reset instellingen

 1. wk - 164030

  Investeerder uit Suriname koopt 58 panden in Almelo op

  In de Nederlandse krant Tubantia staat dit weekend het opmerkelijke verhaal van een Surinaamse investeerder, die 58 panden in de stad Almelo opkocht. Daaronder ook een halve straatDe man, Widjai Sardjoe van Intervast Suriname (foto), geeft in een (...)

 2. we - 164031

  Politie treft maatregelen tegen occupanten, regering blijft in gebreke

  ‘Vriendjespolitiek leidt tot woningnood De occupatie van het Dalian-project in Paramaribo-Noord is bijkans een week gaande.Tot op heden heeft de regering niet opgetreden tegen de occupanten. NPS-parlementariër en lid van de parlementaire (...)

 3. we - 164032

  Hew A Kee kan euro 350.000 niet terugbetalen aan Staat

  Robert Putter wederom genoemd in politieonderzoek Voormalig e-Government-voorzitter, ex-president-commissaris van Telesur, tevens ex-adviseur van de toenmalige president en niet-residerende ambassadeur, G.Hew A Kee, werd op vrijdag 18 juni 2021 (...)

 4. hr - 164033

  Dc Paramaribo-Zuidwest ontkent occupant te zijn bij Dalianproject

  De districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Zuidwest, Fulgence Javinde, ontkent ook één van de occupanten te zijn geweest bij het Dalianproject. Het bericht dat circuleert berust niet op waarheid. In gesprek met Suriname Herald zegt de (...)

 5. wk - 164034

  Buschauffeur dodelijk aanrijding is BBS’er; tuinman te pletter gereden

  Buschauffeur Reguillo A., die vandaag betrokken was bij de dodelijke aanrijding aan de Nieuw weergevondenweg, is BBS’er van beroep. Na een pick-up en een personenauto te hebben geramd had de chauffeur geen controle meer over zijn bus en reed (...)

 6. sn - 164035

  VS lanceert breed Amazone pact om ontbossing te verminderen

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten binnenkort een regionaal pact voor de hele Amazone zal lanceren om de ontbossing, een belangrijke bijdrager aan de klimaatverandering, te (...)

 7. we - 164036

  Joly neemt afscheid van Suriname met vaccinatieboodschap

  De Franse ambassadeur Antoine Joly, heeft in de afgelopen vier jaar zijn diplomatieke agenda mogen uitvoeren in ons land.Afgelopen woensdag was zijn laatste werkdag. “Ik vertrek nu uit Suriname en ik moet zeggen, dat ik mijn verblijf hier als (...)

 8. sr - 164037

  SAO-vaktrainingen gestart in Wanica

  In het kader van het Basic Need Trust Fund (BNTF)-9 project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen” zijn de trainingen GaWaSa en Textiele Werkvormen gestart in het district Wanica. Het (...)

 9. hr - 164038

  Elf occupanten aangehouden bij politieoptreden Dalianproject

  Bij het politieoptreden vanmorgen op het Dalianproject in Paramaribo-Noord zijn elf occupanten die hun intrek hadden genomen in een van de woningen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt en voorgeleid bij een (...)

 10. dw - 164039

  'Ik ben gepasseerd door de regering'

  PARAMARIBO - Ronald Hooghart maakt binnenkort een kort geding aanhangig tegen Michael Miskin. "Onze advocaat heeft al een brief gestuurd naar de rechterlijke macht om aan te geven dat de verkiezingen niet correct zijn verlopen", zegt Hooghart. Hij (...)

 11. wk - 164040

  Dronken bestuurder rijdt door na ongeval uit vrees voor omstanders

  De politie van het bureau Latour heeft vorige week het rijbewijs van de autobestuurder Bhaath R. ingevorderd. De man nam in beschonken toestand deel aan het verkeer en veroorzaakte aan de Menkendam een aanrijding met een tegenligger.Na de aanrijding (...)

 12. sn - 164041

  Hoe nu verder met IMF, is dromen over SUBAI nog mogelijk?

  Nu het traject met IMF wederom vertraagd is, is het interessant om na te gaan welke mogelijkheden Suriname heeft om het land op te bouwen, en vooral op eigen kracht. De SRD koers is al maanden redelijk stabiel en Suriname stoomt voort.Blij dat IMF (...)

 13. hr - 164042

  SAO-vaktrainingen van start in Wanica

  De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), is vandaag gestart met trainingen GaWaSa en Textiele Werkvormen in het district Wanica. De trainingen zijn in (...)

