reset instellingen

 1. we - 118987

  Bushouders verwachten dagelijkse tegemoetkoming van SRD 500

  Op het moment dat de Covid-19 persconferentie gister middag werd gehouden, verzamelden de leden van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zich te Ondrobon, waarna zij naar het Onafhankelijkheidsplein togen.De bushouders zijn het wachten (...)

 2. wk - 118988

  Haastigheid bestuurder zorgt voor aanrijding met flinke schade

  Haastigheid van een autobestuurder dinsdagavond iets na 20.00u aan de Lalarookhweg in Suriname heeft grote gevolgen gehad. De man reed met zijn terreinwagen over de weg richting Hermitage Mall en wilde naar rechts afslaan in de Cocobiacoweg. In de (...)

 3. sn - 118989

  SER doet voorstellen voor versterken MKMO

  De Sociaal Economische Raad (SER) heeft een advies uitgebracht aan de regering met voorstellen om de Micro-, Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (MKMO) te versterken. De SER vindt deze steun des te meer nodig nu de situatie rond het coronavirus (...)

 4. dw - 118990

  Drie coronapatiënten genezen verklaard

  PARAMARIBO - Drie burgers die positief waren getest op het nieuwe coronavirus zijn "genezen verklaard". Daar maakt de website covid-19.sr dinsdagavond melding van. Volgens het bericht op de officiële website van het Covid-19-managementteam (...)

 5. sn - 118991

  Vijf vrouwelijke lijsttrekkers bij VHP

  De VHP heeft niet zonder kleerscheuren haar kandidatenlijst afgerond. In de rit naar de lijst, zijn enkele personen uit de trein gestapt omdat hun naam niet op de lijst prijkt. De VHP heeft vijf vrouwen als lijsttrekkers. Krishna Mathoera die vijf (...)

 6. dw - 118992

  Surpost-personeel weer in actie om late betaling salaris

  PARAMARIBO - Medewerkers van Surpost hebben uit ontevredenheid vanaf dinsdag het werk neergelegd, omdat het salaris voor de zoveelste maand niet op tijd is uitbetaald. Overigens hebben stafleden naar verluidt wel salaris gekregen. De gedupeerde (...)

 7. sn - 118993

  New York: Hoogste aantal doden in 1 dag

  New York heeft dinsdag de hoogste toename van het aantal Covid-19-doden in één dag geregistreerd. Met 731 nieuwe sterfgevallen is het totaal aantal doden in New York 5.489. Ook het aantal infecties is gestegen naar 138.836, maakte (...)

 8. wk - 118994

  Drie COVID-19 patiënten in Suriname genezen verklaard

  Drie eerder positief geteste COVID-19 gevallen in Suriname zijn officieel genezen verklaard. Het drietal is geïsoleerd nadat hun status bekend werd. Het drietal is continu gemonitord tijdens de infectieperiode meldt de officiële Surinaamse (...)

 9. dw - 118995

  Oppositie valt over financiering uitzonderingsmaatregelen

  PARAMARIBO - Financiering van de maatregelen voortvloeiende uit de coronacrisis was voor de oppositie één van de breekpunten dinsdag bij de behandeling van de conceptwet Uitzonderingstoestand COVID-19 door De Nationale Assemblee (DNA). (...)

 10. wk - 118996

  Crèches en peuterscholen blijven langer gesloten in Suriname

  Overheids en particuliere crèches en peuterscholen zullen tot nader order gesloten blijven. Voor wat betreft de crèches die vallen onder het beheer van een ziekenhuis wordt er een uitzondering gemaakt. Tijdens de persconferentie van (...)

 11. sn - 118997

  Olieaandelen, nationale zaak en behoeven Goed Bestuur

  Recent zijn verontrustende berichten in de media verschenen over de mogelijke verkoop van de 20% deelname van Staatsolie in het offshore blok 58. Het Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur (BINI) staat voor goed bestuur, transparantie, (...)

 12. dw - 118998

  Trump haalt uit naar WHO: ’Ze hebben het verpest’

  WASHINGTON - De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de bestrijding van het coronavirus volgens de Amerikaanse president Donald Trump "grondig verpest" door zijn oren te laten hangen naar China. Trump luchtte dinsdag weer eens zijn hart op (...)

 13. sn - 118999

  De ‘beschermde’ consument

  Sinds de aanname van de ‘Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (valutawet) is het onduidelijk wie het daadwerkelijk voor het zeggen heeft over de regels op het prijzen- en koersenfront. Zoals nader toegelicht door de (...)

