reset instellingen

 1. wk - 095871

  Petronas Suriname doneert medisch apparatuur aan ‘s Lands Hospitaal

  PARAMARIBO, 20 mrt – PETRONAS heeft via haar dochteronderneming PETRONAS Suriname Exploration & Production B.V. dit jaar één BeneHeart-defibrillator en één Diathermie unit gedoneerd aan de Operatie Kamer van (...)

 2. dw - 095872

  Monetaire financiering niet vertrouwenwekkend'

  PARAMARIBO - Dat de regering er onlangs toe over is gegaan overheidsuitgaven monetair te financieren is geen “vertrouwenwekkende maatregel”. Zo reageert VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi op vragen van de Ware Tijd naar aanleiding (...)

 3. dw - 095873

  Mogelijke terrorist zet schoolbus in brand

  MILAAN - De Italiaanse politie heeft een man gearresteerd die in Milaan een schoolbus had gekaapt met daarin 51 kinderen. Nadat hij de bus had verlaten stak hij het voertuig in brand. De man had benzine in de bus gegooid en riep dat niemand het zou (...)

 4. sn - 095874

  Traditioneel gezag wordt geconsulteerd door grenscommissie

  De stammen aan de Marowijne- en Lawarivier worden gehoord door de Nationale Grenscommissie (NGC) onder leiding van ambassadeur Harold Kolader. Dinsdag is een krutu belegd te Stoelmanseiland. De NGC heeft vertegenwoordigers van Inheemse en (...)

 5. wk - 095875

  Chinese ambassadeur in Suriname bezoekt districtscommissaris Mike Nerkust

  PARAMARIBO, 20 mrt – Ambassadeur Lui Quan van de Volksrepubliek China heeft vandaag een kennismakingsbezoek gebracht aan districtscommissaris van Paramaribo Mike Nerkust. Tijdens dit bezoek heeft ambassadeur Quan laten weten dat hij erg onder (...)

 6. sn - 095876

  VHP: Hoop en kracht putten uit Holi

  Het Holifeest is een uiting van een onverwoestbaar optimisme ten aanzien van het leven en de mens. Het is een nieuwjaar- en lentefeest en heeft verschillende boodschappen: respect voor al wat leeft op onze planeet, verdraagzaamheid en non (...)

 7. dw - 095877

  Forum voor Democratie grote winnaar Eerste Kamer

  DEN HAAG - Nieuwkomer Forum voor Democratie is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen van Nederland en gaat vanuit het niets naar 10 senaatszetels. Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie verliezen de meerderheid in de senaat. (...)

 8. wk - 095878

  VIDEO: Auto over de kop aan de Saramaccastraat in Suriname

  PARAMARIBO, – Bij een verkeersongeval woensdagmiddag in het centrum van Paramaribo zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt. De aanrijding vond plaats aan de Saramaccastraat, vlakbij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). Een van de (...)

 9. dw - 095879

  Importverbod op foam

  PARAMARIBO - Er komt een importverbod op styrofoam. Dit meldt het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme in een nieuwsbericht van het NII. Het importverbod gaat in per mei, in overleg met relevante stakeholders. Het importverbod zal gelden (...)

 10. sn - 095880

  NDP staat stil bij de Holi-viering en betekenis ervan

  Holi of Phagwa welke zich kenmerkt door vooral alle kleuren van de regenboog, wordt gezien als het inluiden van een nieuw begin en het verwelkomen van de lente. Het is ontstaan als een oogstfeest en wordt inmiddels in alle delen van de wereld op (...)

 11. wk - 095881

  Minister opent vandaag eerste ‘Phagwathon’ bij Boulevard in Suriname

  PARAMARIBO, 21 mrt – Vandaag wordt in Suriname het Holi feest oftewel Phagwa gevierd. Dit lentefeest is een nationale vrije dag in Suriname, waar er diverse activiteiten in het teken van Holi staan. Een nieuwe activiteit is de zogenoemde (...)

 12. dw - 095882

  Onderwijsinspecteurs leggen werk neer

  PARAMARIBO - De Bond van Inspecteurs bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) gaat vrijdag in actie. De actie houdt in dat er tot tien uur wordt gewerkt, waarna de leden in beraad gaan. Directeuren van voj- en glo-scholen (...)

 13. sn - 095883

  Minister Noersalim: Werken aan verheffen van land en volk

  Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken vraagt het volk uit het Holifeest niet alleen hoop te putten, maar ook kracht en inspiratie om telkens naar het hogere en het betere te streven en met voortvarendheid te werken aan het verheffen van ons (...)

