reset instellingen

 1. sn - 099712

  Venezuela: 29 doden bij gevangenisopstand

  Minstens 29 gevangenen zijn omgekomen in een gevangenis in een Venezolaans politiebureau nadat botsingen uitbraken. Oscar Valero, hoofd van de Openbare Veiligheid voor de deelstaat Portuguesa, zei dat er op zijn minst 19 politieagenten gewond zijn (...)

 2. dw - 099713

  Onbekende ziekte teistert pluimveesector Guyana

  NIEUW-NICKERIE- "We willen niet dat onze sector slachtoffer wordt van een onbekende ziekte die de Guyanese pluimveesector teistert.” Zo verwoordt kippenteler Jozef Blair de algemene gevoelens van branchegenoten in Nickerie. Hij waarschuwt (...)

 3. we - 099714

  Meningen jaar voor verkiezingen verdeeld

  In aanloop naar de verkiezingen in 2020, nam de redactie contact op met de voorzitters van verenigingen uit verschillende sectoren om te weten wat hun voorspellingen zijn over de verkiezingen.Anthony Wong, voorzitter van de Algemene Aannemers (...)

 4. we - 099715

  ‘Regering moet lering trekken uit 2012-2013’

  Vicepresident Ashwin Adhin heeft gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) meegedeeld, dat de regering geen wijzigingen zal brengen in de begroting. Wadi Sowma, econoom en voormalig voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), zegt (...)

 5. we - 099716

  Kort geding tegen Kustwacht inzake hektrawlers

  Ros National Fishery N.V., eigenaar van de zes Chinese hektrawlers, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Kustwacht, welke valt onder het ministerie van Binnenlands Zaken (BiZa). Dit deelde BiZa-minister Mike Noersalim ginsteren in De Nationale (...)

 6. we - 099717

  Rusland wil bepaalde items verwijderen uit begroting

  “Ik stel voor dat als er zaken zijn die niet gerealiseerd zullen worden in 2019, deze af te voeren en op te voeren in het jaar wanneer het wel kan”, zei NPS-parlementariër Gregory Rusland tijdens de tweede ronde van de (...)

 7. we - 099718

  Santokhi vindt Abdoel niet kritisch genoeg

  VHP-voorzitter Chan Santokhi is van mening dat de fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, niet kritisch genoeg is. Dit heeft hij gisteren tijdens de begrotingsbehandeling laten doorschemeren nadat Abdoel een betoog had gehouden waarbij hij omstandig (...)

 8. we - 099719

  Onderwijsminister onder de loep genomen

  Onderwijsminister Lilian Ferrier is gisteren tijdens de begrotingsbehandeling flink onder de loep genomen door Carl Breeveld (DOE). De minister had in het parlement uitspraken gedaan met betrekking tot de Fibos en de school Godo Olo. Zo zou zij (...)

 9. we - 099720

  Maandinflatie met 0,6% gestegen

  Volgens voorlopige cijfers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), zijn de consumentenprijzen in april 2019 ten opzichte van maart 2019 met 0,6% gestegen. “Vergelijken we april 2019 met april 2018 dan zijn de consumentenprijzen (...)

 10. dw - 099721

  COMMENTAAR: DNA-leden aan zet

  PARAMARIBO- EXPERTS HEBBEN EEN beroep gedaan op alle 51 leden van DNA om de begroting, ingediend met een tekort van ruim 40 procent dat opgevuld zal worden met leningen, niet goed te keuren. De VES, die intussen persona non grata is geworden bij in (...)

 11. sn - 099722

  Tekort aan voertuigen bij politie wordt aangepakt

  Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft er 16 'gestriped' voertuigen bij. Deze pick-ups zullen de korpsleden motiveren hun werk beter te verrichten, meent minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). "Het is de eerste stap om alles in (...)

 12. we - 099723

  Verscherpte controle RvB tweede helft 2019

  Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft aangekondigd dat de controle op de Wet Rij- en Voertuigenbelasting in de tweede helft van 2019 verscherpt zal worden. “De instructie aan controle-instanties is gegeven om voorlopig de nadruk (...)

 13. we - 099724

  Goud en brons voor sportjournalisten

  FLORIDABLANCA – De Surinaamse sportjournalisten hebben donderdag de teleurstelling na de zaalvoetbalnederlaag van woensdag weggespoeld met vier medailles op het onderdeel atletiek tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor (...)

