reset instellingen

 1. sn - 113464

  Suriname en India ontwikkelen alternatieve geneeswijzen

  Suriname en India gaan samenwerken om de alternatieve geneeswijzen te ontwikkelen. Er is een intentieverklaring getekend op het kabinet van vicepresident Ashwin Adhin, donderdag. Ayurveda, de traditionele geneeswijze van India en de Chinese (...)

 2. sr - 113465

  Getrouw: “Neppe profielen kunnen worden ontmaskerd”

  Neppe profielen kunnen worden ontmaskerd. De politie is equipped genoeg om dat te doen, geeft minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) te kennen tijdens de openbare vergadering over de strafbaarstelling van grooming. Getrouw geeft (...)

 3. dw - 113466

  Ontwikkeling traditionele medische systemen stap dichterbij

  PARAMARIBO - Suriname kan in de naaste toekomst zowel een hub worden als een leidinggevende positie krijgen in de regio als het gaat om traditionele medische systemen. Donderdag heeft ons land met India hiervoor een samenwerkingsovereenkomst (...)

 4. sn - 113467

  Drugsverdachte veroordeeld; miste geboorte kind

  Rechter Lydia Ravenberg heeft Reguillo C. donderdag veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij heeft een proeftijd van drie jaar en kreeg een boete opgelegd (...)

 5. wk - 113468

  Tiener met 72 cocaïnebolletjes in onderbroek aangehouden

  Een 17-jarige jongen is gisterochtend bij de politie controle post te Stolkersijver aangehouden met 72 cocaïnebolletjes in zijn onderbroek. De tiener zat op de achterbank van een auto die onderweg was naar Albina.De redactie van Waterkant.Net (...)

 6. dw - 113469

  Nabestaande geeft pluimje aan NDP-achterban

  PARAMARIBO - Henri Behr, broer van de op 8 december 1982 vermoorde journalist Bram Behr, is lovend over de wijze waarop NDP’ers en fans van ex-legerleider Desi Bouterse zich woensdag tijdens de ondersteuningsmanifestatie hebben gedragen. (...)

 7. dw - 113470

  VN raadt medewerkers gebruik WhatsApp af

  NEW YORK - Medewerkers van de Verenigde Naties worden sinds juni 2019 afgeraden om WhatsApp te gebruiken, omdat de VN de app niet als veilig systeem ziet. Dat zei een woordvoerder van de VN donderdag. De woordvoerder reageerde op vragen van (...)

 8. wk - 113471

  Uitbreiding van het te beplanten areaal te Alliance

  Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft afgelopen weekend wederom een bezoek gebracht aan het staatsbedrijf Alliance. Daarbij heeft de bewindsman samen met zijn staf gekeken naar de mogelijkheid van de uitbreiding van (...)

 9. sn - 113472

  DNA-leden eensgezind over aanpak 'grooming'

  Assembleeleden zijn het eens met elkaar dat jeugdigen beschermd dienen te worden tegen seksueel misbruik via digitale mogelijkheden. Velen worden hier slachtoffer van. Het is nodig om het Wetboek van Strafrecht aan te scherpen om 'grooming' tegen te (...)

 10. sn - 113473

  Brazilië geeft fiat Amerikaanse deportatie van Brazilianen

  De Amerikaanse regering zal vrijdag, vandaag, een vliegtuig vol Brazilianen deporteren. Het is de tweede soortgelijke gecharterde vlucht sinds oktober om een ​​toenemend aantal migranten terug te brengen, die illegaal de Verenigde Staten (...)

 11. dw - 113474

  Arya Dewaker bouwt seniorenopvangcentrum

  PARAMARIBO - “Een lang gekoesterde droom is in vervulling gegaan”, zegt de voorzitter van de Vereniging Arya Dewaker, Indersing Gangabisoensingh bij het symbolische begin voor de bouw van het seniorenopvangcentrum van Arya Dewaker (...)

 12. dw - 113475

  ‘We gaan natuurlijk voor de eerste plaats’

  PARAMARIBO - Drie rechten studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname doen op 19 en 20 maart mee aan de Caribbean Court of Justice (CCJ) competitie op Trinidad en Tobago. Aan deze jaarlijkse International Law Moot Court Competition doen (...)

 13. sn - 113476

  Staatsolie stelt medewerkers gerust over 'valse berichten'

  De directie van Staatsolie en de vakbond bij het bedrijf betreuren in een gezamenlijke memo dat kwaadwilligen valse berichten rondsturen met de kennelijke bedoeling onrust te zaaien in het bedrijf. Zij zeggen kennisgenomen te hebben van berichten op (...)