 14. sn - 095884

  Holika-verbranding brengt veel mensen op de been

  Holika, in een sari met glitters omkleed, zat hoog en droog, tot de brandstapel werd aangestoken. Het vuurtje groeit snel uit tot intense vlammen, klimmen naar boven om Holika te grijpen. "A faya man, achteruit, achteruit," roept een man terwijl (...)

 15. sn - 095885

  SDU: De deugden van Phagwa koesteren

  De politieke partij Sociaal Democratische Unie (SDU), onder leiding van Celsius Waterberg, roept de bevolking op tot bezinning rond de herdenking van het Phagwafeest. Dit lentefeest is tevens het nieuwjaarsfeest van de Hindoes. Een belangrijke (...)

 16. wk - 095886

  Ook aandacht voor Wereld Bossen Dag in Suriname

  PARAMARIBO, 21 mrt – Jaarlijks wordt op 21 maart, Wereld Bossen Dag herdacht, een dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen om het bewustzijn van het belang van alle typen bossen en bomen te vergroten. Het thema voor 2019 is (...)

 17. dw - 095887

  Wapenstokken en dolken ook vergunningplichtig

  PARAMARIBO - Omdat er een levendige handel plaatsvindt in alarmpistolen, luchtdrukwapens, kruisbogen, stroomstootwapens, degens, sabels, klewangs, dolken, dolkmessen en wapenstokken, is er een machtiging nodig om deze wapentuigen te importeren en te (...)

 18. sn - 095888

  Terugkeer van domeingrond in overheidsboezem ...

  Terugkeer in overheidsboezem van onder andere de uitgegeven titels erfpacht, grondhuur, allodiale eigendom en huur is in meer gevallen mogelijk dan alleen na verstrijken van de duur van de uitgegeven titel. Terugname van domeingrond kan niet op een (...)

 19. dw - 095889

  ‘De duivel was in me’

  PARAMARIBO - De duivel heeft het zwaar te verduren. De ‘arme’ entiteit kreeg dinsdag in de rechtszaal een kersverse beschuldiging aangenaaid. Sergio H. en Lucien B. verschenen namelijk voor kantonrechter Duncan Nanhoe vanwege een (...)

 20. wk - 095890

  Nationaal Strategisch Plan voor Gezondheid en Welzijn in Suriname gepresenteerd

  PARAMARIBO, 21 mrt – Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft deze week het Nationaal Strategisch Plan voor Gezondheid en Welzijn in Suriname voor de komende 10 jaar (2019-2028) gelanceerd. Het plan is een document dat is ontwikkeld (...)

 21. sn - 095891

  ABOP: Verricht vandaag een goede daad

  Bij de Phagwaviering gaat het om de overwinning van goed op kwaad. Het was de Franse filosoof Voltaire die ooit zei dat elk mens schuldig is voor al het goed dat hij niet gedaan heeft. Binnen dit kader vraagt de Algemene Bevrijdings- en (...)

 22. dw - 095892

  Bisschop Choennie eens met hindoe geestelijken

  PARAMARIBO - Bisschop Karel Choennie sluit zich aan bij de hindoes die moeite hebben dat het holi- of phagwafeest te commercieel wordt gevierd. Begin deze week stuurde de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname samen met andere hindoe religieuze (...)

 23. wk - 095893

  Ook aandacht voor Wereld Water Dag in Suriname

  PARAMARIBO, 21 maart – Geen leven zonder water. Een internationale dag in het teken van water, Wereld Water Dag. Deze speciale dag wordt wereldwijd herdacht op 22 maart met als thema voor 2019 ‘Leaving no one behind’, hetgeen (...)

 24. sn - 095894

  Breeveld ontstemd over kwestie corruptie-onderzoek

  De stukken die procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday heeft gekregen van de regering voor onderzoek naar corruptie, blijken niet volledig te zijn. Dit blijkt uit het antwoord dat de pg heeft gegeven aan Assembleelid Carl Breeveld (DOE) op zijn (...)

 25. dw - 095895

  Popcaan op de Boulevard

  PARAMARIBO - Stampvol en iedereen geniet van de sfeer op de Boulevard. Het is de vooravond van Phagwa en de main act is Popcaan. Maar voordat hij optreedt, krijgen eerst de artiesten Danny Play, Psycho, Jackson Blai, Itaves en Badderman de voorkeur (...)