 14. wk - 119000

  VHP: Noodwet in deze vorm overbodig

  De VHP is van mening dat de concept noodwet in zijn huidige vorm overbodig is. Alle onderdelen die niet gericht zijn op de bestrijding van de corona-epidemie moeten worden geschrapt. Het huidige voorstel geeft de regering ongecontroleerde macht en (...)

 15. dw - 119001

  Wereldgezondheidsdag: ‘We zijn de ruggengraat van de gezondheidszorg’

  PARAMARIBO - De Wereldgezondheidsdag stond dit jaar in teken van de bijdragen van verpleegkundigen en verloskundigen. De dag, uitgeroepen door de Verenigde Naties en Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, staat vooral stil bij bespreekbaar maken van (...)

 16. sn - 119002

  Ecuador: Ex-president Correa veroordeeld voor corruptie

  Een hoge rechtbank in Ecuador heeft de voormalige linkse president van het land, Rafael Correa, veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens corruptie. Correa was 10 jaar aan de macht tot 2017, toen hij in ballingschap ging in België. Hij (...)

 17. dw - 119003

  SER doet aanbevelingen voor versterking kleine ondernemingen

  PARAMARIBO - De Sociaal Economische Raad (SER) heeft de regering een aantal aanbevelingen gedaan om Micro, Kleine en Middelgrote Ondernemingen (MKMO) te versterken. Ze constateert dat de situatie rondom het coronavirus vele van deze bedrijven heeft (...)

 18. sn - 119004

  Democratuur is asociaal

  In een democratuur zijn democratie en dictatuur verstrengeld met elkaar. Door deze twee ideologieën, die lijnrecht tegenover elkaar staan, te combineren, wordt er een dubbele moraal gecreëerd en in stand gehouden: wat de een mag, mag de (...)

 19. dw - 119005

  Cliënt is wachten op deurwaarder beu

  PARAMARIBO - “Ik ben echt radeloos. Ik weet niet wat ik nog meer moet doen.” Woorden van Iwan Weidum, die al maanden wacht dat een vonnis wordt uitgevoerd waarbij hij geld moet ontvangen. Uit zijn ogen straalt een zure melange van (...)

 20. sr - 119006

  Nieuwe Spaanse dodental wederom onder piek

  Het aantal mensen in Spanje dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is iets hoger dan gisteren, maar nog steeds onder de piek van vorige week. In de afgelopen 24 uur kwamen er 757 mensen om het leven, gisteren waren dat er 743. Op de (...)

 21. wk - 119007

  Live optreden van Bryan B op 1ste Paasdag te zien via streamingdienst

  Door het corona-virus kunnen veel artiesten niet meer live optreden. Maar daar is in Nederland wat op gevonden: de online streamingdienst privépodium.live. Op zondag 12 april (1ste Paasdag) geeft de bekende in Suriname geboren zanger Bryan B (...)

 22. sr - 119008

  Minister Zuid-Afrika geschorst na ’lockdown lunch’

  De Zuid-Afrikaanse president heeft een minister gestraft die de strenge lockdown negeerde. Minister Stella Ndabeni-Abrahams van Communicatie ging lunchen met een groep mensen, terwijl Zuid-Afrikanen hun huizen vanwege de coronacrisis niet zomaar (...)

 23. sr - 119009

  Minister VS neemt ontslag na corona-affaire vliegdekschip

  De Amerikaanse minister van Marine Thomas Modly heeft zijn ontslag ingediend naar aanleiding van de affaire rond het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.Het vliegdekschip kwam in het nieuws doordat bij (...)

 24. sr - 119010

  Het Caribisch gebied nog relatief goed af

  Maar het kan nog veel beter.“De statistieken geven verder aan dat met 10 cases Suriname (als groot CARICOM land met meer dan een half miljoen inwoners ) het aantal cases redelijk heeft weten te beperken tot nu toe! laten we de vastgestelde (...)

 25. sr - 119011

  Trump dreigt met stopzetten financiering WHO

  President Donald Trump heeft gedreigd om de Amerikaanse bijdrage aan wereldgezondheidsorganisatie WHO stil te zetten.Volgens Trump heeft de organisatie gefaald in de strijd tegen het coronavirus en is de WHO bovendien veel te veel op China gericht. (...)

