reset instellingen

 1. sr - 226756

  53-jarige notoire dief die ressort Rijsdijk teistert in verzekering gesteld

  De 53-jarige D.D, die er een gewoonte van heeft gemaakt om op diverse locaties in te breken en goederen zoals mobiele telefoons, microwaves en geld weg te nemen, is door de politie van Rijsdijk in verzekering gesteld.Zo zou hij bij een eetstand (...)

 2. sn - 226757

  DA’91: Suriname verenigen tegen de corruptie

  Heden ten dage staat de wereld voor enkele van de grootste uitdagingen in vele generaties - uitdagingen die de welvaart en stabiliteit voor mensen over de hele wereld bedreigen. De vernietigende effecten van corruptie is in de meeste van deze (...)

 3. we - 226758

  ExxonMobil Guyana dumpt dagelijks ruim 2 miljoen vaten afval uit Payara-project

  ExxonMobil Guyana Limited (EMGL), de exploitant van het Stabroek-blok, zal dagelijks ruim twee miljoen vaten afval dumpen tijdens olieproductieactiviteiten bij zijn derde project, Payara.Het Payara-project wordt ontwikkeld door het Floating (...)

 4. we - 226759

  Grote opkomst bij SAO-training ‘Wroko Foe Mek Moni’

  In het kader van het landelijke project ‘Wroko Foe Mek Moni’, dat door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) wordt uitgevoerd, hebben 88 personen op 27 november jongstleden een aanvang gemaakt met het volgen van de (...)

 5. sr - 226760

  53-jarige man opgepakt die probeerde zijn dochter (35) seksueel te misbruiken

  De politie van het bureau Rijsdijk heeft vrijdag 8 december de verdachte P.C. (53) aangehouden. Deze verdachte heeft geprobeerd zijn 35-jarige dochter J.M. seksueel te misbruiken, waarna de vrouw aangifte tegen hem deed. Uit het voorlopige onderzoek (...)

 6. dw - 226761

  Wippy pindakaas

  Ik raak niet makkelijk van streek om schaarste van levensmiddelen. Geen uien? Geen probleem, we doen een teentje knoflook extra. Ook geen knoflook? Nog steeds geen probleem, er is knoflookpoeder en dan koken we maar wat andere dingen die niet per se (...)

 7. we - 226762

  Robinhood waardig ontvangen

  De voetbalselectie van Robinhood onder leiding van Roberto Godeken werd gisteren op waardige wijze ontvangen op Zanderij. Vooral Jonathan Fonkel die de vereering van minst gepasseerde doelman in de wacht wist te slepen werd in de bloemetjes gezet. (...)

 8. wk - 226763

  Slapende moeder en jonge kinderen in huis overvallen

  Een 34-jarige vrouw en haar twee jonge kinderen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in hun slaap overvallen. Dit gebeurde rond 00.30u in hun woning aan de Magentakanaalweg in Suriname.Volgens de vrouw was haar man op dat moment niet thuis en (...)

 9. sr - 226764

  Zeker tien Brazilianen gedood bij ineenstorten open goudmijn in Venezolaans Amazonegebied

  Bij de ineenstorting van een open goudmijn in het Venezolaanse Amazonegebied zijn volgens de lokale autoriteiten minstens tien Brazilianen omgekomen en drie andere Brazilianen gewond geraakt, zo melden diverse lokale Braziliaanse media. De mijn (...)

 10. sn - 226765

  Essed verwacht geen problemen bij gevangenneming

  Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8 december strafproces, verwacht op 20 december niets anders dan een veroordeling van de verdachten; gevangenisstraffen en direct gevangenneming. Hij merkt op dat vrijdag de laatste herdenking van de (...)

 11. wk - 226766

  Robinhood terug in Suriname; tour met bus en kampioensfeest

  Afgelopen woensdag werd Robinhood in Jamaica kampioen van de Concacaf Caribbean Cup. De heren van de voetbalclub zijn inmiddels in Suriname aangekomen.Onder begeleiding van de motorbrigade van de Surinaamse Militaire Politie werden ze met een (...)

 12. dw - 226767

  Dherl Deekman ‘omhelst’ taal en marronschap met eerste Sranantongo ep

  PARAMARIBO — “Suriname is mijn roots, maar ik woon al zo lang in Nederland, waardoor ik de connectie met mijn wortels toch enigszins heb verloren. Door het produceren van deze ep (‘extended play’), heb ik het gevoel dat ik (...)

