reset instellingen

 1. wk - 086547

  Stille tocht tegen huiselijk geweld in Suriname

  Deelnemers aan de stille tocht in Suriname. PARAMARIBO, 16 okt – “Wat u niet wilt dat uw moeder geschiedt, doe het ook een ander niet!!!” Zo luidt de leus op een spandoek in de voorhoede van de stille tocht tegen huiselijk geweld (...)

 2. dw - 086548

  Moedeloze burger vraagt met banner aandacht voor loslopend vee

  CORONIE - Autoriteiten schijnen machteloos te staan tegenover het probleem van loslopend vee. Het vraagstuk doet zich al jaren voor, maar een oplossing blijft uit. Het gevolg is dat burgers nog steeds schade en hinder ondervinden. Albert Feller is (...)

 3. sn - 086549

  Brief hoofdkapiteins niet via minister Dikan naar president

  De brief van de hoofdkapiteins van de Saramaccaanse stam in februari dit jaar, is niet via minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling verstuurd naar president Desi Bouterse. Dit wordt bevestigd tegenover Starnieuws door districtscommissaris (...)

 4. dw - 086550

  Verdachte van ontucht wil weer naar school

  PARAMARIBO - Jardijo A. kon het maandag moeilijk verwerken toen rechter Ingrid Lachitjaran hem meedeelde dat zijn voorarrest wordt verlengd. Het verzoek voor voorlopige vrijheid, dat hij kort daarvoor deed, werd geweigerd. “Ik wil weer naar (...)

 5. wk - 086551

  Korps Politie Suriname maakt korte metten met man die ex molesteert

  Foto: politie in Suriname PARAMARIBO, 16 okt – Het Korps Politie Suriname heeft kordaat ingegrepen in een geval van molest. De acht en veertig jarige Birendersingh L. is door de politie van het ressort Geyersvlijt, ten noorden van Paramaribo, (...)

 6. sn - 086552

  Veel vragen over doel Nationaal Productiviteitscentrum

  In De Nationale Assemblee (DNA) is de wet 'Nationaal productiviteitscentrum (NPC)' behandeld tijdens de openbare commissievergadering. Hoewel de commissieleden heel wat vragen hebben afgevuurd op de regering, heeft de minister van Arbeid, Soewarto (...)

 7. dw - 086553

  Ex-minister Williams mist concrete overheidsacties bij ‘Ornamibo-ramp’

  PARAMARIBO - De vervuilde lucht die al dagen boven delen van Paramaribo hangt, neemt volgens ex-minister Joyce Williams, van het vroegere ministerie van Arbeid Technologie en Milieu (ATM), al vormen aan van een ramp. “De autoriteiten gaan er (...)

 8. dw - 086554

  Arbeiders Adron voeren actie

  PARAMARIBO - Medewerkers van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron) hebben over de maand september nog steeds geen salaris ontvangen. Het is al de zoveelste keer dat de lonen niet op tijd zijn overgemaakt door de werkgever. Wars (...)

 9. wk - 086555

  Uitreiking Brasa Award aan Ronald Snijders op Brasa Festival

  UTRECHT, 16 okt – Tijdens het Brasa Festival op 21 oktober in TivoliVredenburg Utrecht, zal Robert Ramdas, voorzitter van stichting Brasa Dei, de ‘Liftetime Achievement Award’ – de BRASA AWARD® – uitreiken aan (...)

 10. sn - 086556

  Jetty voor altijd kind Maharshi Dayanand Kinderhuis

  Jetty woont al 75 jaar in het Maharshi Dayanand Kinderhuis. “Misschien iets voor het Guiness Book of Records,” zegt Mahinder Sewgobind, voorzitter van de Stichting Maharshi Dayanand Kinderhuis aan Starnieuws. De stichting bestaat op 18 (...)

 11. sr - 086557

  Ornamibo grijpt om zich heen

  Het afgelopen weekend konden vanaf verschillende plaatsen in en rondom Paramaribo dikke pakken rookwolken worden waargenomen. Als gevolg van verandering van windrichting trokken de rookpluimen richting Paramaribo, waarbij ook Meerzorg en Peperpot in (...)

 12. sr - 086558

  Stille loop

  Gisteren werd een stille loop vanuit het Onafhankelijkheidsplein gehouden. Aanleiding is de brute moord op Monaliza Mijnard. Haar vermoedelijke stoffelijke resten werden op 12 oktober op aanwijzen van haar ex-partner gevonden. De deelnemers wilden (...)

