reset instellingen

 1. sn - 079734

  WK 2018: Duitsland kruipt door oog van de naald

  Met bloed, zweet en tranen is het regerend wereldkampioen Duitsland gelukt om in de 95e minuut van de wedstrijd te winnen van Zweden. Toni Kroos die het winnende doelpunt scoort, houdt de ‘Mannschaft’ in de race. De Duitsers hebben weer (...)

 2. we - 079735

  Ground breaking ceremony voor nieuwbouw Indiaas Cultureel Centrum

  De Indiase president Ram Nath Kovind en president Desiré Bouterse, hebben gisteren kort voor het vertrek van de Indiase president, een ground breaking ceremony uitgevoerd voor de bouw van een nieuw gebouw van het Swami Vivekanada In-diaas (...)

 3. dw - 079736

  Binnenland zal profiteren van samenwerking India

  PARAMARIBO- Ook het binnenland zal profiteren van de intensievere samenwerking tussen Suriname en India. Nu al worden projecten voorbereid die de landbouw en voedselproductie in het binnenland moeten bevorderen, zegt minister Lehkram Soerdjan van (...)

 4. dw - 079737

  Transvaal sluit competitie winnend af

  PARAMARIBO- Het seizoen zit erop voor Transvaal. In het Franklin Essed Stadion won de ploeg zaterdagavond haar laatste wedstrijd in de eerstedivisiecompetitie van de Surinaamse Voetbalbond met 2-0 van Botopasi. De goals werden gescoord door Regillio (...)

 5. sn - 079738

  Vier aangehouden voor auto-inbraken

  Vier mannen zijn aangehouden voor auto-inbraken en diefstal. Rayen M. (36), Iwan S. (37) meer bekend als ‘Awo’ of ‘Shat-boi’, Leo B. (30) en Anthony G. (31) zijn door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. Dit (...)

 6. wk - 079739

  Aandacht voor Wereld Anti-drugs Dag in Suriname bij PCS

  PARAMARIBO, 24 jun – Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft zaterdag in samenwerking met de politie een open dag georganiseerd in verband met de Wereld Anti-drugs Dag. De open dag was in het algemeen bedoeld voor de totale samenleving, (...)

 7. dw - 079740

  Suriname geeft Aruba volleyballes

  PARAMARIBO- De nationale U23 meisjesvolleybalselectie van Suriname doet goede zaken op Bonaire. Na de enerverende vijfsets triomf de avond tevoren op Curaçao heeft TeamSu zaterdagavond in de Jorge Nicolas Sporthal ook Aruba aan de zegekar (...)

 8. dw - 079741

  Criminelen verstoppen drugs in WK-bokalen

  BUENOS AIRES- De politie in Argentinië heeft een groepje criminelen in de kraag gevat dat graag wilde profiteren van de hype rond het WK voetbal. De groep had marihuana en cocaïne verstopt in nep WK-bokalen. De Argentijnse politie pakte de (...)

 9. sn - 079742

  Samenwerking Suriname en India behoud cultureel erfgoed

  De volkeren van Suriname en India delen beide een onzichtbaar verleden, ook vanwege de families die zijn achtergelaten tijdens de periode van emigratie. Zich bewust van deze hechte relatie heeft de regering daarom de taak op zich genomen om de (...)

 10. wk - 079743

  Database Slavenregister in Suriname zaterdag ingeluid

  PARAMARIBO, 24 jun – Komende week komt allerlei informatie over het Surinaams-Nederlandse slavernijverleden online beschikbaar, dankzij de websites van het Nationaal Archief in Den Haag en van het Nationaal Archief Suriname. Op de foto Coen (...)

 11. sn - 079744

  Dodson: Verdieping relatie Suriname-India al begonnen

  Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zegt dat nu reeds verdieping plaatsvindt van het bezoek dat de Indiase president Ram Nath Kovind afgelopen week heeft gebracht aan Suriname. Op de conferentie van de International Solar (...)

 12. dw - 079745

  Statiegeld wordt voorlopig niet ingevoerd

  PARAMARIBO- Hoewel parlementariërs zelf stellen dat de wet voor de heffing van statiegeld op drankverpakking prioriteit geniet wordt de verdere behandeling van het wetsvoorstel gestagneerd. Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de commissie van (...)

 13. wk - 079746

  Verpleegkundigen in Suriname ‘vergeten’ kennis als diploma op zak is

  PARAMARIBO, 24 jun – Verpleegkundigen in Suriname zijn erg veranderd wat betreft inzet en werkethiek. Dit stelt directeur Angele Wallerlei-Kumbangsila van de Centrale Opleiding voor Verpleegkundige & Aanverwante Beroepen, Covab. Empathie voert (...)

