reset instellingen

 1. wk - 000001

  Zwangere tieners van school "in eigen belang"

  PARAMARIBO, 14 mrt – Zwangere tieners moeten wegblijven uit de schoolbanken ‘om hen te beschermen’. Dit zegt minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling. Eris dus geen sprake van discriminatie of pesterij. Parlementariërs (...)

 2. sr - 000002

  Artsen voorbereid op chikungunya, samenleving niet

  Er zijn steeds meer chikungunya-gevallen gerapporteerd in het Caribische Gebied, onder andere op St. Maarten, Dominica en een geval in Frans Guyana. Lesley Resida, directeur Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), had twee maanden terug aangegeven (...)

 3. sr - 000003

  Gpc Benschop: “Vrij rustig in Nickerie”

  Er zijn geen berovingen en overvallen genoteerd in Nickerie de afgelopen week. De gewestelijke politiecommandant (gpc)van Nickerie, Stanley Benschop, hield dinsdagochtend zijn wekelijkse informatiebijeenkomst. Er zijn wel 2 inbraken geweest en 4 (...)

 4. wk - 000004

  DJ Chuckie op nationale Phagwa viering in Suriname

  Lustig Events N.V organiseert op maandag 17 maart 2014 voor de derde keer een Phagwa Festival in de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo, Suriname. Dit evenement zal anders zijn dan de voorgaande twee, omdat Lustig Events een extra (...)

 5. wk - 000005

  DNA-bewijs leidt tot aanhouding in Suriname

  PARAMARIBO,15 mrt – DNA-onderzoeksmateriaal heeft geleid tot de aanhouding van twee moordverdachten. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Suriname, meldt het Korps Politie Suriname, KPS. De twee, een getrouwd stel, was eerder al (...)

 6. wk - 000006

  Zeven gewond bij ongeval met brandweerwagen

  PARAMARIBO,16 mrt – Minstens zeven personen zijn gewond geraakt bij een ongeval met een brandweerwagen.Onder de gewonden bevinden zich drie kinderen. Twee bevinden zich in krtieke toestand. De kinderen en een vrouw zijn opgenomen in het (...)

 7. wk - 000007

  ‘Kracht putten uit betekenis van Phagwa’

  PARAMARIBO, 17 mrt – “We moeten uit de betekenis van dit feest kracht putten om ons te bezinnen over ons gedrag, ons handelen, denken en onze attitude naar de medemens toe.” Dit zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse (...)

 8. wk - 000008

  ‘Parallellen uitspraken Bouterse en Maduro’

  PARAMARIBO, 17 mrt – Er zijn parallellen te trekken tussen recente uitspraken van president Desiré Bouterse en zijn Venezolaanse ambt genoot Nicolas Naturist. Dit stelt voorzitter Sunil Oemrawsingh van de stichting 8 December 1982. Het zou (...)

 9. sr - 000009

  Derryl Boetoe wint debat Boks.sr

  Uit de zes jongeren die meededen aan het Boks.sr-debat, mocht Derryl Boetoe zich de beste ‘debater’ noemen. Het evenement werd gehouden in Tori Oso. De stelling van de avond was ‘Suriname is een veilig land’. Sharmila Ramadhin, projectleider (...)

 10. sr - 000010

  Motorfiets “wipper” raakt zwaar gewond na botsing

  De 29-jarige R. van O. is vanmiddag zwaar gewond geraakt bij een botsing op de Henry Fernandesweg. Terwijl R. van O.de motorfiets bestuurde haalde hij een stunt uit door de voorwiel van de motorfiets van de grond te brengen waardoor hij slechts op (...)

 11. sr - 000011

  Record: 8 masten aangereden op Phagwa-avond

  De Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft op 16 en 17 maart 8 aangereden masten moeten registreren. Volgens de afdeling Trouble Shooting is dit een ongekend aantal dat nooit eerder is gezien. Op 16 maart werden 5 elektriciteitspalen aangereden. Op 17 (...)

 12. sr - 000012

  “Update”verkeersongeval met zwaargewonden

  De 48-jarige Bisoenpersad R.is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Vanochtend reed hij in beschonken toestand in zijn auto over de Martin Luther King weg. Daarbij had hij mede inzittenden in zijn voertuig. De mede inzittenden waren de (...)

 13. wk - 000013

  Fonds moet dropouts op school houden

  PARAMARIBO,18 mrt – Het Natuurtechnisch Instituut,Natin, wil het grote aantal dropouts op eigen manier aanpakken. De school voor technisch onderwijs op middelbaar niveau, wil de oorzaak te lijf gaan. Veel jongeren verlaten de school omdat ze (...)