 14. we - 099725

  Bintang Lair klopt Happy Boys

  Bintang Lair heeft de ploeg van Happy Boys gisteren diens tweede nederlaag bezorgd in de SVB Tweede Divisie. De koploper die eerder alleen van Junior verloor, moest met 2-3 zijn meerdere erkennen in Bintang Lair.Door de zege in het André (...)

 15. we - 099726

  Yellow Birds heeft prolongatie damestitel in vizier

  De dames hoofdklasseploeg van Yellow Birds heeft prolongatie van de basketbaltitel in het vizier. De Gele Vogels wonnen gisteravond ook game 2 van de best-of-five finaleserie tegen De Arend.Na de 66-44 zege in game 1 werd het donderdagavond 60-40, (...)

 16. dw - 099727

  COLUMN: Hyena’s

  Soms is het goed om even afstand te nemen van de waan van de Surinaamse dag. Dan kijk je van buiten naar al het gedoe en besef je: ik bewonder die mensen die alle nieuws kunnen volgen, en alle verwikkelingen en onthullingen op een rij hebben, zonder (...)

 17. wk - 099728

  Doorrijder die man schepte aan de Anamoestraat aangehouden

  De bestuurder die eerder deze maand een voetganger van achteren aanreed en daarna is doorgereden is aangehouden. Het voertuig van de man die het ongeval had veroorzaakt werd bij een spuiter aangetroffen en is in beslag genomen. Het slachtoffer dat (...)

 18. sn - 099729

  India: 20 doden bij brand in scholingscentrum

  Bij een brand in India zijn minstens 20 mensen omgekomen. De meeste doden zijn studenten die privélessen volgden. Terwijl zwarte rookwolken uit de ramen kwamen van het commerciële gebouw in de westelijke stad Surat, sprongen en vielen (...)

 19. dw - 099730

  Bestuurder aanrijding Anamoestraat in verzekering gesteld

  PARAMARIBO- De 44 -jarige autobestuurder die vorige week een aanrijding veroorzaakte aan de Anamoestraat en daarna het slachtoffer in hulpeloze toestand achterliet, is deze week door de politie in verzekering gesteld. De bestuurder had zich niet (...)

 20. dw - 099731

  STREI! presenteert aandachtspunten

  PARAMARIBO- Huisvesting, onderwijs en volksontwikkeling, werkgelegenheid, diversificatie van de economie, controle en veiligheid, gezondheidszorg en basisinkomen. Door primair aandacht te besteden aan deze zeven punten, wil de politieke partij (...)

 21. sn - 099732

  Mathoera wil SRD 50 miljoen extra voor veiligheid

  Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) wil dat de regering SRD 50 miljoen extra vrijmaakt voor veiligheid. De regering lijkt het ondermijnende effect van georganiseerde criminaliteit onvoldoende te begrijpen. Ze had veel eerder inspanningen moeten (...)

 22. dw - 099733

  Politie ontvangt eerste zestien voertuigen

  PARAMARIBO- Justitieminister Stuart getrouw heeft vrijdag de eerste zestien nieuwe voertuigen overhandigd aan waarnemend korpschef Roberto Prade. In totaal zal het politiekorps 77 Ssang Yong, Korando pick-ups ontvangen door tussenkomst van Rudisa (...)

 23. sn - 099734

  Appèl aan Surinaamse intellectuelen, het blok aan ons been

  Als uitdager van de politiek schreef ik onlangs een technocratisch artikel voor een landelijke krant. Zo een stuk is een minimum vereiste vooral bedoeld om die 10% hoger opgeleiden en intellectuelen van Suriname te bereiken. Maar juist deze groep, (...)

 24. dw - 099735

  Drietal moet enkele jaren brommen voor beroving

  PARAMARIBO- Renold K. en Guillermo D. zijn vrijdag voor een gewelddadige beroving veroordeeld tot vier jaar celstraf waarvan één voorwaardelijk met aftrek van voorarrest. Eldrin I. kreeg een jaar minder voor zijn deelname. Voor alle (...)

 25. sr - 099736

  Politie houdt verkeerscrimineel aan

  Het Arrestatie Team heeft in de avond van donderdag 23 mei de vermoedelijke doorrijder Regillio M. Aangehouden. Regilio wordt ervan verdacht op donderdag 16 mei de 50-jarige C.B. aangereden te hebben aan de Anamoestraat waarna hij C.B. in hulpelose (...)