 26. wk - 095896

  Vice-president Suriname uitgejouwd door groep; noemt hen ‘zuiplappen van de tegenpartij’

  PARAMARIBO, 21 mrt – Opmerkelijk tafereel gisteravond tijden de Holi viering op het KD veld te Beekhuizen. De vice-president van Suriname Ashwin Adhin hield daar een Holi toespraak, maar werd uitgejouwd door een groep mensen die onder andere (...)

 27. sn - 095897

  Waterwegen in Nickerie krijgen schoonmaakbeurt

  De dichtbegroeide natte infrastructuur in het district Nickerie krijgt een schoonmaakbeurt. Ambtenaren van de afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn bezig met de (...)

 28. dw - 095898

  Alle negativiteit verbrandt met Holiká

  PARAMARIBO - Heel snel grijpt het vuur om de in doek gewikkelde pop in de brandstapel. De pop stelt Holiká voor, de tante van prins Prahlád. Zij werd door haar broer, koning Hiranyakashipu, gevraagd om zijn eigen zoon Prahlád te (...)

 29. sn - 095899

  NPS: Losmaken van het kwade voor volledige ontplooiing

  Vandaag bij de viering van Holi Phagwa oftewel het kleurenfestival, wordt stilgestaan bij de verschillende betekenissen die aan dit belangrijke feest van de Hindoes wordt gegeven. Phagwa doet denken aan een nieuwjaarsfeest, een bezinningsfeest een (...)

 30. wk - 095900

  Infrastructuur Regio-West Nickerie aangepakt door ministerie van LVV in Suriname

  PARAMARIBO/NIEUW-NICKERIE, 21 mrt – De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is momenteel bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district (...)

 31. dw - 095901

  Suriname heeft oudste bevolkingsregistratie

  PARAMARIBO - Suriname heeft één van de oudste systemen van bevolkingsregistratie in Zuid-Amerika. Dit zei de Nederlandse Economisch-historicus Coen van Galen als inleider bij een lezing over onderzoek naar arbeid en migratie op basis (...)

 32. sn - 095902

  LVV blaast inactieve parastatale bedrijven nieuw leven in

  Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) blaast inactieve parastatale bedrijven nieuw leven in. In dit verband is Jacques Drielsma door LVV-minister Lekhram Soerdjan aangesteld als directeur van de Landbouwmaatschappij Brokopondo N.V. (...)

 33. wk - 095903

  Ministerie LVV blaast inactieve bedrijven in Suriname nieuw leven in

  PARAMARIBO, 21 mrt – Het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft onlangs het startsein gegeven om inactieve parastatale bedrijven nieuw leven in te blazen. Hiervoor heeft minister Lekhram Soerdjan de heer Jacques (...)

 34. dw - 095904

  COLUMN: De creatieve boekhouder(s)

  Hoe hoger de status, hoe lager het niveau. Het niveau waar financiënminister Gillmore Hoefdraad en ABS-directeur Iwan Sno naartoe zijn afgedaald, staaft feitelijk hoe bedenkelijk onze omgang met elkaar is. De afgelopen twee/drie weken heb ik (...)

 35. sr - 095905

  Groep Pick gaat voor herstel eer advocatuur

  Benito Pick, Murwin Dubois, Anne-Marel Linger, Seema Doelam, Nalini Ramnarain, Glenn van der San en Serena Essed weten waar ze voor gaan. “Wij willen de stand van de advocatuur verheffen. Dit beroep heeft veel van zijn glans verloren.” (...)

 36. sr - 095906

  NPS: Het goede overwint altijd

  Vandaag bij de viering van Holi Phagwa oftewel het kleurenfestival, wordt stilgestaan bij de verschillende betekenissen die aan dit belangrijke feest van de Hindoes wordt gegeven. Phagwa doet denken aan een nieuwjaarsfeest, een bezinningsfeest een (...)

 37. sr - 095907

  Harrypersad Boedjawan: ‘Er is geen sprake van afgunst tegen Kirpalani’

  ‘Het bedrijfsleven gedoogt het regeringsbeleid uit zelfbehoud. Er wordt door de vingers gekeken. Verkeerde zaken worden oogluikend toegelaten. De hand wordt voor de ogen gehouden, zodat men niets of weinig ziet. Fouten en vergrijpen van de (...)

