reset instellingen

 1. dw - 083185

  Ronald Snijders pleit voor strenge controle ‘Bosje' brug

  PARAMARIBO - De Surinaams-Nederlandse musicus Ronald Snijders pleit, als oud weg- en waterbouwkunde student, voor strenge snelheidscontrole voor vrachtwagens op de Jules Wijdenboschbrug in Suriname. "Zwaarbeladen vrachtwagens rijden er vaak veel te (...)

 2. sn - 083186

  Iran: Geen enkel Opec-lid kan olieaandeel overnemen

  Geen enkel Opec-lid mag worden toegestaan het aandeel van een ander lid in de olie-export over te nemen. Dat heeft Iran de Opec vandaag laten weten. Teheran uit daarmee zijn bezorgdheid over het aanbod van Saudi-Arabië om meer olie te pompen in (...)

 3. dw - 083187

  Pencak Silat bond heeft eigen gebouw

  PARAMARIBO - De Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA) heeft zaterdag feestelijk in Richilieu haar eigen bondsgebouw geopend. De ingebruikname vond onder toezicht van de sportminister Lalini Gopal, Surinaams Olympisch Comité-voorman Ramon (...)

 4. sr - 083188

  Weer te weinig inschrijvingen op CPI

  Het bestuur van de Stichting Christelijke Onderwijzersopleidingen (Sticon), onder leiding van de praeses van de Evangelische Broedergemeente, Ds. Desiree Peerwijk, de Bisschop van het RK Bisdom Paramaribo, Mgr. Karel Choennie, en het schoolbestuur (...)

 5. wk - 083189

  Gratis check-up tijdens Gezondheidspromotie Dag in Suriname

  PARAMARIBO, 19 aug – Een medisch studente van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (l) meet vrijdag de bloeddruk van een gast op de Gezondheidspromotie Dag, een jaarlijkse activiteit van de Stichting Gezondheidspromotie. Meer dan twintig (...)

 6. dw - 083190

  Centrale locatie voor personen met beperking

  PARAMARIBO - De stichting Wan Okasi voor personen met een beperking zal binnenkort vanuit een centrale locatie opereren. De organisatie heeft nu geen vaste plek en daardoor geen vast aanspreekpunt waar personen terecht kunnen. Voorzitter Aniel (...)

 7. wk - 083191

  Revolutie in de tijdschriftenwereld: veel zwarte modellen op covers

  Foto: covers van VOGUE, GLAMOUR, PORTE via NOS. AMSTERDAM, 19 aug – In september is het weer tijd voor de belangrijkste edities van grote modetijdschriften. Het zijn de edities die de trends van het komende seizoen bepalen, het meeste geld in (...)

 8. sn - 083192

  Vader mishandelt dochter na aanval op buitenvrouw

  Vader en dochter zijn in verzekering gesteld. De dochter, M.E. (33) heeft de 23-jarige vriendin van haar vader mishandeld. Zij heeft ook spullen van de vrouw meegenomen. De vader M.A. is ook aangehouden, nadat zijn dochter aangifte van mishandeling (...)

 9. dw - 083193

  Chievo-doelman loopt gebroken neus op

  VERONA - De doelman Stefano Sorrentino van de Italiaanse voetbalclub Chievo Verona heeft zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Juventus een whiplash, een gebroken neus en een schouderblessure overgehouden. Dit na een stevige botsing met Cristiano (...)

 10. wk - 083194

  Restauratie zorgt voor behoud unieke gebouwen in Suriname

  'Voor & Na' foto van een uniek gebouw in Suriname PARAMARIBO/AMSTERDAM, 19 aug – Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stadsherstel Amsterdam en Stadsherstel Suriname hebben onlangs de handen ineen geslagen met de oprichting van een nieuw fonds. (...)

 11. dw - 083195

  Oud Suralco Ziekenhuis nu kunstmuseum

  PARAMARIBO - Het jarenlang leegstaande pand van het oud Suralco ziekenhuis is voor de zesde editie van het Moengo Festival of Visual arts met als thema ‘Tembe fu Libi’ oftewel ‘Kunst om te leven’ omgetoverd tot een volwaardig (...)

 12. we - 083196

  HOUTSECTOR VERBETEREN

  De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht wenst de houtsector te verbeteren. Hiervoor heeft de organisatie zich gericht op de samenwerking tussen de publieke en de private sector en de fiscale waarde bij de export van hout, hout- en bosbijproducten (...)

