reset instellingen

 1. wk - 085342

  ‘Chinezen in Suriname laten jaguars doden voor illegale handel’

  PARAMARIBO, 25 sep – Jaguars in Suriname worden ‘gedood op bestelling’ voor de illegale handel. Ondernemende Chinese immigranten in Suriname hebben netwerken opgezet om jaguars te jagen, hun lichamen te verwerken en de producten (...)

 2. dw - 085343

  OAS stelt vragen over Aboikoni

  PARAMARIBO - De Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie (IACHR), werkarm van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), is ontevreden over de wijze waarop Suriname delen van het Saamaka-vonnis uitvoert. De Commissie is er bezorgd over dat (...)

 3. dw - 085344

  COMMENTAAR: Prijzige handreikingen

  SURINAME STAAT IN de schijnwerpers. Na het bezoek van het Indiase staatshoofd Ram Nath Kovind in juni schijnt er een ware opmars te zijn van leiders die Suriname heel graag willen bezoeken. Het voornemen van de Chinese minister van Buitenlandse (...)

 4. sn - 085345

  Nieuw DNA-lid Maabo zal stem zijn voor kinderen

  Yvonne Maabo (NDP) uit Brokopondo is vandaag beëdigd als lid van De Nationale Assemblee. Deze fractie bestaat nu 42% uit vrouwen. Zij is de elfde vrouw in de fractie van 26 leden. Een trend die navolging verdient, benadrukt fractieleider (...)

 5. sr - 085346

  Vijf jeugdigen mishandelen en beroven man

  De politie van Nieuwe Haven kreeg maandagavond een melding van een straatberoving aan de Anton de Komstraat. De 38-jarige Rayen liep over de vermelde straat toen hij door vijf jeugdigen werd aangevallen. Het vijftal heeft hem mishandeld en beroofd (...)

 6. sr - 085347

  Verdachten roof Jan Steenstraat opgepakt

  De politie van Geyersvlijt in samenwerking met RBT hebben de beroving, welke op dinsdag 18 september is gepleegd aan de Jan Steenstraat, opgelost. Twee criminelen gezeten op een bromfiets hebben op die bewuste dag een fietser beroofd. Volgens de (...)

 7. dw - 085348

  Valies wenst optreden tegen minister Ferrier

  PARAMARIBO - “Wij zijn de houding van minister Lilian Ferrier beu, wij zien het niet meer zitten met de bewindsvrouw. De centrale overheid moet ingrijpen.” Er is geen andere keus, als wij in een hoek worden gedrukt”, zei (...)

 8. we - 085349

  SCHEVE SCHAATS..

  We geraken er niet eens meer verbaasd over als er meldingen worden gedaan over ambtenaren die zich schuldig maken aan corruptie. Het is allang geen geheim meer, dat op veel overheidskantoren je als burger veel sneller over hoognodige documenten kan (...)

 9. sn - 085350

  Suriname actief in Miami voor aantrekken investeerders

  Met het doel om buitenlandse investeerders aan te trekken heeft Suriname het allereerste 'Trade & Investment Forum' te Miami gehouden. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën belichtte, via een videoboodschap, het brede investeringslandschap. (...)

 10. dw - 085351

  Staat eist rectificatie van Suriname Herald

  PARAMARIBO - De Staat wil dat Suriname Herald het bericht rectificeert waarin beweerd wordt dat president Desi Bouterse zaterdag met spoed is vertrokken naar Cuba. Als dat niet gebeurt, zal de nieuwssite via de rechter daartoe gedwongen worden. (...)

 11. sr - 085352

  Truck met lading padie deels in goot beland

  De politie van Nickerie kreeg maandagochtend een melding van een verkeersongeval waarbij een tienwieler met 400 zaken padie deels in een goot terecht is gekomen. Uit het onderzoek blijkt dat een deel van de padie ook in de goot terecht is gekomen. (...)

 12. wk - 085353

  Inklaren van zeepost in Suriname onderworpen aan strengere regels

  PARAMARIBO, 25 sep – Voor het inklaren van zeepost gelden strengere regels op de Dr. Jules Sedney haven in Paramaribo. Douane-expediteurs of inklaarders moeten onder andere de vereiste vooropleiding hebben voltooid. Zaken doen met de verkeerde (...)

 13. sn - 085354

  Ferrier: Schooldeuren gaan 1 oktober open

  Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur stelt dat het niet vakbondsleider Wilgo Valies is die bepaalt wanneer de scholen opengaan. Op 1 oktober zijn de schooldeuren open. Indien de Bond van Leraren en de Alliantie van (...)

