reset instellingen

 1. sn - 129580

  Don Walther Donner’s DE POLITICI

  Een partijtje schaak met als inzet duizend gulden vormt het begin van het boek en speelt zich af in het gok- en eethuis van Mok, ergens in de binnenstad van Paramaribo in de jaren 40 van de twintigste eeuw. Carl Sounders heeft Johan Penderson (...)

 2. dw - 129581

  COMMENTAAR: Informatievoorziening OM

  MET DE AANHOUDING en inverzekeringstelling gisteren van SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto is een nieuwe dimensie toegevoegd in het strafrechtelijk onderzoek naar financiële onregelmatigheden bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Wat de (...)

 3. hr - 129582

  Politie gaat lockdownovertreders weer aanpakken

  De politie gaat lockdownovertreders weer aanpakken. Door de politie is vastgesteld dat de groep van personen die zich niet houdt aan de lockdownmaatregelen, aan het stijgen is. Dit gedrag is onacceptabel vandaar dat de politie gebruik zal maken van (...)

 4. wk - 129583

  Politie gaat ‘lock down’ overtreders vanaf vandaag weer oppakken en vasthouden

  De politie in Suriname heeft zojuist bekend gemaakt dat ze ‘lock down’ overtreders vanaf vandaag weer gaat oppakken. Door de politie is vastgesteld dat de groep van personen die zich niet houden aan de ‘lock down’ maatregel (...)

 5. sn - 129584

  Journalisten niet welkom bij installatie dc's

  De pers is niet welkom bij de installatie van districtscommissarissen vanmiddag. Dit deelt de Communicatie Dienst Suriname (CDS) meldt dat "vanwege de geldende Covid-19 protocollen op de locatie waar vandaag de installatie van (...)

 6. hr - 129585

  Bouva: “Rol jongeren cruciaal bij strijd COVID-19”

  Politieke en sociale verandering begint vaak bij jonge generaties. Dit zei Melvin Bouva gisteren op de Internationale Dag van de Jeugd. Bouva, president van het Forum van Jonge Parlementariërs van de Interparlementaire Unie (IPU) tevens lid van (...)

 7. hr - 129586

  President stelt personeelstop overheidsdienst in

  Er worden geen nieuwe personen in dienst genomen bij de overheid. In een brief aan de ministers gedateerd 6 augustus 2020, heeft de president Chan Santokhi hen medegedeeld dat per heden geen nieuw personeel ten behoeve van de overheidsdiensten meer (...)

 8. wk - 129587

  Geen pers bij installatie districtscommissarissen ‘vanwege COVID-19 maatregelen’

  Vanmiddag zal de installatie van de nieuwe districtscommissarissen in Suriname plaatsvinden. De bijeenkomst mag echter niet door de Surinaamse pers bezocht worden. De Communicatie Dienst Suriname heeft mediabedrijven een bericht hierover gestuurd (...)

 9. dw - 129588

  COLUMN: De dood en jij

  Het meest confronterende dat ik de afgelopen dagen voorbij heb zien komen, is het filmpje van een mobiel crematorium in Bolivia. De een zijn dood is de ander zijn brood. Ontworpen door enkele ondernemers, omdat er niet genoeg crematiemogelijkheden (...)

 10. sn - 129589

  Overtreders lockdown kunnen genieten van koele avondbries

  Overtreders van de Covid-19-beperkingsmaatregelen riskeren de avond door te brengen op een stoel in de koele wind bij het politiebureau. De politie meldt dat zij vanaf vandaag gebruik zal maken van haar bevoegdheid in artikel 11 van het Politie (...)

 11. wk - 129590

  Vrouw dood aangetroffen in woning, vermoedelijk moord

  Opnieuw is Suriname opgeschrikt door een vreselijke moordpartij. Dit keer gaat het om een moord in een woning aan de Santopolderweg. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat een man zijn vrouw om het leven zou hebben gebracht. De Surinaamse (...)

 12. sn - 129591

  Media nu welkom; regering komt terug op haar schreden

  De regering is teruggekomen op haar schreden en heeft de media alsnog uitgenodigd om de installatie van de districtscommissarissen (dc's) te verslaan. Hiermee wordt respect getoond voor de media die gezien wordt als "een waardige partner", stelt de (...)

 13. wk - 129592

  BREAKING: Reshma Mangre stelt RvC functie bij SLM ter beschikking

  VHP parlementariër Reshma Mangre stelt haar RvC functie bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) ter beschikking. Dit meldt Mangre zojuist in een verklaring.“Aan het volk van Suriname:De afgelopen maanden heb ik mij ingezet voor de (...)

