reset instellingen

 1. wk - 103061

  Agressieve bromfietser vernield lijnbus in Suriname

  Een agressieve bromfietser heeft maandagmiddag vernielingen aan een lijnbus gebracht nadat die hem bijna aanreed. Hij sloeg ondermeer de zijruit van de bus kapot (foto). Het geval deed zich voor aan de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de BEP (...)

 2. we - 103062

  16 contractors Staatsolie met ontslag

  In verband met hun ontslag, begaven de zestien werknemers van de onderneming Isoper, die werkzaam zijn op het terrein van Staatsolie N.V., zich naar het DNA-gebouw, alwaar zij aan assembleelid Patrick Kensenhuis, een brief overhandigden ter (...)

 3. dw - 103063

  Bezorgdheid over Ramjaneeschool in Nickerie

  NIEUW-NICKERIE - De directie van de lbo Ramjaneeschool in Nickerie is bezorgd over de slechte conditie van de school, het ontoereikende meubilair en de staat waarin het verkeert, verouderd lesmateriaal en de slechte staat van de omrastering. (...)

 4. sn - 103064

  Missie legt basis voor hechte samenwerking met Ghana

  De missie van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) naar Ghana is goed verlopen. Er zijn afspraken gemaakt met de Ashanti koning Otumfuo Osei Tutu II. Deze afspraken moeten nog worden uitgewerkt. “De basis is gelegd voor een (...)

 5. dw - 103065

  Ruckers eerste finalist basketbalplay-off

  PARAMARIBO - Ruckers heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de mannenhoofdklasse basketbalplay-off. Het team won zondag game-4 in de best-of-five halve finaleserie tegen De Schakel met 85-73 en is daardoor dankzij een 3-1 serieszege de (...)

 6. dw - 103066

  Venezuela weer getroffen door stroomstoring

  CARACAS - Venezuela zit opnieuw voor een groot deel zonder stroom. Onder andere de hoofdstad Caracas, maar ook veel andere regio's zijn sinds maandag getroffen door een nieuwe stroomstoring. De oorzaak van de storing is nog onbekend. De nationale (...)

 7. wk - 103067

  Suriname organiseert internationale expert conferentie over hennep industrie

  Op 29 en 30 juli 2019 organiseert het Ministerie van Volksgezondheid van de Republiek Suriname in samenwerking met de PAHO en het Nationaal Advies- en Monitoringsorgaan Wet Verdovende Middelen in het Courtyard Marriott hotel een internationale (...)

 8. sn - 103068

  Personeelsactie Republic Bank 48 uur opgeschort

  De actie van de bond van personeel bij Republic Bank is voor 48 uur opgeschort. Het besluit van de bond is genomen, nadat partijen -directie en vakbond- maandagavond bij de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname waren.De vakbond is al twee dagen in (...)

 9. sr - 103069

  Geschil bond Republic Bank en directie bij Bemiddelingsraad

  De personeelsbond bij de Republic Bank Suriname en de directie van de Republic Bank moeten voor de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname verschijnen, zodat er een oplossing gezocht kan worden voor hun geschil. Het personeel is sinds vrijdag in (...)

 10. dw - 103070

  ‘Bondsleden lopen meer dan SRD 50.000 mis’

  PARAMARIBO - De bond bij Republic Bank is verbaasd dat de directie is gestapt naar de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname om het dispuut tussen partijen op te lossen. Volgens bondsvoorzitter Willy Rodriquez had de raad eerder getracht om in het (...)

 11. wk - 103071

  Personeel HJ de Vries boos op directie; vandaag in actie

  Het personeel van de HJ de Vries-bedrijvengroep in Suriname zal vandaag niet verschijnen aan het werk uit protest. De medewerkers zijn boos op de directie omdat zij gisteren het bestuur van de bond niet meer heeft ontvangen zoals afgesproken was. De (...)

 12. sn - 103072

  Column: Kiespijn!

  Het zal je overkomen. In het weekend in de nacht onverwachts kiespijn krijgen, dat je niet alleen scheel, maar ook buitenproportioneel gedesoriënteerd bent van de pijn. Dat je zover gaat om zelfs naar een tang te zoeken, om jezelf van die (...)