 14. dw - 164043

  Avondklok en afwezig publiek nekken opstart bodybuilding en weightlifting

  PARAMARIBO - De avondklok van negen uur 's avonds is nog steeds een sta-in-de-weg voor bodybuilders en weightlifters om adequaat te trainen. Om die reden en om het feit dat er ook geen publiek is toegestaan bij wedstrijden, denkt de Surinaamse (...)

 15. hr - 164044

  Plaatselijke hotspots leiden tot nieuwe COVID-19-gevallen in de Pan-Amerikaanse regio

  Plaatselijke hotspots leiden tot nieuwe COVID-19-gevallen in de Pan-Amerikaanse regio. De directeur van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO), Carissa Etienne, gaf aan dat in verschillende landen pieken zijn waargenomen en dat toezicht (...)

 16. wk - 164045

  Pick-up rijdt elektriciteitsmast kapot na uitwijken voor auto

  Deze pick-up heeft zaterdagmiddag een mast van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) met trafokast kapotgereden aan de Welgedacht C-weg. Volgens verklaring van de bestuurder reed hij de mast kapot, nadat hij de controle verloor tijdens het (...)

 17. sn - 164046

  Nog een poging om binnenstad te ontdoen van vuil

  Binnen een pilot project wordt de binnenstad ontdaan van vuil. Het is een algemeen beeld dat het centrum vol zit met rondzwervend vuil waaronder petflessen en ander afval. De zwervers in de binnenland zijn ingezet om het vuil in net-zakken te (...)

 18. hr - 164047

  Al 174 coronadoden voor oktober

  In het afgelopen etmaal zijn er vier personen overleden aan de gevolgen van een COVID-besmetting. Het aantal doden is gestegen naar 1058. Voor deze maand hebben al 174 mensen het leven gelaten. In het voorbije etmaal zijn 400 burgers geswabt en 103 (...)

 19. sn - 164048

  4 Covid-doden en 103 besmettingen

  4 mensen hebben het leven gelaten het afgelopen etmaal aan Covid-19. Deze maand zijn 168 mensen reeds overleden aan deze dodelijke longziekte. In Suriname zijn sinds vorig jaar april 1.058 mensen gestorven aan deze zeer besmettelijke ziekte.103 (...)

 20. dw - 164049

  Covid-19: 4 doden, 103 besmettingen

  PARAMARIBO - In de afgelopen 24 uur hebben vier personen het leven gelaten. Voor deze maand zijn er 174 coronadoden geregistreerd. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Suriname hebben 1.058 burgers de strijd tegen Covid-19 verloren. Het (...)

 21. sr - 164050

  4 personen zaterdag 23 oktober overleden – 103 mensen Covid-positief getest uit 400 testen

  Het Covid-virus heeft zaterdag 23 oktober 4 patiënten het leven gekost, zo meldt het officiële Covid-19 dashboard op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, www.bogsuriname.com, zaterdagavond rond tien uur. Het aantal (...)

 22. hr - 164051

  US$ 180.000 voor COVID-vaccinatie, info- en motivatiesessies binnenland

  De kosten voor informatie- en motivatiesessies en het gaan inenten van personen in het binnenland zijn geschat op US$ 180.000. Dit bedrag is alleen bedoeld voor het tweemaal aandoen van de priklocaties. “Dat bedrag was berekend in april dit (...)

 23. hr - 164052

  Buurtbewoners en medewerkers Sozavo-wijkkantoor Blauwgrond kunnen stank niet meer aan

  Buurtbewoners en medewerkers van het wijkkantoor van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) te Blauwgrond kunnen de enorme stank die vrijkomt van het productiestation van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) niet meer aan. Het gaat om (...)

 24. sn - 164053

  Politie ontruimt bezette woningen Dalianproject

  De politie is druk bezig het ‘Dalianproject’ in Paramaribo Noord, van occupanten te zuiveren. Met documenten in de hand gaat ze huis aan huis om te controleren of de mensen die zich daar bevinden, werkelijk de eigenaren zijn. Wie de (...)

 25. dw - 164054

  Groen licht voor renovatie drie monumentale panden

  PARAMARIBO - "Bij de tweede ronde van aanbestedingen is het eindelijk gelukt!" Natasja Deul, projectcoördinator van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (Purp), is opgelucht dat eindelijk kan worden gestart met de renovatie in originele (...)