 14. wk - 113477

  SSB houdt evaluatiebijeenkomst Nationale standaard “Specificatie voor toeristische accomodatie”

  Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft een consultatiesessie Nationale standaard “Specificatie voor toeristische accomodatie” gehouden. Deze bijeenkomst ligt in het verlengde van een eerder gehouden consultatiebijeenkomst op 18 (...)

 15. dw - 113478

  'Straks stuurt u me ook nog naar de markt'

  PARAMARIBO - Peter A. die verdacht wordt van seksueel misbruik van drie minderjarige meisjes, plaatste donderdag vraagtekens bij documenten waarover het Openbaar Ministerie beschikt, met een overzicht van straffen die hij in het buitenland heeft (...)

 16. sn - 113479

  Chinese artiesten hartelijk verwelkomd op luchthaven

  De sambura bij de ingang van de aankomsthal van ‘Zanderij’ donderdag is van heel ver te horen. Een Inheemse groep heeft de Hangzhou Art Troupe uit China, hartelijk verwelkomd. De groep artiesten en acrobaten is er speciaal voor de (...)

 17. sr - 113480

  Vervallen goederen in beslag genomen in Marowijne

  In het district Marowijne zijn bestuursambtenaren tijdens controlewerkzaamheden gestuit op vervallen producten. Alle vervallen producten zijn in beslag genomen en vernietigd. Er is bij de controlewerkzaamheden gelet op de geldigheidsduur van de (...)

 18. dw - 113481

  Vissers bezorgd om sector en maatregelen

  PARAMARIBO - Vissers maken zich ernstige zorgen over het voortbestaan van de bevolkingsvisserij en over hun broodwinning. De sector komt nog meer in de verdrukking door maatregelen van de autoriteiten, terwijl verlichtende maatregelen uitblijven. (...)

 19. wk - 113482

  Nieuw clip van Valentijns nummer X-TATIK opgenomen in Suriname

  De zussen Jennifer en Anupa Bhagwandin, oftewel het duo X-TATIK, komen met een nieuwe single genaamd “I Love You”. Het is een release speciaal voor Valentijnsdag en de videoclip is opgenomen in Suriname. De clip toont beelden van de (...)

 20. we - 113483

  2017 EITI-rapport gepubliceerd: ‘Suriname mag nooit meer geschorst worden’

  Het Suriname 2017 Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) rapport, werd vandaag in het Courtyard by Marriott gepresenteerd aan de media en belanghebbenden.Dit rapport was reeds op 31 december 2019 gepubliceerd. Hiermee heeft Suriname (...)

 21. we - 113484

  Patiënten kunnen moeilijk communiceren met Cubaanse artsen

  ‘’Ik heb vanaf het begin gezegd, dat communicatie heel belangrijk is.Als je als arts een patiënt niet goed kunt verstaan, kan je moeilijk functioneren’’, zegt Dew Sharman tegenover de krant. Gisterenmiddag kon een arts (...)

 22. sr - 113485

  Hoefdraad zwijgt over herkomst ‘goedkope’ US-dollars Chotelal en aanbesteding FED-dollars

  Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën kan, ondanks herhaaldelijke vragen van de oppositie in De Nationale Assemblee (DNA), niet aangeven waar de ‘goedkope’ US-dollars die de ondernemer Chotelal verkoopt, vandaan komen.De (...)

 23. sn - 113486

  Veroordeling voor diefstal van fiets

  John S. is schuldig bevonden aan diefstal van een fiets op 12 augustus van het afgelopen jaar. Hij is donderdag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij (...)

 24. we - 113487

  Volksgezondheid alert voor coronavirus

  Momenteel zijn er in China, 571 mensen besmet met het coronavirus.Volgens de Chinese autoriteiten is het virus op een vismarkt in Wuhan ontdekt. Er wordt niet alleen vis op die markt verhandeld, maar ook levende dieren, waaronder slangen. Mogelijk (...)

 25. we - 113488

  ‘Bouterse moet uitspraken in rechtszaal bewijzen’

  Desiré Bouterse is woensdag voor het eerst voor de Krijgsraad verschenen.Hij heeft verzet aangetekend tegen het vonnis van twintig jaar, dat op 29 december is uitgesproken. Na afloop van de zitting, toog Bouterse naar het (...)

