reset instellingen

 1. sr - 141626

  Val kabinet Rutte-III laat benoemde ambassadeurs Khargi en Van der Zwan ‘zwemmen’

  Minister Ramdin: ‘Gepland bezoek president Santokhi gaat door’Rajendre Khargi is sinds maandag 28 december 2020 buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in Nederland. President Chandrikapersad Santokhi zei bij de (...)

 2. sr - 141627

  109 nieuwe Covid-19 patiënten vrijdag

  Het aantal personen dat besmet is geraakt met het Covid-19 virus bedraagt vrijdag 109 (maandag was dat nog 56, dinsdag 114, woensdag 69 en donderdag 53), aldus de vrijdagavond rond kwart over acht bijgewerkte officiële Covid-19 website. Er zijn (...)

 3. sr - 141628

  ‘Huidige Covid-maatregelen nog gedurende een week gecontinueerd’

  De Communicatie Dienst Suriname bericht dat het Outbreak Management Team vrijdag in een evaluatie-bijeenkomst de Covid-19-statistieken van de afgelopen week heeft besproken. Het gemiddelde aan dagelijkse nieuwe positief geteste personen is nog (...)

 4. sr - 141629

  Zondaagse Markt Kwatta ontvangt ruim US$ 90.000 van Japan

  Bedrag bestemd voor renovatie en uitbreiding vis- en vleeshalDe Stg. S. Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta, meer bekend als Zondaagse Markt Kwatta, heeft vrijdag virtueel, via Zoom, uit handen van de ambassadeur van Japan, Tatsuo Hiramaya, een donatie (...)

 5. hr - 141630

  Solidariteitsheffing van 10 procent gaat 1 februari in

  De ontwerpwetten houdende nadere wijziging van de Wet Loonbelasting en Inkomstenbelasting 1922 zijn aangenomen met 31 stemmen voor en tien tegen. De ontwerpwet Wet Omzetbelasting 1997 is goedgekeurd met 29 stemmen voor en tien tegen. De BEP-fractie (...)

 6. we - 141631

  Nurmohamed: ‘OW moet zich nu gaan richten op beleid’

  Minister Riad Nurmohamed, van Openbare Werken (OW) heeft verklaard, dat er destijds bij de toebedeling van de Nederlandse vedragsmiddelen, echter wél ondersteuning plaatshad, met heel veel deskundigheid.Volgens Nurmohamed, heeft Suriname zich (...)

 7. wk - 141632

  Lockdown overtreder ‘Powisi’ betrokken bij ongeval na achtervolging door politie

  De bekende Rinaldo Mussendijk, beter bekend als ‘Powisi’, is zojuist gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Suriname. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat dit gebeurde tijdens een lange achtervolging door de politie.De auto die (...)

 8. dw - 141633

  Commewijne heeft eigen 'Bazo-kantoor'

  PARAMARIBO - Bewoners van Commewijne hoeven niet meer naar Paramaribo te gaan om hun Bazo-kaarten te regelen. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvestiging (Sozavo) heeft donderdag aan de Commissaris Thurkowweg een (...)

 9. sn - 141634

  Amoksi: Maatregelen aanpak verkeerscriminaliteit

  Minister Kenneth Amoksi heeft vrijdagavond in De Nationale Assemblee aangekondigd dat er maatregelen zullen komen om verkeerscriminaliteit tegen te gaan. Voor dit jaar zijn er zes verkeersdoden te betreuren. Aan de Afobakaweg heeft een aanrijding in (...)

 10. wk - 141635

  Militair verdwenen met 8-jarig dochtertje, familie maakt zich zorgen

  In Suriname is een militair sedert woensdag spoorloos verdwenen met zijn eigen 8-jarig dochtertje. De grootvader van het meisje genaamd Cherelee Manhoef (foto), maakt zicht zich ernstig zorgen over de verdwijning. Hij heeft bij de militaire politie (...)

 11. sr - 141636

  “There is no time to lose”

  De regering kreeg vrijdag groen licht van De Nationale Assemblee (DNA) om voor een jaar 10% aan solidariteitsheffing te innen van personen die een jaarsalaris hoger dan SRD 150.000 hebben. Die 10% extra is op het meerdere van het maandinkomen boven (...)

 12. hr - 141637

  Regering moet DNA informeren over belastinghervorming

  De Nationale Assemblee (DNA) heeft de regering opgeroepen om binnen zes maanden het college zo omstandig mogelijk te informeren over de belastinghervormingen, die zullen worden doorgevoerd. Ook moet de regering het parlement informeren over de (...)