 14. sn - 079747

  VHP-voorzitter: Drie 'bigi-yari's' dit jaar geen toevalligheid

  VHP-voorzitter Chan Santokhi vindt dat het geen toevalligheid kan zijn dat drie 'bigi-yari's dit jaar gevierd worden. De verschillende bevolkingsgroepen zijn volgens hem naar Suriname gebracht het land op te bouwen. De ene iets later dan de ander en (...)

 15. sn - 079748

  NAKS Kryoro Wiki begint met lezing boedelproblematiek

  De Kriyoro Wiki van NAKS, met het oog op 155 jaar afschaffing van de slavernij, start vandaag. Sherida Mormon geeft aan dat gekozen is voor deze periode om alle cultuuruitingen van de Afro-Surinamer tentoon te stellen. Het markeert volgens NAKS een (...)

 16. dw - 079749

  Zweden beschuldigen Duitsers

  MOSKOU- De Zweedse bondscoach Janne Andersson en een aantal van zijn spelers waren zaterdag niet blij met de manier waarop het Duitse elftal de late winnende treffer van Toni Kroos (2-1) in het onderlinge WK-duel vierde. Andersson maakte een aantal (...)

 17. dw - 079750

  ‘Manspasi yu srefi fu opo yu pasi’

  NIEUW NICKERIE- De wens van de Commissie-1 juli-viering-Nickerie is dat vooral jongeren meedoen aan de activiteiten in hun district in verband met 155 jaar manspasi. Hun boodschap is ‘Manspasi yu srefi fu opo yu pasi’. De serie (...)

 18. sn - 079751

  Noersalim sluit internationale conferentie tevreden af

  Elke samenleving is gebaseerd op het verleden. Welke verhalen we over het verleden willen vertellen en hoe we ze willen vertellen, hangt af van wie de verteller is. Onze gedeelde geschiedenis wordt gekenmerkt door slavernij en contractarbeid. Dit (...)

 19. dw - 079752

  Curaçao weet geen raad met vluchtelingen

  WILLEMSTAD- Curaçao zit in zijn maag met een groep van 180 vluchtelingen uit Venezuela. Zij kregen asiel via de vluchtelingenorganisatie UNHCR in Washington en mogen niet worden uitgezet. Maar onder de huidige Curaçaose regelgeving (...)

 20. wk - 079753

  Symposium over ‘Slavernij Erfgoed’ in Oude Lutherse Kerk A’dam

  AMSTERDAM, 24 jun – In de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam wordt vandaag, zondag 24 juni (15.00-17.00), een symposium georganiseerd over ‘Slavernij Erfgoed’. Besproken zal worden hoe de Nederlandse slavernij en mensenhandel zich (...)

 21. dw - 079754

  Verzoening gepasseerd station Moiwana ’86

  PARAMARIBO- Voor de Stichting Moiwana ’86 schijnt verzoening met delen van de gemeenschap een gepasseerd station te zijn. De excuses die toenmalig president Ronald Venetiaan in juli 2006 namens de staat heeft gemaakt voor het bloedbad in het (...)

 22. sn - 079755

  NCCR krijgt hulpgoederen voor US$ 10.000 van China

  Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) heeft hulpgoederen ter waarde van US$ 10.000 ontvangen van de Chinese ambassade. De symbolische overdracht van de goederen die over 210 pakketten worden verdeeld, vond vrijdag (...)

 23. sn - 079756

  WK 2018: Panama heeft stunt nodig tegen Engeland

  Harry Kane zijn inspanningen hebben Engeland een vliegende start gegeven in Groep G. Hij schonk Engeland de overwinning in zijn openingswedstrijd van een groot toernooi voor het eerst sinds het WK 2006, toen het Paraguay versloeg. Tegen Tunesië (...)

 24. dw - 079757

  Saudische vrouwen mogen autorijden

  RIYADH- Saoedi-Arabië verbiedt vrouwen niet langer om zelf in een auto te rijden. Het land had als enige ter wereld een wet waarin vrouwen werd verboden achter het stuur plaats te nemen. In aanloop naar de historische gebeurtenis werden aan het (...)

