reset instellingen

 1. dw - 109639

  Bestrijding resistente bacteriën kan moderner

  PARAMARIBO - Daar waar ziektekiemen zoals bacteriën steeds resistenter worden, zal de bestrijding, met name in ziekenhuizen, gelijke tred moeten houden. Ook in Suriname. Naast de traditionele dweil, zeemlap en desinfectiemiddelen zullen ook (...)

 2. sn - 109640

  Lobi Nieuw Nickerie op een nieuwe locatie

  Stichting Lobi Health Center verhuist en breidt per 19 november haar diensten bij haar filiaal te Nieuw Nickerie uit. De nieuwe vestiging aan de Cederstraat is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid met medewerking van het Mungra (...)

 3. wk - 109641

  Speciale Srefidensi voorpremière van bioscoophit WIREN op zondag 24 november

  Op 12 december brengt Dutch FilmWorks hét Surinaamse bioscoopsucces WIREN naar de Nederlandse bioscopen. Maar in het kader van de Onafhankelijkheidsviering van Suriname (Srefidensi) op 25 november, is de film op zondag 24 november speciaal in (...)

 4. sr - 109642

  Kelvin Koniki: “Jeugdparticipatie is een recht, maar ook een must!”

  In het kader van het Kinderrechtenverdrag op 20 november organiseert de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Kelvin Koniki, in samenwerking met de Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) een seminar voor onze jongeren die belangstelling (...)

 5. sn - 109643

  Premier Mottley bezoekt visverwerkings- en landbouwbedrijf

  De Barbadiaanse premier Mia Mottley heeft samen met president Desi Bouterse maandag een rondleiding gekregen in het visverwerkingsbedrijf van Bera Fisheries. Eerder op de dag waren de president en de premier te Tawajarie landbouwproject. Voorafgaand (...)

 6. dw - 109644

  Rechter bekommert zich niet om verwaarloosde kinderen

  PARAMARIBO - Het feit dat vier jonge kinderen, van wie één doofstom is, verwaarloosd zonder ouders zitten, is voor rechter Maureen Dayala geen aanleiding de vader of moeder voorlopig vrij te laten. Ze vindt dat de ouders eerder de (...)

 7. dw - 109645

  Ministerie stelt Zeegelaar voor keus: onderwijs of voetbal

  PARAMARIBO - De bijzondere prestatie van Zachari Zeegelaar als Fifa-arbiter tijdens het U17-wereldkampioenschap voetbal in Brazilië lijkt voorbij te gaan aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Daags na zijn terugkeer moest hij (...)

 8. sn - 109646

  Misiekaba doet beloften tijdens summit over kinderrechten

  “Ik beloof dat ik het integrale kinderbeschermingsnetwerk, Ik Ben, zal koesteren en faciliteren.” En “ik beloof dat ik de kinderlijn 1,2,3 zal versterken.” Deze twee beloften deed minister André Misiekaba van Sociale (...)

 9. sr - 109647

  Hellings: geen reden tot feesten bij herdenking 100-jarig bestaan SPB

  Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) ziet geen reden tot feesten bij zijn 100-jarig bestaan. Dit zei SPB-voorzitter Raoul Hellings afgelopen zondag tijdens de onthulling van een monument ter nagedachtenis van ongevallen politieambtenaren (...)

 10. dw - 109648

  Staat draalt in rechtszaak Rij- en Voertuigenbelasting

  PARAMARIBO - De Staat heeft haar memorie van antwoord in de hoger beroepzaak over de wet Rij- en Voertuigenbelasting nog niet ingediend. Ze krijgt daartoe tot uiterlijk 17 januari de gelegenheid. Dat is vorige week bepaald door het Hof van Justitie, (...)

 11. sn - 109649

  Vp Adhin met stille trom naar India vertrokken

  In alle stilte zijn vicepresident (vp) Ashwin Adhin en zijn echtgenote naar India vertrokken. Er zijn geen mededelingen gedaan over de afwezigheid van de tweede man van het land. Wat hij in India gaat doen, is niet bekendgemaakt. Starnieuws verneemt (...)

 12. wk - 109650

  Inbreker die zich in vliering van woning schuilhield aangehouden

  Een 34-jarige inbreker die zich in een woning te Paramaribo Noord had verscholen, is afgelopen week door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. De agenten troffen de man in de vliering van de woning aan.De politie van het (...)

