reset instellingen

 1. hr - 156865

  Dominicaanse man doodgeschoten; schutter in verzekering gesteld

  De 29-jarige Dominicaan Gary de Jezus, Cepeda is gisteren in de Julianastraat doodgeschoten. De 47-jarige schutter Steven L. en de 49-jarige Marlon D. werden kort na het voorval door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) aangehouden. De politie (...)

 2. wk - 156866

  Man hoort 21e vonnis tegen zich vellen

  Virdjanand M. moest maandag het 21e vonnis tegen zich aanhoren in Suriname. Hij is schuldig bevonden aan onder meer diefstal en opzetheling en kreeg drie jaar celstraf opgelegd.Rechter Cynthia Valstein-Montnor drukte de man op het hart om het (...)

 3. sn - 156867

  Belfort: Ik laat mij de mond niet snoeren; door niemand

  Assembleelid Edward Belfort (ABOP) is niet van plan zich de mond te laten snoeren, ook al maakt zijn partij deel uit van de coalitie. "Het volk heeft op mij gestemd. Ik zal de belangen van het volk blijven behartigen, want er is veel mis in het (...)

 4. dw - 156868

  MZ en Fransen werken samen aan vaccinatiebereidheid

  PARAMARIBO - De Medische Zending (MZ) had in de afgelopen twee weken missies naar nederzettingen van marrons en inheemsen in Frans-Guyana met als doel de traditionele gezagsdragers en hun gemeenschappen te betrekken in de strijd tegen Covid-19. Deze (...)

 5. sr - 156869

  Medische Zending in strijd tegen Covid-19 naar inheemsen en marrons in Frans Guyana

  De afgelopen twee weken heeft de Medische Zending missies uitgevoerd naar nederzettingen van marrons en inheemsen in Frans Guyana om de traditionele gezagsdragers en hun gemeenschappen aldaar te betrekken in de strijd tegen het Covid-19 virus. Deze (...)

 6. hr - 156870

  SWM-directeur: “Verhoogde watertarieven zijn betaalbaar”

  De gemeenschap hoeft niet te vrezen, want de aangepaste watertarieven zijn betaalbaar. Dit zegt de directeur van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM), Marlon Oosterling in gesprek met Suriname Herald. Het waterleidingbedrijf is genoodzaakt (...)

 7. sn - 156871

  Column: Belfort laat zich niet als een varkentje wassen

  ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk - Bigi Bravo - was de enige man in de geel-zwarte partij die Edward Belfort aankon. Hij zorgde ervoor dat Tigri Barba in het gareel bleef en toch nog kwam opdagen op belangrijke vergaderingen. Die amicale periode is (...)

 8. we - 156872

  Eerste IV-therapiedrip clinic opent deuren in Suriname

  Aanstaande donderdag 29 juli zal de officiële opening zijn van de eerste intraveneuze therapiedrip clinic in ons land.Een therapiedrip is een IV (infuus) behandeling, waarbij vitaminen en mineralen met behulp van een infuusnaald, direct in het (...)

 9. we - 156873

  WHO voorspelt: ‘Binnenkort meer dan 200 miljoen Deltavariant besmettingen’

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt, dat de Deltavariant de komende maanden wereldwijd de dominante variant zal worden.De Deltavariant van het coronavirus heeft zich inmiddels verspreid naar 124 streken wereldwijd, meldt de WHO. De WHO (...)

 10. wk - 156874

  Racende bromfietser ernstig gewond bij ongeluk Indira Gandhiweg

  Deze bromfietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk aan de Indira Gandhiweg in Suriname. Hij was niet aanspreekbaar en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp.Het slachtoffer reed over de Indira (...)

 11. sn - 156875

  Vonnis strafzaak Hoefdraad in november

  Het vonnis in de strafzaak tegen ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal niet meer op 29 juli volgen. De uitspraak is verschoven naar 5 november.Het Openbaar Ministerie heeft twaalf jaar celstraf met gevangenneming en een boete van SRD (...)

 12. wk - 156876

  Medische Zending slaat haar vleugels uit naar Frans-Guyana

  De Medische Zending (MZ) in Suriname slaat haar vleugels uit naar Frans-Guyana om de vaccinatie bereidheid onder binnenland bewoners te vergroten. De afgelopen twee weken heeft de MZ missies uitgevoerd naar nederzettingen van Marrons en Inheemsen in (...)

 13. sn - 156877

  OBS rekent vandaag wel op uitbetaling

  “Ik hoor al twee weken dat we worden uitbetaald. Hetzelfde wordt steeds herhaald,” zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) in gesprek met Starnieuws. Zijn organisatie onderhoudt (...)

