reset instellingen

 1. sn - 211344

  Jagdeo: Ali vroeg tussenkomst Lula bij besluit Petrobras

  Petrobras, de staatsolieproducent van Brazilië, heeft volgens de Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo besloten niet deel te nemen aan de lopende offshore vergunningsronde in Guyana. Jagdeo deed zijn uitspraken tegenover verslaggevers en (...)

 2. dw - 211345

  Groundhog Day

  Dit is een column over herhalingen. Over geschiedenissen die zich herhalen. Eindeloos, alsof we collectief in de film ‘Groundhog Day’ terecht zijn gekomen, waarin een meneer dezelfde dag steeds opnieuw moet meemaken. Elke ochtend wordt (...)

 3. we - 211346

  Drugsdealer opgepakt in Belém die op vertrek stond naar Suriname

  Een drugsdealer die in 188 landen gezocht werd, is door de International Criminal Police Organization (Interpol) gearresteerd door de Federal Police (FP) in Brazilië op de internationale luchthaven van Belém. “Dit is de (...)

 4. we - 211347

  5000 landsdienaren hebben nog geen werkplek

  Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken, heeft onlangs de resultaten van de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) en het vervolgtraject bekendgemaakt. De minister verklaarde dat dit traject succesvol is afgesloten. Er is onder andere (...)

 5. dw - 211348

  Rechter verbaasd over ongecontroleerde geldstromingen bij SPSB

  Voorlopige hechtenis verdachten wordt niet opgehevenMet vaste overtuiging en onder ede schetste onderzoeks- en opsporingsambtenaar brigadier Zamier Pierkhan een beeld hoe de vermeende corruptieve handelingen hebben plaatsgevonden bij de Surinaamse (...)

 6. sr - 211349

  Portugal neemt ongeveer 1 ton cocaïne in beslag op zeilboot uit Suriname

  De Portugese autoriteiten hebben ongeveer 1 ton cocaïne in beslag genomen aan boord van een zeilboot in de Atlantische Oceaan. Het schip was afkomstig uit Suriname en de cocaïne zou naar verschillende landen in Europa worden gebracht. Een (...)

 7. sn - 211350

  Openbaar Ministerie start pilot taakstraffen

  De afdeling Forensisch Maatschappelijke Zorg (FMZ) en counterpart Reclassering Nederland voeren samen het pilotproject taakstraffen uit. De pilot die deze week is gestart, is onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Samenhangend is eveneens (...)

 8. we - 211351

  Suri-Change looft 20.000 euro beloning uit voor tip naar dader explosies

  Het geldwisselkantoor Suri-Change, dat de laatste tijd bij vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag te maken kreeg met vuurwerkexplosies, looft een beloning van euro 20.000 uit voor de tip die leidt naar de dader. In een persbericht stelt het (...)

 9. wk - 211352

  Cambiel: “Het zal beter gaan met Suriname als Brunswijk in 2025 deel uitmaakt van (...)

  Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft de achterban tijdens een partijvergadering afgelopen week in Commewijne opgeroepen om het geloof in de geelzwarte partij niet te verliezen. De tweede (...)

 10. dw - 211353

  Slachten drachtige koeien voortaan verboden

  Hoewel het parlement met algemene, 41 stemmen, de wet die het slachten van drachtige koeien verbiedt heeft aangenomen, heeft VHP-assembleelid Mahinder Jogi er geen enkel vertrouwen in dat de deze enig effect zal hebben. Jogi, zelf landbouwer, meent (...)

 11. sn - 211354

  'Asawini' teruggebracht naar Suriname

  Regita 'Asawini' Edenburg is terug op Surinaams gebied. Dit bevestigt de raadsman van de Staat, Dwight Kraag tegenover Starnieuws. Zij is vandaag uit Frans-Guyana teruggebracht naar Suriname. Zij is nog in vreemdelingenbewaring. Kraag zegt dat (...)

 12. we - 211355

  Suriname doelt op India tijdens olie- en gasconferentie

  Suriname organiseert van 19 t/m 23 juni aanstaande, de Suriname Energy Oil and Gas Summit (SEOGS), die onder andere tot doel heeft het aantrekken van energiebedrijven, voornamelijk uit India. Volgens sommige schattingen zou Suriname minstens 3-4 (...)