 13. we - 226768

  Stichting 8 december verwacht einde decembermoordenstrafproces op 20 december

  De voorzitter van de Stichting 8 december 1982, Sunil Oemrawsingh, sprak gisteren tijdens de bloemenhulde bij het monument van Bastion Veere, nabestaanden en aanwezigen toe:“Vandaag staan we hier opnieuw, om hulde te brengen aan de vijftien (...)

 14. sn - 226769

  'Dubbele standaarden': Wereld reageert op Amerikaanse veto Gaza

  Wereldleiders, internationale rechtengroepen en functionarissen van de Verenigde Naties (VN) hebben de Verenigde Staten (VS) bekritiseerd vanwege hun veto tegen een VN-resolutie waarin wordt opgeroepen tot een onmiddellijk humanitair (...)

 15. we - 226770

  Veiligheid gegarandeerd bij laatste zitting 8 Decemberstrafproces

  Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, heeft gisteren tijdens de herdenking van de decembermoorden, tegenover journalisten verklaard, dat de veiligheid gegarandeerd is op woensdag 20 december. De overheid zal volgens de bewindsman zorgen (...)

 16. wk - 226771

  Groep hengelaars aangevallen door Braziliaanse bijen: allen naar Spoedeisende Hulp vervoerd

  Een groep hengelaars is zaterdag tijdens het hengelen aan de Parwaweg, een zijstraat van de Henry Fernandesweg in Suriname, aangevallen door agressieve Braziliaanse bijen.Brandweer voorlichter Olton Pinas zegt dat vijf slachtoffers reeds per eigen (...)

 17. dw - 226772

  Vader ingesloten voor poging tot seksueel misbruik

  PARAMARIBO — De 53-jarige P.C. mag voor nu vrije logies genieten in de gevangenis. De man zijn 35-jarige dochter, J.M. heeft vrijdag aangifte tegen hem gedaan op het politie bureau te Rijsdijk, omdat hij een poging zou hebben gemaakt om haar (...)

 18. we - 226773

  Bushouders eisen tariefsaanpassing

  De woordvoerder van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), Rawien Bajnath, heeft in gesprek met Keynews verklaard, dat de sector toe is aan een tariefsaanpassing. Volgens de woordvoerder wordt de organisatie nog gesubsidieerd en krijgt (...)

 19. sn - 226774

  Zondag enkele regenbuien met onweer

  Tijdens de avond/nacht worden nog enkele buien, meer in het binnenland. Er kan ook sprake zijn van onweer tijdens de buien. Aan het eind van de nacht ontwikkelt nevel of mist in enkele gebieden. Morgenochtend is het lokaal bewolkt, mogelijk met een (...)

 20. hr - 226775

  Vrouw rond middernacht in haar slaapkamer beroofd

  Een vrouw werd rond middernacht in haar slaap door een rover overmeesterd. Het voorval deed zich voor aan de Magentakanaalweg.Terwijl zij met haar twee kinderen in haar slaapkamer sliep drong de misdadiger het huis binnen. Een van de mannen stond op (...)

 21. hr - 226776

  Agressieve Braziliaanse bijen vallen hengelaars aan

  Een groep hengelaars werd vandaag omstreeks 12.00 uur aangevallen door een zwerm Braziliaanse bijen aan de Parwaweg 38 in Paramaribo. Naar verluidt waren zes hengelaars in het gebied toen zij door de Braziliaanse bijen werden aangevallen. Drie van (...)

 22. sr - 226777

  Weer meldingen van mogelijk gesignaleerde jaguar in ressort Rijsdijk

  De politie van Rijsdijk ontving maandag 4 december meldingen van een mogelijke jaguar die in het ressort rondliep. Diverse instanties, met name de dienst ‘s Lands Bosbeheer, (LBB) werden ingeschakeld. Een paar dagen later, donderdag 7 (...)

 23. wk - 226778

  Woning door brand verwoest na gooien vuurwerk

  Bij een felle brand vanmiddag aan de Tapaistraat in Suriname, is deze woning (foto) door het vuur verwoest. Toen de brand uitbrak waren twee minderjarige kinderen van 5 en 7 jaar alleen thuis. Het gaat om een hoogbouw woning, waarvan het onderste (...)

 24. we - 226779

  Lopende rekening overheid noteerde in augustus tekort van SRD 380 miljoen

  “De lopende rekening van de overheidsfinanciën noteerde in augustus een tekort van SRD 380 miljoen, terwijl de totale rekening een tekort van 672 miljoen noteerde. Het overheidstekort in augustus werd vooral gefinancierd door eigen (...)