 13. we - 083197

  SLEPENDE KWESTIE

  Afgelopen zondag heeft president Desiré Bouterse, Albert Aboikoni, benoemd tot granman der Saramaccaners. Dit om een einde te maken aan een slepende kwestie, maar helaas is die met de benoeming van Aboikoni nog steeds niet opgelost. Zo zijn (...)

 14. we - 083198

  TRIBAAL BELANG ONDERGESCHIKT

  De skalians die in de Marowijnerivier, ter hoogte van Asalobie in het door overwegend leden van de Paramaccaanse stam bewoonde gebied opereren, werken onafgebroken door. Zulks tot groot ongenoegen van de Paramaccaanse bewoners op de linkeroever van (...)

 15. we - 083199

  POLITIEK DRAAGVLAK ONONTBEERLIJK

  Vanaf de eerste vrije en geheime verkiezingen voor volksvertegenwoordigende lichamen na een periode van militaire dictatuur en vreselijke mensenrechtenschendingen, hadden we naast de oude politieke partijen, te maken met nieuwe politieke entiteiten. (...)

 16. we - 083200

  BENADRUKKING GEZAG PURE NOODZAAK

  De afgelopen week was het wederom goed raak in het oosten van ons land en wel langs de weg naar Papatam nabij Albina. Zes gewapende, gemaskerde en van handschoenen voorziene criminelen, vielen een pompstation en een belendende supermarkt binnen. Ze (...)

 17. we - 083201

  HARDER EN EFFICIËNTER OPTREDEN POLITIE GEWENST

  De politie zal met de haar ter beschikking zijnde middelen, harder en efficiënter moeten optreden tegen lieden die de verkeersveiligheid dagelijks in groot gevaar brengen. Er wordt, zoals ze zelf heeft vastgesteld, in stad en district veel te (...)

 18. we - 083202

  VERPLEEGKUNDIGEN WILLEN MENSWAARDIG BESTAAN

  De week startte met het nieuws dat het personeel van het Diakonessenhuis een in staking was gegaan. Het personeel heeft langer dan 4 jaar geen salarisverhoging gehad. Deze protestactie was een signaal naar het SZF om te voldoen aan zijn (...)

 19. we - 083203

  HOEFDRAAD ZIET ZE VLIEGEN

  De politieke organisatie Strei! onder leiding van Maisha Neus en de econoom Anand Biharie heeft afgelopen week een strafklacht ingediend tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en Adelien Wijnerman van het Bureau voor de Staatsschuld. (...)

 20. we - 083204

  BESCHEIDENHEID SIERT DE MENS

  Loeiende sirenes, grote SUV volgauto’s met donker getinte ruiten, een batterij aan lijfwachten en ook extra rumoer door zogenaamde protocollen, wanneer er thans een hoogwaardigheidsbekleder ergens aankomt. Dit fenomeen was ons 10 jaar geleden (...)

 21. sn - 083205

  Aanpassing en versterking eerste lijnzorg noodzakelijk

  Naar aanleiding van de presentatie en de daar door de Zorgraad gedane voorstellen voor honorering van zorgverleners binnen de gezondheidszorg is er een levendige discussie ontbrand, zowel op de bedoelde bijeenkomst als middels vraaggesprekken in de (...)

 22. dw - 083206

  Weerzien volleybalsters Bouterse en Kamé in VS

  PARAMARIBO - Cabriëlla Bouterse en Sigourney Kamé, die Suriname in juni de eerste U23 Caribbean Cup hielpen winnen, hebben zaterdag een weerzien gehad in het Amerikaanse Florida. "Het was leuk mekaar weer te ontmoeten. Mooier nog, we (...)

 23. sn - 083207

  Brazilië zet extra troepen na geweld tegen migranten

  Brazilië zegt dat het extra troepen naar zijn noordelijke grens zal sturen nadat inwoners van één van zijn grenssteden Venezolaanse immigranten hebben aangevallen. Honderden migranten werden gedwongen terug te vluchten naar hun (...)

 24. dw - 083208

  Drievoudig winnaar Van Assen toont veelzijdigheid tijdens NK-atletiek

  PARAMARIBO - Hij boekte vaker internationaal succes op het hink-stap-springen, maar tijdens de nationale kampioenschappen van de Surinaamse Atletiekbond toonde Miguel van Assen zijn veelzijdigheid. In het André Kamperveen Stadion werd hij (...)

 25. wk - 083209

  Suriname gebaat bij onderzoek ‘schending’ leningenplafond

  PARAMARIBO, 20 aug – Suriname heeft alle baat bij een onderzoek naar een mogelijke schending van het leningenplafond. Dit stelt Stanley Raghoebarsing, econoom en ex-minister van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Zelf gelooft hij dat (...)