 13. sn - 141638

  Regering kondigt invoering BTW in januari 2022 aan

  De Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) wordt per 1 januari 2022 ingevoerd. Dit heeft minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning meegedeeld vrijdag in De Nationale Assemblee. Een motie van de coalitie over het informeren van de (...)

 14. dw - 141639

  ‘We zien nog steeds boze tongen die kwaad spreken en haat zaaien’

  PARAMARIBO - De boodschap van saamhorigheid en eenheid waartoe Henri 'Trefossa' de Ziel, schrijver van het Surinaamse volkslied heeft opgeroepen, wordt nog niet door iedere Surinamer begrepen. Vandaar dat sommige mensen nog steeds bezig zijn (...)

 15. sr - 141640

  Minister Albert Ramdin: Val regering Rutte III geen sta in de weg samenwerking Suriname-Nederland

  Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat het geplande bezoek van president Chandrikapersad Santokhi in februari rechtovereind staat. (...)

 16. sn - 141641

  Achaibersing: Brandstofprijs wordt gesubsideerd

  De brandstofprijs aan de pomp zou SRD 1.30 tot SRD 1.50 hoger uitvallen als de regering deze niet zou subsidiëren. Dit heeft minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning vrijdag uiteengezet in De Nationale Assemblee. De extra (...)

 17. sr - 141642

  Achaibersing: ‘Breedste schouders moeten solidariteit tonen en iets zwaardere lasten dragen’

  Met de 10% solidariteitsheffing zal de Staat ongeveer SRD 300 miljoen binnenhalen op de lonen, waarvan 47% (SRD 143.521.457) komt van particuliere loontrekkers. Het principe dat de breedste schouders de iets zwaardere lasten moeten dragen, komt (...)

 18. wk - 141643

  VIDEO: Zorgeloos feesten eindigt in overnachting bij Politieacademie

  Ondanks dat de politie heeft gewaarschuwd dat feestvierenden niet bespaard zullen blijven tijdens de lockdown in Suriname, hebben tal van personen vrijdagavond toch gedurfd om zonder zorgen te feesten op een adres aan de Ramgoelamweg.De politie (...)

 19. dw - 141644

  Loon-, inkomsten- en omzetbelasting gaan omhoog

  PARAMARIBO - Aanpassing van de wetten loon-, inkomsten- en omzetbelasting die tijdelijk voor extra middelen voor de overheid moeten zorgen, zijn vrijdag na twee dagen debatteren door De Nationale Assemblee (DNA) goedgekeurd. Wijziging van de twee (...)

 20. sn - 141645

  Is Suriname niet langer Carbon Negatief?

  Onlangs is op 9 januari 2021 in Starnieuws een ingezonden stuk opgenomen van de hand van Roché Hopkinson Sr., gewezen lid van De Nationale Assemblee, met de titel 'Suriname is niet langer carbon negatief'. In dit stuk houdt Hopkinson ons voor (...)

 21. sr - 141646

  Belasting uit informele sector krijgt ook extra aandacht regering

  Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zei vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat er een fraudeteam in de maak is om de informele sector aan te pakken. “De regering is gericht bezig om die informele sector in kaart te (...)

 22. wk - 141647

  Coronie heeft nieuwe coördinator Sportzaken

  Lucenda Verwey is de nieuwe coördinator van het directoraat Sportzaken in het district Coronie. Op donderdag 14 januari heeft de coördinator van Sportzaken, Vincent Molly, het protocol van overdracht aan zijn opvolger overhandigd. Dit vond (...)

 23. sn - 141648

  Indonesië: Tientallen doden bij krachtige aardbeving

  Een krachtige aardbeving heeft het Indonesische eiland Sulawesi op zijn kop gezet. Er zijn minstens 42 mensen om het leven gekomen, maar er wordt gevreesd voor meer doden. Reddingswerkers zijn op zoek naar overlevenden. De aardbeving met een kracht (...)

 24. dw - 141649

  Vaccinatieregistratie Covid-19-gezondheidswerkers gestart

  PARAMARIBO - Suriname ligt goed op schema met voorbereidingen om te beginnen met de vaccinatieronde, zodra de eerste tweeduizend tot drieduizend doses Pfizer-vaccins tegen Covid-19 binnen zijn. Eerst zullen zorgmedewerkers in de frontlinie worden (...)

 25. hr - 141650

  Commissie adviseert instelling taskforce valutaspeculatie illegale wisselkantoren

  De presidentiële commissie ‘Evaluatie Wet controle valutaverkeer en transactiekantoren’ heeft president Chan Santokhi gisteren geadviseerd om een taskforce in het leven te roepen ter bestrijding van valutaspeculatie bij illegale (...)

