reset instellingen

 1. sn - 148980

  Navratrie: De vrouw centraal en hoog gepositioneerd

  De algemeen bekende beeldvorming is, dat in grote delen van India, juist de bakermat van het hindoeïsme, de vrouw onderdrukt wordt. Hoewel stukken beter, zou ook de positie van de vrouw onder de Indiase diaspora nog lang niet het voorgestane (...)

 2. wk - 148981

  Regionale vertegenwoordiger UNICEF bezoekt president Santokhi

  Nicolas Charles Pron, UNICEF’s regionale vertegenwoordiger in Guyana en Suriname, heeft deze week een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Op het Kabinet van de president in een breedvoerige deliberatie gesproken (...)

 3. dw - 148982

  Matchmaking volgens Hindoe levenswijze

  PARAMARIBO - In het buitenland is speeddaten vrij normaal. Daarbij kunnen vrijgezellen elkaar enkele minuten face-to-face te spreken. In Suriname is deze trend, voor zover bekend, er nog niet echt, maar er schijnt behoefte te zijn. Vooral onder de (...)

 4. hr - 148983

  Militairen maken tenten en schoolborden voor leerlingen Heilig Hartschool

  Het Nationaal Leger (NL) moet dichterbij de samenleving opereren en ondersteuning geven in moeilijke tijden, zegt minister Krishna Mathoera van Defensie. Door inzet van manschappen van het NL zijn er schoolborden en tenten gemaakt voor leerlingen (...)

 5. sn - 148984

  India blijft dagelijkse Covid-19-records noteren

  India heeft weer een nieuw record van dagelijkse gevallen van infecties met het coronavirus gemeld. Ziekenhuizen in de hoofdstad New Delhi en andere delen van het land zijn overspoeld met patiënten en experts waarschuwen dat het (...)

 6. wk - 148985

  Ruzie tussen vader en dochter escaleert; schoonzoon steekt vader

  In Suriname is een ruzie tussen een vader en zijn dochter helemaal uit de hand gelopen. Als gevolg van de ruzie had de dochter vrijdagmiddag twee ruiten van de woning van de vader vernield.De vader kwam later verhaal halen bij zijn dochter en (...)

 7. dw - 148986

  INGEZONDEN: Den Haag heeft dubbele agenda bij militaire samenwerking

  PARAMARIBO - Eigenlijk zou je als politieke partij niet moeten ingaan op een reactie als van P.J. Teunissen op de Ware Tijd Online van 13 april 2021 op het Palu-artikel over de militaire samenwerking Suriname-Nederland, omdat duidelijk is dat de (...)

 8. sn - 148987

  Gewapende roofoverval op goudmijn

  Een gewapende roofoverval heeft plaatsgevonden in een goudmijn te Pakira in oost-Suriname. De melding was vrijdagmorgen binnengekomen bij de politie, maar vandaag heeft een van de slachtoffers zich aangemeld.Acht gemaskerde rovers met zware wapens (...)

 9. dw - 148988

  Ratingproces gaat over trends en verwachtingen

  PARAMARIBO - Surinames kredietstatus gaat al enige tijd regelmatig omlaag of blijft lange tijd hangen aan de ultieme onderkant van de beoordelingsreeksen van gerenommeerde ratingbureaus. Publicatie van de ratings stelden regeringen niet altijd (...)

 10. wk - 148989

  PALU: ‘Den Haag heeft dubbele agenda bij militaire samenwerking’

  [INGEZONDEN] – PALU-voorzitter Jim Hok wil er geen misverstand over laten bestaan dat de partij niet tegen Nederland of Nederlanders is, maar wel tegen koloniale overheersing. Hij benadrukt dat het juist de PALU is die er steeds op wijst dat (...)

 11. wk - 148990

  Man tijdens snoeien fayalobi aangevallen door buurman

  Een 30-jarige man in Suriname is zaterdag tijdens het snoeien van bloemen in het district Wanica aangevallen door een buurman met een delfschop. Hij hield verwondingen aan vingers van beide handen over.De man was thuis bij zijn vriendin en besloot (...)

 12. sn - 148991

  St. Vincent: Uitbarsting zou twee keer zoveel as kunnen produceren

  De aanhoudende uitbarsting van La Soufriére zal naar verwachting groter zijn dan in 1979. De vulkaan heeft tot nu toe slechts ongeveer een derde van het nieuwe materiaal geproduceerd dat het 42 jaar geleden deed."... Zelfs als we een week (...)