 13. dw - 103073

  Suriname verrast Jamaica in junioren volleybalkampioenschap

  PARAMARIBO - Suriname is het Caribisch U19-juniorenvolleybalkampioenschap sterk begonnen. De jongensselectie won maandagavond met 25-16, 25-20, 25-21 van gastland tevens titelverdediger Jamaica. Bondscoach Verdy Getrouw protesteerde bij het afspelen (...)

 14. wk - 103074

  Evaluatie bijeenkomst van de VHP te Boven Suriname

  Het afgelopen weekend heeft een VHP delegatie onder leiding van ondervoorzitter Asis Gajadien (foto) een evaluatie bijeenkomst met de structuren van het ressort Boven Suriname gehouden te Boto Pasi. Hierbij ging het om de stand van zaken te (...)

 15. sn - 103075

  Lau bedankt als lid RvC Hakrinbank

  Gerard Lau stelt zich niet meer beschikbaar als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Hakrinbank. Samen met het lid Humphrey Schurman is het zijn beurt om af te treden. Schurman stelt zich wel beschikbaar, maar Lau niet. Voorgesteld is om (...)

 16. dw - 103076

  Totaal 21 jaar cel geëist tegen gewelddadig trio

  PARAMARIBO - Winston M., Krishna I .enAndro P. bleven kalm, nadat officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie de forse strafeis tegen hen had uitgesproken wegens beroving met geweld en verkrachting. Ze keurden de openbare aanklager tijdens haar (...)

 17. sn - 103077

  VES roept op tot behoud Europese exportmarkt

  De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) roept alle stakeholders op om kost wat kost te voorkomen dat onze agrarische exporten naar Europa worden stilgelegd. De oproep van de VES komt, nadat zij een bezoek bracht aan het bedrijf InVitroPlants (...)

 18. dw - 103078

  Gezondheidszorg is gedeelde verantwoordelijkheid

  PARAMARIBO - Er is turbulentie binnen de gezondheidszorg. Een cultuuromslag en het stellen van de juiste prioriteiten kunnen bijdragen aan verandering van de situatie. De totale gemeenschap is verantwoordelijk hiervoor, in het bijzonder zij die in (...)

 19. sr - 103079

  Surinaams consulaat Saint-Laurent vooralsnog gesloten

  Het Surinaamse consulaat te Saint-Laurent, Frans-Guyana blijft vooralsnog gesloten. Dit zegt Genia Corinde van het consulaat in gesprek met Suriname Herald. “We zijn nog bezig met werkzaamheden. Wij hopen heel gauw weer operationeel te (...)

 20. dw - 103080

  Medewerksters Greenheart: 'We zijn erg bezorgd'

  PARAMARIBO - Vrouwen die werken bij houtmaatschappij Greenheart in Apoera nemen het initiatief om de ontslagdreiging onder de aandacht van president Desi Bouterse te brengen. De leiding van het bedrijf heeft onlangs gezegd dat het af wil van zestig (...)

 21. wk - 103081

  Aandachtspunten douaneregels voor reizigers die terugkomen uit Suriname

  In de zomerperiode gaan veel mensen op familiebezoek buiten de Europese Unie. Bijvoorbeeld naar Suriname of Caribisch Nederland. De Nederlandse douane roept reizigers die terugvliegen naar Nederland op de douaneregels in acht te nemen om (...)

 22. sn - 103082

  Kensenhuis zegt hulp toe aan AWB in kwestie Isoper NV

  De vijftien personeelsleden in dienst van Isoper NV die sinds 15 juli in actie zijn, blijven strijd voeren. Zij hebben maandag een brief overhandigd aan Assembleelid Patrick Kensenhuis (NDP). Volgens Armand Zunder, voorzitter van de Algemene (...)

 23. sr - 103083

  RGD opent langverwacht gezondheidscentrum in Para

  De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft vol trots de gemeenschap van Para een modern gezondheidscentrum aangeboden. “De bestaande polikliniek was allang uit zijn jasje gegroeid en de roep voor uitbreiding en verbetering van onze (...)

 24. dw - 103084

  Bij oneigenlijk gebruik Bazo-kaart kosten voor de houder

  PARAMARIBO - Wie onrechtmatig gebruik maakt van een Basiszorgkaart (Bazo-kaart) zal de staat moeten terugbetalen. Dit zegt minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Een verzekeringspas is zes tot twaalf maanden (...)

 25. sn - 103085

  Onderzoek naar malversaties SPSB afgerond

  Het onderzoek naar de vermeende corruptie bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) is afgerond. Starnieuws verneemt dat procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday binnenkort het resultaat kenbaar zal maken. President Desi Bouterse had in De (...)

