reset instellingen

 1. sn - 191109

  Toch geen Fernandes brood vandaag en morgen

  Vandaag en morgen zal er toch geen Fernandes brood en banket verkrijgbaar zijn. "Vrijdag 23 september was de productie opgestart, echter zijn wij genoodzaakt de productie weer stil te leggen vanwege achtereenvolgende vertragingen van de (...)

 2. hr - 191110

  President Santokhi: “Er komen betere tijden”

  “We moeten gezamenlijk blijven bidden voor een beter Suriname. Gebed zal ervoor zorgen dat het goed komt”. Dit zei president Chan Santokhi zondag tijdens een gebedsdienst met de Pinkster Gemeente Van De Wereld Wijde Missionarische (...)

 3. sr - 191111

  TCT-minister de districten in om toerisme te promoten

  In de week van maandag 26 september tot maandag 4 oktober organiseert het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met toerisme werkgroep Coronie en het Nickerie Tourism Platform een toerismeweek “Let’s Go (...)

 4. sr - 191112

  President Santokhi op Saya Streetparty: “Ik zet mij in om situatie Haïti te verbeteren’

  President Chandrikapersad Santokhi was zaterdag 24 september te gast bij de Saya Streetparty. Tijdens zijn toespraak daar, zei hij dat hij de hardwerkende Haïtianen waardeert. “Na wan grupu san e wroko tranga ini a kondre.”De (...)

 5. sr - 191113

  Man bedreigt oudere zus en vernielt haar auto

  Politie van het bureau Corantijn heeft zaterdag 24 september A.A. voor vernieling en bedreiging op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. De man heeft zaterdagavond met een scherp voorwerp de auto van zijn zus, die geparkeerd stond aan de (...)

 6. hr - 191114

  Guyana blijft zich inzetten voor goede relatie met Suriname

  Guyana blijft zich inzetten voor goede nabuurschapsbetrekkingen met Suriname ondanks de kwestie van visvergunningen die een heet hangijzer blijft. Dat laat de Guyanese regering weten in een uitgegeven verklaring.Guyana’s ambassadeur in (...)

 7. wk - 191115

  Voetganger beroofd, ontvoerd en daarna gedumpt door vijf mannen

  Vijf verdachten hebben afgelopen nacht een 46-jarige man, die van Perola naar zijn woning liep, overmeesterd en beroofd. Hij werd daarna ontvoerd en later gedumpt op de hoek van de Kleine- en de Wolframstraat in Suriname.Volgens het slachtoffer A.P. (...)

 8. dw - 191116

  Meredith Joeroeja: ‘Ik heb hierover gedroomd en het is uitgekomen’

  Tekst Shanavon ArsomedjoBeeld MerryMarianNa maanden van lang hard werken is het Meredith Joeroeja gelukt dat de nieuwste modellen van haar kledinglijn Merry Marian te verkrijgen zijn in Atlanta, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia. Dit kan (...)

 9. sr - 191117

  President Santokhi: “Gezamenlijk blijven bidden voor beter Suriname”

  “We moeten gezamenlijk blijven bidden voor een beter Suriname. Gebed zal ervoor zorgen dat het goed komt”. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi afgelopen zondag tijdens een gebedsdienst met de Pinkster Gemeente Van De Wereld Wijde (...)

 10. hr - 191118

  President roept jongeren op goede studiekeuzes te maken

  President Chan Santokhi heeft zondag in het kader van de start van het nieuwe schooljaar, jongeren gemotiveerd bij de bijeenkomst van stichting Surinamese United Youth Organization (SUYO). Santokhi heeft leerlingen en jongeren toegesproken en hen (...)

 11. sr - 191119

  Regering maakt geld vrij voor renovatie door overstromingen getroffen scholen binnenland

  Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft geld ontvangen om de door overstroming getroffen scholen in het binnenland te renoveren. De overeenkomst hiervoor is al getekend. Minister Marie Levens heeft dit alle schoolleiders (...)

 12. sn - 191120

  Vermoorde Sumanta Bansi krijgt uitvaart in Suriname

  De stoffelijke resten van Sumanta Bansi zullen in Suriname worden gecremeerd. De 22-jarige Surinaamse vrouw verdween in februari 2018 en tot voor kort was er geen spoor van haar. De rechtbank in Nederland heeft in deze zaak Manodj B. in juli tot 15 (...)