 13. wk - 148992

  Aantal COVID-19 patiënten in Nickerie gestegen naar 13

  In Nickerie is het aantal COVID-19 patiënten dit weekend gestegen naar 13. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het Staatslogeergebouw wederom als corona isolatie-faciliteit in gebruik wordt genomen.Er zijn actieve gevallen van Wageningen (...)

 14. dw - 148993

  'Alles doen om krapé te beschermen'

  GALIBI - De situatie voor de zeeschildpad is bijna uitzichtloos. Terwijl milieuactivisten er veel aan doen om de legstranden en daarmee de nesten van de krapé te beschermen, lijkt het voor stropers van eieren de normaalste zaak om hun (...)

 15. sn - 148994

  Allerlei (4)

  St. Vincent en LavaDe toestand op dit eiland was/is precair. Ik heb niet kunnen lezen dat de lokale autoriteiten overleg hebben gepleegd met de maatschappelijke groepen, bonden, kerken etc, die misschien eerst zouden willen weten wat de temperatuur (...)

 16. hr - 148995

  CBB start onderzoek voor verbetering dienstverlening

  Om de dienstverlening naar de samenleving toe te verbeteren heeft het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) het onderzoek ‘Klantgerichte Verbeterpunten CBB’ gelanceerd. De lancering vond plaats op 15 april bij Door Advisory. Op deze dag (...)

 17. wk - 148996

  Man klapt vrouw en verwondt zichzelf om aangifte bij politie tegen te houden

  In Suriname heeft een man zichzelf zaterdag met een scheermes aan zijn hand verwond, nadat hij zijn vrouw had geklapt. Het koppel uit Paramaribo kreeg een woordenwisseling met elkaar, welke is uitgemond in de mishandeling.De man klapte de vrouw die (...)

 18. sr - 148997

  Reshma Mangre: “Eenmaal scholen gesloten zijn, vaccineer ook leraren”

  Het assembleelid Reshma Mangre (VHP) vindt net als Unicef eveneens dat docenten en leerkrachten gecategoriseerd moeten worden als prioriteitsgroep voor de coronavaccinatie. Unicef stelt dat het onderwijsproces geen stagnatie mag ondervinden. Dat is (...)

 19. sr - 148998

  Minister Achaibersing wil schuldherschikking met lokale aannemers

  De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, heeft op donderdag 15 april 2021 samen met zijn staf gesprekken gevoerd met lokale aannemers. Het doel was om te proberen samen tot herschikking van de opgelopen schulden te komen, (...)

 20. hr - 148999

  COVID-19: 36 besmettingen in 24 uur

  In het voorbije etmaal zijn 36 personen positief getest op het coronavirus. Er zijn 108 mensen getest. Momenteel zijn 62 personen in het ziekenhuis opgenomen en veertien op de Intensive Care Unit.24 mensen zijn genezen verklaard en 162 anderen in (...)

 21. wk - 149000

  Aantal COVID-19 patiënten in ziekenhuizen gestegen van 50 naar 62

  In Suriname is het aantal COVID-19 patiënten in het ziekenhuis de afgelopen 24 uur flink gestegen. In de ziekenhuizen worden nu 62 personen verpleegd; een dag geleden op zaterdag was dat aantal nog 50. Dat blijkt zondagavond 18 april uit de (...)

 22. sn - 149001

  36 nieuwe corona-besmettingen; 33.3% positief

  Het afgelopen etmaal zijn 36 personen positief getest op het coronavirus. Uit 108 swabs zijn 72 negatief. Maar liefst 33.3% van de getesten blijkt positief te zijn. Op Sipaliwini na, zijn nu in alle districten positieve gevallen. Vandaag zijn Het (...)

 23. we - 149002

  DOLLARKOERS HEIMELIJK RICHTING SRD 20?

  Terwijl velen hun aandacht gevestigd hebben op de covid-pandemie, kruipt de dollarkoers stilletjes richting SRD 20.Dit terwijl er een maximale bandbreedte is vastgesteld van SRD 16,30. De niet officiële wisselkoers voor de dollar, schommelt (...)

 24. we - 149003

  WACHT DE REGERING WEER OP EEN ACTIE?

  De bushouders verbonden aan de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), hebben afgezien van de acties die zij gepland hadden.De bushouders waren het wachten zat en eisten een antwoord van de regering over het uitblijven van de beloofde (...)

 25. sr - 149004

  36 Covid-19 positief geteste personen zondag

  36 Covid-19 positief geteste personen zijn zondag geregistreerd, aldus de Covid-website van de gezondheidsautoriteiten ‘s avonds, dat waren er vrijdag 38 en zaterdag 49. Er zijn zondag 108 tests uitgevoerd. 24 Patiënten zijn zondag (...)