 26. sr - 099737

  Parmessar maakt rijstsector wakker

  Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de rijstsectoropgeroepen nieuwe technologieën en methoden te introduceren, zodat schaalvergroting kanworden bereikt en beter kan worden meegedongen op de wereldmarkt. Ik (...)

 27. sr - 099738

  Gov.sr 2.0 gelanceerd

  Gov.sr versie 2.0 is met een klik op de knop toegankelijk gemaakt voor elke Surinaamse burger. Dit gebeurde op zaterdag 25 mei 2019. Het e-government coördinatieteam heeft in samenwerking met Adept NV de kinderziektes welke geconstateerd waren (...)

 28. sr - 099739

  Fawaka

  Geen tekst aanwezig.

 29. sn - 099740

  Bouterse vertelt tieners Brokopondo zijn levensverhaal

  De legerleiding heeft president Desi Bouterse uitgenodigd om als 'living legend' op te treden in het Surinaams Leger Museum vandaag. Tieners die een bezoek brachten aan het museum in de Memre Buku Kazerne zijn verrast geworden door de aanwezigheid (...)

 30. dw - 099741

  Yelyco stuurt Condor met lege handen terug

  PARAMARIBO- Yelyco heeft in de meisjes U20 categorie van de Surinaamse Volleybalbond korte metten gemaakt met Yelyco. De setstanden in de partij van zaterdagmiddag in de Anthony Sporthal werd met 25-20, 25-16 gewonnen. De latere winnaar was zonder (...)

 31. wk - 099742

  Vijftienjarige knaap mishandelt winkelierster om sigaret

  Een jongen van 15 jaar oud is door de politie in Suriname aangehouden nadat hij een winkelierster te lijf ging met een scherp voorwerp. Aanleiding hiervoor was dat de vrouw weigerde een sigaret aan hem te verkopen omdat zij wist dat hij minderjarig (...)

 32. wk - 099743

  Man in Suriname tijdens werkzaamheden aangevallen door Braziliaanse bijen

  In Suriname is een man zaterdagmiddag in het ressort Pontbuiten aangevallen door Braziliaanse bijen. Het slachtoffer, de heer Pinto, was samen met andere collega’s bezig met werkzaamheden toen hij werd aangevallen door de bijen.Met assistentie (...)

 33. dw - 099744

  Ex-Brexit-minister ook kandidaat voor opvolgen May

  LONDEN- De voormalige Brexit-minister Dominic Raab heeft zich zaterdag officieel kandidaat gesteld om Theresa May op te volgen als Britse premier. Zij kondigde vrijdag haar vertrek aan. Raab zal het onder andere opnemen tegen topfavoriet Boris (...)

 34. sn - 099745

  Suriname treft maatregelen tegen pluimveeziekte

  De invoer en doorvoer van pluimvee, andere vogelsoorten, pluimveevlees, eieren, mest en vieren van deze dieren, pluimveevoer en pluimveevoer bestanddelen uit Guyana is ten strengste verboden. Het verbod komt nadat er buurland Guyana een tot nog (...)

 35. dw - 099746

  Haai doodt man voor de kust Hawaï

  HAWAI- Voor de kust van het Hawaïaanse eiland Maui is een man door een haai aangevallen. Het 65-jarige slachtoffer uit Californië overleefde het niet, melden lokale media. Het is naar verluidt de eerste dodelijke haaienaanval in de (...)

 36. dw - 099747

  ‘Belastingsstelsel moet op de schop’

  PARAMARIBO- Een spoedige en grondige hervorming van het huidige belastingsstelsel is meer dan noodzakelijk. Met name voor de sociaal economische groei en het maatschappelijke evenwicht van verschillende groepen in het land, is dit een belangrijke (...)

 37. sn - 099748

  Intensieve ceremoniën bij proclamatie Eenheidsbeweging

  Op feestelijke wijze is de Eenheidsbeweging zaterdag in het Mapane-gebied geproclameerd. De beweging is bedoeld om te breken met de heersende verdeeldheid bij de ‘Afrikan Srananman’ en om in eenheid de problemen waarmee de groep (...)

 38. sn - 099749

  Rahul Gandhi: Het einde van de Gandhi dynastie?

  Rahul Gandhi, de telg va de Nehru-Gandhi-dynastie en leider van de Indiase Congrespartij is gehavend en verscheurd na de verpletterende verkiezingsoverwinning van de Indiase premier Narendra Modi. Hij is de primaire erfgenaam van de ultieme (...)