 26. dw - 103086

  'Geen verband tussen bootongeluk en feestvierders Surinamerivier’

  PARAMARIBO - Er was geen vergunning aangevraagd voor de ‘Summer Beach Party’ die zondag is gehouden bij de Zandbank te Para. “Kennelijk zijn de organisatoren wel in overtreding, want er zijn flyers gedrukt”, reageert (...)

 27. sr - 103087

  Dwayne geeft ‘bakru’s’ schuld van gepleegde diefstal

  Dwayne V. (23) is zaterdag op zijn woonadres in Paramaribo aangehouden door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP). Hij wordt verdacht van auto-inbraken en diefstal van auto-onderdelen op het Hannaslustproject. Dwayne heeft bekend de (...)

 28. wk - 103088

  Man geeft ‘bakru’s’ de schuld voor het stelen

  Opmerkelijk bericht van de Surinaamse politie vandaag; een 23-jarige man die aangehouden is op verdenking van auto inbraken en diefstal van auto onderdelen op het Hannaslust-project, zegt dat het stelen komt door….. bakru’s!De man Dwayne (...)

 29. dw - 103089

  Franse justitie onderzoekt dood militairen in illegale goudmijn

  PARAMARIBO - Het onderzoek naar de dood van drie Franse militairen, eind vorige week in een illegale goudmijn in Frans-Guyana, is nog gaande. Het onderzoek van de gendarmes staat onder supervisie van de openbare aanklager in Cayenne, zegt de Franse (...)

 30. sn - 103090

  Venezuela: Stroomvoorziening komt langzaam op gang

  De stroomvoorziening in Venezuela komt langzaam weer op gang, nadat het grootste deel van het land gehuld was in de duisternis. Een enorme stroomuitval heeft naar verluidt 16 van de 23 deelstaten in het land getroffen. Ook in de hoofdstad Caracas (...)

 31. sr - 103091

  EBS-werknemers ondervinden last van reclameattributen op elektriciteitsmasten

  De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) geeft te kennen dat de elektriciteitsmasten worden gebruikt om vlaggen, reclamebordjes en andere zaken aan te bevestigen. Deze reclameattributen zorgen ervoor dat bij het uitvoeren van werkzaamheden aan het (...)

 32. sr - 103092

  EBS: vliegertijd vergroot kans op storingen

  De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt dat vooral gedurende deze tijd veel vliegers in (...)

 33. dw - 103093

  COMMENTAAR: Interventie noodzaak

  DE STICHTING SURINAME Men United heeft een bijeenkomst gehouden om mannen die seks hebben met mannen en transgenders voor te lichten over hoe om te gaan met de politie. De groep kon aan politie-inspecteur Marcha Reumel vragen stellen over hoe te (...)

 34. sr - 103094

  Lozingen in Coronie opgeschoond door LVV en commissariaat

  In opdracht van minister Rabin Parmessar heeft het onderdirectoraat Landbouw van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), in samenwerking met het districtscommissariaat Coronie enkele lozingen binnen de landbouwgebieden in Coronie (...)

 35. sr - 103095

  PTC-studenten simuleren in kunstmatige inseminatie op onderdirectoraat Veeteelt

  Studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Technology (APHT), hebben op het onderdirectoraat Veeteelt van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gesimuleerd in (...)

 36. sn - 103096

  VES lovend over toekomst InVitroPlants

  InVitroPlants Grassalco NV zal samen met Solicaz uit Frans-Guyana plantmateriaal produceren voor het rehabiliteren van de bodems en herbebossing van uitgemijnde gebieden. Het draagt hiermee bij aan herstel van de biodiversiteit in uitgemijnde (...)

 37. sr - 103097

  Drugsverdachten aangehouden in twee afzonderlijke gevallen

  De Narcoticabrigade heeft op woensdag 10 juli aanhoudingen verricht. De narcoticarechercheurs werden daarbij geassisteerd door collega’s van het Arrestatieteam (AT). Bij een inval op een woonadres in Paramaribo-Noord zijn twee mannen en een (...)

 38. dw - 103098

  COLUMN: Droom en noodzaak

  Als je het goed bekijkt, gooit het hoge ogen voor de bekroning tot de grootste nationale klucht. Ik heb het over dat voedselschuur-verhaal van de president. Ironischer kan het niet. Aan het begin van de eerste zittingsperiode was het bijna de (...)