 26. we - 113489

  VS trekken zich terug uit Caribisch gebied

  De Verenigde Staten (VS) trekken zich steeds meer terug uit het Caribisch gebied bij de bestrijding van drugshandel.Daardoor is de Kustwacht Caribisch gebied steeds meer op zichzelf en op samenwerking met landen in de regio aangewezen. Dat staat in (...)

 27. wk - 113490

  Lijk dat werd afgevoerd zonder politie te melden over dood in beslag genomen

  De Surinaamse politie heeft het ontzielde lichaam van een manspersoon, welk was afgevoerd zonder de politie op de hoogte te stellen van de dood van de man, in beslag genomen. Dit in overleg met het Openbaar Ministerie in Suriname.Deze opmerkelijke (...)

 28. dw - 113491

  ‘Hoefdraad wil macht behouden bij Centrale Bank’

  PARAMARIBO - "Minister Hoefdraad is een machtswellustige persoon die overal en over alles wil beslissen. Toen hij governor was van de Centrale Bank heeft hij ervoor gezorgd dat hij bij het IMF, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbanken en de (...)

 29. sn - 113492

  Politie: Als iemand thuis overlijdt, wettelijke regels volgen

  Het ontzielde lichaam van een man is na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen op 7 januari door de politie van bureau Kwatta. Dit gebeurde nadat er een melding binnenkwam dat het lijk via een uitvaartbedrijf werd afgevoerd, nadat een (...)

 30. dw - 113493

  COMMENTAAR: Voortbestaan Greenheart

  HET ROMMELT AL lange tijd bij houtmaatschappij Greenheart Group, de grootste werkgever van Apoera en omgeving. Volgens vakbondsbestuurslid Ricardo Karwofodi zet het van oorsprong Chinese bedrijf mensen onder druk om ontslag te nemen. Of ze worden (...)

 31. wk - 113494

  Doodgeschoten ex-politieman wordt zondag gecremeerd

  De Surinaamse ex-politieman Manodjkoemar Mohan, die afgelopen woensdag door rovers werd doodgeschoten, wordt aanstaande zondag om 14.00u gecremeerd. In de ochtend is er gelegenheid tot het nemen van afscheid te Welgedacht A. Dat meldt de familie (...)

 32. sn - 113495

  Nieuw bestuur ICT Associatie heeft ambitieuze plannen

  De ICT Associatie, branchevereniging voor ICT bedrijven, heeft sinds 22 januari 2020 een nieuw bestuur. Anuskha Sonai (CEO Spang Makandra) is de nieuwe voorzitter; Raj Paltantewari (supervisor Itee N.V.) is de secretaris en Isabelle Caldeira (...)

 33. dw - 113496

  COLUMN: 22 januari

  Getriggerd door de ferme uitspraken van NDP-toppers over hun partijleider die voor het gerecht moest verschijnen, besloot ik woensdag te lopen naar het gerechtsgebouw. Hun gedrag was best provocerend. Nieuwsgierig naar de ontmoetingen op weg daar (...)

 34. sr - 113497

  Suriname en India bekrachtigen samenwerking op het gebied van traditionele medicijnen

  Om de samenwerking op het gebied van traditionele medicijnen tussen Suriname en India te bekrachtigen, is er gisteren op het kabinet van vicepresident Ashwin Adhin een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Naast een regeringsdelegatie was (...)

 35. wk - 113498

  Slordig en zeer onhygiënisch bar-restaurant in ressort Kwatta gesloten

  Bestuursambtenaren van het districtscommissariaat Wanica-Noordwest hebben vandaag een bar–restaurant in het ressort Kwatta gesloten. Dit nadat een inval gepleegd is en de ambtenaren gestuit zijn op misstanden die van dien aard waren, dat er (...)

 36. sn - 113499

  Voertuig criminelen die man doodschoten achterhaald

  Het Arrestatie Team van de politie heeft op vrijdag het voertuig dat mogelijk is gebruikt bij de beroving aan de Welgedacht-A weg in beslag genomen. De 24-jarige manspersoon F.D. die zich in het voertuig bevond, is ook overgebracht naar het (...)

 37. dw - 113500

  Moeder die baby te vondeling legde in vrijheid gesteld

  PARAMARIBO - De 25-jarige vrouw die recentelijk haar pasgeboren baby te vondeling legde bij een kerk in Geyersvlijt is vrijdag door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Dat gebeurde nog voordat een verzoek tot invrijheidstelling op grond van (...)