 14. hr - 129593

  Mangre ziet na kritiek af van functie bij SLM

  VHP-assembleelid Reshma Mangre ziet ervan af om zitting te nemen in de Raad van Commissarissen (RvC) van de SLM. Ze zegt geen zitting in de RvC van de SLM te nemen na aanhoudende kritiek van haar partij en de samenleving.“De afgelopen maanden (...)

 15. dw - 129594

  SRS 55 jaar: 'We blijven radio maken zoals het hoort'

  PARAMARIBO - De Stichting Radio-omroep Suriname (SRS) viert vandaag haar 55-jarig bestaan. Vanwege onder meer Covid-19 is er geen groot feest. "We zullen natuurlijk stilstaan bij dit heugelijk feit, maar er mogen niet veel mensen bij elkaar, dus het (...)

 16. sn - 129595

  NOB verduidelijkt waarom FSS-aanvragen aangehouden zijn

  De raad van commissarissen van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) verduidelijkt dat dat door beperkte middelen besloten is om met ingang van 1 juni 2020 alle studiefinancieringsaanvragen die zijn ingediend in het jaar 2020, aan te houden. Er (...)

 17. dw - 129596

  Aannemersvereniging begrijpt bezuinigingsmaatregel

  PARAMARIBO - De Algemene Aannemersvereniging (AAV) kan volgens voorzitter Anthony Wong goed begrijpen waarom er voorlopig geen grote infrastructurele projecten kunnen worden uitgevoerd. Daarvoor heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (...)

 18. wk - 129597

  Suriname ontvangt US$ 130.000 aan COVID-benodigdheden van PAHO

  De Pan American Health Organization/World Health Organization (PAHO/WHO) heeft in samenwerking met een in de VS gevestigde NGO, Direct Relief, US$ 130.000 aan ziekenhuisapparatuur, medicijnen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) overhandigd (...)

 19. sn - 129598

  Santokhi: Dit leger behoort aan de Republiek Suriname

  Bevelhebber van het Nationaal Leger, president Chan Santokhi, heeft aangekondigd dat het Nationaal Leger getransformeerd zal worden naar een “multi-inzetbaar professioneel leger met professionele militairen.” Hij heeft vandaag een bezoek (...)

 20. hr - 129599

  Dorpskapitein Matta om het leven gebracht

  De dorpskapitein van Matta, Michel Karwofodi, is om het leven gebracht. De politie van het bureau Zanderij kreeg donderdagmiddag een melding dat het lijk van de dorpskapitein van Matta was aangetroffen in diens woning.De politie van Zanderij en (...)

 21. sn - 129600

  Vrouw van het leven beroofd door partner

  Vanmiddag heeft een man zijn vriendin met een koevoet om het leven gebracht. De man heeft de plek verlaten met de bedoeling om de hand aan zichzelf te slaan. Dit hebben omstanders gemeld. De politie-eenheden zijn ter plekke bezig met het onderzoek. (...)

 22. sn - 129601

  Andy Rusland leidt nieuwe rvc van EBS

  Andy Rusland is op voordracht van de ABOP benoemd tot president-commissaris van NV Energie Bedrijven Suriname. Rusland was door de NDP in die positie geplaatst in maart 2017. De overige leden van de raad van commissarissen (rvc's) zijn: Viren (...)

 23. dw - 129602

  Vrouw door misdrijf om het leven gebracht

  WANICA - Een vierde persoon is deze week om het leven gebracht. Vrijdagmiddag is een vrouw, van wie de identiteit nog niet bekend is, dood aangetroffen in een woning aan de Santodorpweg in district Wanica. Het slachtoffer is door een misdrijf (...)

 24. hr - 129603

  Opperbevelhebber Santokhi wil professioneel leger

  Een professionele defensieorganisatie. Dat is wat president Chan Santokhi van het Nationaal Leger wil maken. Santokhi bracht vrijdag een bezoek aan het defensieapparaat, waar hij in de Memre Buku-kazerne als opperbevelhebber van de strijdkrachten (...)

 25. wk - 129604

  Man dood vriendin met koevoet en vlucht om zelfmoord te plegen

  De vrouw die vrijdagmiddag dood werd aangetroffen in een woning aan de Santopolderweg, is vermoedelijk door de 58-jarige Marius H. om het leven gebracht. Volgens de politie zou de man, die op het adres woonachtig is, de 30-jarige Sarina Uhlenbeek (...)

