reset instellingen

 1. sr - 110599

  Boldewijn: Bouterse had nooit presidentskandidaat mogen worden

  President Desi Bouterse had nooit presidentskandidaat en dus geen president van Suriname mogen worden, zegt bestuurskundige August Boldewijn, in gesprek met Suriname Herald. Boldewijn noemt hierbij artikel 92 van de Grondwet. In dat artikel wordt (...)

 2. dw - 110600

  Regering huurt zelf landmeters in

  PARAMARIBO - De regering heeft besloten om landmeters in te huren, na veel klachten over trage afhandeling en hoge kosten voor de vervaardiging van uitmetingskaarten. Het inhuren is een pilot, waarbij de werkwijze getoetst zal worden. Als die (...)

 3. sr - 110601

  Kanhai zaait verwarring over verzet tegen vonnis Decemberstrafproces

  Advocaat Irvin Kanhai heeft woensdag verwarring gezaaid over de vraag of president Desi Bouterse tegen het vonnis in het Decemberstrafproces verzet aantekent of niet. Gisteren zei Kanhai tegen de Ware Tijd dat zijn cliënt geen verzet aantekent (...)

 4. wk - 110602

  Familie verkeersslachtoffers zoekt financiële steun voor begrafenis

  De familie van de 24-jarige autobestuurder Ruben Betje en zijn moeder, die op 25 november bij een frontale botsing om het leven kwamen, is op zoek naar financiële steun voor de begrafenis. Dat liet een kennis weten via social media.“De (...)

 5. sn - 110603

  Was er ooit sprake van een machtsstaat?

  Na de uitspraak van de krijgsraad rees bij mij de vraag of er ooit sprake is geweest van een machtsstaat? De uitspraak van de krijgsraad, een heel oneerlijke overigens, heeft vele doeken laten vallen. Zo blijkt nu dat vele politieke partijen die hun (...)

 6. dw - 110604

  Hooghart wil definitief breken met pesonen die huizen ‘gijzelen’

  PARAMARIBO - Personen aan wie huizen van het woningbouwproject van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) te Esperanceweg zijn toegezegd en niets meer van zich laten horen, kunnen de huizen kwijtraken. In een oproepbericht van de CLO hebben (...)

 7. wk - 110605

  Eerste voetbalster uit Suriname die contract tekent bij Eredivisieclub in Nederland

  Dit is de Surinaamse voetbalster Orthea Riley, de eerste voetbalster uit Suriname die een contract tekent bij een Eredivisieclub in Nederland. De 18-jarige tekende onlangs een contract voor één jaar bij ADO Den Haag met een optie voor (...)

 8. sn - 110606

  Colombia: Protesten hervat nadat gesprekken vastlopen

  Vakbonden, studenten en inheemse groepen marcheren in de grote steden van Colombia om de druk op de regering van president Iván Duque te vergroten. De protesten begonnen bijna twee weken geleden met honderdduizenden mensen die aan (...)

 9. dw - 110607

  Hakrinbank geeft nieuwe aandelen uit

  PARAMARIBO - De Hakrinbank heeft woensdag de aftrap gedaan voor de uitgifte van nieuwe aandelen. Belangstellenden kunnen tot uiterlijk 24 december inschrijven. De toewijzing en financiële afhandeling zullen in de periode 31 december tot en met (...)

 10. sr - 110608

  Lindo aangehouden voor bedreiging

  Lindo H. (23) is op donderdag 28 november ingesloten door de politie van Wageningen wegens bedreiging van een vrouwspersoon.Lindo kreeg van omstanders te horen dat een vrouwspersoon tijdens zijn afwezigheid op zijn perceel is geweest. Naar (...)

 11. dw - 110609

  Advocaat Kanhai plaatst pers op verkeerde been

  PARAMARIBO - De redactie van de Ware Tijd wenst naar aanleiding van een incident dat zich woensdag heeft voorgedaan het navolgende te verklaren. Door een verslaggever van deze krant werd advocaat Irvin Kanhai, raadsman van Desi Bouterse in het 8 (...)

 12. sr - 110610

  Dayanand Dwarka sluit zich aan bij NPS

  Dayanand Dwarka, vakbondsman tevens politicus, heeft zich aangesloten bij de Nationale Partij Suriname (NPS). Tijdens het partijcongres zaterdag werd hij officieel lid van de partij, bevestigt Dwarka tegenover Suriname Herald. In april van dit jaar (...)