 13. sr - 086559

  Verdachten in 63 kilo drugszaak blijven aangehouden

  Twaalf verdachten stonden maandag terecht in de 63 kilo drugszaak. Op zondag 8 april werd in een dubbele bodem van een container, in de vrachtruimte van een vliegtuig, 63 kilo drugs aangetroffen. In deze zaak zouden 2 getuigen worden gehoord. Op de (...)

 14. sr - 086560

  Aantal scholen gesloten door Ornamibo-rookoverlast

  Ook gisteren hebben de scholen van het ressort Houttuin, dichtbij de vuilstortplaats Ornamibo, hun deuren dicht gehouden. De OS 1 Houttuin, OS 2 Houttuin en VOJ Houttuin kunnen al enkele dagen geen lessen verzorgen aan leerlingen door de enorme (...)

 15. sn - 086561

  PALU: Vuilverwerking moet geld opleveren

  De wijze waarop we vuil verwerken te Ornamibo is niet alleen slecht voor mens en milieu, het is ook nog verspilling van geld. Bovendien is het niet duurzaam, omdat de berg afval niet oneindig kan groeien. Deze discussie wordt telkens actueel als (...)

 16. wk - 086562

  Oud zeer bij herstelpoging ‘politiek blok’ binnenland Suriname

  PARAMARIBO, 16 okt – De politieke partijen Abop van Ronnie Brunswijk en Seeka van ex-minister Paul Abena sloten onlangs een intentieverklaring. Dit moet de eerste stap vormen naar het opnieuw smeden van een sterk partijenblok voor bewoners van (...)

 17. sr - 086563

  84-jarige overleeft val van balkon niet

  De 84-jarige Erwin S., is maandag van uit een balkon gevallen naar beneden. Het betreft een hoogbouwwoning. Als gevolg van de val is zijn nek gebroken gegaan. Het slachtoffer leidde aan dementie en woonde samen met zijn vrouw die een slecht horend (...)

 18. sr - 086564

  Personeel Adron in actie: ‘Personeel werkt tot 12.00 uur’

  Het personeel van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (SNRI/Adron) is het beu dat de salarissen steeds uitblijven en laat worden uitbetaald. Dayanand Dwarka, voorzitter van de Adron Werknemersorganisatie (AWO), zegt aan Dagblad (...)

 19. sn - 086565

  Leed bij maken ID-kaarten straks voorbij

  In de haast ondraaglijke hitte van oktober, de warmste maand van het jaar, ondernemen dagelijks meer dan 200 personen een 'missie' om een identiteitskaart (ID-kaart) te maken. Zij worden niet ontvangen in een gekoelde ruimte, maar moeten uren (...)

 20. we - 086566

  OP DE STOEL VAN DE SCHEPPER

  De afgelopen week werden wij voor de zoveelste keer geconfronteerd met de brute levensbeneming van een vrouw door haar ex-partner. Deze keer werd de vrouw gedood en haar ontzielde lichaam op een afgelegen plek in brand gestoken. Na goed speurwerk (...)

 21. we - 086567

  BvL/ALS heeft constructief gesprek met Ferrier

  De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten (ALS) in Suriname, hebben in de afgelopen periode een aantal gesprekken gevoerd met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lillian Ferrier. Volgens beide partijen zijn het (...)

 22. we - 086568

  Verschillende meningen over protest Ornamibo

  Buurtbewoners van Houttuin hebben zondagmiddag fel geprotesteerd bij de ingang van de Ornamibo vuilstortplaats, omdat zij veel last ondervinden van de dikke rookwolken en de constante stank. Volgens de districtscommissaris van Wanica Zuidoost, (...)

 23. we - 086569

  Geweld tegen vrouwen neemt ergere vormen aan

  Steeds meer vrouwen in ons land worden het slachtoffer van ernstig geweld. Niet zolang geleden werd een vrouw op haar werk door haar partner doodgeschoten, recent is een vrouw door haar ex-partner vermoord en daarna in brand gestoken. Volgens (...)

 24. we - 086570

  Nog geen gesprek met president: Wan Okasi overweegt opgeschorte actie op te pakken

  Na tevergeefs de zoveelste afspraak gemaakt te hebben met het Kabinet van de President voor een gesprek met de president, overweegt de Stichting Wan Okasi voor mensen met een beperking, de opgeschorte actie van twee weken terug wederom op touw te (...)

 25. we - 086571

  Suriname ruim langs BVI

  Ook Jamaica wint met grote cijfers Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel op 6 september op Guadeloupe tegen Dominica, heeft de nationale voetbalselectie van Suriname zaterdag er geen gras over laten groeien. Natio walste in het eigen André (...)

