reset instellingen

 1. sn - 088507

  Vrouw ingesloten voor stelen vrachtwagenonderdelen

  Mina B. is betrapt door bewoners van een pand aan de Martin Luther Kingweg bij het stelen van vrachtwagenonderdelen. De politie van Livorno werd ingeschakeld, die haar ter plekke aantrof en in de boeien sloeg. Op camerabeelden is duidelijk te zien (...)

 2. dw - 088508

  ICT moet Nederlands laten leven

  PARAMARIBO - “Met deze presentaties en discussie avond willen wij inspelen op de behoefte van de leerkrachten”, zegt Euritha Tjan A Way, de nieuw gekozen voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Neerlandici. Woensdagavond kwamen (...)

 3. wk - 088509

  NATIO Suriname verliest met 2-1 van Jamaica in CONCACAF Nations League

  De twee teams Suriname en Jamaica komen het veld op. MONTEGO BAY, 18 nov – Suriname heeft zaterdagavond in de CONCACAF Nations League een belangrijke uitwedstrijd gespeeld tegen het nationale elftal van Jamaica. Vooraf werd deze wedstrijd al (...)

 4. wk - 088510

  Somohardjo: NDP maakt nu ook bedrijfsleven in Suriname kapot

  PARAMARIBO, 18 nov – Regeringspartij NDP breekt behalve bij politieke partijen, nu ook bij de handel in. In beide gevallen wordt verdeel en heers gespeeld. Uiteindelijk is het de bevolking van Suriname die het gelag betaalt. Dit zegt Paul (...)

 5. dw - 088511

  Fransman Gichuru wint vijftiende Srefidensi Marathon

  PARAMARIBO - De Fransman Samuel Gichuru, die in Kenia is geboren, heeft zaterdagavond de vijftiende Srefidensi Marathon op zijn naam geschreven. Hij finishte na twee uur, 54 minuten en 44 seconden. Drie minuten en zeven seconden daarna eindigde de (...)

 6. sn - 088512

  Brunswijk: Ik heb mijn Master-bul niet gekocht!

  Ronnie ‘Bigi Bravo’ Brunswijk is afgestudeerd, Master of Business Administration. Hij heeft zaterdag zijn thesis Environmental Friendly Gold Mining in the East Sipaliwini Area of Suriname gepresenteerd en verdedigd in de Flex Mall. (...)

 7. dw - 088513

  Suriname onderuit tegen Jamaica

  PARAMARIBO - De derde Concacaf Nations League-kwalificatieontmoeting van Suriname is in mineur geëindigd. De nationale voetbalselectie verloor zaterdagavond op en tegen Jamaica met 1-2. Een minder sterk optreden van Suriname in de eerste helft (...)

 8. sn - 088514

  Premier Mottley: Landbouw cruciaal voor de regio

  De premier van Barbados, Mia Mottley, heeft het belang van de landbouw benadrukt en beschreven als “cruciaal” voor de regio. Ze heeft de opmerkingen gemaakt nadat ze een bezoek had gebracht aan de Caribbean Agricultural Health and Food (...)

 9. sn - 088515

  Suriname verliest met 2-1 van Jamaica

  Suriname heeft zijn meerdere moeten erkennen in Jamaica. In het derde optreden van Natio in Concacaf Nation League verloor de selectie in Jamaica met 2-1. Een score die reeds in de eerste helft was bereikt. In de eerste helft was Jamaica de betere (...)

 10. wk - 088516

  ‘Meerderheid Surinamers en Antillianen in NL ervaart Zwarte Piet als racistisch’

  AMSTERDAM, 18 nov – Sinterklaas is weer in het land met zijn zwarte knecht, de black face karakter Zwarte Piet. Een overgrote meerderheid (73 procent) van Nederlanders van Antilliaanse en Surinaamse afkomst ervaart deze Zwarte Piet als (...)

 11. sn - 088517

  Na hertelling: Florida blijft nipt in handen Republikeinen

  De Democraat Andrew Gillum heeft zijn nederlaag toegegeven tegenover zijn Republikeinse rivaal in de race om het gouverneurschap van Florida. Het is de tweede keer dat Gillum bakzeil haalt bij de tussentijdse verkiezingen. Gillum had gehoopt de (...)

 12. dw - 088518

  ‘Nog te veel junkfood en zoetigheid’

  PARAMARIBO - Dat Kinderen goed moeten eten om gezond op te groeien lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want in de praktijk laat hun voeding veel te wensen over, vertelt Ashna Wong Jong Sang, student verpleegkunde aan de Ware Tijd. Ze heeft daarom (...)