 13. dw - 109651

  Regering heeft leidraad ordening bouwsels op bermen

  PARAMARIBO - De regering blijkt met het rapport over maatregelen voor het gebruik van bermen een handleiding te hebben om activiteiten langs de weg te ordenen. Het gaat om onder andere het opzetten van bouwsels voor commerciële activiteiten. (...)

 14. wk - 109652

  ‘Regering Suriname werkt aan rechtstreeks en visumvrij vliegen naar China’

  “De Surinaamse regering werkt hard aan een directe vliegverbinding tussen Suriname en China en visum vrij reizen tussen de twee landen. Dit zodat Surinamers en Chinezen elkaar beter kunnen leren kennen en hun relatie kunnen versterken”. (...)

 15. sn - 109653

  RBTP houdt dief in vliering woning aan

  Giovanni F. (34) is door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in een woning te Paramaribo-noord aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie van Geyersvlijt.Het Command Center lanceerde voor de eenheden op het veld de melding dat (...)

 16. wk - 109654

  Samenleving opnieuw opgeschrikt door zelfmoord jeugdige

  Opnieuw is de Surinaamse samenleving opgeschrikt door de zelfmoord van een jeugdige. Het meisje in kwestie zou gisteren zelfmoord hebben gepleegd op een adres te Kwatta, melden bronnen aan de redactie van Waterkant.Net.Naar verluidt was ze net (...)

 17. dw - 109655

  COMMENTAAR: Moro paiman

  DE REGERING ZAL 150 miljoen US dollar lenen bij Oppenheimer en de Republic Bank. Dit om, zo zegt zij, Alcoa te betalen voor achterstallige stroomrekeningen en om projecten in de energiesector te financieren. Weer eens zorgt de overname van de (...)

 18. we - 109656

  HERNIEUWDE BOOBY-TRAP

  Voor wie het nog niet begrepen had, is het nu wél duidelijk geworden, waarom de Wet op de Staatsschuld door de inzet van de parlementaire pion Amzad Abdoel, met zo een razendsnelle vaart moest worden doorgedrukt in De Nationale Assemblee.Had (...)

 19. we - 109657

  VHP: regering draagt inkomsten nationale hulpbronnen naar buitenland met ‘bridge loan

  De VHP veroordeelt de onverantwoorde lening ‘bridgeloan’ voor USD 150 miljoen, die de regering wil afsluiten.De leningsvoorwaarden zijn onverantwoord en betekenen defacto dat inkomsten van onze belangrijkste inkomsten uit natuurlijke (...)

 20. sr - 109658

  Man die zich in vliering schuilhield aangehouden

  Giovanni F. (34) is door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op dinsdag 12 november in een woning te Paramaribo-Noord aangehouden, waarna hij werd overgedragen aan de politie van Geyersvlijt.De politie van Geyersvlijt kreeg op die (...)

 21. sn - 109659

  OM blijft bij strafeis tegen piloten in drugszaak

  Officier van justitie, Shanta Mahadew, heeft op de rechtszitting van maandag in haar tweede beurt duidelijk gemaakt dat ze bij de strafeis blijft. Ze eiste 18 jaar cel tegen de piloten Harti L. en Dionathan M. voor deelname aan een criminele (...)

 22. dw - 109660

  COLUMN: Hendrikstraat

  Ik las in een medium dat mensen klagen die ‘goedkope’ dollars gaan kopen bij de cambio aan de Hendrikstraat. Je wacht te lang - soms zelfs 2,5 uur om 300 US dollar te kunnen kopen. Je zou je kunnen afvragen of het de moeite waard is om (...)

 23. wk - 109661

  Asfalteringswerkzaamheden aan Tawajaripolderweg in volle gang

  De asfalteringswerkzaamheden aan de Tawajaripolderweg te Creola in het district Saramacca zijn afgelopen weekend voortgezet. De planning is om over twee maanden de weg open te stellen voor het verkeer. Het maximale toegestane gewicht van voertuigen (...)

 24. sr - 109662

  ANRS houdt ingezetene op luchthaven

  De afdeling Automatische Nummerplaten Registratiesysteem (ANRS) heeft een ingezetene die voor langere tijd in het buitenland vertoefde en voor familiebezoek terugkwam naar Suriname, staande gehouden op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven (...)

 25. sn - 109663

  Frans filmfestival gecanceld 

  De Franse ambassade annuleert het eerste Franse filmfestival dat vrijdag van start zou gaan. Vanwege logistieke problemen zijn de films niet op tijd in Paramaribo aangekomen. Hierdoor kunnen ze niet eerst (technisch) getest worden voor de (...)

