reset instellingen

 1. dw - 089932

  COLUMN: Nalaten, daden en consequenties

  De een komt er beter vanaf dan de ander. Maar in geen enkel geval kom je er zonder kleerscheuren vanaf wanneer je publiekelijk je directe chef afvalt. En dan heb ik het niet over een normale discussie of meningsverschil, maar over het letterlijk (...)

 2. sn - 089933

  Indiase markt herstelt zich na scherpe val

  Indiase markten hebben halverwege de ochtend hun scherpe verliezen van de dag ervoor terugverdiend. Het herpakken van de markten komt doordat de verkiezingsresultaten in drie deelstaten niet zo slecht waren voor de regerende partij als sommigen (...)

 3. dw - 089934

  ‘Ik heb de ketting op de grond gevonden’

  PARAMARIBO - Etto L. heeft maandag op de lachspieren van publiek in de rechtszaal gewerkt. Zijn verklaringen tegenover rechter Cynthia Valstein-Montnor en officier van justitie Bibian Tjin Liep Sjie kwamen niet geloofwaardig over. De man staat (...)

 4. sn - 089935

  Meteodienst waarschuwt voor zware regenbuien

  Grote delen van Paramaribo zijn ondergelopen, terwijl ook de andere districten hun deel van overtollig regen hebben gehad. De ondergelopen straten zorgen voor veel overlast en gevaar bij kanalen waar de straat niet meer te onderscheiden is. In (...)

 5. dw - 089936

  Mariniers dood verklaard na vliegtuigongeluk

  WASHINGTON - Vijf nog vermiste Amerikaanse mariniers zijn dinsdag door de Amerikaanse marine doodverklaard. Zij raakten vorige week vermist na de botsing tussen twee Amerikaanse mariniersvliegtuigen bij Japan. Een zoektocht naar de vermisten heeft (...)

 6. sr - 089937

  Brandweerambtenaren gehuldigd voor uitzonderlijke bijdrage

  Gisteren zijn 26 brandweerambtenaren gehuldigd op het terrein van het Korps Brandweer Suriname (KBS). Hiervan zijn 17 bevorderd van hoofdbrandweermeester tot hoofdbrandweermeester 1ste klasse, 2 van brandweermeester tot brandweermeester 1ste klasse (...)

 7. sr - 089938

  FSA: “Zware lobby gaande voor introductie nieuw type visserij in Suriname”

  Karg: “Het gaat om puur persoonlijk gewin” De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) meldt dat er momenteel een zware lobby gaande is voor het introduceren van een nieuw type visserij in Suriname. Visserij dat door de huidige (...)

 8. sr - 089939

  Jogi: ‘Tijd en omstandigheden zullen ons adviseren wat goed is voor het land’

  “Wanneer de verkiezing gehouden is en de knikkers geteld zijn, breekt een ander moment aan. Dan zullen tijd en omstandigheden ons adviseren wat goed is voor het land.” Zo reageert VHP-parlementariër Mahinder Jogi op de voortdurende (...)

 9. sr - 089940

  Anderhalf jaar cel voor verdachte die familie en kinderen meenam in drugszaak

  De 49-jarige Sherida Alberg en Lloyd Sleeswijk gaan elk voor anderhalf jaar de bak in. Op zondag19 augustus werd Alberg aangehouden op de luchthaven met 2240 gram cocaïne in haar bezit. Openbare aanklager Reshmi Rathipal achtte uitvoer (...)

 10. sn - 089941

  Man legt tegenstrijdige verklaringen af in rechtbank

  Etto L. heeft op de rechtszitting van maandag tegenover kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Hij zou een gouden halsketting van de benadeelde weggerukt hebben in de nabije omgeving van Palmentuin. De partner (...)

 11. wk - 089942

  Harde regen zorgt voor ernstige wateroverlast in Suriname

  Wateroverlast in Suriname | Foto: Bombelman.com PARAMARIBO, 11 dec – Facebook staat er vol van: Surinamers die via hun pagina foto’s en filmpjes delen van wateroverlast in Suriname. Door de zware regen is er sprake van wateroverlast in (...)

 12. dw - 089943

  Betonnen EBS-mast komt op rijdend voertuig terecht

  PARAMARIBO - Een van de nieuwe betonnen palen die sinds kort worden gebruikt als EBS-masten aan de Jagernath Lachmonstraat is dinsdagmorgen op een rijdend voertuig terechtgekomen. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Het voertuig heeft enorme (...)