 26. wk - 141651

  Parlement ondersteunt regering in inkomstenverhogende maatregelen

  Met de aanname van de ontwerp-wet houdende nadere wijziging van de Wet Loonbelasting, Inkomstenbelasting 1922 en Wet Omzetbelasting 1997 heeft het parlement de regering op vrijdag 15 januari mandaat gegeven om overdere inkomstenverhogende (...)

 27. sr - 141652

  Agrarische goederen, brood, meel en zuivel vrijgesteld van verhoogde omzetbelasting

  Agrarische goederen, zuivelproducten, brood, meel en ook producten ten behoeve van de pluimveesector zullen vrijgesteld worden van de gemiddeld 2% verhoging, maximaal 3% van de omzetbelasting. Minister Armand Achaibersing van Financiën en (...)

 28. sn - 141653

  Vermeldenswaard: Tante Jetty woont 78 jaar in kinderhuis

  Het Maharishi Dyanand Kinderhuis, meer bekend als het Arya Dewaker kinderhuis aan de Kaffiludistraat 1, gedenkt zijn oudste bewoonster. Het kinderhuis viert vandaag de 80e jaardag van Serakhatoen Baksi, door de kinderen liefkozend 'tante Jetty' (...)

 29. wk - 141654

  OS 1-Hamptoncourt krijgt SRD 10.000 voor renovatie

  Distrisctscommissaris (dc) Senrita Gobardhan heeft vrijdagochtend een bedrag van SRD 10.000 overhandigd aan de aannemer Nanhaykhan voor renovatiewerkzaamheden aan de OS 1-Hamptoncourt. Het bedrag is door tussenkomst van de burgermoeder gedoneerd (...)

 30. dw - 141655

  'RGD financieel leeggeplunderd en uitgehold'

  PARAMARIBO - Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is van 2012 tot 2018 uitgehold en financieel beroofd. Door onbehoorlijk bestuur, mismanagement, verstrengeling van belangen, zelfverrijking van directieleden en anderen kunnen de (...)

 31. hr - 141656

  COVID-19-maatregelen gelden nog een week

  De COVID-19-maatregelen zoals eerder door de regering aangekondigd zijn ongewijzigd. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft gisteren in een evaluatiemeeting de COVID-19-statistieken van de afgelopen week besproken. Uit de evaluatie blijkt dat het (...)

 32. sn - 141657

  Onderzoek: Veel mensen tegen Covid-vaccin

  De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft aan 2330 personen gevraagd wat zij vinden van het Covid-vaccin. 25 procent van de ondervraagden heeft ronduit gezegd dat ze het vaccin niet wil. 60 plussers en gezondheidswerkers zien een vaccin wel (...)

 33. sr - 141658

  Jhakry bezorgd over vervallen dispensatiebrieven landbouwers

  Het VHP-assembleelid Niesha Jhakry uit Nickerie zei vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat veel agrariërs momenteel met de handen in het haar zitten door het nieuwe proces om in aanmerking te komen voor dispensatie om werkzaamheden ook (...)

 34. dw - 141659

  Surinaams onderonsje bij hervatting eredivisie basketbal

  PARAMARIBO - Sergio de Randamie en Yamill Wip spelen zaterdag na drie maanden weer een officiële basketbalwedstrijd. Op die dag wordt namelijk de Nederlandse eredivisie hervat. De competitie werd halverwege oktober 2020 vanwege Covid-19 (...)

 35. wk - 141660

  Kees van der Spek: “Suriname het mooiste plekje op aarde”

  De bekende Nederlandse reporter Kees van der Spek vindt Suriname het mooiste plekje op aarde. Dat zegt hij deze week in de EO gids. Hij noemt Suriname een prachtig ‘kleurenblind’ land.Zijn vader werkte voor ontwikkelingssamenwerking, (...)

 36. sn - 141661

  Taskforce in de maak tegen valutaspeculatie

  Om valutaspeculatie bij illegale wisselkantoren te bestrijden, heeft de presidentiële commissie Evaluatie Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren, president Chan Santokhi geadviseerd een taskforce in het leven te roepen. De commissie (...)

 37. sr - 141662

  Jordan: “50 km/u maximumsnelheid en drempels op Afobakaweg”

  Abop-parlementariër Genevievre Jordan wil van de regering weten welke maatregelen zij zal nemen om het aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop op de Afobakaweg een halt toe te roepen. In december 2020 hebben 7 personen het leven gelaten (...)

