reset instellingen

 1. sn - 092102

  Kamergenoot verwondt jongen ernstig in internaat Atjoni

  In het internaat van Atjoni heeft een jongen zijn kamergenoot woensdagochtend bewerkt met een knuppel. Het slachtoffer is van Boven-Suriname naar Paramaribo gebracht voor medische behandeling bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis (...)

 2. dw - 092103

  Corruptie viert hoogtij op Aruba

  ORANJESTAD - Ruim 70 procent van de inwoners van Aruba is van mening dat corruptie hoogtij viert op het eiland. Terwijl maar een klein deel van de bevolking meent dat het wel meevalt. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vrijdag op basis van voorlopige (...)

 3. dw - 092104

  'Sony Music laat R. Kelly vallen'

  LOS ANGELES - Sony Music heeft R. Kelly aan de kant gezet, melden meerdere Amerikaanse media. Het platenlabel zou niet meer met de omstreden artiest willen samenwerken. Het label heeft dit nog niet bevestigd, maar heeft wel R. Kelly van zijn pagina (...)

 4. sn - 092105

  Tot nu toe 9 aanhoudingen in mega drugszaak

  In totaal zijn negen verdachten ingesloten in de geruchtmakende drugszaak, waarbij iets meer dan 2.200 kg cocaïne in beslag genomen is; de partij drugs is intussen vernietigd. Voor alle verdachten gelden beperkingen. Hun advocaten hebben geen (...)

 5. sn - 092106

  Tonnagebeperking veerdienst Albina-St Laurent opgeheven

  Drie dagen later dan gepland zijn de herstelwerkzaamheden aan de aanmeersteiger Albina-Sint Laurent, woensdag afgerond. De verlichting is aangepakt en er zijn fenders van tractorbanden geplaatst. De fenders moeten voorkomen dat de veerboot tegen de (...)

 6. dw - 092107

  DSI sluit bezoek af met overtuigende zege

  PARAMARIBO - De Nederlandse vrouwenvoetbalclub Dames Sport International (DSI) heeft haar bezoek aan Suriname vrijdagavond met een overtuigende zege afgesloten. Op het goed bezette complex van de Tourtonne All Stars werd vrouwenvoetballandskampioen (...)

 7. sn - 092108

  Drugs in mega-zaak vermoedelijk uit Colombia

  De pakjes cocaïne met verschillende gewichten in de mega-zaak, zijn gebrandmerkt met verschillende logo’s. Hoofdinspecteur August van Gobbel van de Bestrijdingsdienst Zware Criminaliteit zegt dat er iets meer dan tien verschillende (...)

 8. dw - 092109

  Ex-ondervoorzitter DA '91 naar BEP

  PARAMARIBO - August Asinga die tot voor kort nog ondervoorzitter was bij DA '91 is toegetreden tot de BEP. Hij is vrijdagavond tijdens een structurenbijeenkomst van de partij formeel gepresenteerd en werd met een daverend applaus welkom geheten. Met (...)

 9. sn - 092110

  Misiekaba: Nu huizen bouwen; grote projecten in 2020

  Nieuwe grote huisvestingsprojecten kunnen wat fractieleider André Misiekaba van de Nationale Democratische Partij (NDP) betreft, in augustus 2020 door 'regering-Bouterse 3' uitgevoerd worden. In de tussentijd kunnen duizenden Surinamers (...)

 10. sn - 092111

  Pertjajah Luhur wil weer vestiging DEA in Suriname

  De Pertjajah Luhur (PL) wil een vestiging van de Drugs Enforcement Administration (DEA) in Suriname. Dit heeft fractievoorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, aan de orde gesteld tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale (...)

 11. sn - 092112

  Vissers scholen zich in waardeketen sector

  Vissers, visverwerkers en leden van het Visserscollectief hebben geleerd de vis-waardeketen te analysen en op zoek te gaan naar waarde toevoegende activiteiten om het inkomen en hun positie in de waardeketen te verbeteren. De vierdaagse training (...)

 12. dw - 092113

  Sampi wil campagne tegen occupatie beginnen

  PARAMARIBO - Edgar Sampi, adviseur van de commissie die occupenten van Sunnypoint Blok 3 vertegenwoordigt, zegt dat de mensen zich er degelijk van bewust zijn dat wat ze doen illegaal is. Hij heeft hen daarom zover gekregen om mee te werken aan een (...)