 26. dw - 109664

  Rond eind november uitsluitsel over laatste exploratieput

  PARAMARIBO - Staatsolie weet rond eind november of er olie zit in de Tukunariput, die nu wordt geboord in het nearshore gebied. De put is de laatste in een programma van zes putten. Tot nog toe is geen winbare olie gevonden. De Tukunariput ligt (...)

 27. sr - 109665

  Pompgemaal Wageningen wederom operationeel

  De oude pompen in het pompgemaal Wageningen zijn weer operationeel. Op zondag 17 november zijn de pompen wederom opgestart. De afgelopen weken hadden technici gewerkt aan het herstellen van het bedradingssysteem van de hoofdschakelaar.De NV (...)

 28. wk - 109666

  14-jarige jongen niet thuis gekomen na te zijn vertrokken naar school

  De afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit van het Korps Politie Suriname heeft zojuist een opsporingsbericht geplaatst betreffende de vermissing van een 14-jarige jongen. De jongen in kwestie genaamd Rivaldino Kine, is op dinsdag 12 november 2019, (...)

 29. sr - 109667

  SDU maakt zich sterk voor onderwijs en volksgezondheid

  Wanneer het van de Sociaal Democratische Unie (SDU) afhangt, hoeven onze kinderen de klas niet meer over te doen. “Bij de nieuwe school die wij van SDU voorstaan, zullen de leerlingen tot de middelbare school gewoon doorstromen en geen examens (...)

 30. dw - 109668

  Honden voorbereiden op vuurwerkperiode

  PARAMARIBO - De vuurwerkperiode staat voor de deur. Voor veel mensen is dit een gezellige tijd maar de meeste honden kunnen slecht tegen de knallen en lichtflitsen en worden er zelfs bang van. K9-Police Dogs Training Center Suriname wil de dieren (...)

 31. sn - 109669

  Ruim 4,2 miljard  mensen zonder degelijk toilet

  Ruim 4,2 miljard mensen op de wereld leven zonder veilige en schone sanitaire voorzieningen, zoals een toilet. Bijkans 673 miljoen mensen zijn gedwongen hun ontlasting op een open veld of plek te doen. Daar komt bij kijken dat drie miljard mensen (...)

 32. sr - 109670

  Roekeloos rijgedrag PL-buschauffeurs baart minister Chotkan zorgen

  Het rijgedrag van de buschauffeurs die de lijnbusroute Paramaribo-Lelydorp, die meer bekend staat als de PL-route, onderhouden, baart minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) zorgen. Ondanks de vele (...)

 33. sr - 109671

  Joan Nibte trekker PRO-afdelingsbestuur Coronie

  PRO Coronie mag zich vanaf heden helemaal focussen op haar campagnevoering en strategie voor de verkiezingen in 2020. Zondag werd door de voorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), Gerold Sewcharan, het afdelingsbestuur en de (...)

 34. wk - 109672

  Baby dood binnengebracht op Spoed Eisende Hulp in Suriname

  Een baby van zes weken oud is vanmorgen door de ouders dood binnengebracht op de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo. De politie kreeg de melding en ging terstond ter plaatse voor onderzoek.Een woordvoerder van het Korps (...)

 35. dw - 109673

  Vissers willen wel meewerken aan ordening

  PARAMARIBO - “Ik heb gemerkt dat het gros van onze leden wel is geweest voor de keuring. Als alles van jou in orde is, hoef je niet te vrezen”, zegt Mark Lall van het visserscollectief over de keuring en inspectie van vissersvaartuigen (...)

 36. sn - 109674

  SDU: Geen examens tot de middelbare school

  De Sociaal Democratische Unie (SDU) wil vernieuwing in het onderwijs brengen. Dit maakt deel uit van het concept-verkiezingsprogramma 'De weg naar verbetering'. Kinderen hoeven de klas niet meer over te doen. “Bij de nieuwe school die wij van (...)

 37. wk - 109675

  VIDEO: Auto belandt op z’n kop in een trens bij eenzijdig ongeval

  Deze auto kwam dinsdagmiddag op z’n kop in een trens langs de weg terecht. Dit gebeurde omstreeks 12.15u, bij een eenzijdig ongeval op de hoek van de Pandiet Paltan Tewarieweg en de Dagoefisieweg in Suriname.De redactie van Waterkant.Net (...)