 25. dw - 226780

  Drinkwaterinstallatie Nieuw Lombé voorziet drie dorpen van schoon drinkwater

  BROKOPONDO — De ongeveer 1200 bewoners van Nieuw Lombé, Kapasikele en Moejekiiki hebben vanaf vrijdag toegang tot schoon drinkwater. President Chandrikapersad Santokhi die aanwezig was bij de ingebruikname van de drinkwaterinstallatie (...)

 26. sn - 226781

  Vrouw met twee kinderen beroofd in woning

  Een vrouw (34) die alleen thuis was met haar twee kinderen, is beroofd in haar woning aan de Magentakanaalweg beroofd. De achterdeur van de woning werd geforceerd. Onder bedreiging moest het slachtoffer sieraden en andere spullen afstaan. Een (...)

 27. we - 226782

  Britse minister van Buitenlandse Zaken:

  ‘Geen plaats voor eenzijdige actie door Venezuela’Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft zijn steun voor Guyana opnieuw bevestigd in zijn huidige grensconflict met Venezuela. De minister van Buitenlandse Zaken, David Cameron, herinnerde in (...)

 28. hr - 226783

  Herdenking 41 jaar Decembermoorden: “Moordenaars lopen nog steeds vrij rond”

  Bij de herdenking van de 15 helden die 41 jaar geleden hun leven gaven voor de democratie van Suriname valt op dat er in die 41 jaar nog steeds geen gerechtigheid heeft plaatsgevonden. “De moordenaars lopen nog steeds vrij rond en mogen doen (...)

 29. wk - 226784

  Ontmoeting presidenten Guyana, Venezuela en Brazilië op 14 december

  De Guyanese president Mohamed Irfaan Ali zal op donderdag 14 december aanstaande een ontmoeting hebben met president Nicolás Maduro van Venezuela. De staatshoofden komen bij elkaar om het conflict rond de grensregio Essequibo te bespreken.De (...)

 30. dw - 226785

  Minister Ori noemt kritiek op benoemingenbeleid ‘pure onzin’

  PARAMARIBO — “Het is pure onzin dat ik mensen benoem op mijn ministerie die geen onderwijsachtergrond hebben. Ik heb nu juist mensen geplaatst met een degelijke onderwijsachtergrond”, zei minister Henry Ori van Onderwijs, (...)

 31. we - 226786

  President Ali: ‘We kunnen een situatie als Oekraïne niet toestaan’

  De situatie die zich in Oekraïne ontvouwt, kan niet op dit halfrond plaatsvinden. Dat waren de woorden van de Guyaanse president Irfaan Ali afgelopen woensdag, toen hij de agressieve houding van Venezuela en de pogingen om twee derde van het (...)

 32. we - 226787

  Gajadien vraagt wederom aandacht voor stijgende criminaliteit

  Asiskumar Gajadien, VHP-parlementariër, heeft de afgelopen week wederom de aandacht gevraagd voor de stijgende criminaliteit. Hij vroeg de regering om eindelijk te komen met een plan van aanpak, om zaken in te dammen. Ook vroeg hij de regering (...)

 33. hr - 226788

  RAIO opleiding voor staande magistratuur feestelijk geopend met inspirerend symposium

  Op donderdag 7 december werd de RAIO-opleiding voor de staande magistratuur officieel gelanceerd tijdens een succesvol symposium. Het Centrum voor Democratie en Rechtspleging (CDR) organiseerde het symposium als een platform voor vruchtbare (...)

 34. hr - 226789

  Culinary, Craft & Art center transformeert Mariënburg tot toeristische bestemming

  Districtscommissaris (dc) Mohamedsafiek Radjab benadrukt de groei van Commewijne en de rijke geschiedenis van Mariënburg. Hij is verheugd dat Mariënburg in toenemende mate bezocht wordt door zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen, (...)

 35. sn - 226790

  Vader die dochter seksueel wilde misbruiken, ingesloten

  P.C. (53) is aangehouden door de politie van bureau Rijsdijk. Hij heeft gepoogd zijn 35-jarige dochter seksueel te misbruiken. Het slachtoffer heeft aangifte tegen hem gedaan. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de vader de (...)

 36. dw - 226791

  Atompai en Hellings formeel toegetreden tot NPS

  PARAMARIBO — Politiebond voorzitter Mielando Atompai en Raoul Hellings zijn deze week formeel toegetreden tot de NPS. Dit verneemt de Ware Tijd uit betrouwbare bronnen. Het tweetal behoort naast Diana Poki die in september dit jaar officieel (...)

 37. hr - 226792

  Bezittingen oude eigenaar Times Mall NV ontruimd

  Stoelen, tafels, printers, gordijnen en zelfs bedden werden gisteren uit de kantoorruimtes van Times Mall NV ontruimd en langs het gebouw aan de Steenbakkerijstraat geplaatst. Het betreft hier bezittingen van de voormalige eigenaar van het pand. (...)

