reset instellingen

 1. wk - 081474

  Suralco: ‘ontmanteling in Suriname in overeenstemming met veiligheids – en milieu (...)

  PARAMARIBO, 20 jul – ‘De ontmanteling van de Suralco-raffinaderij in Suriname is in overeenstemming met veiligheids – en milieu standaarden. Alle acties die het bedrijf hiervoor heeft uitgevoerd zijn beoordeeld en geaccordeerd door (...)

 2. dw - 081475

  Dode bij ongeluk Oost-Westverbinding

  PARAMARIBO- Bij een frontale botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto aan de Oost-Westverbinding ter hoogte van Alfonsdorp is vrijdagavond een persoon om het leven gekomen. Hoofd Inspecteur Humphrey Naarden van de afdeling Public Relations (...)

 3. dw - 081476

  Politie onder vuur genomen te Villa Brasil

  PARAMARIBO- Politieagenten van de Forensische Opsporing, Regio Bijstand Team en recherche zijn vrijdagmiddag onder vuur genomen door onbekende mannen te Villa Brazil in het district Brokopondo. Niemand raakte gewond. De eenheden waren met een (...)

 4. wk - 081477

  Santokhi: ‘Problemen Suriname niet door etnische spanningen, maar door regering’

  PARAMARIBO, 21 jul – Ook de leider van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, Chan Santhoki, heeft gereageerd op de uitspraak van de Nederlandse minister Stef Blok, die zei dat Suriname ‘een mislukte staat is vanwege de etnische (...)

 5. sn - 081478

  Breeveld vraagt aandacht Luchthavenbeheer

  Onze luchthavens, de haven van Paramaribo, Albina en Nw. Nickerie zijn belangrijke plekken van vertrek en aankomst. Het is daarom van groot belang dat verantwoordelijke diensten en instanties hier serieus aandacht aan besteden. Hierbij zijn (...)

 6. dw - 081479

  Tjon-A-Joe vijfde in vrijeslagfinale CAC Games

  BARRANQUILLA- "Een moeilijke finale" en "een pittige race". Dat waren de voorspellingen van Renzo Tjon-A-Joe en coach Yash Daryanani. En dat werd het ook; de Surinamer eindigde als vijfde in de A-finale van de 100 meter vrije slag tijdens de 23ste (...)

 7. sn - 081480

  Bestuur BvL/ALS heeft vruchtbaar gesprek met Ferrier

  "Wij hebben een vruchtbaar gesprek gevoerd met onderwijsminister Lilian Ferrier," bevestigt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) én Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). De bewindsvrouw heeft de bonden vrijdagmiddag (...)

 8. dw - 081481

  Bouterse vraagt partijleden positief te zijn

  PARAMARIBO- NDP-voorzitter Desi Bouterse vindt het nodig om "bepaalde kaders" van de partij "wakker te schudden". Hij sprak vrijdagavond tijdens een kaderbijeenkomst in Ocer. Het kan er bij de NDP-voorzitter niet in dat, terwijl de regering veel (...)

 9. wk - 081482

  Bouterses NDP vindt excuses minister Blok niet aanvaardbaar

  PARAMARIBO, 21 jul – Regeringspartij NDP vindt dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Suriname ‘in de kern van zijn bestaan heeft geraakt.’ Volgens de partij van Desi Bouterse is Blok in zijn excuses niet ver genoeg (...)

 10. sn - 081483

  Bouterse in Ocer: Regering zet zich enorm in

  President Desi Bouterse, voorzitter van De Nationale Democratische Partij (NDP), heeft vrijdagavond in Ocer uitgelegd dat de regering erg veel werk verzet. De regering werkt samen met particulieren heel hard. Particulieren en jonge ondernemers (...)

 11. sn - 081484

  Monetaire Financiering?

  Aangeboden Na de recent gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Hakrinbank NV waarbij het onderwerp “monetaire financiering” aan de orde is gekomen, is er een flinke discussie ontstaan over de vraag of de overheid haar (...)

 12. dw - 081485

  Profdebuut Chavella Lee eindigt in mineur

  PARAMARIBO- “A weri k’ba. Combineren! Aanvallen!”, waren nog enkele bemoedigende woorden aan Chavella Lee, van de coaches Angelo Simson en Revelino Dongor in de laatste seconden, in de Madison Square Garden vrijdagavond. De woorden (...)

