Suriname Nieuws - artikel

Foto : Eva Plevier

PARAMARIBO / DIEMEN (NL), 19 september 2020 — Het Nederlandse dorp Diemen ontving eerder deze week de nieuwe first lady van Suriname tijdens haar eerste werkbezoek aan Nederland.

De kleine buurgemeente aan het einde van een oude tramlijn had het zo weten te regelen dat presidentsvrouw Mellisa Santokhi tijdens haar bezoek een tussenstop maakte op het gemeentehuis aan het Diemerplein.

Daar barstte vervolgens een uitgekiend en meedogenloos charmeoffensief los.

De diversiteit van Diemen

Het was de burgemeester van Diemen - Erik Boog - die eerst van wal stak met een enthousiaste lofzang op wat hij het meest diverse dorp van heel Nederland noemde.

Diemen telt ongeveer 450 huishouden met een Surinaamse achtergrond, rekende hij het bezoek voor.

Diemen is het meest diverse dorp van Nederland en ook nog eens de snelst groeiende gemeente.

We gaan richting de 35.000, zeg maar het aantal inwoners van Nickerie. Alleen dan wel zonder de rijstvelden.

— Erik Boog
(burgemeester Diemen)

Nadat Boog klaar klaar was met zijn loflied, begon iemand anders spontaan te zingen; een Diemense dame met Surinaamse wortels.

Uit het niets was daar Sharda Nandram, die vertelde over het boek dat zij over het leven van haar vader schreef.

Als kroon op haar eigen inburgering en succes mag de trotse Diemenaar een leerstoel hindoe-spiritualiteit bekleden aan de Vrije Universiteit (van Amsterdam).

Zij bood de nieuwe Surinaamse regering - via Mellisa - dan ook direct haar diensten aan.

De beste roti van Nederland

Na deze twee loflieden werd het muzikale stokje meteen overgenomen door Harry van Bommel, voormalig parlementslid voor de SP (een kleine politieke partij in Nederland).

Hij verwees mevrouw Santokhi naar het Diemerplein, waar de beste roti van Nederland wordt verkocht.

Van Bommel maakt overigens ook deel uit van een adviesraad die de Surinaamse president Chan Santokhi helpt om een effectief diasporabeleid op te zetten.

In Diemen verkoopt men de beste roti van heel Nederland.

Samen kunnen we Suriname een boost geven.

— Harry van Bommel
(voormalig politicus)

Mellisa Santokhi werd vorige maand eerst beëdigd als advocaat en trad daarna in het huwelijk met de nieuwe president. Tussen de bedrijven door moest de first lady ook nog haar studie aan de Vrije Universiteit afronden.

Vorig jaar behaalde zij al haar master international business law en de master conflicthantering / mediation heeft ze bijna afgerond.

Santokhi is een carrièrevrouw en ook in haar nieuwe rol wil ze dat blijven. Als jurist helpt ze haar echtgenoot om het land te besturen.

Belangenverstrengeling

Vorige maand trad ze ook nog eens toe tot onder andere de raad van commissarissen van Staatsolie, overigens met de broer van vicepresident (en ex-terrorist) Ronnie Brunswijk.

Beide benoemingen deden de (Surinaamse) wenkbrauwen even fronsen.

Toen hier een vraag over gesteld werd, haastte Santokhi zich dan ook om te benadrukken dat de nieuwe commissarissen er volledig op toezien dat alle inkomsten van de olievelden naar de Surinaamse bevolking gaan.

Bron : Het Parool / de Diemense Bode (NL)


— UW MENING —

Vertegenwoordigt Mellisa ons land op de juiste manier?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!