 38. sr - 095908

  Aangereden politieman op motorfiets reed zonder rijbewijs

  Uit onderzoek is komen vast te staan dat de politieman, Sergio, die vorige week betrokken was bij een aanrijding op de Oost-Westverbinding, niet in het bezit was van een motorfietsrijbewijs, dus met een lagere categorie rijbewijs heeft gereden. Hij (...)

 39. sr - 095909

  OM eist anderhalf jaar celstraf en gevangenneming van verdachte

  Gomez B. riskeert een gevangenisstraf van anderhalf jaar. Op 27 november 2017 heeft de verdachte getracht Dinesh J. te beroven van zijn tas. Dit geval deed zich voor in een winkel. Het OM heeft dinsdag naast het strafvoorstel gevangenneming gelast (...)

 40. sr - 095910

  Jessurun: ‘Klachten beschadigde stickers deponeren bij belastingkantoor’

  Bij het betalen van de rij- en voertuigenbelasting zijn er belastingstickers meegegeven om te plakken op de voorruit van het voertuig. In de praktijk blijkt echter dat deze stickers snel beschadigd raken. Xaviera Jessurun, trekker van The Next (...)

 41. sr - 095911

  Fraudezaak ECD uitgesteld naar 21 mei

  Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft dinsdag de ECD-strafzaak, waarin de verdachten, het hoofd van de Economische Controledienst, inspecteur van politie Edith Rosheuvel, inspecteur van politie Irick M. en de burgers Khemradj R., Sureshdew J. en Ivan B. (...)

 42. sr - 095912

  Export water uit Suriname sinds 2013 toegenomen met 344%

  De bruto waterproductie van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) was in 2013-2017 gestegen met 5.5% van ruim 43 miljard liter naar ruim 45 miljard liter m3. Tussen 2013 en 2017 heeft de SWM bruto ruim 240 miljard liter water geproduceerd. (...)

 43. sr - 095913

  Oproepbericht RGB is wake-up call voor onroerendgoed criminelen

  Het ministerie van RGB heeft in een recent oproepbericht aangegeven dat onder andere meerdere rechten gekoppeld aan percelen die kort na de machtswisseling in 1980 waren uitgegeven, waren vervallen of ingetrokken. Er werd daarbij met geen woord (...)

 44. sr - 095914

  “Proficiat” aan islamofobie/terrorisme

  Allereerst wil ik de mensheid condoleren met deze kosmische terroristische aanval op de menselijkheid! Het doden van 50 gelovigen, afgelopen week in Christchurch in Nieuw Zeeland, die bezig waren te bidden in hun gebedshuis op hun wekelijkse (...)

 45. sr - 095915

  Staatsmedia in beginfase

  In Utrecht is op maandag een aanval gepleegd in een tram, waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen. Deze aanval leek te volgen kort na de aanval op 2 moskeeën in Nieuw Zeeland, waar 50 moslims het leven lieten. De dader is inmiddels al (...)

 46. sr - 095916

  Fawaka

  Geen tekst aanwezig.

 47. wk - 095917

  Dronken vrouw met baby in de auto rijdt andere dronken automobilist zonder rijbewijs aan

  PARAMARIBO, 21 mrt – Een 27-jarige automobiliste is door de politie in Suriname in verzekering gesteld, nadat ze dronken achter het stuur een aanrijding veroorzaakte. De vrouw, Santoescha A., was op dat moment met haar 8 maanden oude baby in (...)

 48. sn - 095918

  Subh Holi, omdat geluk en ontwikkeling mens centraal staan

  Het daadwerkelijk decentraliseren van het bestuur is een van de instrumenten om Surinamers tot in de uithoeken van ons land zeggenschap te geven over hun eigen leven. Dat zou een enorme overwinning betekenen op de oude koloniale manier van besturen, (...)

 49. dw - 095919

  Gezondheid en welzijn prioriteit regering

  PARAMARIBO - De gezondheid en het welzijn behoren tot de topprioriteiten van de regering. Dit gaf minister Antoine Elias van Volksgezondheid dinsdag in het ballroom van Torarica aan in zijn speech bij de launch van het Nationaal Strategisch Plan (...)

 50. sn - 095920

  Feestvierders in Palmentuin genieten van elkaar bepoederen

  Het is 'gesjellig' in de Palmentuin. Dansende mensen, lachende gezichten, en uiteraard gepoeder. Gekleurd, en liefst in alle kleuren van de regenboog, schijnt een eis te zijn om mee te doen aan het Phagwafeest in de Palmentuin. De bezoekers voldoen (...)


 1. volgende 50