 13. dw - 092114

  Ontheven douanetopper baalt van traag verloop rechtszaak

  PARAMARIBO - De zaak is helaas verdaagd naar 5 april. Ons rechtssysteem is erg traag, want niet ik alleen krijg hiermee te maken”, zucht het ontheven hoofd van de douane, Iwan Wekker. Zijn rechtszaak bij het Hof van Justitie , dat fungeert als (...)

 14. sn - 092115

  Brunswijk: 'Volk wees op uw hoede'

  "De algemene situatie in het land is triest en treurig. De koopkracht van de burgers en de werkgelegenheid zijn achteruitgegaan door het verspillend beleid van de regering en door haar vriendjespolitiek en nepotisme. Voor velen is er geen (...)

 15. wk - 092116

  Auto ramt lijnbus van achter; bestuurder zwaar gewond

  Foto: Tiffany Holder/Facebook - beide voertuigen op de Oost-West verbinding in Suriname PARAMARIBO, 19 jan – Een automobilist in Suriname heeft gistermiddag een lijn­bus van achteren geramd, toen deze langs de zijkant gestopt was om (...)

 16. sn - 092117

  Straffeloosheid voor moord

  NDP-fractieleider Misiekaba heeft in De Nationale Assemblee nu gepleit voor straffeloosheid voor hen die in het 8 december strafproces schuldig worden bevonden aan de decembermoorden. In 2012 ging het bij de paarse zelfamnestiewet nog om verdachten (...)

 17. wk - 092118

  Dit is de man die zijn schoonmoeder in Suriname doodschoot; opsporing verzocht!

  De vuurwapengevaarlijke verdachte Geofrey Awana alias 'Bobbie' PARAMARIBO, 19 jan – De politie in Suriname heeft een opsporingsbericht verspreidt voor de aanhouding van de vuurwapengevaarlijke verdachte Geofrey Awana alias (...)

 18. dw - 092119

  IMF-rapport selectief belicht door coalitie

  PARAMARIBO - De regeringscoalitie heeft in de eerste ronde van de Algemene Politieke Beschouwingen flink gebruik gemaakt van en ondersteuning gevonden in een persverklaring van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) over successen van de regering (...)

 19. dw - 092120

  Voorarrest drugsverdachten verlengd

  PARAMARIBO - Het voorarrest van de verdachten Hillary G., Vanella M., Shailendra O. en Dharminsingh A. is verlengd. Hun aanhouding en inverzekeringstelling is vrijdag rechtmatig getoetst door rechter-commissaris Siegliene Wijnhard. Ook blijft het (...)

 20. sn - 092121

  Santokhi: 'Regering, u heeft het volk arm gemaakt'

  “U heeft zoveel inkomsten gehad uit de verschillende sectoren. U heeft zoveel kansen gehad, zo een rijk land. En wat heeft u met uw beleid gedaan in de acht jaren die u aanzit; dit volk arm gemaakt, middenklasse kapotgemaakt, dromen van (...)

 21. we - 092122

  Republic Bank trekt SRD 650.000 uit voor sociale instellingen

  De Republic Bank heeft voor dit jaar SRD 650.000 uitgetrokken voor sociale organisaties. Gisteren lanceerde de bank haar Power to Make a Difference programma in Torarica. Op deze manier geeft de Republic Bank terug aan de gemeenschap. De vijf (...)

 22. we - 092123

  AZP krijgt echoapparaat van Iamgold

  “Om goede zorg te bieden, is niet alleen menskracht nodig, maar moet er ook apparatuur beschikbaar zijn”, sprak Claudia Marica-Redan, directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gisteren bij de officiële overdracht van (...)

 23. we - 092124

  Omlaag brengen koers geen makkelijke opgave

  Hoewel de president vele malen heeft beloofd de wisselkoers omlaag te brengen, is hij daar nog niet in geslaagd. Volgens Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), is het omlaag brengen van de koers geen (...)

 24. we - 092125

  Onderschepte drugs afkomstig uit Colombia

  De onderschepte cocaïne van 2.344,5 kilo op de Dr. Jules Sedney haven, is afkomstig uit Colombia. Dit zegt het Korps Politie Suriname (KPS) op basis van het logo dat op de pakken drugs is aangetroffen. Hoofdinspecteur August van Gobbel van de (...)

 25. we - 092126

  Regering heeft weinig voornemens uitgevoerd in 2018

  De fractieleider van de VHP, Chan Santokhi, haalde gisteren tijdens de behandeling van de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee (DNA) aan, dat er weinig voornemens van de regering zijn uitgevoerd in het jaar 2018. Echter is dat (...)