 26. hr - 129605

  Andy Rusland nieuwe president-commissaris EBS

  Andy Rusland is op voordracht van de ABOP benoemd tot president-commissaris van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). Rusland was namens de NDP in 2017 al president-commissaris van het bedrijf.Rusland was ook minister van Financiën en daarna (...)

 27. wk - 129606

  Energiedeskundige Ajodhia wil geen deel uitmaken van RvC EBS onder Andy Rusland

  In Suriname werd vrijdag bekend dat Andy Rusland op voordracht van de ABOP opnieuw benoemd is tot president-commissaris bij de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Ook energiedeskundige Viren Ajodhia zou zitting nemen als commissaris binnen de RvC (...)

 28. sn - 129607

  Covid-19: 41e dode; 77 nieuwe gevallen

  Covid-19 heeft weer een leven geëist. Op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is een persoon overleden. Het aantal doden is gestegen naar 41. In het afgelopen etmaal zijn 77 personen positief bevonden. Er zijn 308 (...)

 29. dw - 129608

  41ste coronadode in Suriname

  PARAMARIBO - Er is een 41ste persoon in Suriname overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit het dashboard dat net is bijgewerkt op de officiële Covid-19-website van het land. Nadat er donderdag een recordaantal van 108 besmettingen in 24 uur (...)

 30. hr - 129609

  41ste coronadode; meeste overledenen rond 70 jaar

  Er valt opnieuw een leven te betreuren als gevolg van het coronavirus. Het aantal dodelijke slachtoffers is hiermee gestegen naar 41. Eerder vandaag is ook het situatierapport uitgekomen, dat een beeld schetst van de COVID-19-situatie tot en met 11 (...)

 31. wk - 129610

  41ste coronadode en 77 nieuwe besmettingen genoteerd in Suriname

  In Suriname heeft weer een coronapatiënt het leven gelaten. Dat blijkt uit de teller van de officiële COVID-19 website die zojuist is aangepast. Het aantal mensen dat tot nu toe in Suriname aan het coronavirus is overleden bedraagt daarmee (...)

 32. hr - 129611

  Viren Ajodhia: “Er is geen werkelijke intentie om EBS te redden”

  Viren Ajodhia die namens de VHP zitting had in de huidige Raad van Commissarissen (RvC) van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS), heeft zich teruggetrokken. Op zijn Facebookpagina heeft hij aan de EBS’ers laten weten geen deel meer te willen (...)

 33. hr - 129612

  KPS: “Burger met mondkap KPS-logo is niet altijd de politie”

  Met mond- en neusbedekking rondlopen waarop het logo van de Surinaamse politie en het opschrift ‘Korps Politie Suriname’ staat, betekent niet dat die burger politieambtenaar is. De politie waarschuwt: “Laat het duidelijk zijn dat (...)

 34. sn - 129613

  VMSS vraagt continuering studiefinanciering

  We weten met zijn allen dat de nieuwe regering krap zit met financiële middelen. De economie heeft een enorme boost nodig om weer op rails te komen, zodat financiële middelen beschikbaar zijn om allerhande zaken te continueren. Als (...)

 35. dw - 129614

  Viren Ajodhia stapt uit rvc EBS

  PARAMARIBO - Uit principiële overweging heeft Viren Ajodhia besloten geen zitting te nemen in de raad van commissarissen bij de Energiebedrijven Suriname (EBS). Dat heeft hij vrijdagavond op Facebook kenbaar gemaakt in een bericht aan EBS'ers. (...)

 36. hr - 129615

  Financiële situatie consumenten verslechterd

  Uit onderzoek van de Consumentenkring Suriname (CKS) is gebleken, dat het slecht gesteld is met de financiële situatie van consumenten. Dit zegt CKS-voorzitter, Albert Alleyne, aan Suriname Herald. Consumenten moeten nu veel meer uitgeven, dan (...)

 37. wk - 129616

  Man dood na val in goot te Nickerie

  In Nickerie heeft een seniore burger vrijdagmiddag het leven gelaten, nadat hij in een goot is gevallen. De man die in het rijstdistrict bekend is als winkelier Kako, zou rond 17.15u nog aan het harken zijn geweest, nabij zijn woning aan de (...)

 38. sn - 129617

  Ajodhia: Andy Rusland hoort in Santo Boma thuis

  Viren Ajodhia vindt dat Andy Rusland niet thuishoort bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) als president-commissaris, maar in Santo Boma. "Ik had de EBS willen helpen redden, maar niet met Rusland als president-commissaris. De afgelopen jaren is (...)