 26. we - 086572

  Wat nu?

  Het laatste woord is nog niet gezegd in de kwestie waarbij de president Albert Aboikoni heeft benoemd tot granman van de Saramaccaners. De stammen die Aboikoni niet ondersteunen, zijn massaal weggebleven tijdens zijn beëdiging. Zij gaven aan (...)

 27. we - 086573

  Brand Ornamibo: ‘Rookontwikkeling zeer schadelijk voor de gezondheid’

  Mensen in de omgeving van de vuilstortplaats Ornamibo, hebben al langer dan een week last van de enorme rookontwikkeling die veroorzaakt wordt doordat er vermoedelijk met opzet brand is gesticht op de vuilnisbelt. Volgens de arts Wim Bakker, is deze (...)

 28. sr - 086574

  Fawaka

  Geen tekst aanwezig.

 29. sr - 086575

  Leerkracht is leider en opvoeder

  Het schooljaar 2018-2019 komt op gang. Motivatie van leerkrachten is een thema dat aan het begin van het schooljaar van meerdere zijden werd besproken. Directeur Marcia Dankerlui van het Instituut voor de Opleiding van Leraren deed, in verband met (...)

 30. wk - 086576

  Stichting Polytechnic College Suriname wil nieuw gebouw neerzetten

  Mensen verbonden aan het Polytechnic College Suriname PARAMARIBO, 16 okt – De stichting Polytechnic College Suriname (PTC) is het enige instituut dat hogere technische beroepsopleidingen in Suriname aanbiedt. Het PTC is een deeltijd (...)

 31. sn - 086577

  Reactie ‘Brief hoofdkapiteins aan president keuze granman’

  Vanwege de acceptatie van dhr. Naze Amina als de rechtmatige en op de juiste traditionele wijze geïnstalleerde Saamaka Gaanman op de Diitabiki Gaan Kuutu door alle overige Marronstammen en de aanwezige Inheemse vertegenwoordigers, is de Saamaka (...)

 32. wk - 086578

  Brand grootste vuilstortplaats Suriname moet tegen het weekend onder controle zijn

  PARAMARIBO, 16 okt – De regering wil de brand op de vuilstortplaats te Ornamibo binnen enkele dagen volledig onder controle hebben. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin tijdens een persconferentie. Hij heeft zich samen met enkele ministers (...)

 33. wk - 086579

  Delegatie van regering Suriname naar vuilstortplaats Ornamibo

  ORNAMIBO, 16 okt – Een delegatie van de Surinaamse regering, onder leiding van vicepresident Adhin, heeft zich vandaag georiënteerd op de vuilstortplaats te Ornamibo. De delegatie bestond uit de ministers van Regionale Ontwikkeling, (...)

 34. sr - 086580

  20 oktober eenmalige nationale vrije dag

  De komst van de eerste Chinezen naar Suriname dateert van 1853. De dag, waarbij de eerste groep Chinese contractanten van ongeveer 2.600 man naar Suriname kwam, wordt herdacht op 20 oktober. Dit jaar is het jubileumjaar en herdenkt de samenleving (...)

 35. sr - 086581

  RGD-arts Lachman over effecten Ornamibo-rook: “Toename klachten hoofdpijn, loopneus en hoesten”

  Reeds geruime dagen wordt er geklaagd over de aanhoudende rookontwikkeling, die vanuit Ornamibo komt. De RGD-poli Houttuin is centraal gelegen ten opzichte van de rook die waait vanuit Ornamibo. De arts Premdew Lachman, aldaar werkzaam, geeft aan (...)

 36. wk - 086582

  Theaterstuk ‘Het verbrande huis, een Surinaamse familiekroniek’ van Bodil de la Parra

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 16 okt – Op zaterdag 20 oktober is Bodil de la Parra te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel met het indringende theaterstuk ‘Het verbrande huis, een Surinaamse familiekroniek’ Hierin vertelt (...)

 37. sn - 086583

  Situatie vuilstortplaats wordt beheersbaar gemaakt

  De regering heeft SRD 500.000 extra vrijgemaakt voor werkzaamheden die verricht worden op de vuilstortplaats Ornamibo. Indien nodig wordt het bedrag verhoogd naar SRD 1 miljoen. De situatie daar zal beheersbaar gemaakt worden door wegen aan te (...)

 38. sr - 086584

  Politieman ingesloten wegens verkrachting

  Agent van politie S. te werk gesteld op station Nieuw Nickerie is maandag aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt beschuldigd van verkrachting. Deze politieman had samen met het slachtoffer geborreld en bracht haar naar een plek, alwaar hij (...)