 13. sn - 110611

  Vuilverbrandingsoven Brokopondo moet toerisme bevorderen

  Districtscommissaris (dc) Frederik Finisie heeft bij de opening van de elfde vuilverbrandingsoven te Brownsweg woensdag aangegeven dat deze ertoe moet leiden dat Brokopondo ontdaan wordt van vuil. Brokopondo met tal van vakantieoorden, moet meer (...)

 14. dw - 110612

  COMMENTAAR: Meesterlijke zet

  HET BESLUIT VAN president Desi Bouterse om niet in verzet te gaan tegen het vonnis van twintig jaar celstraf dat vrijdag tegen hem is uitgesproken in verband met zijn betrokkenheid bij de 8 Decembermoorden van 1982, is op zijn zachtst gezegd (...)

 15. wk - 110613

  VIDEO: Nieuwe officiële trailer van Suriname de film uitgebracht

  Eerder was al de teaser van de film al uitgelekt, maar vandaag is de nieuwe officiële trailer van Suriname de film uitgebracht. Deze nieuwe in Suriname opgenomen film is vanaf 20 februari 2020 te zien bij Pathé.Wanneer Winston Righter (...)

 16. dw - 110614

  Voordeel halen uit people to people band tussen China en Suriname

  DONGGUAN - De roots-seeking delegatie die van 1 tot 10 december in China Guangzhou vertoeft, heeft beleefdheidsbezoeken afgelegd bij diverse vertegenwoordigers van provincies. Daarbij is vooral benadrukt dat de delegatie welkom is en dat de banden (...)

 17. sn - 110615

  Frankrijk lam door grootste staking in jaren

  De grootste landelijke staking in Frankrijk in jaren heeft scholen en transport ernstig verstoord. Werknemers zijn boos over geplande pensioenhervormingen waardoor ze later met pensioen gaan of geconfronteerd worden met lagere uitbetalingen. School- (...)

 18. dw - 110616

  COLUMN: DDB

  Als Desiré Delano Bouterse zich voor de rechters Cynthia Valstein-Montnor, Suzanna Chu en Rewita Chatterpal moet verantwoorden voor zijn wandaden gepleegd op 8 december 1982, veroordelen deze Surinaamse vrouwen niet de president van Suriname, (...)

 19. dw - 110617

  Consude 2019: Schakers ten onder tegen Paraguay

  PARAMARIBO - Quincy Warsodikromo won donderdag zijn partij en Swastika Ramautarsing speelde remise. Echter, dat bleek niet voldoende voor de zege. Suriname verloor de schaakpartij tegen Paraguay uiteindelijk met 1,5-2,5 op de voorlaatste dag van het (...)

 20. wk - 110618

  Verbrandingsoven Brownsweg in gebruik genomen

  Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft de elfde verbrandingsoven binnen Bouta’s Milieuplan in gebruik genomen. Dit gebeurde op woensdag 4 december te Brownsberg in het district Brokopondo. Volgens minister Antoine Elias van (...)

 21. sr - 110619

  Ambassadeur Hew A Kee biedt geloofsbrieven aan in Estland

  Ambassadeur Gardelito Hew A Kee heeft zijn geloofsbrieven in de hoedanigheid van niet-residerend ambassadeur van Suriname aangeboden aan president Kersti Kaljulaid van Estland. Naast de Surinaamse ambassadeur hebben woensdag, ook de ambassadeurs van (...)

 22. dw - 110620

  Gratie mag niet worden misbruikt door president

  PARAMARIBO - De meest voor de hand liggende mogelijkheid dat Desi Bouterse na zijn presidentschap niet achter de tralies verdwijnt, is dat hem gratie wordt verleend. “De ambtsdrager Bouterse heeft de bevoegdheid gratie te verlenen aan de (...)

 23. sr - 110621

  Volksgezondheid neemt verbrandingsoven Brownsberg in gebruik

  Het Ministerie van Volksgezondheid heeft de elfde verbrandingsoven binnen Bouta’s Milieuplan in gebruik genomen. Dit gebeurde gisteren op Brownsberg in het district Brokopondo, meldt Volksgezondheid via het NII.Volgens minister Antoine Elias (...)

 24. sn - 110622

  Regering huurt landmeters in voor Coronie en Nickerie

  Voor een pilotproject in Coronie en Nickerie heeft de regering besloten landmeters in te huren. Na evaluatie zal dit landelijk worden toegepast. De pilot geldt voor bereidverklaringen uitgereikt in Coronie en Nickerie op respectievelijk 22 november (...)

 25. sr - 110623

  Internationale organisaties overhandigen spullen aan imkers

  Het Global Climate Change Alliance Suriname Adaptation (GCCA) Project van het United Nations Development Programme (UNDP), heeft samen met het Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), met ondersteuning van de overheid spullen (...)

