Suriname Nieuws - artikel

PARAMARIBO / AMSTERDAM, 29 augustus — In Nederland (en mindere mate Suriname) is het muziekgenre drillrap de laatste jaren steeds populairer geworden.

Drillrap is een afgeleide van rapmuziek die begin jaren 2010 in Chicago (United States) is ontstaan. De stijl wordt gedefinieerd door gewelddadige teksten, onheilspellende beats en het verheerlijken van geweld.

In veel van de videoclips tonen de rappers hun geld, vrouwen, drugs, kapmessen en zwaaien ze met zeer professionele automatische wapens.

Drillrap verheerlijkt geweld, drugs en prostitutie

Na de populariteit van de muziekscene in Amerika breidde deze zich rond 2018 uit naar Amsterdam. De drillscene wordt daar dan ook steeds vaker gerelateerd aan straatgeweld.

Het ophemelen van agressie is in Nederland een groeiend probleem en dan met name onder de Surinaams / Nederlandse jongeren.

De muzieksoort zelf is namelijk populair onder alle lagen van de Nederlandse jeugd, maar een groot deel van de muzikanten kent haar roots in Suriname.

Moordpartij

Vorige week werd onder andere de Surinaams / Nederlandse drillrapper Blacka opgepakt, omdat hij betrokken zou zijn bij de moord van een muzikant op het strand van Scheveningen (nabij Den Haag).

Blacka is de frontman van de groep "74" uit Rotterdam (Zuid-Holland) en deze "gang" heeft al jaren een "beef" (ruzie) met de drillrappers van "73 De Pijp" uit Amsterdam (Noord-Nederland).

Bij één van de meest recente confrontaties tussen beide "gangs" is rapper Cennethson 'Chuchu' Janga uit Rotterdam vermoord, waarbij het gebruikte mes afkomstig zou zijn van Blacka zelf.

Blacka is inmiddels opgepakt voor verhoor, maar rivaliserende gangmembers hebben gezworen de dood van hun kameraad te wreken op andere muzikanten.

Enkele drillrappers
– niet de muzikanten uit het artikel –

Bron : Nu.nl / De Dagelijkse Standaard (België)


— UW MENING —

Moet de (Surinaamse) jeugd zich afzijdig houden van drillrap?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!