 14. wk - 156878

  Project moet tabaksbestrijding in Suriname vergroten

  Een nieuw tabaksbestrijdingsproject – FCTC 2030 – heeft tot doel de implementatie in Suriname van ’s werelds eerste gezondheidsverdrag te versterken. Tabak gerelateerde ziekten zoals hart- en vaatziekten, kankers (long, (...)

 15. sn - 156879

  MZ strijdt tegen misinformatie over Covid-19

  De Medische Zending (MZ) werkt aan het vergroten van de vaccinatiebereidheid van binnenlandbewoners. Voor dit doel is er in de afgelopen periode gereisd naar nederzettingen van Marrons en Inheemsen in Frans-Guyana om de traditionele gezagsdragers en (...)

 16. dw - 156880

  Boni Universum in de maak

  PARAMARIBO - Boni, Surinames grote verzetsstrijder tijdens de marronage in de achttiende eeuw, krijgt een eigen 'Boni Universum'. Het is vergelijkbaar met het fictieve Marvel Universum, waarin de meeste stripverhalen van Marvel Comics zich afspelen. (...)

 17. hr - 156881

  Verzetzaak Bouterse gaat vrijdag voor

  De verzet zaak in het 8 decemberstrafproces wordt vrijdag voortgezet door de Krijgsraad. De zaak die om 09.00 uur aanvangt staat voor requisitoir. De zitting van de verzetzaak tegen het uitgesproken vonnis in de 8-decemberstrafzaak op 30 april had (...)

 18. wk - 156882

  Bron Bere en Openbare Werken verhelpen verzakking Viooltjesstraat

  Een verzakking aan de Viooltjesstraat te Zorg en Hoop ter hoogte van pand 4 is met assistentie van een kolkenzuiger van Bron Bere NV, onder toezicht van het ministerie van Openbare Werken verholpen. Het gaat bij deze om een verzakking in een (...)

 19. sr - 156883

  SRD 40 miljoen Termijn Deposito’s tegen 12 procent toegewezen bij veiling

  Bij de eerste veiling van kortlopende Termijn Deposito’s (TD) voor een bedrag groot SRD 150 miljoen, is SRD 40 miljoen toegewezen tegen een rente van 12 procent. De laagste rente welke geboden werd bedroeg 10 procent. Een bedrag van SRD 110 (...)

 20. sr - 156884

  Personeel Nationaal Vervoer Bedrijf Werknemers Bond houdt sit down actie

  De Nationaal Vervoer Bedrijf Werknemers Bond (NVBWB) is tot woensdag in een sit down actie. Het bestuur van de bond is in gesprek met de NVB over de CAO-onderhandelingen. Die onderhandelingen zijn vastgelopen, laat Claudette Etnel waarnemend (...)

 21. sn - 156885

  Reviv Suriname klaar voor 'boosten' immuunsysteem

  Reviv uit de USA, een wereldwijde leider in ‘welzijn en preventieve gezondheidszorg’, gaat donderdag een filiaal openen in Suriname. Men kan er voor allerlei behandelingen terecht zoals het ‘boosten’ van het immuunsysteem, (...)

 22. dw - 156886

  Ontwikkelingsprogramma volleybal slaat aan

  PARAMARIBO - Augusto Sabbatini is ingenomen met de verrichtingen van de nationale seniorenvolleybalselectie. De internationale coach brengt al anderhalve maand de geselecteerden technische en tactische vaardigheden bij. "Het had beter gekund. We (...)

 23. sr - 156887

  Dc Wanica Noord-West en ECD evalueren richtlijnen gebruik CoZa Webapp 3.0

  Bestuursambtenaren van het bestuursressort Wanica Noord-West zijn in april van dit jaar in de gelegenheid gesteld om een training te volgen inzake richtlijnen voor het gebruik van de CoZa (Consumenten Zaken) Webapp 3.0. Het ministerie van (...)

 24. sr - 156888

  Paul Somohardjo (PL): ‘Mijn attitude is vergevingsgezindheid’

  Het kan verkeren in de politiek. De Pertjajah Luhur (PL) en ABOP zullen binnenkort in De Nationale Assemblee hun stem uitbrengen voor intrekking van de gewijzigde Amnestiewet, terwijl beide fracties in maart 2012 voor die wet hadden gestemd. Het (...)

 25. sr - 156889

  Burger uit Nickerie klaagt over slechte staat Oost-Westverbinding

  Een burger uit Nickerie laat Dagblad Suriname weten dat de Oost-Westverbinding (Nickerie-Paramaribo) bar slecht is, met name het gedeelte bij de afdamming. Hij vraagt zich af of de politici het district Nickerie alleen kennen tijdens de (...)