 26. sr - 110624

  Regering huurt landmeters in

  De regering heeft besloten landmeters in te huren. Het betreft een pilotproject in Coronie en Nickerie en dit zal na evaluatie landelijk worden toegepast. Dit geldt voor bereidverklaringen uitgereikt in Coronie en Nickerie op respectievelijk 22 (...)

 27. wk - 110625

  Man ingesloten voor diefstal 32 flessen bier uit café

  De 35-jarige Marlon P. is door de politie van bureau Wageningen ingesloten voor het stelen van 32 flessen bier uit een café.De diefstal is gepleegd in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 november. De eigenaar in Suriname deed aangifte (...)

 28. sr - 110626

  Brandweer voert communicatie in vuurwerkperiode op

  De brandweer zal gedurende de vuurwerkperiode de communicatie met de gemeenschap opvoeren. Vuurwerk mag al vanaf 1 december geïmporteerd worden, terwijl de afschietperiode is vastgesteld van 27 december tot en met 2 januari.Ulrich Coats, (...)

 29. sr - 110627

  Betalingsmogelijkheid e-visum en e-toeristenkaart verruimd

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) maakt bekend dat per ingaande 20 november van dit jaar de betalingsmogelijkheid voor een e-visum en e-toeristenkaart is verruimd met de online betaalmogelijkheid IDEAL. Als gevolg hiervan worden de (...)

 30. dw - 110628

  Zonder politieke wil en randvoorwaarden geen ontwikkeling toerismesector

  PARAMARIBO - Het is alsof mensen in Suriname met gekruiste armen en met een laconieke gezichtsuitdrukking kijken naar de mondiale ontwikkelingen binnen de toeristische industrie. Terwijl de Wereld Toerisme Organisatie een prognose maakt van enorme (...)

 31. sn - 110629

  Voorzitter Pelosi: Afzetting Trump kan doorgaan

  Democratische voorzitter Nancy Pelosi zegt dat het Huis van Afgevaardigden de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump wegens vermeend machtsmisbruik zal inzetten. Ze heeft de voorzitter van de commissie voor Justitie van het (...)

 32. dw - 110630

  Anton de Kom Universiteit op afstand samenleving

  PARAMARIBO - De Anton de Kom Universiteit zal een veel grotere rol moeten gaan vervullen in de sociale, economische en technologische ontwikkeling van de samenleving en voor het behoud van de natuur en bosculturele diversiteit. Het belang van de (...)

 33. sr - 110631

  Ook na vonnis Bouterse, standpunt PALU ongewijzigd

  Bij de PALU zijn wij oprecht blij voor de mensen die nu hebben gehoord dat er toentertijd geen redenen aanwezig waren om hen op de lijst van verdachten te plaatsen. Dat geldt met name voor al die mensen die toen in de leiding van de PALU zaten. Veel (...)

 34. wk - 110632

  Nu ook iDEAL betaling mogelijk bij aanvraag E-Visum en E-toeristenkaart Suriname

  Het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag bekend gemaakt dat het sinds kort ook mogelijk is om bij het aanvragen van een E-Visum en E-Toeristenkaart voor Suriname, te betalen met iDEAL naast de reeds aanwezige opties. iDEAL is (...)

 35. dw - 110633

  Indrukwekkende Leter kan nederlaag niet voorkomen

  PARAMARIBO - Dancell Leter had opnieuw een double-double en liet zich ook op andere vlakken gelden. Echter, de Surinaamse basketballer kon woensdagavond een nederlaag van Jacksonville College in de Division I-competitie van de National Junior (...)

 36. sn - 110634

  Suriname en Estland verdiepen onderlinge relatie

  Suriname en Estland hebben hun onderlinge relatie verdiept. Ambassadeur Gardelito Hew A Kee heeft gisteren zijn geloofsbrieven als niet residerend ambassadeur van Suriname aangeboden aan president Kersti Kaljulaid van Estland. Hij is hiermee de (...)

 37. sr - 110635

  Eendendief aangehouden door benadeelde

  De 36-jarige J.J. alias ‘Radjoe’ is op zondag 1 december aangehouden door een eigenaar en overgedragen aan de politie van het bureau Corantijn in het district Nickerie.‘Radjoe’ werd op die dag door de eigenaar in zijn (...)

 38. sr - 110636

  Arbeidsinspectie treedt op tegen arbeidsovertreders

  Het proces van transformatie ter modernisering van de Arbeidsinspectie begint geleidelijk aan te resulteren in meer controles in bedrijven en werkplaatsen. Opgevallen is dat vooral bedrijven die verafgelegen zijn van het toezicht van de (...)