 13. dw - 211356

  Claudius Straal: ‘Het was een vruchtbaar en leerrijk volleybalseizoen’

  PARAMARIBO — Het eerste team van de Scholen Volleybalvereniging (SVV1) en Yelyco hebben het seizoen in de U19-jongens en meisjesklasse van de Surinaamse Volleybalseizoen afgesloten. Beiden deden dat ook nog ongeslagen; SVV1 weliswaar zonder (...)

 14. we - 211357

  Hooghart wil voor medische controle naar Columbia

  Ronald Hooghart gewezen CLO-voorzitter en politicus, beklaagt zich over zijn behandeling door het Staatsziekenfonds (SZF). Volgens hem is het niet ingegaan op zijn verzoek, voor een volgende medische controle in Columbia.Na een zware operatie aan (...)

 15. sn - 211358

  Zondagmiddag kans op kortstondige zware onweersbui

  Weersverwachting geldig voor geheel Suriname van 3 juni 19.30 uur tot zondag 19.30 uur. Tijdens de avond en nacht, meer in het binnenland, nog enkele regenbuien en mogelijk nog een zware bui in het binnenland. Aan het eind van de nacht ontstaan in (...)

 16. wk - 211359

  Zondag 4 juni Rotterdam Caribbean & Afro Festival

  Op zondag 4 juni 2023 staat Rotterdam-Zuid in het teken van het Rotterdam Caribbean & Afro Festival. Een festival voor alle leeftijden van 13.00u – 22.00u in het Afrikaanderpark.De programmering op deze dag is zeer uitgebreid en divers, met (...)

 17. we - 211360

  Amoksi op de vingers getikt in kwestie Asawini

  De advocaten van de activiste Asawini Edenburg, hebben gisteren een kort geding aanhangig gemaakt tegen de staat om de uitzetting van hun cliënt te verhinderen. Rechter Rewita Chatterpal heeft tijdens de zitting, die niet openbaar was, minister (...)

 18. hr - 211361

  Diaspora Instituut Nederland opnieuw geïnstalleerd

  Het Diaspora Instituut Nederland (DIN), dat de relaties stimuleert tussen in Nederland en Suriname gevestigde bedrijven, organisaties, instituten en personen, is opnieuw geïnstalleerd door president Chan Santokhi. De herinstallatie van het (...)

 19. hr - 211362

  Bevorderde militairen moeten zich blijven scholen

  Niet alleen digitale vernieuwingen op defensiegebied, maar ook de steeds complexer wordende dreigingen verplichten het Nationaal Leger om innovatief te zijn. Militairen zullen daarom ook hun eigen ontwikkeling ter hand moeten nemen. Zo spraken (...)

 20. dw - 211363

  Omstanders houden koperdief staande in Catharina Sophia

  PARAMARIBO — De 19-jarige I.E. is donderdag door bewoners van Catharina Sophia in het district Saramacca staande gehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Calcutta. Hij wordt verdacht van koperdiefstal in een loods van een oud (...)

 21. hr - 211364

  Staatsolie verwacht ruim 800 gasten voor SEOGS 2023

  Ruim achthonderd personen uit Suriname en de rest van de wereld nemen deel aan de Suriname Energy, Oil & Gas Summit and Exhibition (SEOGS) 2023. Deze internationale conferentie duurt van 19 tot en met 22 juni. Tegelijk is er een beurs van lokale en (...)

 22. sn - 211365

  India: Treintragedie verlegt aandacht van nieuwe treinen naar veiligheid

  Het uitgestrekte spoorwegnet van India ondergaat een transformatie van US$ 30 miljard met glanzende nieuwe treinen en moderne stations, maar het dodelijke treinongeluk van vrijdag toont aan dat er meer aandacht moet worden besteed aan veiligheid, (...)

 23. we - 211366

  Start pilot taakstraffen onder leiding van Openbaar Ministerie

  Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), is op maandag 3 april jl. de zes maanden durende pilot taakstraffen van start gegaan. De pilot taakstraffen is tot stand gekomen vanwege een samenwerking in het kader van het Makandra-programma tussen (...)

 24. wk - 211367

  Complete verkoopstand van worstman op klaarlichte dag gestolen

  Een worstman in Suriname heeft het grote publiek opgeroepen om te helpen zoeken naar twee mannen, die er met zijn verkoopstand vandoor zijn gegaan. De worstman plaatste zijn oproep zaterdag online.Hij was met zijn worst stand voor het laatst aan de (...)