 26. dw - 149005

  Covid-19: 36 personen besmet

  PARAMARIBO - Van de 108 burgers van wie in de afgelopen 24 uur een swab is genomen, bleken 36 besmet te zijn met Covid-19. De overige 72 personen testten negatief. Suriname staat op 9.581 mensen die positief zijn getest op het coronavirus. In de (...)

 27. dw - 149006

  'Na den bigi sma e tyari mi'

  PARAMARIBO - In zijn nieuwe kunstinstallatie 'The Nene Rituals' brengt beeldend kunstenaar Kurt Nahar een ode aan de slachtoffers van het slavenschip Leusden en de trans-Atlantische slavernij. Hij heeft ook een stuk van zijn afro-culturele (...)

 28. dw - 149007

  Defensie treedt met Mathoera ‘nieuw tijdperk’ tegemoet

  PARAMARIBO - Presentaties van alle afdelingen over hun werkzaamheden, oriëntatiebezoeken en gesprekken met leidinggevenden en officieren, hebben minister Krishna Mathoera van Defensie, voldoende inzicht verschaft over de situatie op haar (...)

 29. sr - 149008

  Gemeente Delft eert jazzmusicus Roland Snijders (70) met expositie

  De Delftse jazzmuzikant Ronald Snijders werd deze maand 70 jaar. Reden voor Delft om deze artiest met Surinaamse roots te eren met een expositie in de ‘etalage’ van het Huis van de Stad. Deze expositie is het begin van een heel jaar (...)

 30. sr - 149009

  Acht jaar cel in België voor Surinaamse-Nederlander (58) voor smokkel coke

  De rechtbank in Antwerpen heeft donderdag de Surinaamse- Nederlander R.M. (58) veroordeeld tot acht jaar cel en 80.000 euro boete voor cocaïnesmokkel. Zijn handlanger, de Antwerpse ex-profbasketballer Jeff Masudi (39), werd veroordeeld tot zes (...)

 31. wk - 149010

  Werk van Surinaamse kunstenaars te zien op virtuele groepsexpositie

  Readytex Art Gallery maakt met trots bekend dat van 11 Surinaamse kunstenaars werken geselecteerd zijn om te participeren in een virtuele expositie georganiseerd door MAC (Museums Association of the Caribbean). Deze nieuwe virtuele expositie (...)

 32. sn - 149011

  Column: Politieke Borrelpraat 659

  “Die Joly-man van Frans-Guyana is bezorgd over de sterke toename van Haïtianen die blijkelijk vrijelijk de ‘gesloten’ Marowijne-grens oversteken.”“Ach, nu pas maakt hij zich zorgen, terwijl die Haïtiaanse (...)

 33. dw - 149012

  Hira nieuwe president-commissaris NOB

  PARAMARIBO - Reguillo Hira leidt de raad van commissarissen (rvc) van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB). De andere commissarissen zijn Nicole Deira, Monique Sowidjojo, Claudine van Emden, Robby Poetisi, Franky Koffie en Naomi Banel. De rvc werd (...)

 34. sn - 149013

  Patiënten in SVZ positief getest op Covid-19

  De derde besmettingsgolf van Covid-19 in Suriname, heeft ook zijn weerspiegeling op ziekenhuizen. In het St.Vincentius Ziekenhuis (SVZ) zijn de afgelopen dagen enkele patiënten op een afdeling positief getest op Covid-19. Dit wordt tegenover (...)

 35. dw - 149014

  ‘Het was benauwd, ik kon niet ademen’

  PARAMARIBO - Binnen een kleine gemeenschap kan het vrij uitdagend blijken om helemaal jezelf te zijn. Al helemaal als je in het ‘verkeerde’ lichaam zit. Het maatschappelijk keurslijf zit dan te strak, biedt nauwelijks ademruimte en (...)

 36. hr - 149015

  Situatie Paramaccaans gebied stabiel; hulpgoederen gedistribueerd

  De situatie in het ressort Paramacca in het district Sipaliwini, voor wat betreft de wateroverlast, is stabiel. Het water is al bijna helemaal weggeloosd en de mensen hebben hun dagelijkse bezigheden weer opgepakt. Dat heeft Suriname Herald vernomen (...)

 37. wk - 149016

  B-Tune’s nieuwste release ‘K’motto Gwe’ op 14 mei

  B-Tune, een artiest die op jonge leeftijd is begonnen met het maken van muziek, lanceert binnenkort het nummer ‘K’motto Gwe‘. Al vanaf zijn kinderjaren is hij actief als zanger, waardoor hij inmiddels al wat kilometers op zijn naam (...)