 13. sn - 089944

  Ingezonden: 'Principiis'

  In het Latijn schrijf je het zo maar de betekenis waar ook ter wereld blijft hetzelfde. Principes: “Overtuiging die aan al iemands handelen ten grondslag ligt.” De basis van ons aller handelen wordt gevormd door de overtuiging die je (...)

 14. sr - 089945

  Eyndhoven: Bodem door regenval slap geraakt

  EBS zal schade voertuig vergoeden De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) is vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid overgegaan tot een onderzoek voor het beter plaatsen van haar betonnen masten. Het gaat om masten die recent zijn geplaatst (...)

 15. wk - 089946

  EBS: ‘mast omgevallen door slappe bodem als gevolg van regen in Suriname’

  Een voorbijganger maakt deze foto van het ongeval, die daarna viraal ging in Suriname. PARAMARIBO, 11 dec – De NV Energiebedrijven Suriname heeft een officiële reactie naar buiten gebracht naar aanleiding van het omvallen van een betonnen (...)

 16. dw - 089947

  ACHTERGROND: 'Wat bij ons binnenkomt, is geheim'

  PARAMARIBO - Er is dit jaar een recordaantal personen (639) in aanmerking gekomen voor een onderscheiding van staatswege. Voor de commissie die de president adviseert over voordrachten is dit een aanwijzing dat de bewustwording om anderen te (...)

 17. sr - 089948

  Ontwerper Godo banking app: “App heeft geen directe connectie met banksysteem”

  Patrick Bueno de Mesquita, directeur van Mapbit Portal S.A, is de software ontwerper van de onlangs gelanceerde mobile banking app (applicatie) van de coöperatieve bank Godo. Hij is zich ervan bewust dat velen überhaupt de veiligheid van (...)

 18. sr - 089949

  Edwin Watson: “Godo is van 43 leden uitgegroeid naar 111.000 leden”

  De coöperatieve bank Godo heeft op maandag zijn 47ste jubileum herdacht. Tijdens de persconferentie en launch van hun mobile banking app benadrukte Edwin Watson, voorzitter van het Godo-bestuur, dat deze bank door de jaren heen een enorme groei (...)

 19. sr - 089950

  Godo introduceert mobile banking app op 47ste jubileum

  De coöperatieve bank Godo beschikt vanaf maandag over een mobile banking app (applicatie). Hiermee kunnen klanten persoonlijke leningen en hypotheken aanvragen en de daarbij behorende documenten (zoals identiteitskaart en werkgeversverklaring) (...)

 20. sn - 089951

  Ontvoerders Kalipdewsingh veroordeeld

  Surindra A. en Jeraitel V. zijn elk veroordeeld tot een straf van achttien maanden waarvan negen voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft maandag het (...)

 21. dw - 089952

  Rene Tosari geëerd: ‘Als kunstenaar blijf ik autonoom’

  AMSTERDAM-ZUIDOOST - Kunstenaar René Tosari was eerst verbaasd. Maar toen zijn oeuvre in een naslagwerk werd gebundeld en van de nodige commentaren voorzien, voelde hij zich vereerd. Hij verbaasde zich toen dochter Priscilla (beheerder van (...)

 22. sn - 089953

  India benoemt nieuwe centrale bankpresident

  Shaktikanta Das is benoemd als de volgende president van de Centrale Bank van India, de Reserve Bank of India (RBI). Das, die eerder in het bestuur van de centrale bank en als financieel secretaris heeft gewerkt, heeft een termijn van drie jaar. Hij (...)

 23. dw - 089954

  Mogelijk voetgangersbrug voor veiliger verkeer Lelydorp

  PARAMARIBO - Het bedrijfsleven, ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en de districtscommissaris van Wanica willen een voetgangersoversteekbrug bij Lelydorp plaatsen. Ze bestuderen nu de mogelijkheid daarvan. Als de (...)

 24. sn - 089955

  AFD zegt 5 miljoen euro toe voor Marwina ziekenhuis

  Het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD) heeft 5 miljoen euro toegezegd voor het verder versterken en operationele capaciteit van het Marwina streekziekenhuis. Dit bevestigt minister Antoine Elias van Volksgezondheid tegenover Starnieuws. De (...)

 25. sn - 089956

  22-jarige verdachte geraakt door politiekogel

  Geferno V. (22) is in zijn been geraakt door een politiekogel. "Sommaties om zijn vlucht te staken en waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten, waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren gericht te schieten". Dit meldt de politie (...)