 13. sr - 191121

  Vierde Golden Gavel Award

  De Stichting Platform voor Politiek Actieve Vrouwen zal op donderdag 29 september voor de vierde keer de Golden Gavel Award uitreiken. Deze award wordt om de twee jaar toegekend aan vrouwen die een Inspirerend, Baanbrekende, en Vooruitziende rol (...)

 14. wk - 191122

  NATIO Suriname verliest besloten oefenduel met 5-0 van PEC Zwolle

  Het nationaal elftal van Suriname heeft vanmiddag een besloten oefenduel tegen PEC Zwolle met 5-0 (...)

 15. dw - 191123

  COMMENTAAR: Winter wacht af

  DAT ARON WINTER een slag om de arm houdt en zegt interim-coach van Natio te zijn, kan niets anders betekenen dan dat hij zaken duidelijk wil hebben alvorens eventueel een langere verbintenis aan te gaan. Het zal niet verbazen als de voorzichtigheid (...)

 16. hr - 191124

  Felion Sanvisi lanceert tweede boek: Christocht

  Schrijver Felion Sanvisi heeft zijn tweede boek uitgegeven, getiteld Christocht. De officiële launch van het boek heeft op 23 september plaatsgevonden in de gemeente Bethel Upperroom. Naast geweldige zang van Donovan Moor en spoken word van (...)

 17. wk - 191125

  Rodney H. aangehouden in drugszaak Tibiti

  Medewerkers van de Surinaamse Narcoticabrigade hebben op zaterdag 24 september de drugsverdachte Rodney H. (35) aan de Martin Luther King (MLK-weg) aangehouden. Rodney wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Wet (...)

 18. sn - 191126

  Orkaan Ian als categorie 4 storm op weg naar Florida

  Orkaan Ian bewoog zich vanochtend vroeg in de buurt van de Kaaimaneilanden en dichter bij West-Cuba op een spoor dat deze week Florida als een grote orkaan zou raken. Er werd voorspeld dat Ian snel zou intensiveren en Cuba zou raken als een grote (...)

 19. dw - 191127

  PEC klopt Natio met 5-0

  PARAMARIBO — De Surinaamse voetbalselectie heeft maandag de vriendschappelijke wedstrijd met 5-0 verloren van de Nederlandse eerstedivisieploeg PEC Zwolle. Suriname speelde in de eerste helft nog een redelijke partij, maar in de tweede helft (...)

 20. sr - 191128

  Verdachte (36) in Tibiti-cocaïne zaak aangehouden

  Agenten van de afdeling Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname hebben zaterdag 24 september de drugsverdachte R.H. (36) op de Martin Luther King (MLK-)weg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan (...)

 21. we - 191129

  Ramadhin: ‘Regering wil cruciale zorg voorkomen’

  Kwestie ziekenhuizen onder de loep bij regeringAmar Ramadhin, de minister van Volksgezondheid, heeft verklaard, dat de rol en verantwoordelijkheid van het ziekenhuis heel belangrijk is en blijft. “Als we naar de financiële ontwikkeling (...)

 22. sr - 191130

  Twee 17-jarige arrestanten ontvlucht uit Opa Doelie

  De twee jeugdige arrestanten Luciano Pinas en Joël Majokko, beiden 17 jaar oud, die voor diefstal in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli waren ingesloten, zijn zondagavond 25 september ontvlucht.Onderzoek heeft uitgewezen dat beide (...)

 23. hr - 191131

  Patricia Meulenhof en Makiloewale Temikailoe ontvangen Golden Gavel Award

  De Stichting Platform voor Politiek Actieve Vrouwen reikt donderdag voor de vierde keer de Golden Gavel Award uit. De Golden Gavel genomineerden voor de award zijn: Patricia Meulenhof en Makiloewale Temikailoe uit Kawemhakan. Ze krijgen deze award (...)

 24. sr - 191132

  EZ int voor ruim SRD 1 miljoen aan boetes in 8 maanden tijd

  De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) legt regelmatig boetes op aan ondernemers tijdens reguliere controlewerkzaamheden. In de periode februari tot en (...)

 25. wk - 191133

  Economische Controle Dienst int ruim 1 miljoen SRD aan boetes

  De Economische Controle Dienst (ECD) van het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in Suriname (EZ) legt regelmatig boetes op aan ondernemers tijdens reguliere controlewerkzaamheden. In de periode februari tot (...)