 38. dw - 141663

  COMMENTAAR: Is de regering bang?

  DE REGERING IS zoals aangekondigd nu in de urgentiefase bezig maatregelen door te voeren om orde op zaken te stellen. Een daavan is het doorvoeren van nieuwe belastingwetten om de inkomsten te verhogen en het aanpakken van het armoedevraagstuk wat (...)

 39. sn - 141664

  Ongeloof in Santokhiaanse doctrine?

  De omslag van het no nonsense adagium 'neks no fout' naar urgentie-, stabilisatie- en groeifase kenmerkt een visie van president Chan Santokhi, die contouren neerzet voor een beter Suriname. Resultaten van het gevoerde beleid zijn al zichtbaar: (...)

 40. sr - 141665

  Ministers van OW en SoZaVo brengen bouw- en woonprojecten in kaart

  De ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) en Openbare Werken (OW), Uraiqit Ramsaran en Riad Nurmohamed, hebben veldbezoeken afgelegd om alle bouw- en woonprojecten en de fase waarin de verschillende projecten zich bevinden in kaart (...)

 41. hr - 141666

  Financiën komt ondernemers tegemoet met dollars tegen unificatiekoers

  Het ministerie van Financiën en Planning is een project gestart om met name Amerikaanse dollars beschikbaar te stellen voor ondernemers tegen de unificatiekoers. Deze tegemoetkoming is bedoeld voor de import van basisgoederen, zodat de (...)

 42. wk - 141667

  SOZAVO en OW brengen woon- en bouwprojecten Suriname in kaart

  De ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Openbare Werken, Uraiqit Ramsaran en Riad Nurmohamed hebben veldbezoeken afgelegd voor het identificeren van alle bouw- en woonprojecten en de fase waarin de verschillende projecten zich (...)

 43. dw - 141668

  COLUMN: Failed state

  Je hebt failed states en dan heb je Nederland. Al enige maanden volg ik ‘de toeslagenaffaire’ in Nederland. Het was continu slikken: duizenden mensen die onterecht door de belastingen werden weggezet als fraudeurs en die tientallen (...)

 44. sn - 141669

  Onderzoek naar rozenteelt in Suriname

  Een onderzoek naar de knelpunten van de rozenteelt bekeken vanuit de optiek van enkele rozentelers. Het afstudeeronderzoek van Judith Troenosoemito, student van de Master in Education and Research for Sustainable Development binnen de Faculteit der (...)

 45. hr - 141670

  Woon- en bouwprojecten worden in kaart gebracht

  De woon- en bouwprojecten in het land worden in kaart gebracht. Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en zijn collega Riad Nurmohamed van Openbare Werken hebben veldbezoeken afgelegd voor het identificeren van al deze (...)

 46. dw - 141671

  'Hit and run'-principe bij heropende overdekte markten

  PARAMARIBO - Nu de overdekte Centrale Markt en Noodmarkt door inspanning van het BOG, Covid-19-managementteam, de districtscommissaris en de marktleiding zo Covid-19-veilig mogelijk zijn gemaakt, zijn ze weer open. Na weken sluiting, wat leidde tot (...)

 47. wk - 141672

  Vader verkracht 14-jarige dochter in Suriname

  Een vader zou zijn 14-jarige dochter hebben verkracht in Suriname. Vrijdag is er hiervan aangifte bij de politie gedaan, meldt Times of Suriname.De ouders van de tiener wonen niet meer samen. De vader haalde zijn dochter op gezette tijden af om bij (...)

 48. sn - 141673

  Santokhi spreekt jarige VHP toe als voorzitter én president

  De VHP die haar 72-jarig bestaan vandaag herdenkt, werd toegesproken door voorzitter Chan Santokhi tevens president van de Republiek Suriname. "Ik spreek u vandaag niet alleen aanspreek, als uw voorzitter, maar ook als uw president! Hier hebben we (...)

 49. dw - 141674

  Achterban wil Akiemboto terug in de politiek

  PARAMARIBO - De achterban van de NDP in Brokopondo wil Sergio Akiemboto terug in de politiek. Zij accepteren niet dat hij uit de partij is gestapt en de politiek vaarwel heeft gezegd. Tijdens een bijeenkomst zaterdag in Ocer hebben (...)

 50. hr - 141675

  Bij 72 jaar VHP: Santokhi geeft startsein politieke campagne verkiezingen 2025

  Chan Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en president, heeft vandaag bij de herdenking van het 72-jarig bestaan van de partij het startsein gegeven van de politieke campagne van de VHP voor de verkiezingen van 2025. (...)


 1. volgende 50