 26. wk - 164055

  Terreinwagen belandt op z’n kop na aanrijding

  Ook zaterdagavond was het raak tijdens de lockdown in Suriname. Dit keer aan de Johan Adolf Pengelstraat. Bij een aanrijding tussen een terreinwagen en een personenauto belandde de terreinwagen op z’n kop voor een woning. De aanrijding vond (...)

 27. sn - 164056

  Chefstaf Suriname en Guyana voeren aftastende gesprekken

  Chefstaf Julius Skeete van de Guyana Defense Force heeft informeel een bezoek gebracht aan zijn Surinaamse counterpart, chefstaf Bob Mangal van het Nationaal Leger. De Guyanese kolonel was officieel op een driedaags bezoek met de Guyanese kustwacht (...)

 28. wk - 164057

  COVID-19: 103 nieuwe besmettingen en 4 doden

  Afgelopen 24 uur zijn er 103 nieuwe coronabesmettingen en 4 doden genoteerd in Suriname. De nieuwe gevallen zijn geconstateerd uit 400 swabs (25,8%). Dat blijkt zaterdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de (...)

 29. wk - 164058

  Occupatievraagstuk heeft aandacht van de regering

  Het occupatievraagstuk op het Dalian-project te Paramaribo-Noord heeft de aandacht van de regering. De wet is er en de regering gaat dit probleem serieus aanpakken. Zo liet vicepresident Ronnie Brunswijk donderdag weten in het parlement. Hij (...)

 30. sn - 164059

  De eerste First Lady!

  Omdat krachtens de grondwet van 1987 Ir. Ramsewak Shankar de eerste gekozen president van de Republiek Suriname is geworden heeft dat tot gevolg gehad, dat zijn vrouw geacht wordt de eerste First Lady van de Republiek Suriname te zijn. Immers (...)

 31. dw - 164060

  Winst en verlies voor taekwondoka Tosh van Dijk

  PARAMARIBO - Tosh van Dijk heeft van zijn twee gevechten in de 48ste Dutch Open taekwondokampioenschappen één gewonnen en één verloren. In Eindhoven zegevierde de Surinamer in de ronde van 32 overtuigend over de Mexicaan (...)

 32. wk - 164061

  VIDEO: Man stopt op Bosjebrug om daar te plassen

  Een bestuurder van een truck die op de Bosjebrug in Suriname reed, maakte onlangs iets bizars mee. Een man die in een pick-up voor hem reed besloot gewoon op de brug stil te staan met zijn voertuig, om vervolgens langs de kant te plassen.De getuige (...)

 33. sn - 164062

  Nieuwe migrantenkaravaan in Mexico baant zich door blokkade

  Enkele duizenden migranten uit Haïti, Zuid-Amerika en Midden-Amerika vertrokken zaterdag vanuit het zuiden van Mexico naar het noorden, waarbij ze in botsing kwamen met wetshandhavers die de karavaan probeerden tegen te houden. Sommige mensen (...)

 34. dw - 164063

  Brokopondo ontvangt donaties

  PARAMARIBO - "Het geld zal worden aangewend om de schulden af te lossen die ik ben komen aantreffen bij overname van het district." Daarmee heeft districtscommissaris Ludwig Mendelzoon een bestemming voor de SRD 60.000 die hem is overhandigd door de (...)

 35. hr - 164064

  Stiwewa wil noodlijdende scholen in Paramaribo-Zuid helpen

  Buurtorganisatie Stiwewa zal geld en materiaal inzamelen ten behoeve van dertig scholen, die vallen in het werkgebied (Winti-Wai) waar zij actief is. Daarnaast zal ook aan de politie in dat ressort gedacht worden en ook aan de inrichting van het (...)

 36. sn - 164065

  Hew A Kee treedt niet in de media over terugstorten euro's

  Via sociale media gaat een proces-verbaal viraal waarin brigadier van politie, Zamier Pierkhan, aangeeft dat Gardelito Hew A Kee, ten onrechte 356.156 euro heeft ontvangen. Met hem zou zijn overeengekomen dat hij het bedrag in maximaal drie (...)

 37. wk - 164066

  Bedrijfsleven opgeroepen voor deelname Expo 2020 in Dubai

  Het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) roept het bedrijfsleven in Suriname op voor deelname aan de Wereld Expo 2020. Deze wereldexpositie vindt momenteel plaats tot 31 maart (...)

 38. dw - 164067

  Opnieuw nationaal record voor zwemmer Tjon A Joe

  PARAMARIBO - Renzo Tjon A Joe gedijt goed in Nederland. Voor de tweede wedstrijd op rij brak hij er een nationaal Surinaams record. Deze keer op de 100 meter vrije slag korte baan. "Het gaat goed", beaamt de zwemmer tegenover de Ware Tijd. Direct na (...)

