reset instellingen

 1. sn - 000051

  Zwaargewonden bij verkeersongeval Martin Luther Kingweg

  Vier personen zijn vanmorgen zwaargewond geraakt bij een verkeersongeluk aan de Martin Luther Kingweg. Bisoenpersad R. (48) is met zijn personenauto tegen een elektriciteitsmast aangekomen, waarna zijn voertuig in de trens langs de weg is (...)

 2. sn - 000052

  Negen EBS-masten aangereden binnen twee dagen

  Op 16 en 17 maart zijn negen masten van de Energiebedrijven Suriname (EBS) aangereden. In een persbericht zegt het bedrijf dat volgens de afdeling Trouble Shooting,dit een ongekend aantal is. Hier is sprake van een record. Intussen is zojuist aan de (...)

 3. sn - 000053

  Grankreek Saramacca winnaar 'Makhan Chor'

  Grankreek Saramacca is winnaar van de 'Makhan Chor' wedstrijd. Het is de jongens gelukt om het snelste een pot met 'phagwawater', die zeven meter in de lucht bengelde, te bemachtigen. Zij moesten op elkaar klimmen om bij de pot te komen. De 'Makhan (...)

 4. sn - 000054

  Motorfietser ernstig gewond door uithalen stunt

  De motorfietser R. van O. (29)is vanmiddag zwaar gewond geraakt bij een botsing op de Henry Fernandesweg. Hij haalde een stunt uit door het voorwiel van de motorfiets van de grond te brengen waardoor hij slechts op het achterste wiel reed. Op dat (...)

 5. sn - 000055

  Kabalebo wil brandveiligheid opvoeren

  In aanloop naar een brandweerkazerne in ressort Kabalebo, krijgen de bewoners voorlichting over preventie. Districtscommissaris (dc) Armand Jurel wil samen met het Korps Brandweer Suriname (KBS) en de bevolking een integrale aanpak voor een veilig (...)

 6. sn - 000056

  Illegale kinderen ontberen onderwijs in Nickerie

  Twaalf kinderen die illegaal zijn in Nickerie, kunnen volgens Roy Sedoc, ondervoorzitter van de districtsraad, geen onderwijs genieten. De kinderen beschikken niet over de nodige bescheiden en kunnen daardoor niet ingeschreven worden op school. (...)

 7. sn - 000057

  Chinese president brengt staatsbezoek aan Europa

  De Chinese president Xi Jinping zal zijn eerste reis naar Europa maken sinds zijn ambtsaanvaarding in november 2012. Hij zal van 22 maart tot 1 april staatsbezoeken afleggen aan Nederland, Frankrijk, Duitsland en België. Xi zal ook het (...)

 8. sn - 000058

  Air Canada schorst vluchten Venezuela

  Air Canada heeft zijn vluchten van en naar Venezuela geschorst. De luchtvaartmaatschappij maakt zich zorgen over de veiligheid. Air Canada zegt dat hij zal overwegen zijn operaties te hervatten, zodra de situatie in Venezuela is gestabiliseerd. De (...)

 9. sn - 000059

  Zuid-Amerika buigt zich over regionale strategieën

  Viceministers van Buitenlandse Zaken van Zuid-Amerika buigen zich over samenwerkingsgebieden en strategieën waaraan prioriteit moet worden gegeven. Gestreefd wordt naar verhoogde integratie en samenwerking. De bijeenkomst is maandag gehouden in Rio (...)

 10. sn - 000060

  Rusland lijft De Krim officieel in

  Rusland heeft De Krim definitief ingenomen. President Vladimir Poetin en twee leiders van De Krim hebben daartoe in het Kremlin een verdrag getekend. Er is met een staande ovatie gereageerd op de annexatie. Poetin zei na de ondertekening dat De Krim (...)

 11. sn - 000061

  Politie houdt gewelddadige inbreker aan

  De verdachte Marley Renee Nijhove alias 'Tigri' is zondag aangehouden door een rechercheur. Eerder had de procureur-generaal opdracht voor zijn opsporing, aanhouding en voorgeleiding gegeven. Deze verdachte wordt ervan verdacht zich schuldig te (...)

 12. sn - 000062

  Tiener en brandweerman nog in het ziekenhuis na ongeval

  De politie heeft nadere informatie gegeven over de oorzaak en nasleep van het ongeval met een brandweerwagen zaterdag. Op een brandweerambtenaar en een 16-jarige jongen na, zijn alle andere gewonden na medische behandeling naar huis gestuurd. De (...)