 26. sr - 119012

  In beeld: het kabinetsbeleid lijkt te werken

  Het besmettingscijfer, uitgedrukt als R0, daalt in Nederland. Dat zei directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM Jaap van Dissel woensdag tegen de Tweede Kamer. Een besmettingscijfer onder de 1 is volgens het RIVM een van de (...)

 27. sn - 119013

  Uitzonderingstoestand goedgekeurd; noodfonds SRD 400 miljoen

  De Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 is na een marathonvergadering - die gistermiddag begon - zojuist om 09:00 uur aangenomen met 27 stemmen vóór en 8 tegen. Er is in eerste aanleg op voorstel van minister Gillmore Hoefdraad van (...)

 28. wk - 119014

  Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 na heftige debatten aangenomen

  In Suriname is zojuist de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 na heftige debatten aangenomen. Oppositie en coalitie stonden lijnrecht tegenover elkaar tijdens een speciale zitting van De Nationale Assemblee (DNA), die dinsdagmiddag begon en tot (...)

 29. we - 119015

  “Een kip die gouden eieren legt verkoop je niet zomaar” Aandelen Staatsolie worden niet verkocht

  “Je zal een kip die gouden eieren legt, niet gaan verkopen.De verkoop van Staatsolie is niet aan de orde. Het is nooit besproken en aangehaald dat we Staatolie gaan verkopen”, zei minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (...)

 30. we - 119016

  President wenst tegemoetkoming ‘kleine man’

  President Desire Bouterse heeft zich enkele dagen teruggetrokken in Saramacca. In gesprek met Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut, zegt Bouterse dat hij zich heeft teruggetrokken om met andere autoriteiten na te denken (...)

 31. sr - 119017

  Wet Uitzonderingstoestand aangenomen

  De wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand Covid-19 is na een marathonvergadering zojuist aangenomen met 27 stemmen voor en 8 (...)

 32. sr - 119018

  Kan Saudi-Arabië de wereldolie-industrie redden?

  SAUDI-ARABIË EN RUSLAND OEFENEN DRUK UIT OP DE VS TOT HET SLUITEN VAN EEN DEAL OM LEVERANTIE VAN RUWE OLIE WERELDWIJD MET TENMINSTE 10 MILJOEN VATEN PER DAG TE VERMINDEREN OM PRIJZEN TE STABILISEREN NU DE VRAAG DOOR DE COVID-19-PANDEMIE (...)

 33. dw - 119019

  Rosebel Goldmines wil werknemers langer op concessie

  PARAMARIBO - Het voorstel van Rosebel Goldmines om het werkrooster van de veldarbeiders aan te passen wordt nog niet helemaal geaccepteerd door het bondsbestuur. De vakorganisatie wil dat de strenge veiligheidsregels die nu gelden in verband met de (...)

 34. we - 119020

  GESTRAND OF BANNELING?

  Veel staatsburgers en ingezetenen van landen, die een partiële of totale lock down voor hun grondgebied hebben afgekondigd in de strijd tegen het Covid-19 coronavirus, zijn gestrand op vreemde bodem.Doordat er weinig of totaal geen vliegverkeer (...)

 35. we - 119021

  Staat moet USD 3 miljoen extra betalen voor lening Stuwdam

  De snel verslechterende naam van Suriname op de internationale kapitaalmarkt, heeft na de recente downgrade van Fitch en S&P, opnieuw een behoorlijke deuk opgelopen.Gisteren heeft de Surinaamse regering in een verklaring bevestigd, dat zij in (...)

 36. sn - 119022

  VS deporteert Haïtianen ondanks angst voor coronavirus

  De Verenigde Staten (VS), het nieuwe epicentrum van de wereldwijde coronaviruspandemie, hebben dinsdag 61 Haïtiaanse migranten gedeporteerd, ondanks de angst om de dodelijke ziekte in het armste land van Amerika verder te verspreiden. Sommige (...)

 37. wk - 119023

  Auto in trens langs de weg in district Commewijne

  Deze auto belandde zojuist in een trens langs de weg in Suriname. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het gaat om een eenzijdig ongeval, dat rond 10.30u plaatsvond in het district Commewijne, vlakbij Nieuw-Amsterdam.Het voertuig werd bestuurd (...)