 25. dw - 211368

  ‘Een heel erg verdrietige schok is het heengaan van Mike’

  PARAMARIBO — “Nog zo midden in het leven en ineens is het afgelopen. Mijn carrière is begonnen met Mike. Daar heb ik zeer dierbare herinneringen aan. Maar dit is vooral verlies van een vriend. Zeer droevig”, reactie van de (...)

 26. we - 211369

  Veel belangstelling voor internationale conferentie en tentoonstelling SEOGS 2023

  Ruim 800 personen uit diverse landen waaronder Suriname, nemen deel aan de Suriname Energy, Oil & Gas Summit and Exhibition (SEOGS) 2023. Deze internationale conferentie duurt van 19 t/m 22 juni. Tegelijk is er een beurs van lokale en buitenlandse (...)

 27. hr - 211370

  19-jarige verdachte aangehouden na koperdiefstal

  De negentienjarige verdachte I.E. is op 1 juni door omstanders in Catharina Sophia, district Saramacca, staande gehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Calcutta. Hij zou koper hebben gestolen uit een loods van een voormalig (...)

 28. wk - 211371

  Man dood in woning aangetroffen

  Buurtbewoners van de Ming Doelmanstraat in Suriname namen zaterdagavond een onaangename geur waar, die uit een woning kwam.De buren hadden de bewoner, een alleenstaande man, bijkans anderhalve week niet gezien. Ze besloten poolshoogte te nemen en (...)

 29. sn - 211372

  President ontvangt topman ACS

  Rodolfo Sabonge, secretaris-generaal van de Associatie van Caribische Staten (ACS), vertoeft momenteel in Suriname met het doel consultaties te houden. Hij heeft ook zijn opwachting gemaakt bij president Chan Santokhi. Op het Kabinet van de (...)

 30. dw - 211373

  Winnaars roti en masala kip competitie Adek

  Tekst en beeld Sharon SinghPARAMARIBO — “Toen we de flyer zagen, dachten we dat het een goed moment was om op deze manier invulling te geven aan de viering van 150 jaar Hindostaanse Immigratie. Ons team bestaat uit foodies, dus nadat we (...)

 31. wk - 211374

  Uit ziekenhuis ontsnapte arrestant weer aangehouden

  De 38-jarige arrestant Rawindra G. meer bekend als Dew, die afgelopen donderdagavond was ontsnapt uit het ziekenhuis in Suriname, is zaterdag 3 juni weer aangehouden en overgedragen aan de politie van Leiding 9A.Dew die in verzekering was gesteld (...)

 32. hr - 211375

  Vicevoorzitterschap Suriname bij AVVN mijlpaal voor Caricom

  Suriname is op 1 juni 2023 bij acclamatie gekozen als een van de vicevoorzitters van de 78ste sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Het is na dertien jaar dat Suriname zich kandidaat heeft gesteld en vervolgens gekozen (...)

 33. sr - 211376

  Voetbal – foto snapshot

  Geen tekst aanwezig.

 34. dw - 211377

  Kerken onderzoeken hun rol in het slavernijverleden

  UTRECHT — De Domkerk in Utrecht voelde koud aan, maar de woorden die uitgesproken werden waren een warme en serieuze poging om de rol van de kerken in Nederland, Suriname, het Caribisch Gebied en Indonesië gedurende de slavernij te (...)

 35. sr - 211378

  Kranslegging 5 juni bij Nationaal Hindostaans Immigratiemonument n Den Haag

  Op het Hobbemaplein in Den Haag is maandag 5 juni een kranslegging bij het Nationaal Hindostaans Immigratiemonument. Die dag is het precies 150 jaar geleden dat het eerste schip, Lalla Rookh, met ongeveer 400 Hindostaanse contractarbeiders vanuit (...)

 36. hr - 211379

  Advocaat Ramlakhan: “Psychisch heeft Asawini geleden”

  Activist Regita ‘Asawini’ Edenburg bevindt zich bij de politiepost Geyersvlijt en wel in goede gezondheid. Fysiek is er niets met haar gebeurd, maar psychisch heeft ze wel onder de situatie geleden, laat haar advocaat Arjan Ramlakhan (...)

 37. sn - 211380

  Flink uitgepakt bij viering 150 jaar Hindoestaanse Immigratie

  Sterke mannen en vrouwen, modeshows, cultuurmanifestaties, culinaire hoogstandjes, fysieke en mentale gezondheid, show van jewelste. Op verschillende plekken in het land zijn er activiteiten om 150 jaar Hindoestaanse Immigratie te herdenken. Volgens (...)