 13. sn - 000063

  Rapers krapé eieren ontsnappen zwemmend

  De politie van Albina heeft gistermiddag, omstreeks 16:00 uur, 15 zakken met krapé eieren in beslag genomen. De eieren waren in twee boten op de Marowijnerivier. In de 15 zakken zijn ruim 7500 eieren aangetroffen. Tijdens een controle op de rivier (...)

 14. sn - 000064

  Tosh van Dijk verovert goud in Chili

  Tosh van Dijk heeft in de gewichtsklasse -68 kilogram vanavond goud behaald op het onderdeel Taekwondo op de South American Games (Odesur) in Santiago de Chili. Hiermee heeft Suriname vijf medailles in de wacht gesleept, 1 goud en 4 brons. Tosh won (...)

 15. sn - 000065

  Dora familie-musical in april naar Suriname

  De Dora Explorer familie musical komt naar Suriname. De Stichting KinderCoach brengt in samenwerking met het Antilliaans bedrijf Fun4kids deze musical naar Suriname. Het streven van deze organisaties is om zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid (...)

 16. sn - 000066

  Braziliaanse goudzoeker bedolven onder puin in Lawagebied

  De Braziliaanse goudzoeker Hector Veirra Carvallo (58) werd maandag bedolven onder een hoop aarde toen hij bezig was te werken in een goudput. Terwijl het slachtoffer in de put was, kalfden de randen af en de losgeraakte aarde kwam op hem terecht. (...)

 17. sn - 000067

  Motorrijder Van Ommeren overleden

  Resa van Ommeren is vanochtend omstreeks vier uur overleden. De 29-jarige motorrijder was aan het stunten toen hij de controle verloor en tegen een aankomende auto botste. Hij werd maandag zwaargewond vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het (...)

 18. sn - 000068

  Politie voorkomt inbraak bij juwelierszaak

  Inbrekers bij een juwelierszaak nabij de kruising van de Verlengde Hoge- en de Kalkbranderstraat waren er vandaag gloeiend bij. De politie van ressort Nieuwe-Haven heeft drie inbrekers op heterdaad betrapt toen ze bezig waren in te breken bij de (...)

 19. sn - 000069

  Poli Kroonenburg na anderhalf jaar opgeleverd

  De poli van de Regionale Gezondheidsdienst op plantage Kroonenburg is vandaag opgeleverd. Het project dat het werk is van VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing en districtscommissaris Ingrid Karta-Bink, heeft ruim anderhalf jaar geduurd. "Wij (...)

 20. sn - 000070

  Spelers SV Santos ‘zeer teleurgesteld’ in bestuur

  De spelers van SV Santos zijn zeer geschokt en teleurgesteld in de houding van het bestuur van de club. Dit schrijven zij in een brief aan het bestuur van de sportvereniging. Zij geven aan dat het bestuur hen halverwege de competitie in de steek (...)

 21. sn - 000071

  Coroniaanse jongeren leren over ict

  Het Cultureel Centrum Coronie (CCC) heeft al ruim drie jaar een moderne computer hub, maar de belangstelling van Coroniaanse jongeren voor de ict is tot op dit moment beperkt gebleven. Om daar onder andere verandering in te brengen, is er een (...)

 22. sn - 000072

  Meisje ernstig mishandeld door moeder en stiefvader

  Caldina (7) is ernstig en systematisch mishandeld door haar moeder en stiefvader. Het kind is ondervoed en ligt al tien dagen in het ziekenhuis. Het gaat nu iets beter met haar. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt tegenover Starnieuws dat (...)

 23. sn - 000073

  Verkoop Warenhuis Kersten op agenda Wereldbestuur EBG

  Het Uniteitsbestuur van alle Evangelische Broedergemeenten in de wereld zal in mei de verkoop van Warenhuis Kersten op de agenda plaatsen. Er wordt dan een bijeenkomst in Tanzania gehouden. Voorzitter Robert Hopcroft en administrateur Jørgen (...)

 24. sn - 000074

  Open brief aan alle politieke partijen

  Het moet mij van het hart dat de politieke partijen is Suriname tot nu toe niet inzien dat het hybride politiek-bestuurlijke stelsel absoluut niet past binnen onze multi etnisch-culturele samenleving. Het in de grondwet van 1987 ingevoerde hybride (...)