 39. dw - 129618

  Santokhi roept op tot herstel eenheid binnen leger

  PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag, bij zijn bezoek aan de Memre Buku Kazerne, aangekondigd dat het pad van gezamenlijke oefeningen met legers in de regio weer zal worden opgepakt. Het Nationaal Leger moet voorbereid zijn (...)

 40. sn - 129619

  Ook VHP-fractie ontevreden over benoemingen

  De VHP-fractie in De Nationale Assemblee is ontevreden over diverse benoemingen van personen als districtscommissaris (dc), leden van de raad van commissarissen (rvc's) en andere hoge functies. Dit hebben ze besproken in een vergadering. Er is een (...)

 41. sn - 129620

  Geen persmoment bij beëdiging dc's; installatie volgt

  President Chan Santokhi heeft vrijdag in de Congreshal 18 nieuwe districtscommissarissen (dc's) beëdigd. Er is geen persmoment geweest met de president. Hij verliet na de plichtplegingen, vóór de felicitaties, de zaal. (...)

 42. dw - 129621

  Beëdiging districtscommissarissen zonder enig cachet

  PARAMARIBO - In de Congreshal hebben vrijdagmiddag achttien personen in handen van president Chandrikapersad Santokhi de eed of belofte als districtscommissaris (dc) afgelegd. Hij zei in een toespraak dat zij zijn voorgedragen door hun politieke (...)

 43. wk - 129622

  Vannacht Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik tegen Junior ‘Cigano’ dos Santos

  De Surinaamse MMA-vechter Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik neemt het vannacht tijdens UFC 252 in het UFC APEX complex in Las Vegas op tegen de Braziliaan Junior ‘Cigano’ dos Santos. Het belooft een spectaculair gevecht te (...)

 44. sn - 129623

  Fysiek of online?

  Voor het tweede achtereenvolgende schooljaar stroomt 100% van de studenten van wie ik klassenvoogd ben, door naar het volgende leerjaar. Het is tevens het tweede jaar sinds de oprichting van de school. Ook al kom je uit een kansarme buurt, laat (...)

 45. wk - 129624

  Geen grootse viering Augustusmaand vanwege COVID-19 situatie

  De Hernhuttermaand staat ook wel bekend als Augustusmaand en is een bijzondere maand voor de Evangelische Broedergemeente (EBG) wereldwijd. Het is niet alleen een maand van feesten, maar ook een maand van dankzeggen aan de Schepper voor zijn (...)

 46. sn - 129625

  Openbare Werken breekt illegale bouwsels op bermen af

  Medewerkers van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van het ministerie van Openbare Werken (OW) hebben in diverse gebieden illegale bouwwerken op bermen verwijderd. Volgens het hoofd van de afdeling, Tady Amattaram, gaat de afdeling vaak in op (...)

 47. dw - 129626

  Ontevredenheid over benoemingen regering

  PARAMARIBO - In zowel Abop-als VHP-gelederen heerst ontevredenheid over de benoeming van personen in raden van commissarissen (rvc) bij parastatale bedrijven, districtscommissarissen en andere functionarissen. Vooral op het handhaven of accommoderen (...)

 48. hr - 129627

  Pensioenraad bespreekt zorgpunten met minister Somohardjo

  De Pensioenraad zit al geruime tijd met problemen voor wat betreft de Wet Pensioenfonds en het beleggingsbeleid van het Algemeen Pensioenfonds (APF). Deze knelpunten zijn op papier gezet en tijdens een bespreking overhandigd aan minister Bronto (...)

 49. wk - 129628

  Santokhi wilt leger professionele defensieorganisatie maken

  Een professionele defensieorganisatie. Dat is wat president Chandrikapersad Santokhi van het Nationaal Leger in Suriname wilt maken. Het staatshoofd heeft op vrijdag 14 augustus een bezoek gebracht aan het defensieapparaat, waar hij in de Memre Buku (...)

 50. sn - 129629

  Josephine, vroegste 10e storm ooit in Atlantisch orkaanseizoen

  Tropische storm Josephine vormde zich 13 augustus in de Atlantische Oceaan en is daardoor de vroegste tiende storm ooit geregistreerd. Het is volgens voorspellers een teken dat het Atlantische orkaanseizoen actiever is dan normaal. "Het is de eerste (...)


 1. volgende 50