reset instellingen

 1. sn - 183953

  Menselijk skelet in Cabendadorp ontdekt

  Een menselijk skelet is vandaag aangetroffen te Cabendadorp in het district Para. Politiewoordvoerder Milton Bisschop bevestigt dit tegenover Starnieuws. De melding is 19.15 uur gedaan bij de politie van Zanderij. De politie is op locatie bezig met (...)

 2. sn - 183954

  Suribet: Bedrag beroving door nep agenten nog niet vastgesteld

  Suribet benadrukt dat het nog niet duidelijk is hoe groot het bedrag is dat buit gemaakt is bij de beroving donderdag door 'nepagenten'. Het beveiligingsbedrijf waarmee Suribet de werkzaamheden rond veiligheid van mensen, materialen en gelden heeft (...)

 3. dw - 183955

  Finaleplaatsen voor Yelyco in Montjoly-toernooi

  RÉMIRE-MONTJOLY — Yelyco heeft de finale van het internationaal volleybaltoernooi van Montjoly gehaald in zowel de mannen als vrouwenklasse. In hun laatste voorrondepartijen stuurden de Surinaamse kampioenen de twee ploegen van de (...)

 4. hr - 183956

  Keti Koti weer groots gevierd

  Na twee jaar mochten burgers weer hun leuke kleding showen tijdens Keti Koti. De samenleving heeft zich gisteren kunnen uitleven op de verschillende plekken binnen en rond Paramaribo. In de Palmentuin was er zelf een cultureel optreden van een (...)

 5. wk - 183957

  Aangespoeld lichaam van vermiste 37-jarige man

  Het lichaam dat zaterdagmorgen bij een aanmeersteiger te Nieuw Amsterdam werd geborgen, is van de 37-jarige Graziano W. Eerder deze week werd hij als vermist opgegeven en werd aangifte van vermissing gedaan bij de politie in Suriname.De politie van (...)

 6. dw - 183958

  ‘Surinamers zien psychiater en psycholoog als lawman datra’

  PARAMARIBO — “Opeenvolgende overheden schenken, ondanks de alarmerende cijfers over suïcide ofwel zelfdoding nauwelijks aandacht aan dit probleem. Dit blijkt vooral uit het feit dat het grootste deel van het budget van het (...)

 7. we - 183959

  President en vp deelgenoot herdenking Keti Koti bij Kwakoe-monument

  President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk zijn deelgenoot geweest van de herdenking van 159 jaar afschaffing van de slavernij bij het Kwakoe-monument aan de dokter Sophie Redmondstraat. Bij dit standbeeld organiseerden het (...)

 8. we - 183960

  Sampi: ‘Heisa over Sabaku-project is merendeels persoonlijke aanval’

  Edgar Sampi Abop-parlementariër, vindt de perikelen ron-dom de gronduitgifte in het Sabaku-project te Paramaribo-Noord, een persoonlijk aanval. Volgens Sampi wordt hij samen met zijn partijgenoot tevens minister van Grondbeleid en Bosbeheer (...)

 9. sr - 183961

  VN secretaris-generaal Guterres heeft onderhoud met president Santokhi

  Hechtere samenwerking Suriname en Verenigde Naties cruciaalEen hechtere samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Naties (VN) is cruciaal voor het bereiken van duurzame ontwikkeling. Zo kwam zaterdag naar voren tijdens een gezamenlijke (...)

 10. hr - 183962

  Meer erkenning nodig voor de koto

  De koto wordt voor speciale evenementen gedragen, maar het is niet meer zoals hoe dat vroeger gebeurde. Jurgen Joval maakt al jaren koto’s voor verschillende gelegenheden. Volgens Joval en zijn collega Elionora Terbeek kan een koto binnen een (...)

 11. sn - 183963

  Taxichauffeur beroofd van auto

  Een taxichauffeur is vandaag in Para beroofd van zijn auto. Twee klanten overvielen hem en stalen de auto.Het slachtoffer had de mannen opgehaald en moest hen vervoeren. De rovers hebben hem onderweg overrompeld. Zij hebben hem aan de Bijlhoutweg (...)

 12. dw - 183964

  President Santokhi: ‘Caricom zou de wereld van kunstmest kunnen voorzien door versnelde (...)

  PARAMARIBO — Terwijl de wereld worstelt met een brandstof- en energiecrisis en de problemen met kunstmestvoorziening als gevolg van de oorlog in Ukraïne, moet Caricom manieren vinden om de productie van de overvloedige aardgasreserves van (...)