 25. dw - 079758

  Matawai in dialoog met ondernemers

  PARAMARIBO- De actiegroep ‘Feti Gi Matawai’ heeft ondernemers die in het gebied van de Matuariërs doen aan houtkap en goudwinning zover kunnen krijgen dat er samen aan een oplossing voor problemen zal worden gewerkt. De actiegroep (...)

 26. sn - 079759

  18 personen Kabalebo krijgen bewijs van Surinamerschap

  Achttien personen van bestuursressort Kabalebo hebben zaterdag de Surinaamse nationaliteit gekregen. Zij hebben de beschikking ontvangen van districtscommissaris (dc) Theresia Cirino, namens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. De (...)

 27. sr - 079760

  “Beroep verpleegkundige mag niet onderschat worden”

  Op het EFS College Covab heeft op 22 juni 2018 de diploma-uitreiking plaatsgevonden van 3 basisopleidingen en van de post basisopleiding. Het gaat in totaal om 48 afgestudeerden, te weten 11 oncologieverpleegkundigen, 8 verpleegkundigen, 24 (...)

 28. sr - 079761

  Ahilia Welles: “Transformatie IOL is haastig besluit”

  Voor de onderwijsgevende en activist Ahilia Welles is de transformatie van de traditionele lerarenopleiding naar een universitaire opleiding een goede zaak. Echter is zij verbluft van de wijze hoe de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (...)

 29. sr - 079762

  ‘Ik weet dat ik Leroy heet’

  De strafzaak tegen de verdachte Roy H. kon gisteren wederom geen voortgang vinden, omdat het Openbaar Ministerie geen informatie heeft kunnen vinden omtrent de juiste naam van de verdachte. Roy H., die terecht staat voor misbruik van het minderjarig (...)

 30. sr - 079763

  5 jaar stadionverbod voor Joel Martinus

  De ‘recidivist’ Joel Martinus, ook bekend als Bordo, heeft een stadionverbod van 5 jaar opgelegd gekregen door het tuchtcollege van de SVB. Volgens het rapport van de wedstrijdleiding heeft Martinus na de wedstrijd tussen Leo Victor en (...)

 31. sr - 079764

  “NPS zal oplossingen brengen”

  De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft op vrijdag een commissie voor Herstel en Wederopbouw van Suriname geïnstalleerd. In een goed bezochte Grun Dyari presenteerde Gergory Rusland, voorzitter van de NPS, de nieuwe commissie. ‘De (...)

 32. sn - 079765

  WK 2018: Engeland verbreekt records en bekogelt Panama

  Engeland heeft verschillende records gebroken in de wedstrijd tegen Panama. 'The Three Lions' hebben met 6-1 Concafvertegenwoordiger Panama een dramatische ervaring bezorgd op zijn WK-debuut. Toch heeft Felipe Baloy, die met nog twintig minuten te (...)

 33. sn - 079766

  Politie onderzoekt poging brandstichting school te Flora

  Iemand heeft geprobeerd brand te stichten in de computerruimte van een school te Flora. De deur van de ruimte vertoont schroeischade. In de directe omgeving werd verbrand plastiek aangetroffen die vermoedelijk vermengd was met smeerolie. Een deel (...)

 34. dw - 079767

  Kinderen in detentie VS herenigd

  LOS ANGELES- De Amerikaanse regering heeft ruim vijfhonderd kinderen met hun ouders herenigd die illegaal de VS zijn binnengekomen en onder het harde migratiebeleid waren gescheiden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie voor Binnenlandse Veiligheid (...)

 35. sn - 079768

  WK 2018: Japan blijft nuchter bij duel met Senegal

  Japan en Senegal zijn de gangmakers in groep H met elk één overwinning die beide een groepsgenoot op het punt van eliminatie hebben gebracht. De Japanners hadden 87 minuten een numeriek voordeel in hun openingswedstrijd nadat Carlos (...)

 36. dw - 079769

  School op Flora bijna in brand gestoken

  PARAMARIBO- Een poging tot brandstichting bij een school op Flora is mislukt, meldt de politie. Nadat de bewaker had ontdekt dat de deur van de computerruimte schroeischade vertoonde, riep hij de hulp van de politie in. In en buiten het lokaal werd (...)

 37. sr - 079770

  Fawaka

  Geen tekst aanwezig.

 38. sn - 079771

  WK 2018: Colombia en Polen hebben beide winst nodig

  “We zijn in dezelfde situatie. Colombia werd in onze groep als favoriet beschouwd, maar de eerste wedstrijd was niet goed voor dit land,” stelt Hubert Malowiejski, de assistent-trainer van Polen vast. “Maar laten we niet vergeten (...)