 14. wk - 000014

  ‘Frank Rijkaard stopt als hoofdtrainer’

  Frank Rijkaard is al ruim een jaar niet meer werkzaam als trainer en de kans is heel groot dat hij ook niet meer terugkeert in die functie. Dat zegt de 51-jarige oud-international en – bondscoach deze week in Voetbal International. Rijkaard, zoon (...)

 15. wk - 000015

  Grond voor veteranen binnenlandse oorlog

  PARAMARIBO, 18 mrt – Militairen die gestreden hebben in de oorlog tegen het Jungle Commando, krijgen een lap grond. Dit zegt Henk Amstelveen van het Bureau Volkscontacten van het Kabinet van de President. De groep die in aanmerking komt wordt nu (...)

 16. wk - 000016

  Nieuw seizoen TV programma Atlas in Suriname opgenomen

  Na de succesvolle eerste reeks van Atlas, komt de AVRO dit najaar met een nieuw seizoen van het avonturenprogramma. Lauren Verster zal het programma wederom presenteren. In het tweede seizoen van Atlas wordt opnieuw een avontuurlijke tocht (...)

 17. sr - 000017

  Breaking News: Taekwondoka Tosh van Dijk wint goud op Zuid-Amerikaanse Spelen

  Tosh van Dijk (l) in actie tegen de Argentijn Jorge AlvarezDe Surinaamse taekwondoka Tosh van Dijk heeft vanavond goud gewonnen op de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur). Binnen 3 uren verslond hij 4 tegenstanders uit Zuid-Amerika en bezorgde hij (...)

 18. sr - 000018

  De Nieuwe Awaries: Satirische nieuwsblog over Suriname

  DNA staat tegenwoordig niet meer alleen voor De Nationale Assemblee of de bouwstenen van de mens. Want sinds 28 februari is er een derde DNA bij in Suriname en die is te vinden op het web. De Nieuwe Awaries, afgekort DNA,is een satirische nieuwssite (...)

 19. sr - 000019

  Deurwaarder Mahenderdat Sitaram overleden

  De deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (Sova), Harish Monorath, bevestigt het heengaan van de deurwaarder Mahenderdat Sitaram. Hij geeft aan dat met het overlijden van de deurwaarder, het tekort aan deurwaarders nog verder is toegenomen. (...)

 20. sr - 000020

  Kappartij om rookadvies

  Twee vrienden (Johny M. en Amar D.) die in de nacht van zaterdag op zondag zaten te babbelen aan de Kleine Saramaccastraat, gingen elkaar te lijf na een discussie over roken. Op een gegeven moment zou de één de ander het roken hebben afgeraden (...)

 21. sr - 000021

  Niertransplantaties: geen utopie in Suriname

  Niertransplantaties zijn in Suriname geen utopie. Dit zei dr. Armand van Kanten, chirurg bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), tijdens zijn welkomstwoord op het symposium ‘Niertransplantaties in Suriname: utopie of werkelijkheid?’ in (...)

 22. sr - 000022

  Standaardisering van het Sranantongo

  De lente van 2014 maakte op de Moedertaalmiddag korte metten met de zachte winter. Het zonnige weer bracht veel Surinamers op de been op zondag 2 maart. Ruim meer dan honderd aanwezigen brachten met gepeperde folklore ode aan de Surinaamse taal (...)

 23. wk - 000023

  Aanleg tweede brug naar Commewijne "In studie"

  PARAMARIBO, 19 mrt – De regering overweegt de bouw van een tweede brug tussen Paramaribo en Commewijne. Dit meldt de Ware Tijd. Hoewel niet echt een prioriteit, worden de mogelijkheden toch bekeken. De Jules Albert Wijdenbosch brug blijkt het (...)

 24. wk - 000024

  Gezondere levensstijl [COLUMN]

  Door Usha Marhé – Mijn vorige column ‘Surinamers eten zichzelf dood’ trok veel belangstelling. Zelfs Humberto Tan besteedde er aandacht aan, via Twitter. Hoewel er nog steeds habituele ontkenners zijn, is de boodschap daardoor bij veel (...)

 25. wk - 000025

  ‘Peperduur dijkenplan Suriname onnodig’

  PARAMARIBO, 19 mrt – Het peperdure plan voor de aanleg van dijken langs de Surinaamse kust is onnodig. Dit stelt hoogleraar Sieuwnath Naipal. Hoewel het er alles van heeft dat de regering wil doorzetten, heeft de hydroloog een waterdicht voorstel (...)