 13. sn - 088519

  Wereld-Herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers

  De Wereld-Herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers, UN World Day of Remembrance for Road Traffic Victims wordt ieder jaar op de derde zondag in november gehouden in steeds meer landen. Deze dag is speciaal bedoeld om de vele miljoenen mensen te (...)

 14. dw - 088520

  Nauwere samenwerking VVS en SuriNed Foundation

  PARAMARIBO - De Verenging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS) en de stichting SuriNed Foundation hebben een document ondertekend voor nauwere samenwerking en wederzijdse ondersteuning. Hiermee wordt het contact naar een hoger niveau getild. De in (...)

 15. wk - 088521

  Band uit India zingt Surinaams lied ‘Kokolampoe’ in Suriname

  De Indiase pop rock band SANAM uit Mumbai was weer in Suriname. PARAMARIBO, 18 nov – de Indiase coverband Sanam gaf gisteravond een show in Paramaribo. Tijdens het concert verraste de band uit Mumbai het publiek door het Surinaamse kaseko (...)

 16. sn - 088522

  China en VS botsen op verhitte APEC-top

  De Chinese president Xi Jinping heeft gewaarschuwd dat economisch protectionisme de wereldwijde groei overschaduwt en drong er bij de landen op aan om het vrijhandelsbeleid na te streven. "Iemand die ervoor kiest om zijn deur te sluiten, snijdt (...)

 17. dw - 088523

  Rechter hoort getuigen in berovingszaak

  PARAMARIBO - Kantonrechter Daniëlle Karamatali hoorde twee agenten als getuige in de strafzaak tegen de verdachten Petrus A. en Zico P. De mannen staan terecht voor een gewapende roofoverval in Brokopondo in mei 2018. Petrus A. zat stil in de (...)

 18. sn - 088524

  Rechterlijk pardon bij aanrijding met dodelijke afloop

  Samenvatting Een automobiliste (A) nadert met haar personenvoertuig, komende over de Drambandersgracht vanuit de richting Tammengastraat, het kruispunt van de J.A. Pengelstraat. Deze straat is een voorrangsweg bestaande uit een linker- en een (...)

 19. dw - 088525

  Circus Suarez Brothers doet Suriname aan

  PARAMARIBO - Het Circus gezelschap 'SUAREZ' afkomstig uit Mexico is momenteel bezig met een tour door het Caraibische gebied. Na bezoeken aan Grenada, Trinidad, Barbados en Guyana doen ze nu ook Suriname aan, meldt mediabedrijf ABC, die (...)

 20. dw - 088526

  Consumentenkring schrijft bankiersvereniging over bankkosten

  PARAMARIBO - De Consumentenkring Suriname (CKS) van Albert Alleyne heeft na het schrijven aan de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in juli, nu de bankiersvereniging aangeschreven. Na het schrijven aan de CbvS, heeft de (...)

 21. sn - 088527

  Paus: Wereld moet ogen niet sluiten voor migranten

  Paus Francis heeft vandaag tijdens de herdenking van de jaarlijkse Werelddag van de Armen van de Rooms-Katholieke Kerk de toenemende ongelijkheid in welvaart en de behandeling van migranten bekritiseerd. Hij zei vandaag dat de wereld degenen niet (...)

 22. wk - 088528

  Zaken doen met Suriname vereist meer dan Nederlands spreken alleen

  PARAMARIBO, 18 nov – Dat in Aruba, Curaçao en Nederland het Nederlands wordt gesproken, is niet voldoende om zaken te doen met Suriname. Het is uiteraard mooi meegenomen. Maar het betekent niet dat daarmee zoveel meer obstakels zijn weg (...)

 23. sr - 088529

  Directeur vraagt geduld bij opening Investsur

  Het Investeringsinstituur Suriname (Investsur) is gisteren geopend. Het ging hierbij om de soft opening. Het gebouw van Investsur is gevestigd op de hoek van de Brokopondolaan en Mr. Jagernath Lachmonstraat. Directeur van Investsur is ambassadeur (...)

 24. sr - 088530

  Suraj Sahadew-Lall: “Blokland-Wijnstein vertelt sprookjes”

  Het beleid van de directeur van Transport, Joyce Blokland-Wijnstein, is meerdere malen bekritiseerd door de particuliere bushouders. Desalniettemin is zij van mening dat dit directoraat niet als doel heeft om de bushouders te duperen. Suraj (...)