 38. wk - 226793

  Opnieuw meldingen van jaguar in ressort Rijsdijk; kalveren en honden gedood

  De politie Regio Midden Suriname heeft zaterdag laten weten dat er wederom meldingen zijn binnengekomen van een gesignaleerde Jaguar in het ressort Rijsdijk. Afgelopen maandag ontving de politie van Rijsdijk meldingen over een jaguar die in het (...)

 39. sn - 226794

  PL-leider vraagt 2/3 meerderheid bij volgende verkiezingen

  Paul Somohardjo, de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), wil ter afsluiting van zijn politieke carrière zitting nemen in een regering met twee derde meerderheid. Hij heeft er geloof in dat zijn aanhang hem samen met de ABOP de steun zal geven (...)

 40. sn - 226795

  1.200 bewoners in drie dorpen hebben nu veilig drinkwater

  In aanwezigheid van president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen is in het dorp Nieuw Lombé een nieuwe waterinstallatie in gebruik genomen. De faciliteit voorziet 1.200 (...)

 41. hr - 226796

  BEP werd gepolst voor deelname huidige coalitie

  Niet lang na het uittreden van de Nationale Partij Suriname (NPS) uit de regering, is er vanuit de coalitie aan de partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) gevraagd, de plek van de vertrokken partij in te vullen. De leiding van de partij (...)

 42. wk - 226797

  Vandaag is het Wereldlichtjesdag en worden overleden kinderen herdacht

  Vandaag, zondag 10 december, is het Wereldlichtjesdag en komen mensen wereldwijd bij elkaar om overleden kinderen te herdenken.Wereldlichtjesdag startte in 1997 en is ieder jaar op de 2e zondag in december. Op deze dag worden om 19.00 uur kaarsjes (...)

 43. sn - 226798

  Caricom herhaalt steun aan Guyana in grensconflict

  De Caribische Gemeenschap (Caricom) heeft haar krachtige steun aan Guyana uitgesproken bij het nastreven van de oplossing van zijn grensgeschil met Venezuela via het proces van het International Gerechtshof (ICJ). De Caricom-regeringsleiders kwamen (...)

 44. wk - 226799

  De impact van de film ‘Wiren’

  Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de film Wiren, van regisseur Ivan Tai-Apin, op 10 december 2018 (Wereld Mensenrechten dag) in première ging bij TBL-Cinemas in Suriname. In verband hiermee zal de film zondag 10 december 2023 om (...)

 45. we - 226800

  ALLE AANTIJGINGEN OVER DRUGSHANDEL FAKE?

  De Nederlandse politie heeft onlangs laten weten, dat zij Ronnie Brunswijk wil horen als getuige tegen de vermeende drugshandelaar Piet Wortel. Dit in het kader van het onderzoek in de witwaszaak tegen Wortel. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) (...)

 46. sn - 226801

  Ines Pané wordt maandag beëdigd als minister

  Ines Pané (42) wordt maandag beëdigd als minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Uraiqit Ramsaran zal de bewindvoerder worden op Transport, Communicatie en Toerisme. Dit bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (...)

 47. dw - 226802

  Suriname werkt aan verbeterplan voor veilige burgerluchtvaart

  PARAMARIBO — Suriname scoort in Latijns-Amerika heet laag op het gebied van burgerluchtvaart als het gaat om het handelen bij incidenten en ongevallen volgens de regels van (Internationale Burgerluchtvaartorganisatie) Icao. Volgens Albert (...)

 48. wk - 226803

  PDO-voorzitter: “In de politiek moet je geen vijanden hebben”

  “In de politiek moet je geen vijanden hebben”, zegt Waldy Nain, voorzitter van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO). Hij stelt dat zijn partij daarom open staat om met elke politieke organisatie in Suriname samen te (...)

 49. we - 226804

  GEEN GELD VOOR VUILOPHAAL, WEL VOOR DUBAI

  Het ministerie van Openbare Werken maakte afgelopen weekend bekend dat er voorlopig geen huis- en industrievuil zal worden opgehaald. Dit wegens een betalingsachterstand die er zou zijn bij de vuilophalers. Vanwege het ministerie is aangegeven, dat (...)

 50. hr - 226805

  Sfeer binnen NDP gespannen vanwege naderende uitspraak rechter

  Met de aanstaande uitspraak van de rechter in de 8 december strafzaak is de sfeer binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) gespannen. De partij blijft van mening dat het hier om een politiek proces van jaren gaat, waarbij hoofdverdachte Desi (...)


 1. volgende 50