reset instellingen

 1. hr - 180994

  SLM vliegt niet meer naar Trinidad

  Surinam Airways heeft aangekondigd dat het zijn diensten per maandag moet stopzetten, na bijna drie decennia van operaties in Port-of-Spain, Trinidad en Tobago. De luchtvaartmaatschappij zei niet wat de reden is van de onmiddellijke opschorting maar (...)

 2. sn - 180995

  Jongeren maken indruk met computergestuurde apparaten

  De leerlingen van het Codettes Innostarter Program - een project waarbij voornamelijk tieners leren ‘apps’ en computergestuurde apparaten te bouwen - hebben wederom een goede beurt gemaakt. Dit keer op de Hackomation 2022. Zo heeft Team (...)

 3. sr - 180996

  Burgemeesters Amsterdam en Den Haag ontvangen door president Santokhi

  President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag 24 mei de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, en de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) – tevens burgemeester van Den Haag -, Jan van Zanen ontvangen op het (...)

 4. wk - 180997

  Vrouw (49) in slaap overvallen door gewapende rover

  Een 49-jarige vrouw is dinsdag in de vroege ochtend rond 05.00u door een gewapende crimineel overvallen in haar woning aan de Hanna’s Lustweg in Suriname.De indringer heeft het dievenijzer van een raam geforceerd en enkele shutters verwijderd. (...)

 5. we - 180998

  ‘Significante ontdekkingen in minder ontwikkelde blokken zullen extra verkenning aanmoedigen’

  Terwijl de meeste van de geplande activiteiten van dit jaar plaatsvinden in Stabroek en Blok 58, is er momentum in andere blokken, allemaal voor de kust van Guyana. Naast Kawa-1 op het Corantijn-blok plant CGX Energy nog een verkenningsbron op het (...)

 6. we - 180999

  ‘Veel griepmeldingen, alertheid geboden’

  Momenteel worden er, volgens Dew Sharman, vicevoorzitter van het parlement tevens arts, veel meldingen van griep gedaan. ‘’Toch moeten we het zicht op Covid-19 niet verliezen’‘, zegt Sharman. De symptomen van griep kunnen erg (...)

 7. we - 181000

  EBS moet ruim SRD 5 miljard betalen aan overheid

  De verschillende jaarverslagen van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS), wijzen uit dat het bedrijf steeds verliezen heeft geleden. Maar pas na de devaluatie in 2020/2021, waren er verliezen bij de brutowinst die aangeven, dat de directe kosten (...)

 8. sr - 181001

  NCCR bespreekt coördinatie noodhulp met crisisteam

  Het door de regering ingestelde Nationaal Crisisteam is na zijn installatie meteen aan de slag gegaan. Binnen het crisisteam heeft het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) een centrale rol in de coördinatie van de noodhulp. (...)

 9. sr - 181002

  OKB presenteert Jaarverslag aan Assembleevoorzitter Bee

  ‘Verslag eerder ook overhandigd aan president, wettelijke bepaling voldaan’ Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft haar jaarverslag 2021 overhandigd aan Assembléevoorzitter Marinus Bee. Eerder heeft het OKB het verslag ook (...)

 10. dw - 181003

  ‘De leerkrachten zullen dit keer lokaal worden opgevangen’

  BOVEN-SURINAME — De Boven-Surinamerivier is afgelopen weekend door de zware regenval weer buiten zijn oevers getreden. Daardoor is opnieuw een onveilige situatie ontstaan. Diverse infrastructuur van scholen en onderwijzerswoningen zijn (...)

 11. sr - 181004

  SLM niet in staat vakantiegelden uit te betalen aan personeel

  De CEO van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, heeft dinsdag in bekendmaking van de directie het personeel laten weten, dat uitbetaling van de vakantiegelden “vooralsnog” wordt aangehouden.Ook meldt De Haan, dat (...)

 12. dw - 181005

  14 leerlingen en docent gedood bij schietpartij op basisschool in Texas

  UVALDE — Bij een schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas zijn dinsdag zeker veertien leerlingen en een docent om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de Amerikaanse staat, Greg Abbott. De schutter opende het (...)

 13. sn - 181006

  WHO-chef Tedros gemakkelijk herkozen voor tweede termijn

  Tedros Adhanom Ghebreyesus is dinsdag, vandaag, herkozen voor een tweede termijn van vijf jaar als hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), na een geheime stemming. Ahmed Robleh Abdilleh uit Djibouti kondigde de geheime stemmin tijdens een (...)

