgedragen aan de recherche van Regio Oost.Na (...)

 46. sn - 135220

  Politieke Borrelpraat 635

  “Meestal staat men stil bij de eerste honderd dagen van een nieuwe regering.”“Nonsens, na honderd dagen met je nieuwe auto sta je toch ook niet met dat voertuig stil midden op de Afobakaweg?”“Dichter Alphons Levens (...)

 47. wk - 135221

  Autoriteiten orienteren zich bij bos- en grasbranden Paramaribo-Noord

  Verschillende autoriteiten hebben zich zondag georiënteerd in Paramarbo-Noord op de locaties van de bos- en grasbranden om te kijken naar de oorzaak. Onder de aanwezigen bevonden zich vertegenwoordigers van het Korps Brandweer Suriname, (...)

 48. sn - 135222

  Hof start nieuw project voor snellere uitspraken

  Het Hof van Justitie streeft constant naar efficiënte en snellere rechtspraak. In het eerste kwartaal van 2021 gaat het project 'comparitie na antwoord' in de civiele sector van start. Met de nieuwe 'strengere' effectievere manier van (...)

 49. dw - 135223

  Procureur-generaal dient klacht in tegen advocaat

  PARAMARIBO - Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zal een klacht indienen tegen een advocaat die misbruik heeft gemaakt van zijn wettelijke bevoegdheden. Het Openbaar Ministerie (OM) is nu bezig bewijs te verzamelen voor de Surinaamse Orde van (...)

 50. hr - 135224

  OW-minister: “Bouwen in Suriname zal aangepast moeten worden”

  Het bouwen in Suriname zal aangepast moeten worden aan toekomstige virusepidemieën. Het betreft eisen die in lijn staan met de COVID-19-situatie zoals rekening houden met de afstand van zitten, meer zonlicht en ventilatie toelaten in ruimtes. (...)


 1. volgende 50