reset instellingen

 1. sr - 201586

  Brandstofschuld overheid bij oliemaatschappijen USD 70 miljoen

  De schuld van de overheid bij de oliemaatschappijen beloopt een bedrag van ruim USD 70 miljoen. Het gaat hier om de brandstofsubsidies om de prijs aan de pomp betaalbaar te houden voor de samenleving. Deze subsidieuitgaven zijn niet langer houdbaar (...)

 2. sr - 201587

  Twee mannen in Guyana ter dood veroordeeld voor dodelijke piratenaanval in 2018 voor kust Suriname

  De Berbice-zakenman Nakool Manohar, bekend als ‘Fyah’, en zijn medeverdachte, Premnauth Persaud, bekend als ‘Sanbat’, zijn ter dood veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de dodelijke aanval door piraten op zeven vissers voor (...)

 3. sr - 201588

  Een halfstok gehesen vlag op een modderschuit

  Tijdens een ronde in Paramaribo-Noord werd door buurtbewoners op sportvissers gewezen die hun hart ophalen in één van de vele overwoekerde en vervuilde kreken die de wijk doorkruisen. Er wordt vooral op tilapia geaasd. Neus ophalen (...)

 4. sr - 201589

  Daar zij licht! – Apostelschool in Suriname

  De Volle Evangeliekerk Kinderen van het Licht begint in mei met internationale samenwerking aan een Apostelschool in Suriname. In verband met dit heuglijk feit werden in het Vormingscentrum De Schakel in Paramaribo twee kennismakingsdiensten belegd (...)

 5. sr - 201590

  Verdeelde meningen over of Suriname voordeel heeft van de Staatsolie raffinaderij

  In een web-poll van Dagblad Suriname waarin lezers en volgers van de krant werd gevraagd of Suriname voordelen heeft van de door Staatsolie gebouwde raffinaderij zijn de meningen verdeeld. Een meerderheid van de uitgebrachte stemmen, 60%, koos de (...)

 6. sr - 201591

  Is Kabalebo-gebied verboden gebied voor goudzoekers…?

  Wat is vandaag de dag de stand van zaken rond illegale goudwinning in het Kabalebo-gebied in het westen van het land? Als de vraag gesteld wordt aan lokale en landelijke autoriteiten, dan doen zij het zwijgen ertoe. De redactie van Dagblad Suriname (...)

 7. sr - 201592

  Masteropleiding wetgevingsjurist gaat hoogstwaarschijnlijk in maart van start

  In eerdere berichtgeving is gesteld, dat er op de Faculteit der Juridische Wetenschappen een masteropleiding criminologie van start zal gaan. Hierover valt nog wat te vermelden.Wetgevingsjuristen“Daarin is er niet veel veranderd, maar het gaat (...)

 8. sr - 201593

  “Hoe ga ik het doen als de prijzen maar omhoog blijven klimmen?”

  “Binnen korte termijn zijn prijzen van basisgoederen verhoogd”,, benadrukt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname. “In december op januari had je al heel wat veranderingen. Ik ben benieuwd wat het wordt in februari en maart en (...)

 9. sn - 201594

  Reactie op 'Nogmaals de 19,5 miljoen euro'

  Starnieuws plaatste een brief van André Haakmat, waarin deze ingaat op de laatste ontwikkelingen in de zaak van de 'aangehouden' geldzending. De auteur komt tot een onjuiste conclusie op basis van een aantal misvattingen. De belangrijkste (...)

 10. wk - 201595

  ECD sluit winkel in Latour ondermeer vanwege onhygiënische situatie

  De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft controlewerkzaamheden gevoerd in het ressort Latour. Er zijn overtredingen geconstateerd, waarbij een winkel is (...)

 11. dw - 201596

  Leter en Utah Tech verliezen rematch van Utah Valley

  PARAMARIBO — Het is Dancell Leter en Utah Tech University niet gelukt zich te revancheren op Utah Valley University. Voor de tweede keer dit seizoen werd verloren. Nadat de tegenstander op 31 december in de eigen UCCU Center met 71-60 beter (...)

 12. sn - 201597

  Rechtbank Guyana veroordeelt twee piraten ter dood

  Een Guyanese rechtbank heeft de doodstraf uitgesproken voor twee mannen die schuldig zijn bevonden aan piraterijaanvallen op volle zee waarbij in 2018 zeven vissers voor de kust van het land om het leven kwamen. De autoriteiten zeiden dat ze de (...)