 26. wk - 083210

  Hardcore Entertainment komt met nieuw event in Suriname

  PARAMARIBO, 20 aug – Hardcore Entertainment komt in december met een nieuw evenement in Suriname. Het gaat om het CHUTNEY XL Indoor Festival en vindt plaats op 29 december in de Anthony Nesty Sporthal (NIS). Dat meldt de organisatie op haar (...)

 27. dw - 083211

  Brazilië stuurt leger naar grensstad

  SAO PAULO - De Braziliaanse regering stuurt militairen naar de grensstad Pacaraima, omdat daar zaterdag confrontaties waren tussen Braziliaanse bewoners en migranten uit Venezuela. Het leger meldt dat ongeveer 1.200 Venezolanen na de onlusten (...)

 28. sr - 083212

  Bond Cultuur niet tevreden met aantal zaken

  Haidy Claver, de voorzitter van de bond bij het directoraat Cultuur, gaf tijdens een toespraak aan dat de bond niet tevreden is met een groot aantal zaken het directoraat betreffende. “Vele klachten hebben ons bereikt, zowel vanuit het (...)

 29. sn - 083213

  Column: Politieke Borrelpraat # 421

  “Hebben jullie gelezen met hoeveel die salarissen van ministers en DNA-leden per 1 september omhoog zullen gaan?” “Daarom gingen die besprekingen met de CLO zo soepel, zonder ultimatum, zonder stakingen, want: ‘wat we jullie (...)

 30. sn - 083214

  SBB legt beslag op grote hoeveelheden illegale houtblokken

  Stiekem houtblokken vervoeren zonder te voldoen aan de wettelijke verplichtingen, blijkt schering en inslag te zijn. Het was afgelopen weekend weer raak. De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) stuitte in het oosten van het land op (...)

 31. dw - 083215

  'Seedorf benadert Onana voor definitieve terugkeer in nationaal elftal'

  AMSTERDAM - De nieuwe bondscoach van Kameroen, Clarence Seedorf, gaat Alex-doelman André Onana bezoeken. Onder Seedorfs voorganger, Hugo Broos, wilde Onana niet meer voor Kameroen uitkomen. Seedorf hoopt de doelman toch te kunnen overhalen om (...)

 32. sn - 083216

  PRO wil terugdraaien verhoging regering en DNA

  De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) heeft met plaatsvervangende schaamte kennisgenomen van de publicatie in Starnieuws waarbij wordt gewezen op het logische gevolg dat de salarissen van DNA-leden, directies en raad van ministers, net als de (...)

 33. sn - 083217

  Actiecomité Alcoa wil vervanging commissie Sardjoe

  Het Actiecomité Alcoa schaart zich achter de fractieleider van de coalitie, André Misiekaba in zijn stelling dat de ontmanteling van de raffinaderij te Paranam illegaal is. Er wordt een beroep gedaan op Misiekaba en de overige (...)

 34. sn - 083218

  Salarisverhogingen: Uur van de waarheid voor politici

  De regering heeft gemeend aan ambtenaren een verhoging toe te kennen. Prettig is het dat ondanks de crisis de regering zich moeite heeft getroost om tegemoet te komen aan de zoveelste eis voor salarisverhoging en deze keer afkomstig van de CLO. Een (...)

 35. dw - 083219

  Overstromingen India zwaarste in 100 jaar

  NEW DELHI - De watersnoodramp in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala neemt almaar grotere proporties aan. De overstromingen, veroorzaakt door extreem felle moessonregens dit jaar, kostten al aan 357 mensen het leven. Tussen de 800.000 en 1 miljoen (...)

 36. sn - 083220

  FHR reikt buls uit aan 213 afgestudeerden

  Blijdschap, trots en stralende gezichten in de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF) zaterdag. Daar heeft het FHR Institute for Higher Education 223 diploma's uitgereikt aan zijn afgestudeerden: 130 Bachelors en 83 Masters. De best geslaagden zijn (...)

 37. sn - 083221

  BEP respecteert besluit president over granman

  De BEP (coalitie) vraagt in een verklaring de samenleving om het hoofd koel te houden in de kwestie van de opvolging van het stamhoofd van de Saramaccaners. Er is veel commotie ontstaan nadat president Desi Bouterse Albert Aboikoni heeft erkend als (...)

 38. wk - 083222

  Bosbeheer Suriname onderschept weer illegaal hout

  Archieffoto: transport van hout in Suriname. PARAMARIBO, 20 aug – De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht in Suriname (SBB) heeft afgelopen week weer een grote hoeveelheid illegaal hout onderschept. Op de weg naar Langatabiki werd hout, beladen (...)