 26. wk - 000026

  Suriname mag borst natmaken voor natuurgeweld

  PARAMARIBO, 19 mrt – Natuurgeweld mag geen ver van mijn bed show meer voor Surinamers. Dit stelt Jerry Slijngaard, directeur van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing, NCCR. Nog te vaak is het juist anders. Toch dwingt de realiteit (...)

 27. wk - 000027

  Vragen over kritiek minister op rechters

  PARAMARIBO,19 mrt – Leden van de oppositie in het parlement plaatsen vraagtekens bij recente uitspraken van minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Volgens Belfort draagt de rechterlijke macht ook bij aan de crisis die haar nu (...)

 28. sr - 000028

  Aangifte bezopen politieman niet opgenomen

  Een politieambtenaar deed maandagavond aangifte bij de politie van Uitvlugt ter zake mishandeling. Volgens zijn verklaring is hij mishandeld door een security guard te Flamboyant Park. De politie van het betreffende bureau was van oordeel dat zijn (...)

 29. sr - 000029

  Anticorruptieorgaan OAS bezoekt Suriname in april

  De Mesicic (Mechanism for Follow-up on the Implementation of the Inter-American Convention against Corruption)bezoekt Suriname van 1-3 april. De Mesicic is een monitorings -, sturings- en evaluatieorgaan van de OAS, dat in het leven is geroepen op (...)

 30. sr - 000030

  Automobilist ramt schutting aan de Kasabaholoweg

  Een automobilist heeft gistermorgen omstreeks 09.00 uur aan de Kasabaholoweg een stenen schutting geramd. Dit incident trok veel aandacht van voorbijgangers.De autobestuurder die hoogstwaarschijnlijk niet oplettend genoeg reed, maakte een verkeerde (...)

 31. sr - 000031

  Dc Ramdhani: ‘Te kleine duikers Gangaram Pandayweg zorgen voor wateroverlast’

  Staatsolie Maatschappij Suriname heeft het onderhoud van de Gangaram Pandayweg in het district Saramacca op zich genomen. Dit houdt in dat deze weg minimaal twee keer per week wordt geëgaliseerd door dit bedrijf en indien nodig wordt de weg (...)

 32. sr - 000032

  Directeur TAS opzij geschoven

  Berichten hebben ons medium bereikt dat er bij de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) een reorganisatie heeft plaatsgevonden. De samenwerking met directeur Gwen Amelo is door de Raad van Commissarissen (RvC) opgezegd. Volgens nieuwsbronnen (...)

 33. sr - 000033

  Minister Adhin: ‘Gelijke rechten voor zwangere studenten staat buiten kijf’

  Er leek even wat commotie te ontstaan in het parlement nadat minister Adhin had aangegeven dat er bezorgdheid was vanuit het onderwijsveld ten aanzien van zwangere tieners. Teneinde meer duidelijkheid hierover te geven, heeft de minister aangegeven (...)

 34. sr - 000034

  Motorfietser omgekomen

  Rezah van Ommeren (29) heeft hedenmorgen in het ziekenhuis het leven gelaten. Hij was maandag 17 maart betrokken bij een verkeersongeval op de Henry Fernandesweg. Volgens het onderzoek van de politie blijkt dat Rezah in botsing kwam tegen een (...)

 35. sr - 000035

  Nieuwe site neemt politie op de korrel

  In de maand februari van dit jaar is er een nieuwssite geopend genaamd “De Nieuwe Awaries”. Het moet een satirische nieuwsblog over Suriname zijn. Op deze site zijn onlangs berichten verschenen als zouden politieambtenaren handelingen hebben (...)

 36. sr - 000036

  Notoire recidivist wederom veroordeeld voor diefstal

  De recidivist en drugsverslaafde Ricardo Held mag van kantonrechter Albert Ramnewash twee jaar en zes maanden brommen. Ook moet hij naast zijn gevangenisstraf begeleid worden door de Forensische Maatschappelijke Zorg (FMZ). Ricardo heeft zich voor (...)

 37. sr - 000037

  Oemrawsingh over uitspraken Bouterse: ‘the map is not the territory’

  Sunil Oemrawsingh van de Nationale Partij Suriname bedoelt hiermee dat ‘hoe we de dingen zien, niet noodzakelijk strookt met hoe dingen werkelijk zijn’. De Surinaamse samenleving moet volgens de NPS-topper wel weten dat ‘the damage has been (...)

 38. sr - 000038

  Politie Albina onderschept 7500 krape-eieren op Marowijnerivier

  De politie van Albina heeft 7500 krape eieren in beslag genomen uit twee vaartuigen op de rivier. Volgens het politioneel onderzoek blijkt dat 6 mannen aan boord waren in twee korjalen toen zij door de politie op de Marowijnerivier werden betrapt. (...)