 38. sr - 119024

  Neuroloog Shalini Mohan-Bhoendie: “Nog weinig bekend over neurologische klachten bij COVID-19”

  “De COVID-19 pandemie zorgt zowel internationaal, als nationaal voor een enorme uitdaging van het zorgstelsel. Wereldwijd geschat zijn er bij het schrijven van dit artikel al meer dan 1.2 miljoen mensen besmet geraakt met het virus, waarbij (...)

 39. dw - 119025

  COMMENTAAR: Betalingsproblemen

  ALLE MOOIE PRAATJES van de regering ten spijt, de problemen van Suriname worden steeds groter. Dinsdag werd bekend dat ons land zich niet kan houden aan de afspraken die zijn gemaakt met houders van obligaties, die eind vorig jaar werden uitgegeven (...)

 40. sn - 119026

  Een ode en het besef… Covid 19

  Reeds enkele maanden is de hele wereld in de ban van het corona virus, inmiddels door de WHO uitgeroepen tot een pandemie. Ook Suriname is helaas getroffen door dit dodelijke virus. Speciaal in verband hiermee is er een Nationaal Covid-19 (...)

 41. sn - 119027

  Directie Trishul krijgt ernstige waarschuwing OWT&C

  De directie van Trishul is vanmorgen opgeschrikt met een brief van de advocaat van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Satis Baldewsingh zou zich schuldig hebben gemaakt aan belediging en smaad van het waarnemend (...)

 42. dw - 119028

  Distributie oproepkaarten start op 20 april

  PARAMARIBO - De distributie van oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei aan kiesgerechtigden is gepland voor 24 april. Elke kiezer dient ten minste drie dagen voor de dag der stemming zijn oproepingskaart te hebben ontvangen, meldt het (...)

 43. we - 119029

  Rebbelerende jongeren tijdens avondklok waren aangezet

  Uit kringen van de politie vernemen wij dat de jongeren die zich recentelijk hebben misdragen gedurende de avondklok, aangezet werden door derden.Dit werd gisteren tijdens een persconferentie betreffende de voorkoming van de verdere verspreiding van (...)

 44. we - 119030

  Schoolbuschauffeurs en personeel crèches met handen in het haar

  ‘Ouders zeggen massaal af om kosten te besparen’ Als gevolg van de Lock down, waarbij de schooldeuren massaal dichtgingen, werden ook de crèches gesloten en stopte ook het transport van en naar de opvangcentra. Aanvankelijk zouden (...)

 45. sr - 119031

  Bouva: ‘We kunnen ouders niet dwingen om verlofdagen op te nemen’

  Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), vindt dat de regering maatregelen moet treffen tegen werkgevers die werknemers die kinderen hebben, nu verplichten om verlof op te nemen zodat zij op hun kinderen thuis kunnen letten. (...)

 46. sr - 119032

  Trishul krijgt aanmaning

  Trishul Broadcasting Network heeft een schrijven ontvangen van de advokaat van de staat, Eloa van der Hilst.In dat schrijven staat dat met name Satis Baldewsing zich ondanks waarschuwingen en zelfs inverzekeringstelling toch schuldig en strafbaar (...)

 47. wk - 119033

  Politie niet te spreken over onjuist artikel in Dagblad Suriname over inspecteur Gentle

  Het Korps Politie Suriname is niet te spreken over een artikel dat vandaag in Dagblad Suriname is verschenen. Op de voorpagina van de Surinaamse krant van 8 april 2020 prijkt de kop van een artikel getiteld: Gentle vertrapt gegeven bevelen OM (...)

 48. dw - 119034

  COLUMN: Wantrouwen

  Als burger die zich zorgen maakt om zijn of haar gezondheid en die van medeburgers, zou je verwachten dat De Nationale Assemblee op een zakelijke en nuchtere wijze de conceptwet Uitzonderingstoestand zou behandelen. Een zodanige behandeling waarbij (...)

 49. sn - 119035

  Guyana: Hof van Beroep bevestigt herstelling stemmen

  Het Hof van Beroep in Guyana heeft dinsdag zijn beschikkingen gegeven en bevestigde dat de bevelen van het Hooggerechtshof die een nationale hertelling van op 2 maart uitgebrachte stemmen blokkeren, niet langer standhouden. De rechtbank heeft in (...)

 50. sr - 119036

  Parlement vergadert nu met open deuren en ramen

  Geen airco’s; kledingvoorschrift aangepastDe Nationale Assemblee (DNA) heeft haar maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, verder aangescherpt. Ingaande dinsdag vergadert de volksvertegenwoordiging niet meer in een (...)


 1. volgende 50