 39. wk - 103099

  Bejaarde man (67) in benen geschoten bij beroving

  Een 67-jarige man is zondagavond in zijn benen beschoten bij een brute beroving op de hoek van de Sagoewentje en de Krapestraat in Paramaribo. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het slachtoffer samen met zijn 61-jarige vriend beroofd is (...)

 40. sn - 103100

  ABOP brengt nu ook NOP onder haar paraplu

  De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) is vandaag een samenwerking aangegaan met de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), onder leiding van Melvin Clemens. De NOP zal onder de vlag, het symbool en de naam van de ABOP meedoen aan de (...)

 41. wk - 103101

  Party’s op Surinamerivier worden aan banden gelegd

  Er blijkt wanorde te heersen op de Surinamerivier met party’s en pleziervaartuigen in het oosten van Para. Deze “free for all” wordt aan banden gelegd door de Maritieme Politie, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de (...)

 42. dw - 103102

  Breeveld bezorgd om antibiotica in veevoer

  PARAMARIBO - Behalve maatregelen om bepaalde chemicaliën te verbieden in de groente- en fruitteelt, zal ook het vraagstuk van antibiotica in veevoer bekeken moeten worden. Dat vindt DOE-fractieleider Carl Breeveld. Hij maakt zich ernstige (...)

 43. sr - 103103

  Party’s op Surinamerivier worden aan banden gelegd

  Er blijkt wanorde te heersen op de Surinamerivier met party’s en pleziervaartuigen in het oosten van Para. Deze “free for all” wordt aan banden gelegd door de Maritieme Politie, Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), bestuursdienst (...)

 44. sr - 103104

  Input gedupeerden meegenomen bij wijziging Wet notarisambt

  Gedupeerden en benadeelde burgers die zeer ontevreden zijn over de verrichtingen van notarissen hebben de gelegenheid gekregen om de commissieleden hun case voor te houden, zodat wetgeving kan komen met voorstellen, waarbij zulks tot het verleden (...)

 45. sn - 103105

  Singapore pakt US$ 48 miljoen aan ivoor en pangolin-schubben

  De autoriteiten van Singapore hebben 8,8 ton (8.800 kg) olifantenivoor in beslag genomen. Het is de grootste inbeslagname ooit tot nu toe. De autoriteiten schatten dat de slagtanden, ter waarde van US$ 12,9 miljoen afkomstig zijn van bijna 300 (...)

 46. dw - 103106

  Acht jaar cel geëist voor doden baby

  PARAMARIBO - Officier van justitie Astrid Niamat vorderde maandag een straf van acht jaar onvoorwaardelijk tegen de 26-jarige Shafiek B. met als bijkomende voorwaarde psychologische begeleiding. Voor zijn eveneens 26-jarige vriendin Warsha B. is (...)

 47. wk - 103107

  Remmen laten autobestuurder in de steek; auto ‘vliegt’ in kanaal

  Dit voertuig ‘vloog’ net in de kanaal langs de Tout Lui Faut Kanaalweg. Dit nadat de remmen van de auto het hadden begeven. De bestuurder raakte gewond en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende (...)

 48. dw - 103108

  Suriname wordt eerste land in regio met 5G-netwerk

  PARAMARIBO - Suriname zal voor het einde van het jaar als eerste in de regio beschikken over een innovatief 5G-netwerk, dit zei Telesur-directeur Mike Antonius tijdens de 35ste jaarlijkse conferentie van de Caribische Associatie van Nationale (...)

 49. sn - 103109

  Hoefdraad en Elias in Cuba voor besprekingen

  De ministers van Financiën en Volksgezondheid zijn in Cuba. Minister Gillmore Hoefdraad en Antoine Elias zijn in Havanna ontvangen door de minister van Gezondheid, José Angel Portal Miranda. Er is gesproken over kwesties van samenwerking (...)

 50. dw - 103110

  Succesvol debuut voor volleybalsters op Jamaica

  PARAMARIBO - In navolging van de jongens, zijn de meisjes ook succesvol gestart met het Caribische volleybalkampioenschap voor U18-junioren op Jamaica. Dinsdagmiddag werd er in vier sets (25-21, 22-25, 25-20, 25-17) gewonnen van de Amerikaanse (...)


 1. volgende 50