 13. dw - 201598

  Drugsverkoopster Nieuw-Amsterdam opgesloten

  NIEUW-AMSTERDAM — Amanda W. is in verzekering gesteld, nadat ze tijdens een drugsinval werd gearresteerd door een gemengd team van de politie van regio Oost. De razzia werd woensdag uitgevoerd aan de Commissaris Thurkowweg te Nieuw-Amsterdam (...)

 14. we - 201599

  MISBRUIK MATERIEEL NL

  Het Nationaal Leger heeft conform artikel 177 lid 1. van onze grondwet, de taak onze soevereiniteit en de territoriale integriteit van de Republiek Suriname, tegen buitenlandse gewapende militaire agressie te verdedigen. In lid 2 van dit artikel (...)

 15. wk - 201600

  Auto’s die langer dan jaar op berm staan weggesleept

  Buurtmanagers van het Korps Politie Suriname Rudi Tevreden en Reginald Nibte, hebben donderdag 2 februari schoon schip gemaakt in het ressort Uitvlugt. Voertuigen die langer dan een jaar op de bermen stonden werden weggesleept. Bij bepaalde locaties (...)

 16. dw - 201601

  ‘Wij willen de olie ook in de grond laten’

  Voor de kust van Suriname ligt zoveel olie, dat het de staatskas miljarden US dollars zou kunnen opleveren. Maar moet het land, dat nu al te lijden heeft onder klimaatverandering, die nieuwe olie wel willen? Minister Silvano Tjong-Ahin van (...)

 17. we - 201602

  ‘No work no pay niet voor door politiek thuisgeplaatsten’

  De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft tegenover een lokaal medium gesteld dat het ‘No work No pay’ beginsel, nimmer is bedoeld voor ambtenaren die door de politiek thuis zijn geplaatst. Dit naar aanleiding van de (...)

 18. hr - 201603

  “Resultaat afgelopen jaar is om depressief van te worden”

  “Het is een slecht jaar geworden.” Zo reageert Steven Debipersad, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) op de vraag hoe de organisatie terugblikt op 2023. Hij wijst erop dat de eerste helft van de regeertermijn (...)

 19. hr - 201604

  Dankdienst op paleis voor jarige president

  President Chan Santokhi is vandaag 64 jaar. De president viert dit heuglijk feit later op de dag met een dank- c.q. gebedsdienst in de achtertuin van het presidentieel paleis. Daartoe is het personeel van het Kabinet van de President uitgenodigd. (...)

 20. wk - 201605

  Automobilist na pinnen klemgereden en beroofd

  Een 32-jarige automobilist in Suriname kreeg donderdagochtend de schrik van zijn leven, toen hij door drie gewapende mannen na het pinnen werd klemgereden en beroofd. Dit gebeurde rond 06.00 u aan de Dwarkaweg.De benadeelde T.S. zegt in gesprek met (...)

 21. sn - 201606

  No work, no pay nog steeds heet hangijzer Personeelswet

  De Nationale Assemblee is het donderdag nog steeds niet eens geworden over het wel of niet schrappen van artikel 28a uit de Personeelswet. Dit artikel zal het mogelijk maken voor de overheid om het no work, no pay principe toe te passen op (...)

 22. we - 201607

  ‘Regering wenst gezonde economie, goed fundament met groeimogelijkheden voor de toekomst’

  Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft gisteren verklaard dat als de regering tot een structureel herstel over wenst te gaan, zij zeker maatregelen moet treffen die naar (...)

 23. sr - 201608

  Drugsverkoopster (27) bij inval aangehouden te Nieuw Amsterdam

  Een gemengd team van de politie van Regio Oost heeft woensdag 1 februari de 27-jarige drugsverkoopster A.W. tijdens een drugsinval aan de Commissaris Thurkowweg te Nieuw Amsterdam in het district Commewijne aangehouden.Op haar werden aangetroffen en (...)

 24. sr - 201609

  Fa wakka

  Geen tekst aanwezig.

 25. dw - 201610

  Zijin pompt in korte tijd ruim US$ 1 miljard in goudmijnen Suriname en Guyana

  PARAMARIBO — Het Chinese mijnbouwbedrijf Zijin Mining Group dat Rosebel Gold Mines Suriname (RGM) woensdag overnam, zal per 2025 meer dan één miljard US dollar hebben uitgegeven aan de aankoop en het winstgevend voortzetten van (...)