 25. sn - 000075

  MAS stimuleert ook leerprestaties in Commewijne

  De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) houdt ook in Commewijne een 'Excellence Award' en is gestart met gemeenschapsmobilisatie. In Marowijne wordt dit project sinds 2011 succesvol uitgevoerd. De ‘Kawna Excellence Award’ is voor alle (...)

 26. sn - 000076

  Bewustwording voor behoud van kustvogels nodig

  Minister Steven Relyveld van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en Leonard Johans, directeur van het Suriname Conservation Foundation (SCF) hebben vandaag een financieringsovereenkomst getekend van 40.000 USD. De (...)

 27. sn - 000077

  Ecologische barrière tegen zeespiegelstijging

  De klimaatverandering is een mondiaal probleem dat iedereen wel ergens raakt. Maar velen hebben er geen idee van wat er nu exact zou gebeuren als ons klimaat verder blijft opwarmen. Voor Hein Raghoebar van de Geografen Vereniging in Suriname de (...)

 28. wk - 000078

  Justitie Suriname harder voor dronken chauffeur

  PARAMARIBO, 21 mrt – Justitie gaat een harder beleid loslaten op dronken autobestuurders. Dit zegt hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh. Er worden te veel brokken gemaakt. Bezopen chauffeurs komen er doorgaans vanaf met een (...)

 29. wk - 000079

  Mogelijk nieuwe lijst meest gezochte criminelen

  PARAMARIBO, 21 mrt – Er komt mogelijk een nieuwe lijst van meest gezochte criminelen. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Hij overlegt nog met politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. De oude lijst is danig geslonken. Dit (...)

 30. wk - 000080

  Nieuwste partijleider Suriname is ondernemer

  PARAMARIBO, 21 mrt – Suriname’s nieuwste partijleider is ondernemer Ramsoender Jhauw. De man die de staat aanklaagt voor vermeende corruptie, wil er eigenhandig wat aan doen. Als het even mee zit, wil hij doorstomen naar het presidentschap. (...)

 31. sr - 000081

  Domme hoort celstraf van 6 jaar tegen zich vorderen

  Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 6 jaar gevorderd tegen de roofverdachte Romano L., meer bekend als Domme. Volgens openbare aanklager Cynthia Klein is het wettig en overtuigend bewezen dat Domme zich schuldig heeft gemaakt aan (...)

 32. sr - 000082

  Driftkop voor vertrek aangehouden

  De voortvluchtige John H. die een andere man met een bierfles bewerkt had, werd voor zijn vertrek naar Nederland aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld ter zake het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De 56-jarige verdachte zat (...)

 33. sr - 000083

  Fawaka Vr.21.03.14.

  Geen tekst aanwezig.

 34. sr - 000084

  Kathedraal verheven tot basiliek

  In de Rooms-katholieke kerk is de titel van basiliek de hoogste titel die een kerkgebouw kan krijgen. Voor deze plechtigheid zullen drie hoge geestelijken naar Suriname komen namelijk de pauselijke nuntius, aartsbisschop Nicola Girasoli, (...)

 35. sr - 000085

  Merkwaardige ontwikkelingen, merkwaardige opvattingen

  De omgekeerde wereld heeft jammer genoeg een deel van de financiële wereld bereikt. Een topbankier in ons land ventileerde onlangs, dat er recentelijk een goed monetair beleid in ons land is gevoerd. Deze opinie delen wij volstrekt niet en daar (...)

 36. sr - 000086

  Minister Belfort bezoekt St. Wilhelmusschool

  De St. Wilhelmusschool kreeg gisteren bezoek van de minister van Justitie en Politie. De leerlingen werden door de minister toegesproken en gemotiveerd om harder hun best te doen de komende schoolperiode. Het belang van onderwijs werd aan de (...)

 37. sr - 000087

  Open brief aan alle politieke partijen

  Het moet mij van het hart dat de politieke partijen is Suriname tot nu toe niet inzien dat het hybride politiek-bestuurlijke stelsel absoluut niet past binnen onze multi-etnische en -culturele samenleving. Het in de grondwet van 1987 ingevoerde (...)

 38. sn - 000088

  Bescherming van kinderen is regionale prioriteit

  In samenwerking met de Caribbean Sport Development Agency (CSDA), organiseerde het directoraat Sportzaken van het ministerie van Sport - en Jeugdzaken (S en J) van 17 -21 maart, workshops in verband met ‘Child Protection and Safeguarding’. De (...)

