reset instellingen

 1. dw - 106376

  Eddy Wilson negende in Arnold Classic Europe 2019

  PARAMARIBO - Eddy Wilson is zaterdagavond negende geworden tijdens de Arnold Classic Europe. De 45-jarige Surinaamse bodybuilder streed in Barcelona, Spanje met twaalf anderen om de titel. Winnaar werd de 28-jarige Michal Krizanek. De 1,83 meter (...)

 2. sr - 106377

  OWT en C heeft busverbinding Lelydorp-Magentakanaalweg in pijplijn

  Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) heeft een busverbinding van Lelydorp naar de Magentakanaalweg in de pijplijn. Joyce Blokland-Wijnstein, directeur Transport, zegt dat er hierover in de afgelopen dagen (...)

 3. sn - 106378

  SRD 8 miljoen Militaire Academie via donatie gerealiseerd

  Het opzetten van de Surinaamse Militaire Academie is niet van een leien dakje gegaan, deelt minister Ronni Benschop van Defensie mee. “U houdt het niet voor mogelijk hoe dit leger in stand gehouden wordt maar met dit wat hier staat, hebben we (...)

 4. sn - 106379

  Roger Khan weer aangehouden; verdacht van 2 moorden

  De Guyanese drugsbaron Shaheed ‘Roger’ Khan arriveerde vrijdag op de airport van Guyana vanuit Miami, maar werd gelijk weer aangehouden door de Guyana Police Force. Hij wordt verdacht van moord op bokscoach, Donald Allison en (...)

 5. dw - 106380

  Petitieactie lagere ticketprijzen Mid-Atlantische route

  PARAMARIBO - Een petitie onder de naam ‘Lagere ticketprijzen voor de vliegroute Nederland-Suriname’ heeft tot nu toe online en offline meer dan 12000 handtekeningen opgetekend. Deze petitie, georganiseerd door de Suriname Tourism (...)

 6. wk - 106381

  LVV houdt survey onder ananastelers te Cabendadorp

  Een werkgroep van het ministerie van Landbouw, Veelteelt en Visserij (LVV) heeft een survey gehouden onder landbouwers die ananas telen. Deze survey vond plaats op vrijdag 20 september en maakt deel uit van het “Strengthening of the production (...)

 7. sn - 106382

  Santokhi: Land kan herstellen van 'stress'

  "Net als een individu, kan ook een land 'stress' hebben. Maar dat komt door bestuurlijk en financieel mismanagement. Vaak horen we dat Suriname rijk is aan natuurlijke hulpbronnen, en voor maanden worden aankondigingen gedaan dat olie zal worden (...)

 8. wk - 106383

  VIDEO: Districtscommissaris gaat live bij woningbrand vanmorgen

  Een houten woning is vanmorgen vroeg afgebrand aan de Weidestraat oftewel de Mr. Eduard J. Brumastraat. Het vuur begon zojuist, iets voor 04.00u in één van de erfwoningen naast de kerk. Ook die kerk liep brandschade op. (...)

 9. sn - 106384

  Stedenband wordt versterkt met Chinese provincie

  Er is al zeker 21 jaar een stedenband met de Chinese stad Hangzhou, waar Zhejiang een provincie van is, vertelt districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost. De dc had een Chinese delegatie uit Zhejiang op het commissariaat op (...)

 10. dw - 106385

  Korpsleiding bevordert alsnog agenten

  PARAMARIBO - Enkele politieagenten die niet in december zijn bevorderd kwamen donderdag en vrijdag uiteindelijk toch in aanmerking voor promotie. Dit gebeurde onder het gezag van waarnemend korpschef Alimoedien Nasrullah. Korpschef Roberto Prade is (...)

 11. sn - 106386

  Alternatief 2020 bindt strijd aan tegen fundamenteel onrecht

  De beweging Alternatief 2020 (A20) is nu formeel een politieke partij. De statuten zijn goedgekeurd door de president van de Republiek Suriname en gepubliceerd in het Advertentieblad. Om de status van een politieke partij te verkrijgen, moesten (...)

 12. dw - 106387

  Suriname 52ste bij snel internet

  PARAMARIBO - Suriname staat op de 52e plaats van 145 landen die voorkomen op de index Speedtest Ookla Global, die de gemiddelde snelheid van internet meet. Volgens Telesur scoort ons land veel beter dan landen in Latijns-Amerika en het (...)