 39. sn - 079772

  WK 2018: Keisuke Honda brengt Japan in balans

  Keisuke Honda heeft zich tot Japanse legende gemaakt. Zes minuten nadat hij Shinji Kagawa vervangt in het laatste kwartier, brengt de score voor Japan weer in balans. Hij is de enige Japanner die op drie verschillende WK-toernooien heeft gescoord. (...)

 40. dw - 079773

  U23-volleybalsters behouden ongeslagenschap

  PARAMARIBO- Zoureena Koningverander heeft met een blok in de laatste actie de winst van Suriname op de Amerikaanse Maagdeneilanden veiliggesteld. TeamSuriname won de cruciale partij zondagmiddag in de U23 Caribbean Cup voor meisjes volleyballanden (...)

 41. sr - 079774

  Keti Koti en Zendingsfirma C. Kersten & Co. NV

  ‘Het Creools nationalisme is na de afschaffing van de slavernij ontstaan. Missie en zending hebben het bewustzijn van de bevolking verruimd. Tegen alle verdrukkingen stonden vooral na de afschaffing van de slavernij mensen op, die zich bewust (...)

 42. sr - 079775

  Gevaarlijk

  Een 40 voet container is gistermiddag rond 16.00 uur van een vrachtwagen gevallen en op het wegdek beland. Dit gebeurde vlak voor het presidentieel paleis op het Onafhankelijkheidsplein. Het verkeer tijdens het drukke spitsuur was helemaal gestremd. (...)

 43. sr - 079776

  Waar de meeste lijners na het afvallen bang voor zijn

  ‘Aai boi, eindelijk zit ik weer op mijn ideaal gewicht. Van maatje 44 naar maatje 40.’ Tessa is super trots. Ze heeft het klaar gespeeld om met één ander crashdieet, 8 kilo af te vallen in 3 weken. Het is te hopen dat ze (...)

 44. dw - 079777

  ‘Europese aanpak migratieprobleem'

  BRUSSEL- Alle leiders van landen uit de Europese Unie die aanwezig waren bij de migratietop in Brussel zondag willen dat er een Europese aanpak komt van het migratieprobleem. Dat hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Spaanse premier Pedro (...)

 45. sn - 079778

  Vrouw ingesloten voor verspreiden pornofilm ontrouwe man

  Danielle M. is aangehouden door de politie voor het verspreiden van pornobeelden via social media. Volgens verklaring van de aangeefster heeft ene Danielle M. pornobeelden van haar verspreid. Zij gaf aan een relatie te hebben met ene Rayen, de man (...)

 46. wk - 079779

  Vrouw in Suriname verspreidde pikante films van haar overspelige man via social media

  PARAMARIBO, 24 jun – Een Surinaamse vrouw is door de politie aangehouden voor het verspreiden van pikante filmpjes van haar overspelige man via social media. Haar man zou een buitenechtelijke relatie hebben met een andere vrouw en van elke (...)

 47. dw - 079780

  Lady Shaynah rondt studie succesvol af

  PARAMARIBO- De zangeres, songwriter en muzikant Shanice Redan beter bekend als Lady Shaynah heeft haar studie zang aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts) succesvol afgerond. Het afstuderen bestempelt ze op haar facebookpagina als chapter 22 (...)

 48. sn - 079781

  Robinhood voor de 25e keer kampioen van Suriname

  Het is groot feest bij Robinhood. De rood-groene formatie van clubeigenaar Ramon Abrahams onttroont Inter Moengo Tapoe van Ronnie Brunswijk. Zojuist heeft Robinhood met 4-3 gewonnen van West United uit Coronie, en mag zich kampioen noemen van de (...)

 49. sn - 079782

  WK 2018: Gevleugelde Colombia speelt Polen uit

  Met een gevleugelde drie –Juan Cuadrado, James Rodriguez en Juan Quintero-in de aanvoering hebben de Colombianen Robert Lewandowski en co beteuterd en zwak gelaten. Met drie doelpunten in het duel hebben ze Polen uitgespeeld in Kazan Arena. (...)

 50. wk - 079783

  President van Suriname overweegt serieus om aan Yoga te gaan doen

  PARAMARIBO, 25 jun – President Desi Bouterse van Suriname denkt er heel serieus aan om zich te gaan verdiepen in Yoga. Dat deelde hij afgelopen week mee tijdens een persconferentie naar aanleiding van het bezoek van de Indiase presidnt aan (...)


 1. volgende 50