 39. dw - 099750

  Brunswijk en Rusland willen Afro-Surinamers bundelen

  PARAMARIBO- Met de ondertekening van de ‘Verklaring van Mapane-Kaswinika’ zaterdag hebben de politici Ronnie Brunswijk (Abop) en Gregory Rusland (NPS) de aanzet gegeven voor een initiatief tot wederzijdse acceptatie, harmonie en (...)

 40. wk - 099751

  Nieuwe versie van overheidssite Suriname gelanceerd

  Gisteren, zaterdag 25 mei 2019, is de overheidssite Gov.sr versie 2.0 met een klik op de knop toegankelijk gemaakt voor elke Surinaamse burger. Het e-government coördinatieteam heeft in samenwerking met Adept NV de kinderziektes welke (...)

 41. sn - 099752

  Jaaranalyse Makka: Race naar de bodem (2)

  Voor de zesde keer maakt analyticus Robby Makka een 'jaaranalyse' op 25 mei. Deze dag is niet alleen een herinnering aan de verkiezingsdag, maar is ook een juist moment om een evaluatie te maken van de verrichtingen van de coalitie over het (...)

 42. wk - 099753

  Dankdienst minister Misiekaba vanwege pas pas verkregen ministersambt

  De recent aangereden Surinaamse minister Misiekaba, die ook pastoor is van de gemeente Charisma Ministries Goede Verwachting, hield op zaterdag 25 mei een dankdienst in verband met zijn pas verkregen ministersambt. Middels deze dienst heeft de (...)

 43. sn - 099754

  Tiener brengt winkelierster kapverwonding toe om sigaret

  De tiener R.P. (15) heeft een winkelierster met een scherp voorwerp verwond aan haar rechterhand. Hij is door de politie van Santodorp aangehouden. In overleg met het Openbaar Ministerie is hij ingesloten in het Opa Doeli doorgangscentrum. De (...)

 44. dw - 099755

  Haai doodt man voor de kust va Hawaï

  HAWAI- Voor de kust van het Hawaïaanse eiland Maui is een man door een haai aangevallen. Het 65-jarige slachtoffer uit Californië overleefde het niet, melden lokale media. Het is naar verluidt de eerste dodelijke haaienaanval in de (...)

 45. sn - 099756

  Verenigd Koninkrijk: Zeven kandidaten om May te vervangen

  De strijd om Theresa May als Britse premier op te volgen, heeft zeven kandidaten in een rij geplaatst. Zeven kandidaten zeiden zaterdag dat ze zouden slagen waar May heeft gefaald om een zwaar verdeelde Groot-Brittannië uit de Europese Unie te (...)

 46. dw - 099757

  Staatsolie tekent contract voor Nickerieblok

  PARAMARIBO- Staatsolie heeft een productiedelingscontract voor het Nickerieblok getekend met het Trinidadiaanse bedrijf Decker Petroleum Marketing. De buitenlandse maatschappij zal alvast exploratieactiviteiten verrichten in deze concessie. De duur (...)

 47. sn - 099758

  Parmessar pleit voor nieuwe technologie in de rijstsector

  De rijstsector heeft een wake-up call gekregen van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). "Ik doe een wake-up call aan de sector om te gaan veranderen, want zo kunnen we niet door gaan", zei de minister vrijdag in het (...)

 48. wk - 099759

  EBS paal wederom geteisterd door ‘vallende ziekte’

  De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) is wederom geteisterd door een omgevallen lantaarnpaal. Een lantaarnpaal bij het bushuisje van de rotonde voor de Wijdenboschbrug is omgevallen en ligt al langer dan twee weken op de grond. Dit zorgt voor (...)

 49. dw - 099760

  Moeilijke leefsituatie houdt remigratie niet tegen

  PARAMARIBO- Er schijnt ondanks de moeilijke leefsituatie in Suriname toch veel belangstelling te zijn bij personen in Nederland, om terug te keren naar hun land van herkomst. Het Nederlands Migratie Instituut (NMI) krijgt namelijk veel vragen van (...)

 50. sn - 099761

  Noorwegen: Nieuwe gespreksronde Venezolaanse functionarissen

  Noorwegen zegt dat vertegenwoordigers van de Venezolaanse regering en oppositie volgende week naar Oslo terugkeren na een eerste ronde van voorbereidende gesprekken over hoe de politieke crisis in het land kan worden aangepakt. "We kondigen aan dat (...)


 1. volgende 50