 14. sr - 085355

  Wilgo Valies: “Minister Ferrier schuwt communicatie met vertegenwoordigers leerkrachten”

  Vakbondsleider Wilgo Valies staat perplex van de consistentie die het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft getoond ten aanzien van de vijandige houding naar de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in (...)

 15. sr - 085356

  Gajadien: ‘Beloftes in opkomende jaarrede worden gefinancierd met leningen’

  Jaarrede president verschoven naar 1 oktober De buitengewone openbare DNA-vergadering, waarin president Desi Bouterse het regeringsbeleid voor het dienstjaar 2019 in De Nationale Assemblee (DNA) zal presenteren, is op verzoek van de regering (...)

 16. dw - 085357

  Drie tot tien jaar cel voor Bill Cosby

  PENNSYLVANIA - De 81-jarige acteur/komiek Bill Cosby is dinsdag door de rechtbank in Pennsylvania een gevangenisstraf tussen drie en tien jaar opgelegd. Hij stond terecht voor het drogeren en seksueel misbruiken van een vrouw veertien jaar geleden. (...)

 17. sn - 085358

  PALU: Is het 'genade' die Alcoa Suriname schenkt?

  De presentatie van Robert Bear, Alcoa’s vicepresident van de Global Transformation Group, aan het Surinaamse bedrijfsleven om goodwill te winnen was overbodig. Alcoa kon zich tot nu toe geen betere advocaat wensen dan de Surinaamse regering. (...)

 18. sn - 085359

  President klaagt Suriname Herald aan

  President Desi Bouterse heeft de jurist de opdracht gegeven om een zaak te beginnen tegen Suriname Herald. Het is een klinkklare onzin, zegt het staatshoofd in gesprek met Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut, dat hij (...)

 19. dw - 085360

  Taekwondoka Tosh van Dijk op buitenlandse stage

  PARAMARIBO - Omdat hij in Suriname geen concurrentie en nauwelijks meetmomenten heeft, kiest taekwondoka Tosh van Dijk voor trainingsstages in het buitenland. De eerste was in de Verenigde Staten, nu zit hij tot en met 22 november in Nederland. De (...)

 20. sr - 085361

  Minister Elias naar vergadering in Washington en New York

  Een delegatie van Volksgezondheid, onder leiding van minister Antoine Elias, neemt deel aan een viertal vergaderingen in Washington DC en New York. De vergaderingen vinden plaats binnen de periode 20 tot en met 28 september 2018. In de achter ons (...)

 21. sr - 085362

  Kalloe: “Minister Soerdjan zwijgt nog steeds over misstanden SML”

  De toestanden rondom de rehabilitatie van Stichting Machinale Landbouw (SML) roept bij velen nog steeds vraagtekens op. Ook de volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) vraagt zich af wanneer de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), (...)

 22. sr - 085363

  Suriname nieuwe partij rijker “Spang-Anoe Makandra Wang Ati”

  De nieuwe politieke partij Spang-Anoe Makandra Wang Ati heeft grootse plannen voor Suriname. De partij is twee jaar geleden opgericht en wacht op de laatste formaliteiten. “Het is een partij die voor iedereen openstaat en met alle mensen en (...)

 23. sr - 085364

  “Renovatie SML zo goed als rond”

  De renovatie van de Stichting Machinale Landbouw (SML) zal deze week rond zijn en kan het bedrijf worden geheractiveerd. Rinesh Mangaldeen, manager van Westland Sama Group in Wageningen, zegt aan Dagblad Suriname dat er in de afgelopen periode alles (...)

 24. sr - 085365

  John van Coblijn: ‘Assembleeleden buiten de staat uit’

  De schadeloosstelling van leden van De Nationale Assemblee en de salarissen van de regering moesten volgens de politicus John van Coblijn al jaren terug zijn ontkoppeld van dat van de ambtenaren. Van Coblijn, trekker van de politieke beweging Unopo, (...)

 25. wk - 085366

  Bouterse wil Suriname Herald aanpakken vanwege nepnieuws

  PARAMARIBO, 25 sep – President Bouterse onderneemt stappen tegen de Surinaamse nieuwssite Suriname Herald. Die berichtte afgelopen dagen keer op keer dat Bouterse naar Cuba zou zijn vertrokken wegens complicaties. Hoewel de regering ontkende (...)