 26. we - 201611

  Brunswijk: ‘Binnenland kan hoge winkelprijzen niet dragen’

  Volgens vicepresident, Ronnie Brunswijk, heeft hij nog geen oplossing gezien voor de alsmeer stijgende wisselkoersen. Hij zegt aan dat als gevolg hiervan, de winkelprijzen blijven stijgen. Volgens de bewindsman is het niet alleen ondraaglijk voor de (...)

 27. sr - 201612

  Man (44) gezocht door politie en justitie voor oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte

  De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de verdachte Dhiradj Bhiekhemsing, geboren op 4 augustus 1978 te Paramaribo. Zijn woonadres is niet bekend.De gezochte man (...)

 28. hr - 201613

  Gerestaureerd pand Stichting Stadsherstel wordt opgeleverd

  Op 6 februari vindt de eindoplevering plaats van het vijfde gerestaureerde pand van de Stichting Stadsherstel Paramaribo aan de Prinsessestraat 47 te Paramaribo. Coenraad Jacob Johan van der Kuyp kocht in 1912 een perceel aan de Prinsessestraat.Hij (...)

 29. sr - 201614

  Man en vrouw opgepakt bij drugsinval te Meerzorg

  Bij een politie inval donderdagavond aan de Jajapuraweg te Meerzorg zijn een man en een vrouw aangehouden die drugs aan het verpakken waren. De drugs en geld zijn in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau ter (...)

 30. wk - 201615

  OM: Ruiz G. (19) bestuurder Mercedes-Benz dodelijk ongeval

  Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft vandaag bekend gemaakt dat de 19-jarige Ruiz G., die direct aangehouden was in de zaak van het fatale verkeersongeval waarbij de bekende ondernemer Boyler om het leven kwam, de bestuurder was van de (...)

 31. sn - 201616

  Aanvulling op artikel John van Coblijn

  Het artikel van John van Coblijn van 2 februari jl. behoeft geen commentaar, omdat dat juist is geformuleerd. De huidige leden van de regering schreeuwden toen vanuit de oppositiebanken van de daken dat de leden van de toenmalige regering overal aan (...)

 32. dw - 201617

  Opsporing Dhiradj Bhiekhemsing

  PARAMARIBO — De 44-jarige Dhiradj Bhiekhemsing wordt opgespoord door het Korps Politie Suriname. De procureur-generaal heeft opsporing van de verdachte gelast. Zijn woonadres is niet bekend.Bhiekhemsing, die is geboren op 4 augustus 1978, (...)

 33. we - 201618

  Overname Rosebel Gold Mines door Zijin officieel afgerond

  De in oktober 2022 aangekondigde acquisitie van Rosebel Gold Mines N.V. (RGM), door de Zijin Mining Group Co. Ltd (Zijin), is op woensdag 1 februari 2023 afgerond. Aan de gestelde voorwaarden in de Share Purchase Agreement voor de afwikkeling van de (...)

 34. sr - 201619

  OM: 19-jarige bestuurder Mercedes-Benz die Raymon Ford dodelijk aanreed is ingesloten

  Het Openbaar Ministerie (OM) bericht vrijdag 3 februari, dat de bestuurder Ruiz G. (19) van de Mercedes-Benz die de 35-jarige fietser, Raymon Ford dodelijk heeft aangereden in de vroege ochtend van zondag 29 januari op de Kwattaweg net voorbij de (...)

 35. hr - 201620

  Regering kan schuld van US$ 70 miljoen niet betalen

  De staat kan de US$ 70 miljoen aan de oliemaatschappijen niet betalen, zegt minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers (RvM). Volgens de bewindsman kan de regering (...)

 36. sn - 201621

  Ontvluchte arrestant met schotverwondingen aangetroffen

  Arrestant Aro G. (31) die donderdag ontvlucht was uit het cellenhuis van politiebureau Nieuwe Haven, is aangetroffen met schotverwondingen. Hij is met een vuistvuurwapen neergeschoten door een oud bekende van de politie op een erf aan de (...)

 37. dw - 201622

  ‘We moeten ook een verdienmodel met ons erfgoed creëren’

  PARAMARIBO — “We denken vaak dat communicatie te maken heeft met praten, maar het heeft meer te maken met naar elkaar luisteren, respect hebben voor elkaar. Daardoor konden wij dit kindje baren.” Dit zei Kenneth Renfrum gisteren (...)