 38. dw - 109676

  Districtstalent domineert finale zangcontest

  PARAMARIBO - Na acht weken voorrondes en vocal trainingen zijn uiteindelijk vier finalisten gekozen voor het Saregamapa 2019 Songfestival, dat wordt georganiseerd door Maharaja Palace. De voorronde en training, startten begin september. Elk weekend (...)

 39. we - 109677

  Onafhankelijkheid rechtspraak basisvoorwaarde rechtsstaat

  De rechtspraak is een sluitstuk van de rechtsstaat, maar hiervoor moeten de drie staatsmachten met de grondwet en de checks and balances in handen, zich beijveren om geloof en vertrouwen in te boezemen over de onafhankelijkheid en onpartijdigheid (...)

 40. sr - 109678

  Jaarlijks 297.000 kinderen dood door slechte sanitaire voorzieningen

  Volgens schattingen sterven er elk jaar 297.000 kinderen onder de vijf jaar aan diarree door onveilig drinkwater, onvoldoende sanitaire voorzieningen en een gebrek aan handhygiëne. Diarreeziekten ondermijnen ook de lichamelijke en cognitieve (...)

 41. wk - 109679

  Bestuurder wil frontale botsing voorkomen en ramt schutting van NATIN

  Een autobestuurder die een frontale botsing met een ander voertuig wilde voorkomen, heeft daardoor een schutting geramd van de NATIN dependance aan de J.A. Lachmonstraat. Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 19.30u op de hoek van de J.A. (...)

 42. dw - 109680

  De status van beschermde gebieden

  ‘Stand van ons Boszaken’ is een zevendelige serie van Conservation International (CI), Amazon Conservation Team (ACT) en Tropenbos International (TBI). Doel is het Surinaamse publiek informeren over de stand van zaken van onze natuur. (...)

 43. we - 109681

  Su Aid gaat inzamelen voor ziekenhuizen

  Stichting Su Aid zamelt ook in 2019 in voor een goed doel met een duurzaam karakter in Suriname.Na de succesvolle actie in 2018, waarbij ruim 1 miljoen SRD is gedoneerd door Suriname, is het streven ook dit jaar om SRD 1 miljoen in te zamelen. Het (...)

 44. we - 109682

  Docenten lerarenopleiding willen lessen klassikaal geven

  Eerder deze maand vond de start plaats van het prebachelorprogramma 2019-2020 van de Academische Leraren Opleiding (ALO).Enkele studenten raakten toen geïrriteerd, nadat zij vernamen dat een paar van de vakken online zullen worden gegeven. Aan (...)

 45. we - 109683

  Nationaal Leger betreurt incident met pantserwagen

  Het Nationaal Leger betreurt het incident dat zich heeft voorgedaan met een pantservoertuig.Majoor Faried Ilahibaks zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat vanwege snel en kordaat optreden van de ervaren bestuurder, een (...)

 46. sn - 109684

  Politiek vertrouwen in huidige machthebbers is luxe

  Het slechte in de mens maakt democratie noodzakelijk, omdat de mens steeds meer hebzuchtiger wordt wanneer hij/zij machtiger en rijker wordt via (oneigenlijke) politieke wegen. Het gevolg is dat de samenleving vertrouwen verliest in politieke (...)

 47. we - 109685

  VSB Young Management wil jonge ondernemers een kans bieden

  De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven Young Management (VSB YM), wil meer jonge ondernemers en professionals een kans bieden om zichzelf en hun onderneming verder te ontwikkelen.VSB YM is vertegenwoordiger en belangenbehartiger van jonge ondernemers (...)

 48. we - 109686

  Kantonrechter vraagt nieuwe medische verklaring Oedit

  Kantonrechter Maureen Dayala heeft gisteren tijdens de verdere behandeling van de zaak tegen de verdachte Radj Oedit, gevraagd naar een nieuwe medische verklaring van de verdachte.Dit naar aanleiding van het verzoek van de raadsman van Oedit, Irvin (...)

 49. sr - 109687

  32-jarige Urwin aangehouden voor diefstal

  De 32-jarige Urwin S. is op woensdag 13 november na uitgewerkte informatie opgespoord en aan het Molendpad aangehouden door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP).Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat Urwin er een (...)

 50. dw - 109688

  Lokale jiujitsubeoefenaars boeren goed in Brazilië

  PARAMARIBO - “De resultaten zijn geweldig. Wij zijn vreselijk trots”, aldus de eerste reactie van Ginny Roos, teammanager van de Surinaamse jiujitsudelegatie die in het weekend heeft deelgenomen aan een toernooi in Brazilië. De (...)


 1. volgende 50