 38. wk - 113501

  Voertuig gebruikt bij roofmoord ex-politieman in beslag genomen

  Het Arrestatie Team van de Surinaamse politie heeft op vrijdag 24 januari het voertuig dat mogelijk is gebruikt bij de roofmoord woensdag aan de Welgedacht-A weg in beslag genomen. Dat meldt het Korps Politie Suriname zojuist.Een 24-jarige (...)

 39. we - 113502

  VAN DE HAK OP DE TAK

  Vol spanning hebben de meesten gewacht op 22 januari 2020, de dag waarop Desi Bouterse, de bij verstek tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeelde ex-legerleider, voor de Krijgsraad zou verschijnen.Door aanhangers en sympathisanten van zijn politieke (...)

 40. dw - 113503

  Chinese acrobaten niet uit 'corona'-gebied

  PARAMARIBO - Eventuele vrees in de samenleving over de komst van Chinese acrobaten wordt als ongegrond afgedaan door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). "Ze komen niet uit de besmette gebieden", reageert Rachel (...)

 41. sn - 113504

  Senioren opvangcentrum langgekoesterde wens Arya Dewaker

  Een mijlpaal voor de vereniging Arya Dewaker. Ze hebben donderdag het naambord onthuld waar hun senioren opvangcentrum zal verrijzen. "Een lang gekoesterde wens van de vereniging en van de leden die hebben uitgekeken naar dit project," zegt (...)

 42. wk - 113505

  Politie Suriname houdt vuurwapen gevaarlijke rover aan

  De Surinaamse politie heeft vanmorgen de vuurwapen gevaarlijke rover Miguel M. aangehouden. De aanhouding van de 32-jarige M. komt 24 uur nadat er een opsporingsbericht (foto) voor de man door het Korps Politie Suriname was verspreid.De (...)

 43. sr - 113506

  Roofverdachte Miguel M. aangehouden

  Miguel M. (32) is vanochtend door rechercheurs van regio Midden, na te zijn opgespoord in het district Wanica, aangehouden. De roofverdachte Miguel heeft in de maand december van het vorig jaar samen met zijn kompaan Arsinio, die op 17 januari 2020 (...)

 44. dw - 113507

  Veiligheidsmaatregelen vuurwerkshow Chinees Nieuwjaar

  PARAMARIBO - De Wijdenboschbrug zal op Chinees Nieuwjaar niet meer vanaf vier uur 's middags eenzijdig worden afgesloten, maar vanaf acht uur 's avonds. "We hopen met deze wijzigingen de frustratie rond de belemmering van het verkeer tot een minimum (...)

 45. sn - 113508

  VN bant WhatsApp binnen organisatie

  De Verenigde Naties (VN) gebruikt WhatsApp al sinds juni vorig jaar niet meer om te communiceren. De organisatie zegt dat de App niet wordt beschouwd als een veilig mechanisme. De bekendmaking volgde donderdag, nu VN-experts Saudi-Arabië ervan (...)

 46. wk - 113509

  DNA discussieert over wijziging Wetboek van Strafrecht

  De Nationale Assemblee buigt zich over het doorvoeren van inhoudelijke wijzingen aan het Wetboek van Strafrecht. Op donderdag 23 januari is een aanvang gemaakt met de vergadering, welke is voortgezet op vrijdag 24 januari.Verschillende fracties zijn (...)

 47. sn - 113510

  EITI-rapport geeft transparantie in mijnbouwsector

  “Goede kwaliteit data welke beschikbaar is voor investeerders, voor onderzoekers is van eminent belang voor de ontwikkeling van de sector, maar ook voor de ontwikkeling van een land”. Dit benadrukte Sergio Akiemboto, minister van (...)

 48. dw - 113511

  32-jarige roofverdachte opgepakt

  PARAMARIBO - De 32-jarige roofverdachte Miguel M. is vrijdagochtend door rechercheurs van regio Midden in district Wanica aangehouden. Dat meldt de voorlichtingsafdeling van het Korps Politie. Miguel M. heeft in december vorig jaar samen met zijn (...)

 49. sr - 113512

  Buza verdiept relatie met particuliere sector

  Centraal voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) staat de Wet op de buitenlandse dienst, die in november 2018 is goedgekeurd door De Nationale Assemblee, waarbij economische diplomatie wordt benadrukt en samenwerking met de particuliere (...)

 50. sr - 113513

  Bouterse: Santokhi wil Suriname wederom afhankelijk maken van Nederland

  “Maar je hebt een Willempje van Oranje en mi Gado wan man e dren if ai srebi dat a wan tron president, a wan tron president om dit land weer over te leveren aan de kolonisator. Over my death body, over my death body”, zei president Desi (...)


 1. volgende 50