 26. we - 092127

  Overheid moet zoetwaterbronnen duurzaam beschermen

  ‘’Om onze wereldwijd steeds schaarser wordende zoetwaterbronnen te beschermen, moet er een aparte onafhankelijke autoriteit komen die volledige beslissingsrecht heeft over alle activiteiten die daar impact op hebben”, aldus de (...)

 27. dw - 092128

  Operaties uitgesteld wegens bloedtekort

  PARAMARIBO - Er is sinds december een tekort aan bloed in alle bloedgroepen. Hierdoor kunnen grote operaties niet worden uitgevoerd, voornamelijk in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) waar alle cardio- en neurochirurgische ingrepen worden (...)

 28. wk - 092129

  Ook kleinere reisbureau’s uit Suriname op Vakantiebeurs Utrecht

  Edward Noordpool van Travel Suriname UTRECHT, 19 jan – Behalve de bekende touroperators uit Suriname, waren er vorige week ook kleinere reisbureau’s op de Vakantiebeurs in Utrecht. Travel Suriname is zo’n onderneming, een (...)

 29. sn - 092130

  NDP-fractieleider houdt pleidooi om EPA niet te ratificeren

  André Misiekaba, fractieleider van de NDP heeft er opnieuw voor gepleit om de Economische Partnerschap Agreement (EPA) niet te ratificeren. Dit in tegenstelling tot de oproep van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Hij vraagt (...)

 30. dw - 092131

  Bisschop Meye weer op de kansel

  PARAMARIBO - Steve Meye, voorganger bij Gods Bazuin Ministries International, heeft per 1 januari de werkzaamheden als geestelijke leider in de gemeente hervat. Zo meldt het Apostolisch Team van de gemeente in een communique. “Het is ons een (...)

 31. dw - 092132

  COMMENTAAR: Bestemmingsplannen noodzakelijk

  PARAMARIBO - BEWONERS VAN WINTIWAI zijn het er niet mee eens dat er een uitvaartpark met begraafplaats en crematorium komt in hun buurt. Ze vrezen dat bij het cremeren giftige stoffen vrij zullen komen die negatieve effecten zullen hebben op de (...)

 32. sn - 092133

  Uitvaartbedrijf Poesé vs bewoners Wintiwaiproject

  De kwestie waarbij de mensen van Wintiwaiproject in opstand zijn gekomen tegen de bouw van een crematorium in hun woongebied, is een deskundig diepgaand onderzoek waard, zonder aanzien des persoons. De fractieleider van de NDP, André (...)

 33. dw - 092134

  Oemrawsingh genoemd in eerder drugsonderzoek

  PARAMARIBO - De vorige week maandag in Guyana dood aangetroffen rijstexporteur Nitinder Oemrawsingh was enkele jaren geleden al verdachte in een onderzoek naar grootschalige cocaïnesmokkel. Dat komt naar voren in gesprekken met de politie. (...)

 34. dw - 092135

  COLUMN: Schokkend!

  ‘Clickbait’ noemt men de typische overdreven koppen van artikelen of webpagina’s die vooral bedoeld zijn om je te verleiden de link te openen. De kop belooft veel, maar de inhoud stelt je altijd teleur. Ik vroeg me af of het (...)

 35. sn - 092136

  Mexico: Explosie brandstofpijplijn doodt 66 mensen

  Een explosie van een brandstofpijplijn in Mexico heeft het leven gekost aan minstens 66 mensen. Vermoed wordt dat de explosie gisteravond plaatsvond nadat brandstofdieven de pijplijn hadden kapotgemaakt in de stad Tlahuelilpan in de deelstaat (...)

 36. dw - 092137

  Surinaamse coke doorgelaten door Belgische politie

  ANTWERPEN - De Belgische autoriteiten hebben waarschijnlijk honderden kilo’s cocaïne in Nederland op de markt laten komen zonder in te grijpen, zo heeft een betrouwbare bron in België aan Crimesite laten weten. De cocaïne was (...)

 37. dw - 092138

  Kanape wil gedichten op unieke manier uitgeven

  PARAMARIBO - “Gengelen, Gengelen!”, klinkt het luid. Als hij aleke zingt klinkt zijn stem zeer indrukwekkend, krachtig en zuiver. Het gezang klint prachtig en zijn woordenvloed is een weldoordachte stroom van gedachten over diverse (...)