 25. sr - 088531

  Meteo: ‘Regenbuien meestal in de middag en vooravond’

  De natte periode heeft enkele dagen terug zijn intrede gedaan middels de regen die met bakken uit de hemel viel. Vooral in het kustgebied heeft het in de avonduren constant geregend. Behalve de regenperiode is de hoge intensiteit van de regenval te (...)

 26. dw - 088532

  VS komt rapport over moord Khashoggi

  WASHINGTON - De Amerikaanse president Trump zegt maandag of dinsdag met een allesomvattend rapport te komen over de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Volgens Trump staat in het rapport wie de moord heeft begaan en wat daarvan de (...)

 27. sn - 088533

  Suriname Heritage Education winnaar trainingskamp

  Suriname Heritage Education NV (SHE) wint de eerste ‘Green Tech Startup Boot Camp’ van Suriname. Het bedrijf wil de kale plekken in het bos, veroorzaakt door houtkap en de mijnbouw, herbeplanten. Het moet onderdeel worden van een (...)

 28. sr - 088534

  Fawaka

  Geen tekst aanwezig.

 29. sr - 088535

  Posities

  Een bekende omschrijving van het woord ‘positie’ is de plaats die iemand inneemt op de maatschappelijke ladder. Let wel: de positie is hier dus identiek aan de persoon, aan “iemand”. Mensen die graag onderzoek doen zouden (...)

 30. sr - 088536

  Buza: nuttige, symbolische en dubieuze connecties

  De premier van Barbados was in Suriname de afgelopen week. Een grote foto van onze president die zijn vouwelijke collega warm omhelst, was te zien op de voorpagina’s in Barbados. Er heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden op het eiland (...)

 31. sr - 088537

  ‘Ik wilde weten wat hij in zijn zak had’

  De verdachte Christiaan C. ontkent dat hij iemand na een korte woordenwisseling heeft beroofd. “Ik wilde weten wat hij in zijn zak had”, zei de verdachte op vragen van de kantonrechter. Christiaan heeft zich schuldig gemaakt aan een (...)

 32. sr - 088538

  Autowerkplaats Van Pettenpolder veroorzaakt jaren ernstige overlast

  Omwonenden zijn ten einde raad Aan de Van Pettenpolder in het district Nickerie is vanaf het laatste kwartaal van 2009 een ondernemer N.K. actief in het repareren van auto’s. Daarbij wordt er enorm veel overlast veroorzaakt, werd aan Dagblad (...)

 33. sr - 088539

  Bestraling Radiotherapeutisch Centrum uniek in Caribisch gebied

  Het Radiotherapeutisch Centrum Suriname (RTCS) is één van de pronkstukken van Suriname. Medisch hoofd Harie Basdew, radiotherapeut-oncoloog, en operational manager Sharita Gangaram Panday geven inzage in de werkwijze van het centrum. (...)

 34. sr - 088540

  Sham Binda: “Rij- en voertuigenbelasting fungeert niet als een belasting”

  Binnenkort treedt de rij- en voertuigenbelasting in werking. Naar schatting zal dit SRD 83 miljoen opleveren, waarvan 10% bestemd zal zijn voor de Wegenautoriteit, die belast is met het onderhoud van de primaire wegen in Suriname. Deze ontwikkeling (...)

 35. sr - 088541

  Radiotherapeutisch Centrum Suriname werkt aan awareness

  In het Radiotherapeutisch Centrum Suriname (RTCS) vindt de bestraling van kankerpatiënten plaats. Vanaf 2011 heeft Suriname de beschikking over een bestralingstoestel. Hiermee zijn alle behandelmethoden van kanker mogelijk in Suriname. (...)

 36. sr - 088542

  OKB: ‘Veel haken en ogen bij werving en training personeel verkiezingsorganen’

  De voorbereiding van de algemene verkiezingen 2020 is op gang. Het Onafhankelijk Kiesbureau heeft zich in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en in samenspraak met relevante actoren gebogen over onderwerpen die eerlijke en (...)

 37. sr - 088543

  C-47 informeert leden over problemen binnen de diverse bonden

  Tijdens de belegde Assemblee van de Arbeid op 16 november 2018 is de vakcentrale C-47 stil blijven staan bij de problemen die een aantal bonden momenteel ervaart met hun respectieve werkgever. Het ging in dit kader om de bonden bij de SLM , Iamgold (...)

 38. dw - 088544

  Verkiezing jeugdambassadeurs wordt opnieuw gestart

  PARAMARIBO - Het proces voor de verkiezing van de Caricom-jeugdambassadeurs wordt opnieuw opgestart. Dat is zaterdag besloten tijdens een vergadering van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), meldt Radio 10 in haar Zondagsnieuws Voorafgaand aan de (...)