 13. sr - 183965

  VN-topman Guterres bezoekt inheems dorp Pierre Kondre-Redi Doti

  Een oproep van de inheemse bevolking van SurinameAntonio Guterres, de secetaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) die deze dagen in Suriname is om de 43e Caricom staatshoofden- en regeringsleiders-vergadering bij te wonen in Paramaribo, bracht (...)

 14. sr - 183966

  VN secretaris-generaal Guterres: ‘Hoop zaaien met mangroven’

  De secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), Antonio Guterres, trok zaterdag naar het strand te Weg naar Zee, waar hij de verwoestende gevolgen van de klimaatverandering kon zien die leidden tot kusterosie, overstromingen en (...)

 15. hr - 183967

  Furnen Kofie: “president doet aan fisti prodo”

  “Hoe kan Suriname portfoliohouder van het jeugdbeleid zijn in de regio, terwijl er al ruim twee jaar geen beleid is gemaakt voor onze jongeren. Er is in de afgelopen twee jaar geen structuur geweest met betrekking tot het jeugdbeleid. Geen (...)

 16. wk - 183968

  Vermoedelijk menselijk skelet ontdekt in bos te Cabendadorp

  De politie in Suriname kreeg zaterdagavond rond 19.15u een melding, dat er een menselijk skelet zou zijn aangetroffen in het bos achter het Cabendadorp in het distrikt Para. Het Forensisch Opsporingsteam en de afdeling Kapitale Delicten gaan vandaag (...)

 17. sn - 183969

  VN secretaris-generaal zal zich inzetten voor Suriname

  De secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), António Guterres, is onder de indruk van hoe Suriname zich tegen de klimaatverandering weert. Met de aanplant van mangrove wordt een deel van de kustlijn beschermd tegen de oprukkende zee (...)

 18. dw - 183970

  Volleybalsters Yelyco kampioen Montjoly-toernooi

  RÉMIRE-MONTJOLY — Speelsters van Yelyco gaan uit hun dak nadat aanvoerster Laul Sirder Behary van Matoury geen succes heeft in haar laatste actie. Daarmee bezorgt ze Yelyco niet alleen de zege, maar ook het kampioenschap van het (...)

 19. sn - 183971

  Militaire vakbond opgericht met steun van SPB

  De Belangen Behartiging Militaire Vakbond Suriname heeft woensdag de oprichtingsvergadering gehouden in het ledentehuis van de Surinaamse Politie Bond (SPB). De statuten en het huishoudelijk reglement zijn goedgekeurd. Het oprichtingsbestuur is (...)

 20. we - 183972

  President Santokhi per 1 juli voorzitter Caricom

  President Chandrikapersad Santokhi is per 1 juli 2022 voor zes maanden Caricom-voorzitter. Als voorzitter van de Caricom zal hij de Staatshoofden Conferentie bijwonen en zich inzetten voor het versterken van de relaties tussen de verschillende (...)

 21. wk - 183973

  VN secretaris-generaal ontmoet Surinaamse president

  Een hechtere samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Naties (VN) is cruciaal voor het bereiken van duurzame ontwikkeling. Dat kwam zaterdag naar voren tijdens een gezamenlijke persconferentie van president Chandrikapersad Santokhi en de (...)

 22. sn - 183974

  Nicholson uit Guyana wint Caricom 10K Road Race

  De 15e editie van de Caricom 10K Road Race is gewonnen door Marlon Nicholson uit Guyana. Bij de dames is Jozanne Harris uit Jamaica de snelste geweest. Deze 10 kilometer wordt traditioneel gehouden in aanloop naar de Caricom Staatshoofden (...)

 23. dw - 183975

  Caribbean Games: Zaalvoetballers na karaktervol optreden in finale

  PARAMARIBO — Na verschillende keren van bijna uitzichtloze situaties te zijn teruggeveerd, heeft de U23 zaalvoetbalselectie van Suriname zaterdagavond de finale van de eerste Caribbean Games gehaald. Op Guadeloupe werd het (...)

 24. wk - 183976

  Solo expositie beeldend kunstenaar Shaundell Horton bij Readytex

  Bij Readytex Art Gallery is er in de maand juli, voor de tweede keer dit jaar, een prachtige solo- expositie ingericht. Het is dan beeldend kunstenaar Shaundell Horton die in een expositie genaamd Threads of Identity, haar meest recente kunstwerken (...)

 25. dw - 183977

  Keven Sporkslede: ‘We hebben onze missie gehaald: kampioen’

  RÉMIRE-MONTJOLY — “We hebben onze missie gehaald en dat is het kampioenschap.” Woorden van Keven Sporkslede nadat hij het mannenteam van Yelyco aan het winnen van de titel hielp van het internationaal volleybaltoernooi van (...)