 26. sr - 191134

  Inwoners Apoera krijgen een week gratis medische en tandheelkundige hulp

  Inwoners van het dorp Apoera kunnen deze week gratis gebruik maken van medische en tandheelkundige diensten. Deze diensten zijn onderdeel van de operatie ‘Gran Mati’, een civiel-militaire operatie van het Nationaal Leger (NL). “Men (...)

 27. sn - 191135

  Politiebericht over aanhouding drugsverdachte Tibiti

  Drugsverdachte Rodney H. (36) is zaterdag door de Narcoticabrigade aangehouden aan de Martin Luther King (MLK-weg). Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen en betrokken te zijn in de (...)

 28. sr - 191136

  Man door 5 mannen beroofd van 21 gram ruw goud

  Een man is op de kruising Schietbaanweg en Gongrijpstraat in Paramaribo door vijf mannen overvallen en beroofd van 21 gram ruw goud.Het slachtoffer werd tegen zijn wil meegenomen en achtergelaten op de kruising Wolfram- en Kleinestraat. Het (...)

 29. wk - 191137

  Brandweerlieden post Toekomstweg kunnen niet uitrijden naar meldingen

  De brandweerpost van Toekomstweg zit reeds enkele weken zonder een blusvoertuig. De enige wagen van de post is defect geraakt en op instructie van de leiding van het Korps Brandweer Suriname afgegeven voor reparatie. Manschappen van de post kunnen (...)

 30. wk - 191138

  Vermist tienermeisje (14) zet ontvoering in scene

  Een 14-jarig meisje, dat langer dan twee weken vermist zou zijn, heeft haar ontvoering in scene gezet. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.Bij een ingesteld onderzoek van de politie van Jeugdzaken is gebleken dat de tiener, die als vermist (...)

 31. dw - 191139

  Verdachte aangehouden in Tibiti-zaak

  PARAMARIBO — De drugsverdachte Rodney H. (36) is aan de Martin Luther Kingweg zaterdag door medewerkers van de afdeling Narcoticabrigade aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de wet (...)

 32. sn - 191140

  Natio lijdt ruime nederlaag tegen PEC Zwolle

  Het Surinaamse elftal heeft maandagmiddag met 5-0 verloren van PEC Zwolle, de koploper uit de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie. De uitslag zegt alles over de tweede helft maar is ronduit geflatteerd voor wie de eerste helft heeft gezien. Daarin (...)

 33. we - 191141

  ‘Contractors Staatsolie in laatste fase om vast te stellen of aardolievondsten Suriname (...)

  “In 1965 werd een aardolievondst in Suriname op het landareaal in Saramacca bij Calcutta gedaan. Het was een dikke olie van 16-API, de productie was laag en niet als winstgevend aangeduid. In 1980 werd de eerste productie delingscontract in (...)

 34. we - 191142

  President uitgejouwd bij bezoek aan streetparty

  President Santhokhi is afgelopen zaterdag tijdens een bezoek aan een streetparty aan de Hofstraat, flink uitgejouwd door het publiek. De streetparty was georganiseerd door de VHP’er Jean ‘Saya’ Nixon. De laatstgenoemde staat bekend (...)

 35. dw - 191143

  Financiën vrijgemaakt voor renovatie scholen binnenland

  PARAMARBO — Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft financiële middelen gehad om de door overstroming getroffen scholen in het binnenland te renoveren. De overeenkomst hiervoor is getekend. Minister Marie Levens (...)

 36. we - 191144

  Jogi: ‘Private ondernemers ook debet aan koersopdrijving’

  VHP-parlementariër Mahinder Jogi, heeft kortelings verklaard dat enkele private ondernemingen, die geen zaken doen met het bankwezen, ook debet zijn aan de koersopdrijving. Jogi vertelde, dat er ondernemingen zijn die dagelijks ruim 1 miljoen (...)

 37. we - 191145

  ‘Guyanezen houden zich niet aan de Surinaamse wet’

  De Suriname Seafood Associatie (SSA), verzet zich tegen het verstrekken van visvergunningen aan Guyanese vissers, om legaal in de Surinaamse wateren te vissen. Udo Karg, voorzitter van de SSA, zei gisteren in het actualiteitenprogramma De Week, dat (...)

 38. wk - 191146

  Foutje in de keuken veroorzaakt brand bij restaurant

  Bij restaurant Saroo Food aan de Indira Gandhiweg in Suriname, is hedenmorgen rond 09.00u brand uitgebroken. Vernomen wordt dat een medewerkster een foutje in de keuken maakte, waardoor deze in brand vloog.De vrouw in kwestie liep vanmorgen het (...)