 14. dw - 181007

  Drinkwater gedoneerd aan getroffenen Brokopondo

  PARAMARIBO — Diverse kerkelijke gemeenten hebben het initiatief genomen om dorpen in het district Brokopondo te bezoeken die getroffen zijn door wateroverlast en drinkwater te doneren. Al ruim twee maanden staan deze dorpen blank vanwege het (...)

 15. wk - 181008

  Verkeersslachtoffer (12) dat in kritieke toestand was opgenomen aan de betere hand

  Het 12-jarig meisje uit Nickerie, dat afgelopen zaterdag betrokken was bij het tragisch eenzijdig verkeersongeval in het rijstdistrict en in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, is aan de betere hand. Dat heeft de familie dinsdag laten weten.Bij (...)

 16. sn - 181009

  Reactie op 'overheidsbemoeienis slecht voor staatsbedrijven...'

  Onder de kop ‘overheidsbemoeienis slecht voor staatsbedrijven én consumenten’ pleit Vincent Roep tegen overheidsbemoeienis bij bedrijven. Zo zou de Surinaamse overheid niet moeten ingrijpen in de totstandkoming van de prijs van (...)

 17. we - 181010

  Guyanezen geëvacueerd vanwege overstromingen in Brazilië

  In Brazilië zijn rivieren buiten hun oevers getreden, waardoor gisteren meer dan 50 personen in Lethem, de hoofdstad van regio 9 (Upper Takatu-Upper Essequibo) in Guyana, geëvacueerd moesten worden. Norma Griffith, een regionale (...)

 18. we - 181011

  SAMAP overhandigt eerste Large Grant aan Agro-coöperatie Redi Doti en Pierre Kondre

  Gisteren heeft de finale overhandigingsceremonie van de FAO/ SAMAP’s Matching Grant Facility ter afsluiting van de eerste ronde van de Grants, te Pierre Kondre in Para plaatsgevonden. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (...)

 19. we - 181012

  Achaibersing: ‘Sociaal vangnet krijgt krachtige aanpak’

  Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft in het radioprogramma ABC Aktueel verklaard, dat het sociaal vangnet krachtiger ter hand genomen moet worden. De bewindsman zei dat er al een aantal indicatoren zijn voor onze (...)

 20. we - 181013

  Mangre: ‘Er komen bestuursverkiezingen, maar weet niet wanneer’

  Volgens de voorzitster van de Bond van Leraren (BvL), Reshma Mangre, zullen er binnenkort bestuursverkiezingen worden gehouden. Echter weet zij nog niet wanneer dat zal zijn. Mangre zegt dat de voorbereidingen in volle gang zijn. Volgens de (...)

 21. dw - 181014

  24 maanden Santokhi-Brunswijk: Business as usual, helaas!

  INGEZONDENDe huidige regering zit nu bijna op de helft van haar regeertermijn. En wat is het resultaat? Wat is bereikt en wat zijn de vooruitzichten? Is de armoede afgenomen? Is de Surinamer beter af, zoals hem was beloofd? De algemene beoordeling (...)

 22. hr - 181015

  Nederlandse burgemeesters en president Santokhi geven meer gestalte aan samenwerking

  President Chan Santokhi heeft vandaag op zijn kabinet een ontmoeting gehad met de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, en de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jan van Zanen. Dit bezoek was bedoeld om de samenwerking (...)

 23. wk - 181016

  Amsterdamse burgemeester Halsema op bezoek bij president Santokhi

  De Surinaamse president Santokhi heeft dinsdag 24 mei de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema en de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jan van Zanen ontvangen op het kabinet van de president. Dit bezoek was bedoeld om (...)

 24. sn - 181017

  India: 25 doden bij overstromingen in Assam

  Door plotselinge overstromingen en aardverschuivingen in de noordoostelijke deelstaat Assam in India zijn de afgelopen 10 dagen minstens 25 mensen omgekomen en meer dan 650.000 mensen uit hun huizen verdreven. Zware moessons komen jaarlijks voor in (...)

 25. dw - 181018

  ‘Dit is geen monkey business’

  PARA — “Dit is een historisch moment voor onze gemeenschappen. Met handmatig arbeid is het zwaar om drie hectare grond met ananas te planten, maar de vraag is erg groot en we moeten grote volumes produceren. De productie is momenteel (...)

 26. hr - 181019

  Interieurverzorger na zes maanden aangehouden

  Na bekomen informatie en goed speurwerk is de interieurverzorger Rommy N. op 21 mei door leden van de Recherche van Paramaribo te Carolina in het district Para voor diefstal opgespoord en aangehouden. Volgens het politioneel onderzoek heeft de (...)