 38. sn - 092139

  Vijf verdachten vast in berovingszaak hotel Marriot

  Vijf verdachten zitten vast in de berovingszaak van Courtyard by Marriott. Het gaat om drie militairen en twee burgers. Op 2 januari is de incassoloper van het hotel op het voorterrein beroofd van een tas met een groot geldbedrag in US dollars, (...)

 39. dw - 092140

  Doden en gewonden bij explosie in Mexico

  MEXICO-STAD - Het dodental door de explosie bij een pijpleiding vrijdagavond in Hidalgo is volgens de gouverneur van die Mexicaanse staat opgelopen naar 66. Verder zijn 76 mensen gewond geraakt bij de ontploffing. De regering van Hidalgo meldde dat (...)

 40. wk - 092141

  Oemrawsingh eerder ook genoemd in drugsonderzoek in Suriname

  Nitinder Oemrawsingh PARAMARIBO, 19 jan – De geliquideerde rijstondernemer Nitinder Oemrawsingh was in een zaak, zes tot zeven jaar geleden, verdachte in een onderzoek naar grootschalige cocaïnesmokkel. Dat schrijft de Surinaamse krant De (...)

 41. sn - 092142

  India: Half miljoen betogers eist afzetting premier Modi

  De oppositiepartijen in India hebben een half miljoen aanhangers naar de oostelijke stad Kolkata getrokken voor de grootste machtsstrijd tegen premier Narendra Modi voorafgaand aan de nationale verkiezingen die in mei moeten worden gehouden. De (...)

 42. wk - 092143

  Buju Banton 4 mei 2019 live in Suriname

  PARAMARIBO, 19 jan – De bekende Jamaicaanse zanger Buju Banton komt weer naar Suriname. Purple Promotion haalt hem op zaterdag 4 mei 2019 voor een live show naar het André Kamperveen Stadion in Paramaribo. Dat maakte de organisatie (...)

 43. sn - 092144

  VHP presenteert nieuw gezicht in overvolle Olifant

  De VHP heeft met de start van haar verkiezingscampagne vanavond het nieuwe gezicht van de partij gepresenteerd. Diverse nieuwe VHP'ers van verschillende etnische groepen worden op het podium met een sjaal omhangen door partijleider Chan Santokhi. (...)

 44. dw - 092145

  ‘Consultatie Europese Unie niet nodig’

  PARAMARIBO - Cariforum-landen hoeven de Europese Unie (EU) niet te consulteren alvorens handelsovereenkomsten aan te gaan. Hiermee wordt een misvatting die leefde bij parlementsleden dat Suriname en andere Cariforumlanden wél toestemming (...)

 45. dw - 092146

  Democraten wijzen aanbod rond shutdown af

  WASHINGTON - Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft het aanbod van de Amerikaanse president Donald Trump om de shutdown te beëindigen, afgewezen. “Dit is onacceptabel.” Volgens (...)

 46. sn - 092147

  Kunstenaar Hindori nam deel aan ijsbeeldenfestival

  Nishal Hindori, student beeldende kunst aan de Central Academy of Fine Arts in Beijing, China, heeft voor het tweede opeenvolgende jaar deelgenomen aan het Longqing Ice & Snow Sculpture festival. Dit internationale ijsbeeldenfestival vindt jaarlijks (...)

 47. dw - 092148

  Douaniers werken primitief

  PARAMARIBO - Iwan Wekker, het ontheven diensthoofd van de Douane, is het niet altijd eens met de kritiek van het publiek dat douaniers betrokken zijn bij de poging tot grootschalige drugssmokkel op de Dr. Jules Sedney Haven. Een groot deel van de (...)

 48. sn - 092149

  Santokhi: Afrekenen met etnische politiekvoering

  VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft de enorme massa op het partijterrein 'de Olifant' zaterdagavond meegedeeld dat de verkiezing in 2020 niet gaat tussen etnische groepen, stad en district en culturele groepen. Het gaat om goed en kwaad, 'dharma en (...)

 49. sn - 092150

  Man verwondt ex-vriendin en bijt vriend

  Widjaikumar B. (32) is door de politie in verzekering gesteld. Hij heeft zijn 23-jarige ex-vriendin verwond met een scherp voorwerp en haar vriend gebeten. Beiden moesten medisch worden behandeld. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in (...)

 50. dw - 092151

  Ronnie Flex wint Popprijs 2018

  GRONINGEN - De Nederlandse rapper en producer met Surinaamse roots Ronnie Flex heeft de Popprijs 2018 gewonnen. Dat werd bekendgemaakt op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen, Nederland. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro (...)


 1. volgende 50