 26. dw - 183978

  Tjon-A-Joe met pb en nationaal record naar finale 100 vrij

  PARAMARIBO — Surinames Renzo Tjon-A-Joe heeft zich daarnet als derde gekwalificeerd voor de finale van de 100 meter vrije slag tijdens de Speedo Fast Water Meet. Hij brak daarbij het nationaal Surinaams record (NSR) kortebaan op het (...)

 27. sn - 183979

  De erfgenamen

  In 1975 sloot de kolonisator de deur van de groene kolonie voorgoed achter zich. De erfgenamen kregen een land dat volledig was ingericht met stadjes, wegen, polders, instellingen, democratie en vol grondstoffen. En drie miljard Nederlandse gulden. (...)

 28. wk - 183980

  Minister krijgt update Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project

  Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft samen met enkele directieleden en de Wereldbank een Webex meeting afgewerkt. Susan Bansropansingh van de afdeling Competitiveness Unit (...)

 29. dw - 183981

  Solo-expo van Shaundell Horton: ‘Threads of Identity’

  PARAMARIBO — Bij Readytex Art Gallery is er in de maand juli, voor de tweede keer dit jaar, een prachtige soloexpositie ingericht. Het is beeldend kunstenaar Shaundell Horton die in een expositie genaamd Threads of Identity, haar meest recente (...)

 30. hr - 183982

  Hechtere samenwerking Suriname en Verenigde Naties cruciaal

  Een hechtere samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Naties (VN) is cruciaal voor het bereiken van duurzame ontwikkeling. Dit kwam naar voren tijdens een gezamenlijke persconferentie van president Chan Santokhi en de secretaris-generaal van de (...)

 31. sn - 183983

  Plooien binnen coalitie nog niet gladgestreken

  Coalitietoppers zijn zaterdag bijeengekomen om te praten over de spanningen die ontstaan zijn, waarbij de ABOP/PL fractie te kennen heeft gegeven zelfstandig te zullen opereren. Ook is er gesproken over gronduitgifte, onder andere op Sabaku Village. (...)

 32. we - 183984

  TE VEEL SRD’S IN OMLOOP door MONETAIRE FINANCIERING

  De Centrale Bank van Suriname is op donderdag 16 juni 2022 gestart met een nieuw instrument binnen haar open markt operaties (OMO). Dit nieuwe instrument is begonnen met de eerste veiling van het Centrale Bank Certificaat (CBC) met een looptijd van (...)

 33. hr - 183985

  Somohardjo: “Javanen, de Blaka doti van Suriname”

  Suriname heeft zonder Jawa geen ontwikkeling. “De Javanen zijn de blaka doti van Suriname,” zei minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) bij de opening van het Congres Jawa dat op 30 juni te Utopia werd gehouden. Het (...)

 34. wk - 183986

  Aanrijding tussen twee auto’s op de Coesewijnebrug

  Op de Coesewijnebrug in Suriname vond vanmorgen een zware aanrijding plaats. Deze twee auto’s kwamen zondagochtend rond 05.00u met elkaar in botsing.De politie van Latour was ter plaatse voor onderzoek. Aan de hand van de schade aan de (...)

 35. dw - 183987

  Congres Wong Jawa wijst op voorwaarden voor nationale ontwikkeling

  PARAMARIBO — Vijf belangrijke conclusies zijn er getrokken uit het congres Wong Jawa donderdagavond in Utopia. Die zijn het versterken van het sociaal kapitaal van de Javanen via religie. Continuïteit van de cultuur. Javanen zijn harde (...)

 36. sn - 183988

  India: Moessonregens onder gemiddeld niveau

  De jaarlijkse moesson van India bedekte het hele land op zaterdag, zes dagen eerder dan normaal, zei het door de staat gerunde weerbureau, maar de regentotalen liggen dit seizoen tot nu toe 5% onder het gemiddelde. De moesson, van cruciaal belang (...)

 37. wk - 183989

  Politie neemt winkelvergunning, bromfietsen, geluidsinstallatie en voertuig in beslag

  De operatie ‘Task Force’ van de politie in Suriname heeft afgelopen nacht op drie verschillende locaties controles uitgevoerd, waarbij 7 bromfietsen, een vergunning van een winkelier, geluidsinstallatie en een voertuig in beslag zijn (...)

 38. we - 183990

  ZWAAR BELADEN TRUCKS OVER WIJDENBOSCHBRUG

  De Motorsurveillance Dienst (MSD) van de politie, merkte onlangs op maandag 27 juni omstreeks 13.30 uur tijdens controle werkzaamheden op, dat een truck die beladen was met houtblokken vanuit Commewijne richting Paramaribo de Wijdenboschbrug wilde (...)