 38. we - 201623

  Gevaccineerden met drie doses beter beschouwd tegen omicron-variant

  Resultaten van een studie uitgevoerd met 286 vrijwilligers tijdens een covid-19-uitbraak, onderstrepen het belang van de derde dosis van het vaccin voor bescherming tegen Sars-CoV-2, inclusief de omicron-variant van het coronavirus. Het onderzoek (...)

 39. sr - 201624

  VES-bestuur wil een concreet sociaal- en productieplan

  Bestuur VES spreekt president Santokhi en minister RaghoebarsingHet bestuur van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) bracht donderdag 2 februari een werkbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft samen met de (...)

 40. sr - 201625

  Verdachte handtastelijke leerkracht in vrijheid gesteld

  Een leerkracht van de LBO te Derde Rijweg, die beschuldigd wordt van het onzedelijk betasten van 9 leerlingen, werd vrijdagochtend 3 februari op verzoek van zijn advocaat Dwight Kraag in vrijheid gesteld.Kraag wees op het feit, dat het dossier (...)

 41. wk - 201626

  Arrestant kort na ontvluchting beschoten in Paramaribo

  De 31-jarige arrestant Arno G., die donderdagmorgen was ontvlucht uit het cellenhuis van Nieuwe Haven, is later in de avond door een tot nog toe onbekende persoon beschoten. Dit gebeurde bij het Molenpad ter hoogte van de Vulcanusstraat in (...)

 42. we - 201627

  Suriname en Nederland overleggen over terugname illegale onderdanen

  Op vrijdag 27 januari 2023 is er op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), een uiteenzetting gegeven over de terugname van illegaal verblijvende Surinamers en Nederlanders in elkaars (...)

 43. sr - 201628

  Presidentiële commissie moet uitkomsten 8e VIDS-conferentie bestuderen en realiseren

  President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag 2 februari een presidentiële commissie geïnstalleerd om de uitkomsten van de 8e VIDS-conferentie te bestuderen en te realiseren. De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) (...)

 44. sn - 201629

  OM geeft meer uitleg dodelijke aanrijding fietser

  De bestuurder Ruiz G. (19) van de Mercedes-Benz die de 35-jarige fietser, Raymond Ford zondagochtend dodelijk heeft aangereden aan de Kwattaweg, is direct ingesloten. Bij deze aanrijding was ook betrokken de bestuurder van een Toyota Vitz, Odaa, (...)

 45. dw - 201630

  Onbehoorlijk bestuur

  PRESIDENT CHANDRIKAPERSAD SANTOKHI heeft vanaf het aantreden van zijn regering in juli 2020 aangegeven dat hij behoorlijk bestuur zou voeren. Onacceptabele zaken waar zijn voorganger zich schuldig aan had gemaakt, zouden niet meer voorkomen.Tij en (...)

 46. we - 201631

  Regering maakt start met koopkrachtversterking kwetsbare groepen

  De regering maakt een start met het uitkeren van een additionele koopkrachtversterking: het Social Beneficiary Program of Sociaal Programma, waarbij kwetsbare huishoudens digitaal een koopkrachtversterking zullen ontvangen van SRD 1.800. Het (...)

 47. wk - 201632

  Geldschieter in moordzaak Kasantirto in vrijheid gesteld

  Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft de geldschieter R.S. (32), die op verdenking van moord op Etchevery Kasantirto (26) was aangehouden, donderdag in vrijheid gesteld. Dit bevestigt zijn advocaat Maureen Nibte tegenover Waterkant.Net.Op dinsdag (...)

 48. sr - 201633

  Vier verdachten voor diefstal en heling materialen voor bouwwerkzaamheden uit container aangehouden (...)

  Leden van de Recherche van Regio Paramaribo van het Korps Politie Suriname hebben donderdag 2 februari vier verdachten voor diefstal en heling in het ressort Flora aangehouden.De 63-jarige M.H. had op zondag 8 januari aangifte op het politiebureau (...)

 49. hr - 201634

  OM: Ruiz G. was bestuurder Mercedes-Benz dodelijke aanrijding Raymond Ford

  De bestuurder Ruiz G. (19) van de Mercedes-Benz die de 35-jarige fietser, Raymond Ford, dodelijk heeft aangereden in de vroege ochtend van zondag 29 januari aan de Kwattaweg net voorbij de eetgelegenheid Naskip, is direct ingesloten. Bij deze (...)

 50. hr - 201635

  Raghoebarsing: VES is een volwaardige partner

  Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning ziet de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) als een van de belangrijkste samenwerkingspartners om de economie weer gezond te maken. De staatspenningmeester is donderdag onderdeel (...)


 1. volgende 50