 27. sn - 181020

  Gajadien: Vooruitzichten zien na 2 jaar er goed uit

  Na twee jaar verkiezingen, zien de vooruitzichten voor het volk er goed uit. Dit zegt coalitiefractieleiders Asis Gajadien (VHP) in gesprek met Starnieuws. Vandaag is het precies twee jaar geleden dat het volk naar de stembus ging en de (...)

 28. dw - 181021

  Prijs van brood niet in de lift

  PARAMARIBO— De prijs van brood zal door de oorlog tussen Rusland en Ukraïne naar verwachting binnen korte tijd niet stijgen. De prijsverhogingen van dertig tot veertig procent die bij de start van de oorlog tussen Rusland en Ukraïne (...)

 29. hr - 181022

  Constante uitval Telesur-netwerk binnenland vanwege aanhoudende regens

  Het netwerk van de telecomprovider Telesur valt steeds uit in het binnenland. Het gaat om 88 masten van het bedrijf, die steeds uitvallen vanwege de aanhoudende regens. De masten worden op afstand bediend en hebben hierdoor geen constante (...)

 30. wk - 181023

  Highway Groentenmarkt weer open na ravage door aanrijding

  Highway Groentenmarkt aan de Martin Luther Kingweg gaat vandaag om 07.30 uur weer open. De zaak werd zondagnacht getroffen door een grote schade nadat een Ford Ranger het gebouw binnenvloog na een aanrijding. Een leidinggevende van de zaak zegt dat (...)

 31. sr - 181024

  Todobere voor Suriname

  Bij het speuren naar informatie over bevolkingsvisserij in Commewijne werd Dagblad Suriname aan de hand genomen door een kenner van het district. Ons werd voorgehouden: “Elk district heeft zijn aardig- en eigenaardigheden. Kawna is een (...)

 32. sr - 181025

  Kraka Brokopondo Baka

  Kraka Brokopondo Baka is een initiatief van de Federatie van Surinaamse Agrariërs, FSA. Eerder kondigde Dagblad Suriname al aan, dat het initiatief in de startblokken stond om een duurzame oplossing voor de landbouwers van Brokopondo te zoeken. (...)

 33. sr - 181026

  Directie Shiloh blij met donaties samenleving, maar verwacht nog reactie van regering

  De laatst aangehaalde situatie van studenten die zich bevinden in het Shiloh internaat te Nickerie is weer aan het verbeteren. De studenten kwamen in gedrang met voedingsmiddelen en drank. Tot het moment dat leden van NDP na een oproep van (...)

 34. sr - 181027

  Vandaag twee jaar verkiezingen 2020, sfeer totaal anders

  De gezelligheid, de spanning, de hoop, de druk en heisa rond de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn lang voorbij. Het was twee jaren terug net als nu, een regenachtige dag. Suriname ging naar de stembus. Er was veel onduidelijkheid voorafgaand. De (...)

 35. sr - 181028

  Twee bomen omgevallen binnen een maand in binnenstad Paramaribo

  Binnen een maand zijn twee oude mahoniebomen omgevallen in de binnenstad van Paramaribo. Op 7 mei viel een boom om in de Keizerstraat en op 22 mei in de Heerenstraat. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor in beide gevallen.In de (...)

 36. sr - 181029

  Vakbeweging vraagt tijd om voorstel verhoging stroomtarieven te bestuderen

  De vakbeweging heeft meer tijd nodig om het voorstel voor een gefaseerde verhoging van de stroomtarieven nader te bestuderen. Binnen het Tripartiet Overleg is afgelopen maandag door de Energie Autoriteit Suriname (EAS) een presentatie gehouden over (...)

 37. sn - 181030

  Column: Hopeloos

  De relativerende woorden van minister Marie Levens aan leerlingen dat het krijgen van een diep onvoldoend cijfer nog niet het einde van de wereld is, brachten mij terug naar mijn eigen schooljaren. Ik zat in de vierde klas van de lagere school. (...)

 38. wk - 181031

  Automobiliste wijkt uit voor voetganger en komt in goot terecht

  De bestuurster van deze auto reed dinsdagavond rond 20.30u over De Goede Verwachtingweg in Suriname, richting de Sohawanweg. Ter hoogte van pandnummer 157 moest ze uitwijken voor een voetganger, waarna het mis ging.Doordat de berm bij dat gedeelte (...)