 38. sn - 211381

  Brewster voorzitter van opnieuw geïnstalleerd Diaspora Instituut

  President Chan Santokhi heeft het Diaspora Instituut Nederland (DIN) opnieuw geïnstalleerd. John Brewster is aangesteld als de nieuwe voorzitter. De herinstallatie van het instituut vond zaterdag plaats tijdens een zoom meeting met leden van (...)

 39. wk - 211382

  Man die vrouw voor tankstation opzettelijk aanreed en neerstak veroordeeld tot 10 jaar en 10 (...)

  Mike B. is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar en 10 maanden voor poging doodslag en bedreiging van zijn ex-vriendin voor een tankstation aan de Indira Gandhiweg in Suriname.Op 16 augustus 2022 is het slachtoffer aan de dood (...)

 40. sr - 211383

  Voetbal – foto snapshots

  Geen tekst aanwezig.

 41. wk - 211384

  Diaspora Instituut Nederland opnieuw geïnstalleerd

  Het Diaspora Instituut Nederland (DIN), dat de relaties stimuleert tussen in Nederland en Suriname gevestigde bedrijven, organisaties, instituten en personen, is opnieuw geïnstalleerd door president Santokhi. De herinstallatie van het instituut (...)

 42. sn - 211385

  Panama verhoogt veiligheid in Darien Gap

  Panama is begonnen met een politieoperatie aan de grens met Colombia om de georganiseerde misdaad en mensensmokkel te bestrijden die verband houden met de groeiende stroom migranten die de gevaarlijke jungle van de Darien Gap doorkruisen."Operatie (...)

 43. wk - 211386

  Elvis Crespo op Pal Mundo festival zaterdag 15 juli

  De legendarische zanger Elvis Crespo is één van de headliners op het Pal Mundo Festival, dat op zaterdag 15 juli in Den Haag plaatsvindt. Dat heeft de organisatie zaterdag laten weten.Crespo ook wel bekend als ‘Mr. (...)

 44. sn - 211387

  Herdenking Hindoestaanse Immigratie: Nan

  Nan. 4 juni herdenken wij het feit dat zijn voorouders uit India naar Suriname zijn gekomen. Ik ken zijn echte naam niet. Ik weet niet of hij nog leeft. Hij was buschauffeur op de route PBA (Paramaribo, Brokopondo, Afobaka). Hij reed elke dag, met (...)

 45. we - 211388

  100% ROYALTY’S BLOK 58 NAAR BANKREKENING BONDHOLDERS?

  In de nieuwe Oppenheimer-overeenkomst is vastgesteld dat 100 procent van de royalty’s in eerste instantie zullen worden gestort op een bankrekening van de bondholders. De restant royalty-opbrengsten zullen overgemaakt worden naar Suriname. In (...)

 46. sr - 211389

  Voetbal foto snapshots

  Geen tekst aanwezig.

 47. dw - 211390

  122 manschappen Nationaal Leger bevorderd naar naast hogere rang

  PARAMARIBO — Vijf officieren, acht onderofficieren en 109 manschappen van het Nationaal Leger zijn vrijdag in de Memre Boekoe Kazerne bevorderd naar een naast hogere rang. Kolonel Werner Kioe A Sen gaf mee dat hij merkt dat het personeel (...)

 48. hr - 211391

  Taakstraffen op bureaus Geyersvlijt, Nieuwe Haven en Keizerstraat

  Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) is begin april de zes maanden durende Pilot Taakstraffen van start gegaan. Dit project vloeit voort uit een samenwerking binnen het Makandra-programma tussen de afdeling Forensisch Maatschappelijke Zorg (...)

 49. wk - 211392

  Voorzitter Rusland verwacht verdubbeling aantal stemmen voor NPS in 2025

  NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft hoge verwachtingen van het resultaat van de verkiezingen in Suriname in 2025. In ieder geval verwacht hij dat de groene partij het aantal behaalde stemmen uit de vorige verkiezingen dan verdubbeld. “Wij (...)

 50. sn - 211393

  Bezoek president Murmu aan Suriname is historisch

  De Indiase president Droupadi Murmu bezoekt Suriname van 4 juni tot 6 juni in een poging de bilaterale betrekkingen van India met de natie, die gebaseerd zijn op diepe historische en culturele banden, verder te versterken. Het laatste (...)


 1. volgende 50