 39. sn - 088545

  Succesvolle Bigisma Dey NDP in Wanica

  Meer dan duizend senioren hebben genoten van een leuke dag vandaag, gehouden door de commissie Politieke Activiteiten van de Nationale Democratische Partij (NDP), onder leiding van Clary Linger. Het gaat om een landelijke 'Bigisma Dey'. Vandaag was (...)

 40. wk - 088546

  Fransman wint 15de Srefidensi Marathon in Suriname

  PARAMARIBO, 18 nov – De Fransman Samuel Gichuru poseert met Mirabel Ariane uit Frans-Guyana. Gichuru is zaterdagavond winnaar geworden van de 15de Srefidensi Marathon in Suriname. Hij liep een tijd van 2:54:44. Zin landgenoot Mirabel Ariane (...)

 41. dw - 088547

  Argentinië kan onderzeeboot niet bergen

  BUENOS AIRES - Argentinië beschikt niet over de technische middelen die benodigd zijn om de zaterdag gevonden onderzeeboot ARA San Juan te bergen. Nabestaanden van de verdwenen bemanning zijn woedend op de autoriteiten, zo schrijft persbureau (...)

 42. sn - 088548

  Verdachte geraakt door kogel tijdens achtervolging

  Clarence B. (22) heeft een schotverwonding opgelopen nadat leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) gericht geschoten hebben op een auto, waarin drie dieven probeerden weg te komen. Zij hebben vrijdag gezien hoe de Clarence B., de (...)

 43. wk - 088549

  Dief gewond na schoten bij achtervolging door Veiligheidsdienst in Suriname

  Foto: (c) Sudhir Binda | via Facebook PARAMARIBO, 18 nov – Leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) hebben afgelopen vrijdag drie dieven aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Uitvlugt. Dat meldt het (...)

 44. dw - 088550

  SANAM komt voorlopig niet meer Suriname

  PARAMARIBO - De Indiase poprockband SANAM treedt de komende drie jaar niet op in Suriname . Dit zei Sunil Soekra, meer bekend als Dj Zunils van Royal Dutch Entertainment zaterdagavond in het gesprek na het concert van de groep in het Franklin Essed (...)

 45. sn - 088551

  Edwin 'Wiene' Schal in de bloemetjes gezet

  De legendarische aanvalsleider van Transvaal en van de nationale selectie uit de jaren 70 Wiene Schal is vanmiddag door de Vereniging Vrienden van Transvaal, onder voorzitterschap van Ricardo van Hetten, in de bloemetjes gezet. Hij kreeg een (...)

 46. wk - 088552

  ‘Strafwetgeving in Suriname discrimineert drugsveroordeelden’

  PARAMARIBO, 19 nov – In Suriname voor drugshandel veroordeelden komen er bekaaid vanaf als het aankomt op de kans tot resocialiseren. Dit zegt advocaat Irene Lalji. Het gaat dan vooral om de wet Voorwaardelijke Invrijheidstelling, VI. (...)

 47. sn - 088553

  Column: Politieke Borrelpraat #435

  “Zoow, dat was me een vakbondse week wel; eerst gingen de goudjongens in actie: ze hadden meer in hun loonzakje verwacht.” “En wat hoor ik? Die bondsvoorzitter zou de cao blindelings getekend hebben en had niet gezien dat het loon (...)

 48. dw - 088554

  Guyana herdenkt slachtoffers Jonestown-tragedie

  GEORGETOWN - In Guyana en de Verenigde Staten worden 919 personen herdacht die vandaag veertig jaar geleden stierven. In Jonestown, Guyana, beroofden 914 personen zich van het leven door een mix van cyanide en vruchtensap te drinken. Deze (...)

 49. dw - 088555

  Betrokkenheid overheid loopt achter bij milieubewustzijn burgers

  PARAMARIBO - De betrokkenheid van de overheid bij het milieu loopt behoorlijk achter bij het toenemende milieubewustzijn in de samenleving. Alle mooie initiatieven en projecten, ook van niet-gouvernementele organisaties, ten spijt, de regering lijkt (...)

 50. sn - 088556

  Gajadien: Bewerkstelligen van wereldvrede belangrijk

  Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft als lid van het Internationale Parlement voor Tolerantie en Vrede (IPTP) de tweede sessie van dit orgaan in Tirana, Albanië bijgewoond. Deze sessie werd geopend door Ilir Meta, president van de (...)


 1. volgende 50