 39. sr - 181032

  Staatsolie-directeur: “Uitspraken vicepresident Brunswijk populistisch en niet bevorderlijk”

  “Staatsolie professionele en deskundige organisatie” Staatsolie-directeur Anand Jagesar stelt, dat de uitspraken van vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens een recent gehouden krutu in Brokopondo, niet bevorderlijk en populistisch zijn. (...)

 40. sr - 181033

  Niertransplantaties staan voor de deur, maar transparantie ontbreekt vooralsnog

  Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft onlangs in De Nationale Assemblee tijdens de begrotingsbehandeling onder andere gezegd, dat het niertransplantatie project vlotter verloopt “na Covid-19 golven”. “In juni 2022 zijn (...)

 41. sr - 181034

  Oogmeeting project Albina

  De Nederlandse Stichting Zienderogen uit Nederland en Lions club Paramaribo West hielden zondag 22 mei een oogmeting dag te Albina. Ruim 200 mensen hebben een gratis oogmeting gehad. Samen met enkele opticiens hebben zij mensen behandeld.Mensen met (...)

 42. sr - 181035

  SLM staakt lijndienst Trinidad na 30 jaar

  De SLM heeft aangekondigd dat het zijn lijndiensten tussen Paramaribo en Port-of-Spain, Trinidad, na bijna drie decennia van operaties staakt. Een Trinidadiaanse krant maakt dit bekend. Echter heeft de SLM zelf geen officiële melding aan lokale (...)

 43. sr - 181036

  Klusjesman verdacht van diefstal bij werkgever na half jaar aangehouden

  Klusjesman en interieurverzorger R.N. is zondag 21 mei door leden van de Recherche van Paramaribo te Carolina in het district Para voor diefstal opgespoord en aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname.Volgens het politieonderzoek heeft de (...)

 44. dw - 181037

  Yellow Birds aast op winnen Volleybal Champions League-titel

  PARAMARIBO — De play-off van de Volleybal Champions League is nabij. Yellow Birds (1), Yelyco (2) uit Suriname, Montjoly (3) en Sport Guyanais (4) uit Frans-Guyana zijn bij de mannen de halve finalisten. Bij de vrouwen zijn dat Arc en Ciel (...)

 45. sn - 181038

  Jaaranalyse Makka: Santokhi scoort voldoende

  Voor de 8e keer maakt analyticus Robby Makka een jaaranalyse op 25 mei. Begonnen in 2013, heeft Makka de afgelopen 9 jaren in 16 artikelen de economie doorgelicht, waarbij financiële cijfers en markante ontwikkelingen zijn gepeild. In 2 'ecofin (...)

 46. wk - 181039

  RBTP houdt inbreker en heler aan

  Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo hebben dinsdag twee verdachten ingerekend, die verdacht worden van inbraak uit een woning in Suriname. Het gaat om de verdachte Lionel P. (35) en de heler Bryan F.(50).De politie van Geyersvlijt heeft (...)

 47. wk - 181040

  OPINIE: ‘Brunswijk bedrijft politiek met wateroverlast’

  [INGEZONDEN] – De mens is niet opgewassen tegen natuurrampen. De natuur is overduidelijk en nadrukkelijker veel machtiger dan de mens. Zelfs de meest ontwikkelde landen als Amerika, Nederland, Duitsland, Frankrijk, China etc. moeten machteloos (...)

 48. sn - 181041

  Brazilië: Zeker 21 doden bij politie-inval

  Minstens 21 mensen zijn dinsdag doodgeschoten in een sloppenwijk in het noorden van Rio de Janeiro. De doden vielen tijdens een politie-inval gericht op het pakken van de leiders van een drugssmokkelorganisatie. Onder de doden is ook een vrouw die (...)

 49. dw - 181042

  ‘Ik denk dat Surinamers verlangen naar nieuwe welvaart en stabiliteit’

  PARAMARIBO— “Je ziet toch wel veel armoede op straat en dat mensen strugglen om het hoofd boven water te houden. Ik denk dat Surinamers het moeilijk hebben en dat ze verlangen naar nieuwe welvaart en stabiliteit.” Die observatie (...)

 50. we - 181043

  Staatsolie overweegt stappen tegen uitspraken VP

  De directeur van Staatsolie, Annand Jagesar, zegt in gesprek met een lokaal medium geponeerd dat het bedrijf overweegt of het stappen zullen ondernemen naar aanleiding van stellingen door de vicepresident, Ronnie Brunswijk. De laatstgenoemde gaf het (...)


 1. volgende 50