 26. sr - 156890

  Minister Ramdin bij CELAC: ‘Goodwill aanwezig, tijd voor concrete acties’

  Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft afgelopen weekend de 21e bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische (...)

 27. sr - 156891

  Bureau Eenheid druk in de weer met verdelen voedselpakketten

  Het Bureau Eenheid, dat valt onder het Kabinet van de President, is inmiddels al ruim een maand druk in de weer met het verdelen van landelijk in totaal ruim 80.000 voedselpakketten. Het betreft levensmiddelenpakketten van de overheid voor gezinnen (...)

 28. hr - 156892

  Wereldbank bereid Suriname te ondersteunen met uitvoering Herstelplan

  De Wereldbank is bereid om Suriname te ondersteunen met de uitvoering van het Herstelplan. Ook zijn ze bereid om het land te helpen met de voorbereidingen. Er zal nog worden bekendgemaakt met welk bedrag de bank inkomt. Dit is het resultaat van de (...)

 29. sr - 156893

  Donatie van schoolmeubilair aan O.S. Lebi Doti

  Voor een vlotte herstart van de school is schoolmeubilair gedoneerd aan O.S. Lebi Doti en de dependance te Baku in het Boven stuwmeergebied. Het meubilair is door tussenkomst van het commissariaat Brokopondo gedoneerd. De gemeenschap, leerkrachten (...)

 30. sr - 156894

  RBN TV: Bewoners West-Suriname willen aanpak weg naar hun gebied

  De bewoners van West-Suriname, met name die van Bigi Poika en Pikin Sarong, zijn zeer verhit over de slechte staat van de weg. ‘Luku omen olo lai tap a pasi’, zegt een bewoner die flink tekeer gaat. Ondanks de slechte staat van de weg, (...)

 31. sr - 156895

  Winkel Debs 60 jaar

  “Respect voor elkaar zal Suriname erbovenop helpen”Winkel Debs aan de Zwartenhovenbrugstraat 141 in Paramaribo bestaat 60 jaar. Het ontstaan van de handelszaak kan niet los worden gezien van de Libanese immigratie naar Suriname. In de (...)

 32. wk - 156896

  Drie inbraakverdachten aangehouden door gemengd team politie

  De verdachten Brain D. en Reginio C., beiden18 jaar oud alsook de 20-jarige verdachte Illiomart S. zijn op zondagavond 18 juli door de politie van de bureaus Latour en Santo Dorp bijgestaan door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) opgespoord en (...)

 33. hr - 156897

  President Santokhi start proces tegen corruptie

  President Chan Santokhi heeft zijn werkarmen geïnstrueerd om de bekrachtiging van de wet houdende goedkeuring van de toetreding van de Republiek Suriname tot het Verdrag van de Verenigde Naties tegen corruptie (UNCAC) te formaliseren. Bij het (...)

 34. sn - 156898

  Delta-variant verspreidt zich wereldwijd, toenemende infecties

  De Delta-variant van Covid-19 is inmiddels wereldwijd in 124 gebieden ontdekt, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Verwacht wordt dat het de komende maanden wereldwijd de dominante variant zal worden, waarbij de WHO voorspelt dat er binnen (...)

 35. dw - 156899

  Afrekenen met Midden-Amerikaans-syndroom

  INGEZONDEN - Het is de hoogste tijd om nu radicaal een halt toe te roepen aan de psyche dat een Surinaams voetbalelftal het niet kan winnen van een Centraal-Amerikaans land als Panama, Costa Rica, Honduras, Guatemala of van Mexico. Nagenoeg de (...)

 36. wk - 156900

  Vrouw sticht brand in huurwoning na ruzie met eigenaar

  Een vrouw zou brand hebben gesticht in haar huurwoning in het district Wanica, nadat zij ruzie kreeg met de eigenaar van het pand. Zij zou ook vernielingen aan het huis hebben aangericht.De eigenaar in Suriname had het pand verhuurd aan de vrouw die (...)

 37. wk - 156901

  VIDEO: Automobilist negeert stopbord en veroorzaakt aanrijding met scooter

  Dit is de bestuurder van een scooter, die maandag tegen een auto knalde en gewond raakte aan zijn been. Dit nadat de bestuurder van het voertuig een stopbord negeerde.Het ongeval vond om 13.42 plaats op de hoek van de Rembrandt- en Topaasstraat in (...)