 26. dw - 089957

  Bende Colombia legt wapens neer tijdens Kerst

  BOGOTA - De Usuga Clan, de grootste criminele bende in Colombia, heeft een wapenstilstand van een maand afgekondigd voor de feestdagen. Daarnaast heeft de clan andere bendes opgeroepen hetzelfde te doen, om Kerst en Oud en Nieuw te kunnen vieren. (...)

 27. sn - 089958

  Zwager 6,5 jaar de bak in voor misbruik schoonzusje

  Raul D. heeft zijn schoonzusje vanaf haar negende jaar jarenlang regelmatig seksueel misbruikt in het district Saramacca. Het misbruik vond plaats in de periode 2006 tot 2011. Zij moest de handelingen van de verdachte geheim houden. Na jaren zag hij (...)

 28. sn - 089959

  Koniki: Jeugdparticipatie als symbolische politiek?

  Dat de leiding van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) op de laatste genadeloze benaderingen van het vakministerie Sport en Jeugdzaken nog geen geluid heeft laten horen, geeft niet aan dat wij stil zijn geweest over de zaak. Wij maakten ons nog (...)

 29. dw - 089960

  ‘Ik heb de drugs van een onbekende man gekregen’

  PARAMARIBO - “De drugs waren niet voor de verkoop. Ik moest ze voor een onbekende man houden.” Zo probeerde Ritish L. dinsdag in de rechtszaal de schuld van zich af te schuiven. Hij gaf toe dat hij bij een verkeerscontrole op 16 oktober (...)

 30. sn - 089961

  Sapoen heeft geen boodschap aan KTPI en PL

  Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), stoort zich niet aan uitlatingen gedaan door voorzitters van de KTPI, Willy Soemita, en Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo. Volgens de HVB-leider moeten Soemita en (...)

 31. dw - 089962

  BEP stelt volksreferendum voor bij wijziging kiesstelsel

  PARAMARIBO - BEP-voorzitter, Ronny Asabina, ziet een volksreferendum als ideaal om zich uit te spreken over de wijzigingen van het kiesstelsel en het pre-electoraal verkiezingsverbod. Echter, hij denkt niet dat de tijdsspanne zich ervoor leent om (...)

 32. wk - 089963

  Trouw: ‘Chinezen halen jaguars uit Suriname’

  AMSTERDAM/PARAMARIBO, 12 dec – Opnieuw schrijft een grote Nederlandse krant over het lot van de jaguars in Suriname. Dagblad Trouw schrijft dat het doden van jaguars in Suriname op bestelling gebeurt en dat de Chinezen aan de touwtjes trekken. (...)

 33. sn - 089964

  Keurmerk voor twee PTC-opleidingen

  De bachelor programma’s Food Technology en Hoger Laboratorium Onderwijs van het Polytechnic College Suriname (PTC) zijn onlangs geaccrediteerd. De visitatiecommissie van het Bureau Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) heeft eerder dit (...)

 34. we - 089965

  AANHOUDENDE CRISIS EN KOMENDE FEESTDAGEN

  Over pakweg twee weken wordt het einde van het jaar ingeluid en daarvoor hebben we nog voor de christenen, de zogeheten kerstviering. Maar is er ook dit jaar sprake van een goede kerstviering te midden van de nog steeds heersende economische crisis (...)

 35. dw - 089966

  Suwama leert scholen duurzaam planten

  PARAMARIBO - De regen kon dinsdag de pret niet drukken op de openbare school (OS) Kampong Baroe in Saramacca, bij de overdracht van een schooltuin door stichting Suriname Waste Management (Suwama). Het organische schooltuinenproject voor (...)

 36. we - 089967

  Yu-Sin succesvol terug van Open de Taekwondo de Matoury

  In de 12de editie van de Open de Taekwondo de Matoury heeft Yu-Sin Taekwondo bijzondere prestaties geleverd. Van de 21 atleten hebben tien de eerste plaats behaald, vier de tweede plaats en vier de derde plaats. Het bijzondere is dat zowel de beste (...)

 37. we - 089968

  Jai Gandhi en Pintoboys spelen troefcall bekerfinale

  Jai Gandhi en Pintoboys staan vanavond tegenover el-kaar in de finale van het FA 2 Rum bekertoernooi van de Surinaamse Troefcall Bond (STcB). Jai Gandhi verraste donderdag vriend en vijand door de ploeg van Kampoe overtuigend te verslaan met 81-71. (...)

 38. we - 089969

  Princo en Ephraimzegen delen punten

  Princo en Ephraimzegen hebben zondag de punten broederlijk verdeeld in de reguliere competitie van de Kwatta Sport Bond (KSB). Na een ruststand van 1-0 in het voordeel van Ephraimzegen werd het uiteindelijk een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft (...)