 38. sn - 149017

  Column: Thuiskomen in het theater bij De Gliphoeve

  Een wattenstaaf in de neus voor een sneltest, uitgaanskleding aan en eindelijk weer naar het toneel. Na maanden van gesloten theaters en bioscopen voelt het meteen als thuiskomen. Niet in de laatste plaats door de voorstelling zelf: De Gliphoeve van (...)

 39. wk - 149018

  Buschauffeur botst tegen terreinwagen na haastig oversteken hoek

  Zondagavond was het weer raak tijdens de total lockdown in Suriname. Een bus is op de hoek van de Kankawastraat en Toekomstweg gebotst tegen een terreinwagen nadat de buschauffeur haastig de weg overstak. De bus reed over de Kankawastraat en de (...)

 40. sn - 149019

  CBB-onderzoek voor betere dienstverlening

  Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken is ervan overtuigd dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een hele transformatie zal ondergaan. Deze week wordt gestart met het onderzoek 'Klantgerichte Verbeterpunten CBB. De minister vraagt (...)

 41. sr - 149020

  Oud-minister Hoefdraad nog steeds niet op Interpol ‘most wanted’ lijst

  ‘De naam van ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad zal zeer binnenkort op de opsporingslijst van Interpol staan.’ Dat zei althans toenmalig procureur-generaal Roy Baidjnath Panday in de eerste week van oktober vorig jaar. (...)

 42. wk - 149021

  CBB start onderzoek voor verbetering dienstverlening

  Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in Suriname heeft het onderzoek ‘Klantgerichte Verbeterpunten CBB’ gelanceerd. Hiermee wordt beoogd om de dienstverlening naar de samenleving toe te verbeteren. De lancering vond plaats op (...)

 43. sn - 149022

  In 2.5 maand 4.550 liters brandstof onderschept

  De Task Force in Frans-Guyana belast met de grensveiligheid noteert voor de periode van 28 januari tot en met 12 april 2021, een onderschepping van 4.550 liters brandstof en 12.700 kilogram aan fruit en groenten langs haar westgrens - onze (...)

 44. wk - 149023

  TV: Met Sylvana Simons in gesprek over geloof

  Presentator Tijs van den Brink heeft inmiddels maar liefst 129 afleveringen gemaakt van het NPO 2 TV programma Adieu God? Vanavond om 23.20u ontvangt hij Sylvana Simons.Onlangs werd Sylvana Simons voor haar partij BIJ1 beëdigd als Tweede (...)

 45. hr - 149024

  Hooghart: “We kunnen elk moment in actie gaan”

  “Ambtenaren wachten te lang op een loonsverhoging en hebben het bijzonder moeilijk. De regering moet weten, dat wij elk moment tot actie kunnen overgaan,” zegt Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (...)

 46. sn - 149025

  Berenstein: Minimumloon moet omhoog

  Bij de versterking van de koopkracht die de regering beoogt, moet volgens Robby Berenstein, voorzitter van C-47, het minimumloon worden verhoogd. Als dit niet gebeurt, dan zullen de mensen die behoren tot de onderste laag van de samenleving, geen (...)

 47. wk - 149026

  Politie start weer zoektocht naar lichaam van Sumanta

  Met honden, boten en specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut is de politie vanmorgen weer een grootscheepse zoektocht gestart naar het lichaam van de verdwenen Surinaamse studente Sumanta Bansi (22) uit Hoorn. Dat meldt de politie (...)

 48. sr - 149027

  Politie zoekt weer naar lichaam in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi

  De Nederlandse politie is weer gestart met een zoekactie naar het lichaam van de in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi (22) uit Hoorn. Deze keer wordt gezocht in recreatiegebied De Hulk aan de IJsselmeerdijk tussen Scharwoude en Hoorn. De politie (...)

 49. sr - 149028

  Elf Surinaamse kunstenaars tonen werk in virtuele expositie Caribische Museum Associatie

  Readytex Art Gallery in Paramaribo heeft bekendgemaakt, dat 11 Surinaamse kunstenaars hun werk tonen in een virtuele expositie georganiseerd door de Museums Association of the Caribbean, MAC. Deze virtuele expositie onderzoekt de impact van de (...)

 50. hr - 149029

  Suriname klopt naast IMF ook aan bij IDB en Wereldbank

  De gesprekken tussen Suriname en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorderen, zegt minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Het land staat volgens de bewindsman op het punt om het Staff Level Agreement te tekenen met het (...)


 1. volgende 50