 39. wk - 000039

  Brokopondo wil niet meer berooid achterblijven

  PARAMARIBO, 20 mrt – In het district Brokopondo heeft men er genoeg van. De aanwezigheid van grote hoeveelheden mineralen heeft niet geleid tot ook maar een stukje welvaart. Er moet meer achterblijven, vindt districtscommissaris Yvonne Pinas. (...)

 40. wk - 000040

  Familie verongelukte motorrijder ontevreden

  PARAMARIBO, 20 mrt – De familie van de bij een verkeersongeval overleden Rezah van Ommeren (29) betwijfelt het rapport van de politie. Volgens de politie kwam de man tegen een auto aan die uit tegengestelde richting kwam. Dit gebeurde toen Rezah (...)

 41. wk - 000041

  ‘Minder allochtonen hebben op de PvdA gestemd’

  Veel minder allochtonen hebben gisteren, tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen 2014, op de PvdA gestemd dan vier jaar geleden. De partij blijft wel veruit de grootste partij onder Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse Amsterdammers, maar is (...)

 42. wk - 000042

  Suriname ‘respecteert’ referendum Krim

  PARAMARIBO, 20 mrt – De regering respecteert het referendum dat op de Krim is gehouden over aansluiting bij Rusland. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Weliswaar wordt geen oordeel geveld over het besluit van Rusland om de (...)

 43. wk - 000043

  Ultimatum voor Clarence Seedorf bij AC Milan

  Na zeven nederlagen in twaalf wedstrijden staat de positie van Clarence Seedorf bij AC Milan nu al onder druk. Dat schrijft de gezaghebbende sportkrant La Gazzetta dello Sport, meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant gaat het sinds de komst van (...)

 44. sn - 000044

  Holi-boodschap goed laten doordringen

  Het Holi-feest wordt vandaag gevierd in Suriname. Aanvankelijk werd dit lichtfeest slechts gevierd door Surinamers die het Hindoe-geloof belijden. Vanwege de multi-etniciteit en multiculturaliteit, of kort gezegd de pluriformiteit van onze (...)

 45. sn - 000045

  Importeur vraagt 'Snow Spray' niet te gebruiken

  Ram's, Kavish en Kwatta Culture House vragen het publiek om 'Bambaiya Celebration Colour Snow Spray' niet te gebruiken. Gebleken is dat de 'Snow Spray' in recycle airfreshener flessen gefabriceerd is. Importeur Kenneth Rambali zegt aan Starnieuws (...)

 46. sn - 000046

  Hilarische voorstelling over Elisabeth Samson in Amsterdam

  Het was een volledig Surinaamse avond vrijdag in de Grote zaal van Stadsschouwburg in Amsterdam waar theatergroep Urban Myth de voorstelling ‘Elisabeth Samson vs. de Nederlandse Staat bracht. Het theaterstuk gaat over de koloniale tijd in Suriname (...)

 47. sn - 000047

  Tekenen misdrijf op ontzield lichaam visser

  Het ontzielde lichaam van de visser Sjoel Wagiman Wongsoredjo is zondag geborgen. De 41-jarige visser is zaterdag verdronken bij de monding van de Marowijnerivier. Een arts stelde de dood vast. Het lijk werd in beslag genomen door de politie, omdat (...)

 48. sn - 000048

  VS en EU treffen sancties tegen Rusland

  De Europese Unie (EU) de Verenigde Staten geven met sancties Rusland te kennen het absoluut niet eens te zijn met de afscheiding van het schiereiland de Krim van Oekraïne.21 Russische en Oekraïense toppers zijn op de zwarte lijst geplaatst. Zij (...)

 49. sn - 000049

  SCV Karishma schiet in roos met centrale holika-verbranding

  Met de centrale verbranding van Holika zondagavond in Nickerie heeft SCV Karishma in de roos geschoten. Zeker 3500 belangstellenden zijn komen opdagen om de 16 meters hoge Holika-stapel te zien verbranden. De holika verbranding begon omstreeks 22.00 (...)

 50. sn - 000050

  Holifeest in Palmentuin trekt ook buitenlanders

  Het Holifeest in de Palmentuin trekt niet alleen Surinamers, maar ook veel buitenlanders aan. Zij hebben er echt zin om mee te doen met het feest. Er wordt met alle kleuren poeder gestrooid op elkaar. De sfeer zit er al in, maar later op de middag (...)


 1. recent nieuws
 2. volgende 50