 39. sr - 086585

  NPS-beschieting zorgvuldig afhandelen

  Er is bezorgdheid in de politieke wereld met betrekking tot de beschieting van het NPS hoofdkwartier. Het is in de recente gescheidenis niet voorgekomen dat letterlijk een kogel is afgevuurd door een politiek huis. De kogel had een persoon kunnen (...)

 40. sr - 086586

  “Leugens, laster en larie”

  Het wil er steeds duidelijker op lijken dat onze maatschappij voor een aanzienlijk deel bevolkt is door figuren die kunnen worden gekarakteriseerd als zwakzinnigen. Homo sapiens die noch verantwoordelijkheidsbesef noch “ballen” hebben. (...)

 41. sr - 086587

  Palu: ‘Vuilverwerking moet geld opleveren, geen stank’

  De wijze waarop we vuil verwerken te Ornamibo is niet alleen slecht voor mens en milieu, het is ook nog verspilling van geld. Bovendien is het niet duurzaam omdat de berg afval niet oneindig kan groeien. Deze discussie wordt telkens weer actueel als (...)

 42. sr - 086588

  Verdachte in zedenzaak eist vergoeding

  Megillio A., de verdachte in een zedenzaak, eist een schadevergoeding tegen de Staat Suriname. Hij vindt dat het OM hem voor ‘een bewering’ heeft aangehouden. Hij heeft een schooljaar gemist. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft (...)

 43. dw - 086589

  Surinaams-Chinese diaspora op handelsmissie in Paramaribo

  PARAMARIBO - Een handelsdelegatie van de Surinaams-Chinese diaspora in Nederland is op bezoek in Suriname. Er zijn maandag gesprekken gevoerd met minister Stephan Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) en vertegenwoordigers uit (...)

 44. dw - 086590

  ‘Zonder buitenlandse hulp komt de duikboot niet boven water’

  PARAMARIBO - De zeven Colombianen en één Cubaan die zijn aangehouden in verband met de drugsduikboot komen voorlopig niet vrij. Dit benadrukte rechter Ingrid Lachitjaran maandag tijdens de tweede zitting. Daarmee veegde de magistraat (...)

 45. dw - 086591

  COMMENTAAR: Aandacht voor jongens

  SURINAME WORDT DE afgelopen tijd steeds vaker geconfronteerd met extreem geweld tegen vrouwen. Zeker drie incidenten hebben zich recent voorgedaan waarbij een vrouw het leven is ontnomen, door zaken in de relationele sfeer. De stille loop van (...)

 46. sr - 086592

  Verzoek tot invrijheidstelling verdachten in duikbootzaak afgewezen

  Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft maandag het verzoek van de raadslieden in de duikbootzaak, waarin de verdachten Gonzales C., Fernando P., Luis R., Alonso V., Cristian P., Arturo G., Rosa B. en Margarita B. terecht staan, afgewezen. De (...)

 47. wk - 086593

  Ondernemers uit Suriname de dupe van fake bericht

  Photo credit: stockcatalog Facebook via photopin (license) PARAMARIBO/ROTTERDAM, 16 okt – Een aantal bekende ondernemers uit Suriname is de dupe geworden van een fake bericht dat vandaag verspreid wordt via social media. De ondernemers in (...)

 48. sn - 086594

  Trump dreigt financiële hulp Honduras in te trekken

  President Donald Trump heeft gedreigd de financiële hulp aan Honduras in te trekken. De dreiging heeft te maken met een grote groep migranten die naar de grens met de Verenigde Staten (VS) marcheert. In een op dinsdag gepubliceerde tweet zei (...)

 49. dw - 086595

  Stille loop te Geyersvlijt om marteldood Monaliza

  PARAMARIBO - Buurtbewoners van Geyersvlijt zullen woensdag door het project lopen ter nagedachtenis van de 37-jarige Monaliza Maynard, die door bruut en lafhartig geweld van het leven werd beroofd. De vrouw werd door haar ex-partner Reynold G aan (...)

 50. wk - 086596

  Stand-up pionier Howard Komproe terug van nooit echt helemaal weggeweest

  Howard Komproe | foto (c) Joe Meijer ROTTERDAM, 16 okt – Stand-up comedy pionier Howard Komproe komt met een nieuwe show en trakteert je op een stevig avondje stand-up in de puurste vorm. In dit fonkelnieuwe programma houdt hij zich zeker niet (...)


 1. volgende 50