 13. sr - 106388

  Vicepresident Adhin ontvangt eredoctoraat in India

  Vicepresident Ashwin Adhin heeft in India een eredoctoraat ontvangen van de Lovely Professor University (LPU) voor zijn afstudeeronderzoek in Vedische wetenschappen. Adhin is op uitnodiging van deze hogeschool op een driedaags bezoek in India. De (...)

 14. sr - 106389

  NDP-jongeren Wanica werken mee aan distributie schoolpakketten

  NDP-jongeren van Wanica die behoefte hebben aan een schoolpakket, hebben de afgelopen dagen, na registratie hun schoolpakket helemaal thuis mogen ontvangen. Dit jaarlijkse project is een onderdeel van het sociaal contract dat president Desi Bouterse (...)

 15. sn - 106390

  VHP-conferentie afgesloten met zes besluiten

  Op de VHP-conferentie 'Nationale verbroedering: kansen en uitdagingen’ zijn zaterdag diverse besluiten genomen, die vervat zijn in een resolutie. Drie van de zes concrete voorstellen die gedaan zijn, kunnen het beste na de verkiezingen van mei (...)

 16. dw - 106391

  Anthony’s Corner krijgt keurmerk

  PARAMARIBO - Anthony’s Corner heeft zaterdag het keurmerk klantgericht communiceren ontvangen, meldt de Vereniging voor Communicatie, Marketing & Public Relations in een persbericht. “Het was een intensief traject, dat zonder de (...)

 17. sn - 106392

  Vierde succesvolle Kar Festival  achter de rug

  (Aangeboden)ISKCON (Internationale Gemeenschap voor Krishna Bewustzijn) Suriname heeft de vierde opeenvolgende Ratha Yatra (kar festival) achter de rug. Onder opzwepende muzikale begeleiding van een kirtan groep uit Guyana is de prachtig versierde (...)

 18. wk - 106393

  Drie woningen door brand verwoest in Paramaribo

  Drie woningen zijn zondag in drie afzonderlijke gevallen binnen enkele uren door brand verwoest in het district Paramaribo in Suriname.De eerste woningbrand vond vanochtend rond 04.00u plaats aan de Weidestraat oftewel de Mr. Eduard J. Brumastraat. (...)

 19. sr - 106394

  Twee dieven kort na hun daad in de kraag gevat

  Joël M. en Renato J., beiden 32 jaar oud, zijn woensdagochtend door politieambtenaren van het bureau Livorno, met assistentie van leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), aangehouden.De politie van Livorno kreeg op woensdagochtend (...)

 20. dw - 106395

  FIFA wil investeren in vrouwenvoetbal

  MILAAN - FIFA-president Gianni Infantino heeft grote plannen om de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal wereldwijd te stimuleren. De komende jaren wil de wereldvoetbalbond 1 miljard US dollar investeren. De investering van 1 miljard dollar moet (...)

 21. sn - 106396

  Twee criminelen na achtervolging in de kraag gevat

  Na een achtervolging is het de politie van Livorno met assistentie van Regio Bijstand Team Paramaribo gelukt om de verdachten, Joël M. en Renato J. (beiden 32 jaar) aan te houden. Volgens verklaring van de benadeelde stond zijn auto geparkeerd (...)

 22. dw - 106397

  Drie woningen binnen zes uren afgebrand

  PARAMARIBO - In een tijdbestek van zes uren, hebben zich zondagochtend drie woningbranden voorgedaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De eerste brand woedde aan de Eddy Brumastraat. Een laagbouwwoning van hout opgetrokken ging in (...)

 23. wk - 106398

  Autobestuurder verliest controle en ‘vliegt’ in trens langs Indira Gandhiweg

  De be­stuur­der van deze auto verloor vanmorgen rond 09.00u de controle over het stuur en ‘vloog’ met zijn voertuig in de brede trens langs de Indira Gandhiweg nabij de Frederikslustweg in Suriname. Hij kwam met de schrik vrij. (...)

 24. sn - 106399

  Adhin pleit voor een sterker en invloedrijker India

  Vicepresident Ashwin Adhin heeft van de particuliere Lovely Professor University (LPU) in India een eredoctoraat ontvangen voor zijn onderzoek naar Vedische wetenschappen en zijn geloof in de wereld als één grote familie. “We (...)

 25. dw - 106400

  Zwangere vrouw speciale doelgroep

  PARAMARIBO - Inspanningen om kinder- en moedersterfte tegen te gaan werpen vruchten af, alleen kan het veel beter. Volgens nieuwe schattingen die onlangs zijn vrijgegeven door de Verenigde Naties onder leiding van kinderfonds Unicef en de (...)