 13. sn - 081486

  Regiocommandanten politie blijven in functie

  Waarnemend korpschef Roberto Prade heeft de misverstanden rechtgezet in gesprek met de regiocommandanten Widjaikoemar Oedit (regio West), Premkoemar Jethoe (Paramaribo) en Orlando Changur (regio Midden). Zij blijven in functie. Eerder in de week (...)

 14. dw - 081487

  DNA-voorzitter: ‘Ik weet hier niets van’

  PARAMARIBO- Dat de ontmanteling van de Suralco-raffinaderij volgens Alcoa wordt gedaan in overeenstemming met de regering, is Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), niet bekend. Dat bleek vrijdag bij de overhandiging (...)

 15. wk - 081488

  Handelaren verdienen geld aan lage euro koers in Suriname

  Heel veel Euro's PARAMARIBO, 21 jul – Deze week werd bekend dat justitie in Nederland naast de eerder aangehouden 19 miljoen euro, opnieuw 4 miljoen euro afkomstig uit Suriname in beslag heeft laten nemen. De euro wordt in Suriname minder (...)

 16. sn - 081489

  Regering behandelt CLO-bonden stiefmoederlijk

  Personeelsleden van Jeugdtandverzorging en EFS College Covab wachten vanaf maart 2017 op de koopkrachtversterking die ambtenaren en de particuliere ziekenhuizen St. Vincentius Ziekenhuis en het Diakonessenhuis, hebben ontvangen. Het gezegde timreman (...)

 17. dw - 081490

  ‘Ik wil het leed niet verzachten’

  AMSTERDAM- Zij wil dat iedere keer dat men het woord slaaf hoort, er een zekere rilling van afschuw door het lijf moet gaan. Antropoloog Aminata Cairo gebruikte de typische afwijzende klank die zo’n rilling voortbrengt om de negatieve (...)

 18. sn - 081491

  India: Modi verbluft als rivaal Gandhi hem omhelst

  De Indiase oppositieleider Rahul Gandhi heeft premier Narendra Modi vrijdag verrast toen hij een debat over wantrouwen onderbrak door dwars door het parlement te lopen om zijn rivaal een knuffel te geven. Modi overleefde gemakkelijk de motie van (...)

 19. wk - 081492

  Nieuw boek Theo Para over de rechtsorde onder Bouterse in Suriname

  AMSTERDAM, 21 jul – Het nieuw verschenen boek van de Surinaamse essayist Theo Para heet ‘Verzwegen werkelijkheid’. De subtitel luidt: ‘De rechtsorde onder Bouterse’. Het boek is een verzamelbundel van eerdere columns en (...)

 20. dw - 081493

  JTV stevent af op algehele sluiting

  PARAMARIBO- Van de 21 klinieken van de Stichting Jeugd Tand Verzorging (JTV) waren vrijdag maar vier geopend: de filialen te Latour, De Nieuwegrond, Kwarasan, Groningen en Nieuw-Nickerie. Arbeiders bij deze klinieken zijn niet aangesloten bij de (...)

 21. we - 081494

  ‘Forse verhoging minimumuurloon gaat banen kosten’

  De verhoging van het minimumuurloon met circa 50 procent kan leiden tot massaontslagen. Dit zegt Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), desgevraagd tegenover De West. Hij stelt dat werknemers aan de ene (...)

 22. sn - 081495

  Getrouw ontvangt werkplan over huiselijk geweld

  Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft van de Raad Huiselijk Geweld twee werkplan documenten ontvangen vrijdag. De documenten behelzen acties en voorstellen over meldpunten die opgezet moeten worden volgens wetten die (...)

 23. we - 081496

  Actiecomité Alcoa wil transparantie van regering

  Het Actiecomité Alcoa heeft gisteren geprotesteerd op Paranam tegen de regering, omdat zij transparantie wil over de Brokopondo-overeenkomst die de regering getekend heeft met de multinational. De multinational is bezig met de ontmanteling, (...)

 24. we - 081497

  ‘Procureur- generaal geen futu boi van JusPol- minister’

  VHP- parlementariër Mahinder Jogi, zegt dat geen enkele procureur- generaal een futu boi van een minister van Justitie en Politie (JusPol) is. Dit is ook in de grondwet van ons land verankerd, namelijk in de vijfde afdeling, artikel 145, 146 en (...)

 25. we - 081498

  Parlement niet op één lijn over geloofwaardigheid Getrouw

  De oppositieleden van De Nationale Assemblee (DNA), waren gisteren niet te spreken over de uitleg van de minister van Justitie en Politie (JusPol), Stuart Getrouw, over de kwestie van de Counter Terrorism Intelligence Unit (CTIU). Tijdens de (...)