 39. hr - 164068

  Jongeren worden gestimuleerd om te ondernemen

  Het project ‘Ondernemerschap’ van stichting Jongeren Welzijn verloopt tot nu toe vlot. Dit geeft secretaris Vernon Kersout aan. Het theoretisch gedeelte is bijna afgerond, op het onderdeel financiële administratie na. Intussen zijn (...)

 40. sn - 164069

  Etniciteit, racisme en politiek!

  Zowel naar Nederlands als het Surinaams recht, zoals vervat in de Wet van 14 oktober 1910, G.B. 1911 no. 1, en de daarop gevolgde wijzigingen, is eenieder strafbaar, indien hij zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, (...)

 41. wk - 164070

  Srefidensi Comedy Show met afterparty in Amsterdam

  De onafhankelijkheid van Suriname (Srefidensi) wordt ook dit jaar weer groots gevierd! Op zondag 21 november wordt de jaarlijkse Srefidensi Comedy Show in Theater de Meervaart in Amsterdam georganiseerd. Roué, Jetty, Rayen, Howard, Lucinda, (...)

 42. hr - 164071

  Nationale Kunstbeurs gaat virtueel door

  De 56ste Nationale Kunstbeurs (NK) heeft van het jaar de meeste inschrijvingen binnen gehad. Er zullen 50 kunstenaars deelnemen aan de virtuele kunstbeurs. Vanaf vorig jaar is de NK virtueel te volgen. Door de COVID-pandemie was de NK verplicht (...)

 43. dw - 164072

  Ook koopkrachtversterking universiteitspersoneel

  PARAMARIBO - Het directoraat Volkscommunicatie (DVC) op het kabinet van de president pocht erover dat vicepresident Ronnie Brunswijk met een telefoontje aan minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is bewerkstelligd dat het (...)

 44. sn - 164073

  Colombia pakt meest gezochte drugshandelaar Otoniel

  De meest gezochte drugshandelaar van Colombia en de leider van de grootste criminele bende van het land is opgepakt. Dairo Antonio Úsuga, beter bekend als Otoniel, is zaterdag opgepakt na een gezamenlijke operatie van leger, luchtmacht en (...)

 45. we - 164074

  NA VIJF MAANDEN ZIJN VERDWENEN WAPENS NOG NIET TERECHT

  Na bijkans vijf maanden is men er nog niet in geslaagd één van de verdwenen wapens uit de woning van oud-president Bouterse, terug te vinden.Dit terwijl er tal van aanhoudingen hebben plaatsgevonden in deze kwestie. Verder zou de (...)

 46. we - 164075

  CRIMINAL MASTERMIND HOEFDRAAD EN VAN TRIKT ALS STROMAN

  Het strafvoorstel tegen de ex-governor van de Centrale Bank, Robert-Gray van Trikt, werd vorige week vrijdag van 12 jaar, gewijzigd naar 10 jaar.Hiervoor hield de hoofdofficier van justitie, Cynthia Klein, haar requisitoir en motiveerde, dat de (...)

 47. we - 164076

  KROMOSOETO ONSCHULDIG?

  In de Bankwet staat al geruime tijd vermeld, dat een ieder die financiële transacties met een waarde van meer dan USD 10.000 doet, verplicht is om aan te geven waar het geld vandaan komt.Toen de regering Santokhi op 10 juli 2020 aantrad, heeft (...)

 48. we - 164077

  ‘Nu kijken hoe samenleving te behoeden voor irrealistische verhogingen’

  Rabin Parmessar (NDP) blijft erbij dat de energietarieven verlaagd moeten worden.Hij persisteert dat de samenleving te veel betaalt. ‘’De overheid troggelt per jaar minimaal SRD 1 miljard onterecht af van de (...)

 49. we - 164078

  Bureaucratische regels vertragen IMF-akkoord met Suriname

  De ontwikkelingen rondom de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), verlopen niet zo snel als de regering gehoopt had.Volgens minister Armand Achaibersing van Financiën en Plan-ning, gaat het nog steeds om de brief van (...)

 50. wk - 164079

  Huizen ontruimd door politie, 11 personen aangehouden

  Op het Dalian-project te Paramaribo-Noord, waar occupanten de afgelopen dagen actief waren, heeft de Surinaamse politie gisteren 11 personen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Personen die geen bewijs of stukken konden overleggen, dat zij (...)


 1. volgende 50