 39. dw - 083223

  Honderden menselijke botten gevonden in noorden van Mexico

  MEXICO-STAD - In het noorden van Mexico zijn bijna tweehonderd menselijke beenderen gevonden. De autoriteiten vermoeden dat het om massagraven gaat. De menselijke resten werden op een aantal plaatsen langs een rivier in de staat Chihuahua gevonden, (...)

 40. wk - 083224

  Euro’s betalen voor vliegticket kost in Suriname twee procent extra

  PARAMARIBO, 20 aug – Het kan echt verkeren, in Suriname helemaal. Euro’s zijn ook bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, uit de gratie. Wie met de Europese munteenheid wil betalen voor vliegtickets zal er twee procent van de (...)

 41. sn - 083225

  Twee tyfoons bedreigen Japan en Zuid-Korea

  Japan en Zuid-Korea zetten zich schrap voor twee tyfoons die later deze week worden verwacht. De twee stormen, de 20e en 21e - Soulik en Cimaron- van het West Pacific tyfoonseizoen, nemen nog steeds in kracht toe terwijl ze naar het noorden trekken. (...)

 42. dw - 083226

  Staking bij Greenheart opgeschort

  PARAMARIBO - De personeelsbond vanhet houtbedrijf Greenheart heeft de staking die vrijdag bij de vestigingen te Tibiti en Leiding begon om overwerkvergoeding voor zon- en feestdagen, opgeschort. Er is aan de bond gezegd dat er momenteel geen (...)

 43. sn - 083227

  Brandweer treft verkoold lijk aan in afgebrand huis

  In een afgebrande woning aan de Weidumstraat te Paramaribo heeft de brandweer een nagenoeg verkoold lijk aangetroffen van vermoedelijk een man. De politie Public Relations meldt dat zondag omstreeks 2.00 uur een melding binnenkwam van een (...)

 44. dw - 083228

  Zuid-Koreanen herenigd met familie Noord-Korea

  SOKCHO - Tientallen Zuid-Koreanen zijn de zwaarbewaakte grens met Noord-Korea gepasseerd voor een hereniging met hun familieleden. Deze week zien 180 families elkaar weer nadat ze tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren 50 zijn gescheiden. De (...)

 45. sn - 083229

  Regering vraagt uitstel DNA-vergadering

  De vergadering van De Nationale Assemblee over de Alcoa-kwestie gaat dinsdag niet door. De Nationale Assemblee deelt mee dat de openbare vergadering geannuleerd is. Starnieuws verneemt dat de regering gevraagd heeft om de vergadering met een week te (...)

 46. dw - 083230

  Alcoa-vergadering door DNA afgeblazen

  PARAMARIBO - De voor dinsdag geplande openbare vergadering van De Nationale Assemblee waarbij de Alcoa-kwestie weer besproken zou worden gaat niet door. Dat heeft het parlement zojuist bekendgemaakt. Er is geen reden opgegeven waarom de vergadering (...)

 47. we - 083231

  UITGESTREDEN

  De politieke partij in wording, STREI!, lijkt nu al uitgestreden te zijn. In minder dan een maand tijd hebben twee van de vijf bestuursleden de keus gemaakt om de partij te verlaten. Priscilla Dawsa en Samuel Jabini vonden dat het te lang duurde (...)

 48. sn - 083232

  Sir Vidiadhar Surajprasad Naipaul

  (17 augustus 1932 – 11 augustus 2018) door: Carlo Jadnanansing I. Inleiding Reeds tijdens mijn middelbare schoolperiode was ik geïntrigeerd door de toen al bekende, maar nog niet wereldberoemde auteur Vidiadhar Surajprasad Naipaul (VS), (...)

 49. dw - 083233

  BvL neemt strijd ontmanteling ACI over

  PARAMARIBO - De Bond van Leraren (BvL) heeft de strijd waarin het Albert Camerom Instituut (ACI) is verwikkeld overgenomen. Donderdag kreeg de schoolleiding van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur te horen dat de school ophoudt te (...)

 50. wk - 083234

  Regering Suriname vraagt uitstel DNA-vergadering over Alcoa

  PARAMARIBO, 20 aug – Een belangrijke DNA-vergadering over de Alcoa-kwestie gaat vandaag plotseling niet meer door. De regering van Suriname zou om uitstel hebben gevraagd. Wat de reden hiervoor is, is niet duidelijk. Op de vergadering zou aan (...)


 1. volgende 50