 26. we - 081499

  Inschrijfgelden onderwijs verhoogd

  VHP- parlementariër Mahinder Jogi, zegt dat geen enkele procureur- generaal een futu boi van een minister van Justitie en Politie (JusPol) is. Dit is ook in de grondwet van ons land verankerd, namelijk in de vijfde afdeling, artikel 145, 146 en (...)

 27. we - 081500

  Reden voor inbeslagname geldzendingen niet bekend

  Volgens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, hebben de Nederlandse autoriteiten tot nog toe geen reden gegeven voor de inbeslagname van de geldzendingen uit Suriname. Vorige week is in opdracht van de Nederlandse justitie is 4 miljoen (...)

 28. sr - 081501

  Korpschef strijkt plooien glad

  Regiocommandanten blijven op hun postDe waarnemend korpschef, Robert Prade, heeft donderdag, nadat er een bericht in Dagblad Suriname was verschenen over drie regiocommandanten, die ontlast waren uit hun functie, de desbetreffende (...)

 29. sr - 081502

  Verkeersbarometer gestegen naar 41

  Een bestuurder van een personenwagen heeft vrijdagmiddag het leven gelaten bij een zware aanrijding op de Oost-Westverbinding, ter hoogte van Alfondsdorp. Het gaat in deze om een aanrijding tussen een trekker met houtblokken en een personenauto. De (...)

 30. sr - 081503

  Simons weet niets over brief Alcoa

  Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons blijkt haar vingers niet te willen branden aan de recente verklaring van multinational Alcoa. De multinational maakte afgelopen donderdag bekend dat alles wat zij onderneemt met goedkeuring gebeurt van (...)

 31. sr - 081504

  27-jarige door verdrinking omgekomen

  Het ontzielde lichaam van de 27-jarige Marvin Jona werd donderdagmiddag drijvend te Piking Slee aan de boven Suriname aangetroffen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat dit slachtoffer op dinsdag 17 juli was gaan zwemmen. Op een gegeven moment (...)

 32. sr - 081505

  Jongeman die van Wijdenboshbrug sprong nog niet gevonden

  De 22-jarige Dinesh Kewal is op woensdag 18 juli van de Wijdenboshbrug de Suriname rivier ingesprongen. De vader van Dinesh deed in de avond van 18 juli het politiebureau aan en verklaarde dat zijn zoon te keer ging in huis. Korte tijd later kreeg (...)

 33. dw - 081506

  ‘Verhoging inschrijfgelden onbehoorlijk en onbeschoft’

  PARAMARIBO- Riad Nurmohamed, lid van de vaste parlementaire commissie Onderwijs, noemt de verhoging van inschrijfgelden, een maand voordat de inschrijvingen op scholen beginnen, onbehoorlijk en onbeschoft. In zijn optiek moeten dergelijke (...)

 34. sr - 081507

  Planmatige verandering of hemelbestorming?

  Iedere verandering maakt de gelukkige mens bang, zo luidt een Duits gezegde. Waar wij ons thans in veranderingsland bevinden is het daarom dubbel oppassen. Want de ene verandering is maar nauwelijks ingezet, of er wordt elders weer een andere (...)

 35. sr - 081508

  “BLOK aan ons been”

  Het bericht luidt dat de minister van Buitenlandse Zaken van onze ex- kolonisator, het eerdere gekoloniseerde en geplunderd land als een “failed state” heeft omschreven. Volgens hem heeft dat ernstig te maken met de etnische (...)

 36. sr - 081509

  Inhaalprogramma AdeKUS opgestart

  Het inhaalprogramma op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is opgestart. Vanaf maart 2019 zal de Adekus op schema moeten zijn. In de afgelopen periode heeft het wetenschappelijk personeel 3 weken gestaakt. Zowel colleges, tentamens, (...)

 37. sr - 081510

  OM wil 4 jaar cel voor misbruik 14-jarige

  Tegen de verdachte 40-jarige Leroy H. heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van 4 jaar geëist voor het seksueel misbruiken van het 14-jarige nichtje van zijn vriendin. De vervolging vindt het vooral verwerpelijk dat de verdachte zelfs na (...)

 38. wk - 081511

  Nederlandse minister Stef Blok stuurt excuusbrief naar Suriname

  DEN HAAG/PARAMARIBO, 21 jul – Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft Suriname zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn ‘aanstootgevende’ uitlatingen over het land. Dat deed hij in een brief aan zijn Surinaamse collega (...)