 38. sn - 156902

  Vierde verdachte ingesloten in verkoop vaccinatiebewijzen

  Een vierde verdachte is vandaag in verzekering gesteld in de zaak waarbij handel werd bedreven met Covid-19 vaccinatiebewijzen. Starnieuws verneemt dat het gaat om een Franse tolk. De vrouw ronselde ook personen, onder wie Haïtianen. Zij vroeg (...)

 39. sr - 156903

  Drie mannen opgepakt die Covid-vaccinatiebewijzen tegen betaling verstrekten aan niet-gevaccineerden

  Na verkregen informatie dat enkele personen handel dreven met Covid-19 vaccinatiebewijzen, heeft de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de verschillende inlichtingendiensten (...)

 40. hr - 156904

  Dc Saramacca presenteert binnenkort resultaten enquêteonderzoek

  Om beter beleid te kunnen maken en de departementen van de verschillende ministeries in het district Saramacca en de centrale overheid te voorzien van recente data uit het veld, heeft het districtscommissariaat van Saramacca een eigen (...)

 41. sn - 156905

  Kleinste land Bermuda wint goud in Tokio

  Met een bevolking van slechts 63.000 werd Bermuda het kleinste land of gebied dat een Olympische gouden medaille won tijdens de Spelen toen Flora Duffy de triatlon in Tokio won. De 33-jarige, die voor de vierde keer op een Olympische Spelen (...)

 42. dw - 156906

  COMMENTAAR: Leleku om zeep

  DE MIJNBOUWSECTOR IS wat je noemt een 'leleku' van elk kabinet geweest. Vanf 1975 is het geen enkele regering gelukt afdoende antwoord te geven op de vraagstukken die voor grote uitdagingen zorgen in de mijnbouwsector. Het resultaat laat zich nu (...)

 43. sr - 156907

  Actie Bond personeel bij de Stichting Bank Beveiligingsdienst Suriname

  De Bond personeel bij de Stichting Bank Beveiligingsdienst Suriname (SBBDS) is dinsdagochtend 27 juli in actie gegaan, omdat de stichting niet tegemoet wil komen aan de eisen van de bond, 20% loonsverhoging en een lumpsum van SRD 5.000.Volgens de (...)

 44. wk - 156908

  Ook Franse tolk aangehouden in zaak verkoop vaccinatiekaarten

  De politie heeft ook een vrouwelijke Franse tolk aangehouden en in verzekering gesteld in de zaak waarbij er vaccinatiekaarten in Suriname werden verkocht voor 40 euro. Zij ronselde Haïtianen voor de valse vaccinatiekaarten. De vrouw is de (...)

 45. sn - 156909

  Dienstverlening SZF hervat; actie opgeheven

  De actie bij de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) is opgeheven nadat de bond en directie met elkaar in overleg zijn geweest. De bond was vrijdag in beraad omdat er geen uitvoering werd gegeven aan de collectieve arbeidsovereenkomst van 2020. (...)

 46. dw - 156910

  Trio vast voor sjoemelen met vaccinatiebewijzen

  PARAMARIBO - De 28-jarige verpleger Jean-Pierre D. is in verzekering gesteld. Hij zou hebben gesjoemeld met Covid-19-vaccinatiebewijzen. Ook Wiradj B. (24) en Witish B. (26), die de mensen in de omgeving van het prikpunt te Sana Budaya ronselden, (...)

 47. sr - 156911

  Barcelona schikt Neymar-rechtszaken

  De Spaanse voetbalclub Barcelona zei maandag dat ze de verschillende rechtszaken met hun oud-speler Neymar “op minnelijke wijze hadden beëindigd”.“Als zodanig is een transactieovereenkomst tussen de club en de speler getekend (...)

 48. hr - 156912

  Bacheloropleidingen Elektrotechniek en Biologie geaccrediteerd

  De bacheloropleidingen Elektrotechniek (Faculteit der Technologische Wetenschappen) en Biologie (Faculteit der Wis- en Natuurkundige Wetenschappen) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) zijn onlangs geaccrediteerd door het Nationaal (...)

 49. wk - 156913

  Auto slaat over de kop en vliegt tegen woning

  Deze personenauto is zojuist aan de Merveilleweg in Suriname over de kop geslagen en tegen een woning gevlogen. De bestuurder is vermoedelijk onder invloed van alcohol. De politie is ter plaatse bezig met het (...)

 50. hr - 156914

  Verpleegkundige en twee anderen aangehouden voor verhandelen COVID-19- vaccinatiebewijzen

  De afdeling Fraude in samenwerking met het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft drie personen aangehouden voor het handel drijven met COVID-19- vaccinatiebewijzen. Het gaat om het drietal de 26-jarige Witish B., Wiradj B. (24) en (...)


 1. volgende 50