 39. we - 089970

  Basketbaluitslagen

  Maandag 10 december: Jongens U-16: CLD-De Schakel 149-14 (70-10). CLD: Yannick van Ams 42 punten. De Schakel: Ezra Homoet 6 punten. De Arend-SCVU 68-61 (30-27). De Arend: Shamir Krak 22 punten. SCVU: Ivar Vreden 41 punten. Zondag 9 december: Jongens (...)

 40. we - 089971

  Vier ploegen ongeslagen in Eerste Divisie

  In de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie zijn alleen nog koploper Leo Victor, nr.2 Transvaal, PVV (nr.4) en Inter Moengo Tapoe (nr.6) nog ongeslagen. Leo Victor en Transvaal wonnen in de vierde speelronde hun vierde wedstrijd op rij tegen (...)

 41. we - 089972

  SLM verwelkomt tweede aanwinst binnen B737-700 vloot

  Morgen, woensdag 13 december, verwelkomt de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), haar tweede aanwinst binnen de B737-700 vloot, ‘District of Brokopondo’, onder registratie PZ-TCT met als serienummer MSN 29356 op de Johan Adolf (...)

 42. we - 089973

  Derde editie Comfort Zone geslaagd event

  De derde editie van ‘Comfort Zone’ van de Stichting Platform Support Suriname, die afgelopen zaterdag is gehouden in Tori Oso aan de Frederick Derbystraat, was een geslaagd event. De voorzitter van de stichting, Zulile Blinker, zegt dat (...)

 43. we - 089974

  Waterkwaliteit Albina ronduit slecht

  Behalve dat bewoners van Albina al jaren achtereen niet het genot hebben 24 uur per dag water uit de kraan te hebben, is de kwaliteit van het drinkwater dat de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) ter plekke levert, ronduit slecht. Op (...)

 44. we - 089975

  Kerstboom op het plein brengt vrede en liefde’

  De pupillen van de Mr. Hubert Stichting en Lobi Pikien keken gisteren vol aandacht naar de grote kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein. Met een druk op de knop gingen alle lichtjes in de kerstboom branden. De kerstboom werd verlicht nadat dominee (...)

 45. dw - 089976

  Bond Diakonessenhuis constateert discriminerend beleid Volksgezondheid

  PARAMARIBO - “Het komt bij mij over alsof het ministerie van Volksgezondheid een discriminerend beleid voert”, zegt Robby Naarendorp, voorzitter van de bond bij het Diakonessenhuis, tegen de Ware Tijd. Het personeel bij dit ziekenhuis (...)

 46. sr - 089977

  Mungra: “Kans op herhaling is groot”

  Dayanand Mungra zegt aan Dagblad Suriname dat het idee om betonnen lantaarnpalen te plaatsen op straat een vooruitgang is. Dit voorkomt dat EBS jaarlijks enorme schade lijdt als gevolg van aanrijdingen, waarbij steeds nieuwe houten palen moeten (...)

 47. sr - 089978

  Leverancier beroofd van SRD 20.000 en 500 belkaarten

  Een gewapende crimineel heeft maandag op klaarlichte dag een leverancier van Digicel beroofd voor een supermarkt aan de Welgedacht C-weg. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat het slachtoffer bezig was op zijn bromfiets opwaardeerkaarten bij (...)

 48. sr - 089979

  Politieke loyalisten pompen hun eigen mensen in KPS

  Er waren 200 sollicitanten die onlangs hebben gesolliciteerd als politierekruut en slechts 70 daaruit hebben de psychologische test gehaald; 130 zijn afgewezen. Dagblad Suriname heeft uit betrouwbare bronnen binnen KPS vernomen dat partijloyalisten, (...)

 49. sr - 089980

  Politieagent in cokezaak Stolkertsijver ontkent betrokkenheid

  De politieagenten Malgalvio S. en Wendel B. staan terecht voor het in hun bezit hebben van een hoeveelheid cocaïne en het aannemen van steekpenning van de Fransman Matues O. om deze zaak in de doofpot te doen belanden. In deze zaak was er 250 (...)

 50. sn - 089981

  Menke onderzoekt oorzaken ongeldige stembiljetten

  Bij elke verkiezingen wordt het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) als verkiezingsorganisatie geconfronteerd met het verschijnsel van ongeldige stembiljetten. Naar aanleiding hiervan heeft het ministerie zich voorgenomen om beleid te maken (...)


 1. volgende 50