 39. dw - 081512

  COMMENTAAR: Lead by example

  PARAMARIBO- DE MINISTER VAN Volksgezondheid Antoine Elias heeft een boekje opengedaan over het beheer en beleid bij ziekenhuizen. De minister schetst een beeld dat alles behalve fraai is. Hij noemde daarbij zaken als onnodige hospitalisaties, (...)

 40. sn - 081513

  Japan geeft waarschuwingen tegen hittegolf

  In heel Japan is een beroep gedaan op de mensen om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen een hittegolf die ongeveer 30 mensen heeft gedood. Duizenden anderen hebben in de afgelopen twee weken medische behandeling gehad voor hitte gerelateerde (...)

 41. we - 081514

  Ontmanteling Suralco geaccordeerd door regering

  In november 2015 besloot de Alcoa de productie van de Suralco-raffinaderij geleidelijk aan te reduceren, nadat grondig onderzoek en analyse hadden uitgewezen, dat de raffinaderij niet meer rendabel kon zijn. Deze resultaten en conclusies zijn (...)

 42. dw - 081515

  COLUMN: Krabbels

  Soms zit je als columnist te staren naar een leeg scherm omdat je niet weet wat te vertellen. Soms zit je te staren naar het scherm omdat er teveel is wat je wil zeggen. Hoe dan ook: het lege scherm staart terug en ik weet niet welke van de twee (...)

 43. we - 081516

  Broki verrast Leo Victor bij start U-20 finaleronde

  Broki heeft maandag bij de start van de finaleronde in de U-20 klasse van de SVB de ploeg van Leo Victor verrast. Broki won in het Emile de la Fuente Sportcentrum met 1-0. De ploeg is in poule A van de finaleronde als vierde geplaatst, terwijl Leo (...)

 44. dw - 081517

  Minister Blok stuurt excuses naar collega Beighle

  PARAMARIBO- De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken,Stef Blok, heeft per brief excuses aangeboden aan de regering voor denigrerende uitspraken die hij over Suriname heeft gedaan. De brief werd vrijdag in Den Haag overhandigd aan Surinames (...)

 45. we - 081518

  ‘t Hofje boekt eerste troefcalloverwinning

  De ploeg van ‘t Hofje heeft donderdag pas haar eerste overwinning laten noteren in de FA 2 Rum troefcallcompetitie.‘t Hofje won in een zeer spannende ontmoeting met 85-82 van Formula. ‘t Hofje speelde een sterke partij. De ploeg (...)

 46. sn - 081519

  Blok, zijn Europa en Trump

  Stef Blok, de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken heeft op dinsdag 10 juli in Den Haag de volgende retorische vraag gesteld: “Noem mij een voorbeeld van een multi-etnische of multicultureel samenleving waar de oorspronkelijke bevolking (...)

 47. wk - 081520

  Desi Bouterse tegen partijgenoten: Nederland voelt nattigheid

  PARAMARIBO – Desi Bouterse heeft leden van zijn Nationale Democratische Partij, NDP, opgeroepen om de gelederen te sluiten. Het is ‘all hands on deck’ in een tijd dat er vanuit Nederland allerlei acties worden ondernomen. Zoals net (...)

 48. sn - 081521

  25-jarige overlijdt na frontale botsing

  Edgar Galone (25) is op vrijdag is vrijdag overleden na een aanrijding op de Oost-Westverbinding, ter hoogte van Alphonsdorp, in het district Marowijne. Hij kwam frontaal in botsing met een vrachtwagen. Beide voertuigen kwamen daarna terecht op de (...)

 49. dw - 081522

  Voormalige Farc-rebellen toegetreden tot parlement Colombia

  BOGOTA- In Colombia heeft het nieuwe parlement zaterdag zijn inaugurele zitting gehouden. Voor het eerst is ook de voormalige guerrillabeweging Farc afgevaardigd in de volksvergadering. Uittredend president Juan Manuel Santos, die in 2016 de (...)

 50. dw - 081523

  Suripop XX Golden Edition: Rachel Parami

  PARAMARIBO- Ik vraag uw aandacht voor deze bijzondere compositie van Suripop-debutant Rachel Parami. Ja, ik durf nu al te concluderen ‘bijzonder’ en ik zal uitleggen waarom. De compositie ‘Fu Teigo Mi Wan Lobi Yu’, is er (...)


 1. volgende 50