 39. wk - 110637

  Opnieuw zelfmoord schoolgaande tiener in Suriname

  Opnieuw heeft een schoolgaande tiener in Suriname zich van het leven beroofd. Volgens Actionnieuws Suriname zou het gaan om een 16-jarige vwo studente uit Nickerie. Dit zou donderdagmiddag zijn gebeurd.Het meisje zou alleen thuis zijn geweest, haar (...)

 40. dw - 110638

  Presentatie biografie ‘Leven uit genade’

  PARAMARIBO - ‘Leven uit genade’ is de biografie van John Kent, bisschop van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname en langst dienende praeses uit de geschiedenis van de EBG. Hij is een grote zoon uit het binnenland van Suriname, (...)

 41. we - 110639

  ‘Uitbaggeren Surinamerivier is sprookjesverhaal’

  De Surinamerivier zou volgens planning, in augustus van dit jaar plaatsvinden, maar tot op heden zijn de werkzaamheden niet aanvangen gemaakt.De Surinamerivier moet uitgebaggerd worden omdat deze aan het dichtslibben is, waardoor er de afgelopen (...)

 42. we - 110640

  Hakrinbank aandeelhouders vragen aanhouding aandelenemissie

  Gisteren werden aandeelhouders van de Hakrinbank opgeschrikt door een uitnodiging verspreid door de voltallige pers, voor de aanwezigheid bij de bekenmaking van de aandelenemissie in Courtyard by Marriott, zonder enige vorm van overleg of (...)

 43. sn - 110641

  Controle Arbeidsinspectie brengt overtredingen aan het licht

  De afdeling Arbeidsinspectie van het ministerie treedt op tegen bedrijven en werkplaatsen die de arbeidswetgeving naast zich neerleggen. In bepaalde gevallen houdt men zich niet aan administratieve verplichtingen, in andere is er geen (...)

 44. dw - 110642

  Tjon A Joe vijfde in US Open Championships 2019

  PARAMARIBO - Renzo Tjon A Joe heeft daarnet de vijfde plaats behaald op de 50 meter vrije slag tijdens de Toyota US Open Championships 2019. In het McAuley Aquatic Center in Atlanta, Georgia klokte de 24-jarige Surinaamse zwemmer 22,28 seconden. De (...)

 45. we - 110643

  Kanhai neemt loopje met media

  Ex-legerleider Desiré Bouterse heeft via zijn raadsman Irvin Kanhai verzet aangetekend tegen het vonnis van de Krijgsraad.Bouterse is door de Krijgsraad veroordeeld tot twintig jaar celstraf in het 8 Decemberstrafproces. Kanhai heeft getracht (...)

 46. wk - 110644

  Corona Band naar Suriname, welkom party 21 december

  Het is december dus Corona maand in Suriname. De bekende Corona Band gaat deze periode weer op toernee en wel van 15 december tot en met 10 januari 2020. Hun nieuwste hit is ‘Chiwawa’ die op dit moment op alle radio stations grijs (...)

 47. we - 110645

  Eerste kinder-optiek een feit

  Vandaag op Kinderdag, werd de eerste kinder-optiek, Kid’s Optic, geopend aan de Koninginnestraat nr.2 .Het assortiment bestaat uit gezondheidsbrillen, zonnebrillen en duikbrillen voor (...)

 48. we - 110646

  Telesur en Webhelp zetten partnerschap voort

  In 2005 zijn de bedrijven Telesur en Unamic samengevoegd tot Telenamic.Echter na enige tijd was de samenwerking niet meer aantrekkelijk en besloot Unamic uit het partnerschap te stappen. Na verschillende partnerschappen aan te gaan, besloot Telesur (...)

 49. dw - 110647

  Thuisverzorgers voelen zich opgelicht

  PARAMARIBO - Enkele personen die thuiszorgwerkzaamheden voor Dani Care Wonen en Zorg NV hebben verricht wachten al maanden op betaling. In sommige gevallen is er zelfs een achterstand van vier maanden. “Wie om betaling vraagt, wordt met (...)

 50. sr - 110648

  Telesur-directeur: “Masten 5G-netwerk al enige tijd aan”

  De masten voor het 5G-netwerk zijn al enige tijd aan, gaf de directeur van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), Mike Antonius, donderdag te kennen aan journalisten. Hij legde uit dat Telesur er op 25 november bekendheid aan heeft gegeven, (...)


 1. volgende 50