 39. we - 183991

  OLIE & GAS SUMMIT GOED INITIATIEF, MAAR NET TE VROEG

  Afgelopen week werd de Suriname Energy, Oil and Gas Summit & Exhibition (SEOGS) in ons land gehouden. Dit was 2e editie van de SEOGS en hebben verschillende bedrijven uit verschillende sectoren de gelegenheid gekregen hun diensten/producten aan te (...)

 40. sn - 183992

  De Grondkamer als oplossing voor perikelen grondbeleid

  In de achter ons liggende jaren hebben wij meerdere perikelen bij het gronduitgiftebeleid gehad. De meest recentste is die van Sabaku Village, maar denk ook aan de vele Surinamers die in afwachting van hun gronduitgiftebeschikking op de (...)

 41. dw - 183993

  VN-baas Guterres: Suriname hoop voor de wereld

  Tekst en beeldIvan CairoPARAMARIBOPARAMARIBO — Secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), António Guterres, is geen supporter van het in ontwikkeling brengen van oliereserves, omdat verbranding van olie schadelijke gevolgen heeft (...)

 42. dw - 183994

  REDD+ voorbereidingsfase legt fundament voor financiële compensatie Surinaams bos

  Suriname kreeg in 2014 van de Forest Carbon Partnership Facility (FCPF) van de Wereldbank financiële middelen om milieubeleid op het gebied van duurzaam beheer van de bossen vast te stellen. Eind 2021 rondt Suriname de voorbereidingsfase af van (...)

 43. dw - 183995

  Herstart Bergendal Amazonia Wellness Resort

  Een eigen keuken bij het zwembad met bar, de canopyzipline opnieuw aanleggen, een wellnesscenter en het ‘catch and release’ van vissen. Het nieuwe managementteam van Bergendal Amazonia Wellness Resort staat te popelen om de projecten af (...)

 44. dw - 183996

  Speedo Fast Water Meet: Tjon-A-Joe mist titel op 0,01

  PARAMARIBO — 0,01 seconde is niet zo lang terug het verschil geweest tussen Renzo Tjon-A-Joe en de Nederlandse recordhouder Stan Pijnenburg in de finale van de 100 meter vrije slag tijdens de Speedo Fast Water Meet. In het Sloterpark Amsterdam (...)

 45. wk - 183997

  Uitgeverij Dubois zamelt geld in voor alleenstaande moeder van vier kinderen

  [INGEZONDEN] – Suriname is een fantastisch land, maar de armoede is groot. Tijdens ons verblijf in Suriname van 14 juni t/m 28 juni hebben wij een aantal bijzondere ontmoetingen gehad. Eén daarvan was met een oma en haar kleinzoon, een (...)

 46. sn - 183998

  Argentinië: Architect IMF-deal neemt ontslag, regeringcrisis neemt toe

  De Argentijnse minister van Economie Martin Guzman, de architect van een recente schuldenovereenkomst met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), is afgetreden. De aankondiging van Guzman op zaterdag kwam te midden van diepe splitsingen in de (...)

 47. we - 183999

  SLM AL TIENTALLEN JAREN STRUCTUREEL UITGEHOLD

  Minister Albert Jubithana vanTransport, Communicatie en Toerisme en president Chandrikapersad Santokhi zijn onlangs in De Nationale Assemblee uitvoerig ingegaan op de positie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Jubithana haalde aan dat (...)

 48. we - 184000

  RIJBEWIJS EN DE LIJDENSWEG

  Vanwege het Openbaar Ministerie werd de afgelopen week een persbericht gelanceerd, dat betrekking heeft op het deelnemen in het verkeer zonder rijbewijs en de vernieuwde strafmaatregelen die daarop kunnen worden toegepast. In het artikel wordt (...)

 49. wk - 184001

  Guyanees Nicholson eist zege Caricom 10K Road Race op

  De Guyanees Marlon Nicholson is winnaar geworden van de Caricom 10K Road Race. Deze jaarlijks terugkerende wegwedstrijd stond in het teken van de 43ste Reguliere Caricom Staatshoofdenconferentie in Paramaribo, Suriname. Nicholson liet met een tijd (...)

 50. hr - 184002

  Klimaatfinanciering belangrijk agendapunt bij Caricom-staatshoofdenvergadering

  Klimaatfinanciering is een van de agendapunten die ter discussie gebracht zal worden binnen Caricom-verband. Het zal de globale klimaatverandering scenario’s niet veranderen als de Caribische regio alleen helemaal geen koolstof zal uitstoten. (...)


 1. volgende 50