Suriname Nieuws - artikel

COVID-19 / corona
– overzicht 2020 –

Corona in Suriname : "de tweede golf is gearriveerd"


PARAMARIBO — De afgelopen weken was het erg stil in Suriname wat de ontwikkelingen rondom corona betreft. De wekelijkse persconferenties waren gestopt en het aantal besmettingen zou op nul staan - een medisch uniqum in de wereld.

Vlak na de verkiezingen ging het mis en steeg het aantal gerapporteerde besmettingen van 0 naar ruim 30 in slechts een paar dagen tijd.

Corona verloop
– overzicht vanaf dag 1 –

Deze gratis nieuws-app houdt sinds de eerste dag geautomatiseerd het verloop van corona in Suriname bij en toont het verloop ervan in duidelijke grafieken.

Voorheen waren alleen de quarantaines aan fluctuatie onderhevig; de thuis-quarantaines waren eerst vrijwillig, toen verplicht en uiteindelijk verboden. Iedereen moest in verplichte overheids-quarantaines en zou dit zelf moeten betalen.

"Kosten quarantaine nog niet betaald"

Na felle protesten werden de overheids-quarantaines gratis en zou de regering voor de kosten opdraaien. Tot op heden klagen de eigenaren van de gebouwen dat er nog steeds niets betaald is.

Telkens als er een vliegtuig landde ziet men een stijging in de rode (thuis) of groene (overheid) quarantaines die na ongeveer twee weken weer een daling aangeven op het moment dat de mensen uit quarantaine kwamen.

De quarantaines
– voor en na de verkiezingen –

De dagen voor de verkiezingen neemt het aantal overheids-quarantaines snel af (de groene lijn) en staat de thuis-quarantaine (de rode lijn) al weken op nul.

Suriname leek af te stevenen op een medisch, wetenschappelijk en sociaal wonder waar niemand besmet leek te zijn en nieuwe bestmettingen tot het verleden behoorden.

De besmettingen
– explosie na de verkiezingen –

Ongeveer 36 uur na de verkiezingen op 25 mei sloeg het noodlot alsnog toe en kwamen er twee nieuwe besmettingen bij. Een paar dagen later is opeens een enorme piek te zien in het aantal besmette personen.

Inmiddels zijn er ruim 30 nieuwe besmettingen bijgekomen, is code rood afgekondigd, zijn de verbindingen met Oost-Suriname afgegrendeld en gaan er geruchten dat ook de uitslag van de verkiezingen op losse schroeven staat door de meest recente ontwikkelingen.


— UW MENING —

Is Suriname goed voorbereid op de uitbraak van corona?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!