 26. sr - 106401

  Assembleevoorzitter: “Aanstaande jaarrede markeert laatste jaar regering en DNA”

  Wanneer op 30 september de jaarrede door president Desi Bouterse wordt uitgesproken markeert dit het laatste zittingsjaar voor zowel de regering als De Nationale Assemblee (DNA) in de huidige setting. Na de verkiezingen van 2020 komt er ongeacht de (...)

 27. sn - 106402

  Boomsma: Hackathon grootser in oktober

  Dit jaar is er geen Hackathon in de grote vakantie gehouden. “Het is niet gecanceld,” benadrukt organisator Theo Boomsma van IT-Core. “Het is verschoven naar de laatste week van oktober. De hackers mogen zich klaarmaken, het thema (...)

 28. sr - 106403

  Vicepresident Adhin woont eerste Saregamapa-contest in Suriname bij

  Vicepresident Ashwin Adhin heeft de eerste editie van het Saregamapa Singers contest 2019 in ons land bijgewoond. Het is voor de vicepresident een programma waar veel talenten de kans krijgen zich te bewijzen.Dit contest dat bekend is via de (...)

 29. dw - 106404

  Heerenstraat Festival wil uitgroeien tot grootste kunst- en cultuurevenement

  PARAMARIBO - Stel je het ‘Owru yari-straatfeest’ voor, maar dan met veel meer kunst en cultuur. Dat wordt het Heerenstraat Festival. Van 30 september tot en met 6 oktober zijn voertuigen niet welkom in de Noorderkerkstraat, rondom het (...)

 30. sn - 106405

  Lions Club Paramaribo Central ondersteunt Mangroveproject

  Lions Club Paramaribo Central heeft via haar netwerk opnieuw een bijdrage geleverd aan het Mangroveproject te Weg naar Zee van hoogleraar Sieuwnath Naipal van de Anton de Kom universiteit van Suriname. Er is 1000 meters hout gedoneerd gekregen voor (...)

 31. wk - 106406

  Vertoningen film ‘Wiren’ op Nederlands Film Festival snel uitverkocht

  Over precies een week, op maandag 30 september, vindt de première van de Surinaamse film ‘Wiren‘ plaats op het prestigieuze Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Dat de film op grote belangstelling kan rekenen blijkt uit het (...)

 32. sr - 106407

  Commissie 10 oktober 2018 krijgt nieuwe naam: ‘KOMPAS’

  De commissie 10 oktober 1760 die vorig jaar in het leven werd geroepen, zal voortaan onder de naam ‘KOMPAS’ opereren. Dit werd tijdens de persconferentie die de stichting had gehouden deze week bekendgemaakt. Er is voor deze naam (...)

 33. wk - 106408

  47-jarige man in Nickerie rivier terecht gekomen en overleden

  Een 47-jarige man is vorige week dinsdag in het ziekenhuis overleden nadat hij in de Nickerie rivier terecht was gekomen. Volgens de Surinaamse politie was de man aan het werk toen hij zich onwel voelde. Hij werd door een leidinggevende weggestuurd (...)

 34. sn - 106409

  Drenkeling dorp Utrecht overleden in ziekenhuis

  Danny Gordon (47) kwam vorige week in de Nickerierivier terecht en is niet lang nadat hij daaruit gered werd, overleden in het ziekenhuis. De politie van Wageningen kreeg de melding dat een bewoner van het inheems dorp Utrecht in de Nickerierivier (...)

 35. dw - 106410

  Nieuwe theatertournee Cilfton Braam geannuleerd

  PARAMARIBO - De theatertournee van de nieuwe show ‘Alles kan, niks moet’ van stand-upcomedian Clifton Braam is om gezondheidsredenen geannuleerd. Dit meldt het management George Visser Productions op hun website. De tour was gepland voor (...)

 36. we - 106411

  LAK AAN LAND EN VOLK

  Afgelopen week gaf de Nickeriaanse samenleving te kennen, dat zij het een zeer kwalijke zaak vindt dat minister Antoine Elias van Volksgezondheid, haast bij elke gelegenheid per helikopter naar Nickerie afreist, terwijl het slecht gaat in de (...)

 37. we - 106412

  ONDUIDELIJKHEDEN CASH U$D

  De Federal Reserve Bank New York, FED, heeft de eerste zending cash US-dollars verstuurd naar de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Volgens het persbericht van de Centrale Bank van Suriname, CBvS, behoort Suriname hiermee tot een zeer selecte groep (...)