 26. sn - 085367

  Concept-definitieve overeenkomsten naar DNA

  De regering heeft de concept-definitieve overeenkomsten met Alcoa vandaag overhandigd aan De Nationale Assemblee (DNA). Vicepresident Ashwin Adhin had in augustus beloofd dat de documenten uiterlijk 25 september zouden worden ingediend. (...)

 27. dw - 085368

  Woonsituatie man met zeldzame ziekte verbeterd

  MARIËNBURG - Arnold Troenokarijo kan zijn geluk niet op nu zijn woonruimte is gerenoveerd, ingericht en voorzien van elektriciteit en water. "Ik had geen bad en toilet. Het was net een varkenshok!", zegt hij over de barak te Mariënburg (...)

 28. sr - 085369

  Tjon A San gaat voor hoofdprijs in Barbados

  Viervoudig Bikini Fitness-kampioen van Suriname, Stefani Tjon A San, doet op zaterdag 29 september aanstaande mee aan de Darcey Beckles Bikini Fitness-wedstrijden op Barbados. Tjon A San gaat een gooi doen naar de hoofdprijs op dit evenement. (...)

 29. wk - 085370

  Nieuwste parlementslid van DNA in Suriname: Yvonne Maabo

  PARAMARIBO, 25 sep – Yvonne Maabo (m) vanmorgen onderweg naar De Nationale Assemblee (DNA) in Suriname om als volksvertegenwoordiger te worden ingezworen. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings – Simons heeft haar bij de toelating erop (...)

 30. dw - 085371

  Denise Jannah geeft optredens in Wit-Rusland

  PARAMARIBO - Zangeres Denise Jannah treedt woensdag en donderdag op in Jazzclub Minsk, in de stad Minsk in Wit-Rusland. Ze gaat daar een samenwerking aan met de bekende Amerikaanse saxofonist Ray Blue en de pianist Evgeny Vladimirov uit Minsk zelf. (...)

 31. sr - 085372

  Regering stuurt documenten Brokopondo Overeenkomst naar DNA

  De regering heeft de overeenkomsten en alle documenten in het kader van het richtig afhandelen van de Brokopondo Overeenkomst, ingediend bij het parlement. De overheid deed namelijk eerder de toezegging om uiterlijk 25 september 2018 deze stukken (...)

 32. sr - 085373

  Goed voorbeeld doet volgen

  Jarenlang is er veel commotie geweest betreffende de veel te hoge salarissen alsmede emolumenten van onder andere bewindvoerders en parlementariërs in Suriname. Door recent een wet aan te nemen, is er een einde gekomen aan de ongebreidelde (...)

 33. wk - 085374

  Suriname probeert buitenlandse investeerders aan te trekken via Miami

  Foto: ministerie van Financiën | Vlnr minister Regilio Dodson, consul-generaal Marsha Renfrum, Ike Antonius van Ivestsur en adviseur Sigmund Proeve - De Surinaamse delegatie op het 'Trade & Investment Forum' in Miami. PARAMARIBO/MIAMI, 26 sep (...)

 34. sn - 085375

  Caribische landen hebben laagste incidentie tuberculose

  Noord- en Zuid-Amerika is de regio met het laagste percentage nieuwe gevallen van tuberculose (tbc) ter wereld (3% van het totaal) en is de eerste regio met een reële kans om de ziekte te elimineren. Volgens een nieuw rapport van de (...)

 35. dw - 085376

  Jager geraakt door kogel uit seti gon

  PARAMARIBO - Een jager is zondag in het Dan Gogo-gebied in het district Sipaliwini in zijn been geraakt door een kogel uit een seti gon. Het wapen behoort toe aan een collega-jager die zich ook in het gebied bevond. De gewonde man werd naar de (...)

 36. dw - 085377

  Armoedegrens nog steeds 'mysterie'

  PARAMARIBO - Als het aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) ligt, is de definitieve vaststelling van de armoedegrens "liever gisteren dan vandaag" een feit. Dat zegt waarnemend directeur Angela Salmo in gesprek met de Ware (...)

 37. sn - 085378

  Jager door 'seti gon' geraakt; collega ingesloten

  Een jager is te Dan Gogo (Boven Suriname) in zijn been geraakt door een 'seti gon'. Hij is van de polikliniek van de Medische Zending te Dyumu per helikopter overgevlogen naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is onder behandeling van een (...)

 38. sn - 085379

  Benoeming Albert Aboikoni krijgt OAS-staartje

  De Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten (IACHR) heeft Suriname op de vingers getikt over de benoeming van Albert Aboikoni als grootopperhoofd van de Saramaccaners. De commissie van de Organisatie van Amerikaanse Staten plaatst (...)