 39. sn - 000089

  Politie Nickerie zeven voertuigen rijker

  Het gewest Nickerie van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft zeven nieuwe voertuigen gekregen. De gewestelijke politiecommandant, Stanley Benschop, bedankt de leiding van het ministerie en de korpschef, Humphrey Tjin Liep Shie, mede namens de (...)

 40. sn - 000090

  27 zware criminelen ingesloten in 1e kwartaal 2014

  Tussen 3 januari en 17 maart van dit jaar zijn 27 verdachte personen aangehouden die gezocht werden door de recherche diensten van Paramaribo en Wanica. Zestien van de aangehouden en ingesloten personen worden verdacht van gewelddadige diefstallen (...)

 41. sn - 000091

  Dr-lid Budike heeft weinig hoop voor goedkeurd plan

  Het districtsplan van Commewijne is goedgekeurd. Toch heeft de districtsraad niet veel hoop dat de vele projecten die zijn opgenomen in het plan, wel worden gerealiseerd. Dat zegt districtsraadslid Marlon Budike (Nieuw Front/NPS). De projecten die (...)

 42. sn - 000092

  OFID keurt US$ 26.5 miljoen goed voor gezondheidssector

  De raad van bestuur van het Opec-Fonds voor Internationale Ontwikkeling (OFID) heeft in Wenen, Oostenrijk, de financiering van US$ 26.5 miljoen goedgekeurd voor projecten ingediend door Suriname. Het gaat om projecten in de gezondheidssector. Het (...)

 43. sn - 000093

  Ledenraad geeft CLO-bestuur mandaat voor actie

  De ledenraad van de Centrale van ’s Landsdienaren Organisatie (CLO) heeft het hoofdbestuur mandaat verleend onmiddellijk voorbereidingen te treffen om in actie te gaan. De actie heeft alles te maken met de slechte uitvoering van het Functie (...)

 44. sn - 000094

  PING! Jhauw for president

  PING! Ping, ping, ping! Iedereen gaat Pingen! roept Ramsoender Jhauw bij de proclamatie van zijn politieke partij, donderdagavond. PING staat voor Partij voor Integriteit, Nationale motivatie en Gelijke kansen. Jhauw, directeur van Suri Shopping, (...)

 45. sn - 000095

  Surpost fraudezaak voor de zesde keer uitgesteld

  De Surpost fraudezaak is donderdag voor de zesde keer uitgesteld. Rechter Sieglien Wijnhard merkte op dat de in beslag genomen documenten reeds op 16 januari door het Openbaar Ministerie overhandigd zijn aan de raadslieden. Advocaat Stanley Marica (...)

 46. sn - 000096

  Minister Adhin wil gelijkwaardig onderwijs binnenland

  Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling werkt er naartoe om de achterstanden in het binnenland weg te werken. Hij wil dat het onderwijs gelijkwaardig is in alle gebieden. Een van de middelen die hij voor dit doel gebruikt is ict. (...)

 47. sn - 000097

  Wanica bereidt zich voor op defilé 25 november

  Na de districten Nickerie en Para is het nu de beurt van Wanica om 25 november, Onafhankelijkheidsdag, groots te organiseren. De eerste voorbereidingen worden al getroffen. Het P&D-complex aan de Indira Gandhiweg, dat in kaart gebracht is voor de (...)

 48. wk - 000098

  Kwaku Summer Festival komt dit jaar met eigen magazine

  Het Kwaku Summer Festival komt in 2014 met een eigen Kwaku-blad, genaamd ‘Kwaku Tori’. Dit is een volledig op krantenpapier gedrukt magazine in full color, dat gratis aan bezoekers van het festival zal worden uitgedeeld. Dat maakte (...)

 49. wk - 000099

  Onrust op school na vondst windbuks

  PARAMARIBO, 21 mrt –De J. P. Dennertschool in Noord Paramaribo haalt het nieuws met de vondst van een luchtbuks in de toiletruimtes. Hoewel leerlingen van deze school voor Mulo, beweren dat een medestudent eigenaar is, zijn geen aanhoudingen (...)

 50. wk - 000100

  Weersverwachting Suriname wordt nauwkeuriger

  PARAMARIBO,22 mrt – De weersverwachting in Suriname wordt naar een hoger, meer betrouwbaar niveau getild. Volgens minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, wordt moderne apparatuur aangeschaft. Eindelijk,want het personeel van de (...)


 1. vorige 50
 2. volgende 50