 38. we - 106413

  HYPOCRIET

  Suriname heeft het Leticia-pact getekend voor het behoud van het Amazoneregenwoud. Vicepresident Ashwin Adhin, zei na de ondertekening het volgende: “Met het Leticia-pact hebben wij als Amazonelanden, een historische stap gezet om als (...)

 39. we - 106414

  WISSELKOERSEN STABILITEIT?

  Wie zou dat niet willen? Een echte wisselkoersen stabiliteit die wij gekend hebben onder André Telting op de Centrale Bank van Suriname en een Humphrey Hildenberg op Financiën. Een koers van SRD2.80,- voor een Amerikaanse dollar en een (...)

 40. we - 106415

  VUILSPUITERIJ ALS DEEL SCENARIO?

  Suriname is al sinds de tijd van de revo, een land van scenario’s die veelal uit politieke overwegingen worden ingezet. Deze draaiboeken kunnen op allerlei manieren worden toegepast en hebben als voornaamste doel de publieke opinie te (...)

 41. we - 106416

  RAVAGE GAAT ONGEHINDERD DOOR

  We hebben dan wel een Minamataverdrag ondertekend en geratificeerd in De Nationale Assenblee maar we houden ons dus duidelijk niet aan de vereisten opgenomen in dit verdrag. Het gebruik van kwik bij de goudwinning is absoluut niet afgenomen en ook (...)

 42. we - 106417

  EEN SELECT GROEPJE

  Een van de verworvenheden van de moderne tijd is toch wel het internet. Had je vroeger gewoon pech als je je favoriete actualiteitenprogramma gemist had, tegenwoordig kun je dankzij het internet, een groot aantal tv- en radioprogramma’s (...)

 43. we - 106418

  EEN WARE DRUGSOORLOG

  Het bewijs hoeft niet aangeleverd te worden, we kunnen het met de regelmaat van de klok lezen of via andere media vernemen. Er is een ware drugsoorlog uitgebroken tussen rivaliserende bendes of lieden die regelrecht bij de drugshandel betrokken zijn (...)

 44. sr - 106419

  Minister Chotkan: waterkant Domburg moet historische toeristenplek worden

  De waterkant te Domburg in het district Wanica-Zuidoost moet een historische toeristenplek worden. Dit benadrukte minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) vandaag tijdens de heropening. De plek staat bekend om (...)

 45. sn - 106420

  Column: Politieke Borrelpraat 578

  “Meester, waarom is er opeens vanuit sommige politieke hoeken zoveel te doen om die zogeheten ‘Verbroederingspolitiek’ van wijlen VHP-voorzitter Jagernath Lachmon?”“Omdat ‘die hoeken’ vinden, terecht (...)

 46. we - 106421

  SCHAARSTE AAN KIP

  Er heerst momenteel een schaarste aan kip in de samenleving. Dit is duidelijk te zien in de supermarkten. In sommige winkels zijn de vriezers nagenoeg leeg, andere winkels hebben een beperkte voorraad aan kip en kipdelen. Kleine kiphandelaren langs (...)

 47. we - 106422

  SEKSUEEL MOLEST OP STRAAT

  Moderne vrouwen willen bewegen en dat doen velen door te lopen en het liefst in straten waar weinig verkeer is. Van de openbare goed geasfalteerde wegen in Mon Plaisir en Elisabethshof, wordt in de vroege ochtend en late namiddag dan ook druk (...)

 48. wk - 106423

  SLM: ‘Passagiers door fout in systeem niet vertrokken, niet door delegatie vp’

  De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft zondag een officiële reactie naar buiten gebracht in verband met een op social media circulerende videoboodschap over een ontevreden en gedupeerde klant. In die video stelt een vrouw dat zij en (...)

 49. dw - 106424

  Tiener geraakt door kogel

  PARAMARIBO - Een dertienjarige jongen is zondagmiddag door een kogel in zijn been geraakt. De schutter is aangehouden en door de politie naar het bureau gebracht. De redactie verneemt dat de schutter een schot loste met zijn vuistvuurwapen. De kogel (...)

 50. sn - 106425

  SLM: Familie niet vertrokken door fout boekingssysteem

  De SLM deelt in een persbericht mee dat een passagier en haar medereizigers door een fout in het boekingssysteem zondagnacht niet konden vertrekken. Intussen is er een oplossing gevonden voor de familie die niet kon afreizen. In een video die op (...)


 1. volgende 50