 39. wk - 085380

  Moengo Festival in Suriname weer groot succes

  MOENGO, 26 sep – Het Moengo Festival of Visual Arts VI is ten einde na een climax op 21, 22 en 23 september met veel muziek, dans en theater. Het festival duurde van 17 augustus tot en met 23 september in Moengo (Marowijne). Het festival is (...)

 40. sn - 085381

  Valies: 'Wij staan open voor overleg'

  Vakbondsleider Wilgo Valies vindt dat het aan de regering ligt of leerkrachten maandag op school verschijnen. De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben een staking aangekondigd voor maandag. President Desi (...)

 41. dw - 085382

  Ziekte voorkomen maakt mysterieuze zondebok overbodig

  ALBINA - Nog te vaak geloven velen in een mysterieuze dood van hun naaste familielid, bijvoorbeeld door wisi. Mensen staan niet stil bij de mogelijke oorzaak van overdraagbare en niet-overdraagbare ziekten. Dit komt veel voor in onder andere het (...)

 42. sn - 085383

  Inflatie augustus ten opzichte van juli dit jaar is 0,7%

  De consumentenprijzen zijn in augustus dit jaar ten opzichte van de maand juli 2018 met 0,7% gestegen. "Vergelijken we augustus 2018 met augustus 2017 dan zijn de consumentenprijzen gemiddeld met 6,2% gestegen," zegt het Algemeen Bureau voor de (...)

 43. wk - 085384

  Filmvertoning ter nagedachtenis aan de Bijlmer vliegtuigramp

  AMSTERDAM, 26 sep – Ter nagedachtenis aan de Bijlmer vliegtuigramp, op 4 oktober a.s. 26 jaar geleden, zal Imagine IC de Engelstalige film ‘In het Niets’ (‘In Thin Air’) vertonen. ‘In het Niets’ vertelt het (...)

 44. sn - 085385

  DNA wil regels rond beroep accountant aanscherpen

  De Nationale Assemblee wil de regelgeving van het beroep van accountant aanscherpen. De commissie die de ontwerpwet voorbereidt voor openbare behandeling, is dinsdag bijeengekomen. Voorzitter Amzad Abdoel (NDP) wijst op het belang van deze wet. De (...)

 45. dw - 085386

  Duitse kardinaal biedt excuses aan voor misbruik katholieke kerk

  BONN - Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk in Duitsland, kardinaal Marx, heeft excuses aangeboden voor alle vormen van seksueel misbruik binnen de kerk de afgelopen tientallen jaren. Marx bood zijn excuses aan tijdens de presentatie van een (...)

 46. sn - 085387

  Bouterse: Bijdrage Suriname wordt erkend

  President Desi Bouterse is ingenomen met de positieve uitspraken van de scheidende Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan gedaan in een interview met 'de Ware Tijd' over de aanpak van grensoverschrijdende terrorisme. Dit zijn vraagstukken die de wereld (...)

 47. wk - 085388

  Damaru wil artiesten in Suriname ook op Spotify krijgen

  PARAMARIBO, 26 sep – De Surinaamse ‘King of love songs’ Damaru wil zich meer inzetten om Surinaamse artiesten tot grotere hoogten te brengen. Dit in samenwerking met de overheid, vertelt hij in een interview met de Surinaamse krant (...)

 48. dw - 085389

  Beroep accountant wordt gereguleerd en geïnternationaliseerd

  PARAMARIBO - De Nationale Assemblee is dinsdag in commissieverband begonnen met de behandeling van een wetsvoorstel voor het instellen van een ‘Charter instituut’ voor het beroep van accountant. Als er inderdaad een nieuwe wet komt zal (...)

 49. wk - 085390

  Inzameling: Tribute voor overleden ‘Biga’ van Combinatie 16

  AMSTERDAM, 26 sep – Op 22 september jongstleden overleed Kawina legende Ronny Nelom, beter bekend als Biga van Combinatie 16, na ziekte. Het nieuws kwam hard aan in de Surinaamse muziekwereld. De voorbereidingen omtrent zijn uitvaart zijn in (...)

 50. sn - 085391

  Ferrier: Niet vasthouden aan toetsen van 40 jaar

  Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vindt dat zij het waarnemend hoofd van het Examenbureau, Joyce Zijler, niet heeft gemuteerd, maar dat er een roulatiesysteem is. Het mutatiebeleid is al jaren zo, net als bij de politie. (...)


 1. volgende 50