 39. hr - 191147

  DA’91 maakt gratis Masterclass Verpleegkundigen mogelijk

  Het Democratisch Alternatief91 (DA’91) is een liberale politieke partij in Suriname die zich ten doel stelt bij te dragen aan een beter Suriname. Een van de pijlers daarin zijn de moderne, kritische ontwikkelde burgers. In het kader daarvan (...)

 40. sn - 191148

  Bharrat Jagdeo trekt hoorns in

  De Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo vindt dat de uitwisselingen op bilateraal, politiek en zakelijk niveau tussen Suriname en Guyana zijn mislukt. Na zijn krasse taal in de afgelopen weken over de 'beloofde' 150 visvergunningen in de Guyanese (...)

 41. dw - 191149

  Verdachte ingesloten voor twee steekpartijen

  NIEUW-NICKERIE — De politie van Nieuw-Nickerie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag R.R. opgespoord en aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij twee steekpartijen.R.R. heeft eerst B.D. vrijdag voor een supermarkt een (...)

 42. hr - 191150

  Jagdeo: “Zoals jij ons behandelt, zullen wij jou behandelen”

  De Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo is van mening dat de uitwisselingen op bilateraal politiek en zakelijk niveau tussen Guyana en Suriname zijn mislukt, meldt News Room. “Anderhalf jaar hebben we geprobeerd, via diplomatieke kanalen, dit (...)

 43. sr - 191151

  PAHO roep Pan-Amerikaanse regio op oog te hebben voor immunisatie

  Bij de opening van de 30e Pan-Amerikaanse Sanitaire Conferentie maandag 26 september erkende de directrice van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO), Carissa F. Etienne, dat er in de afgelopen tien jaar aanzienlijke vooruitgang is geboekt (...)

 44. we - 191152

  Del Castilho over toespraak Santokhi in de VN:

  ‘Geen duidelijk beeld hoe we uit crisis zullen komen’President Chandrikapersad Santokhi heeft de afgelopen week, de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York bijgewoond. Santokhi vertelde tijdens zijn toespraak, (...)

 45. dw - 191153

  Schrijfster Indra Hu 20 jaar in het vak

  ‘Tekenfilm Leena en Jopie prachtig geschenk’ door Sharon SinghPARAMARIBO — Schrijfster Indra Hu reflecteert dit jaar op haar 20-jarige carrière als schrijfster. Ze staat bekend als de mevrouw met de hoed. Daarnaast weet ze (...)

 46. we - 191154

  ‘Land moet sneller tot ontwikkeling gebracht worden’

  Vicepresident en Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, zei afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst van zijn partij te Welgelegen, dat het land sneller tot ontwikkeling gebracht worden. ‘’Het gebeurt allemaal veel te traag’’, (...)

 47. hr - 191155

  Veertienjarig meisje zet ontvoering in scene

  Een veertienjarig meisje dat langer dan twee weken als vermist was opgegeven is inmiddels terecht. Uit een door de politie van Jeugdzaken ingesteld onderzoek is gebleken dat de tiener zelf een scene in elkaar heeft gezet. Er is nimmer sprake geweest (...)

 48. sn - 191156

  Platform voor ondernemers uit Caricom gelanceerd

  Het Caricom Interactive Marketplace and Suspension Procedure (CIMSuPro) portaal is vandaag tijdens een Zoommeeting door president Chan Santokhi gelanceerd. “Met dit platform hebben we de eerste stap gezet om onze strategieën voor het (...)

 49. wk - 191157

  Stoffelijke resten van Sumanta Bansi aangekomen in Suriname

  De stoffelijke resten van Sumanta Bansi zijn vandaag, maandag 26 september, vanuit Nederland overgevlogen en in de middag aangekomen in Suriname. Van Zanderij uit zijn deze vervoerd naar het mortuarium.Sumanta’s ouders waren afgelopen weekend (...)

 50. dw - 191158

  Ontvoering in scene gezet

  PARAMARIBO — Een 14-jarige tiener die volgens berichten in de media twee weken zou zijn vermist en inmiddels terecht is heeft de vermissing in scene gezet.Er is nimmer sprake geweest van ontvoering en of vrijheidsbeneming. Het minderjarig (...)


 1. volgende 50