Suriname Nieuws - artikel

PARAMARIBO, 1 oktober 2020 – De foto waarop vice-president Brunswijk zichzelf als koning toont is onderwerp van gesprek.

Daarbij gaat het niet eens zo zeer om de (deels) Nederlandse stoel en het feit dat president Santokhi er met een kale rugleuning wat beteuterd naast staat, maar vooral om de tekst en foto achter Brunswijk.

Zoals in het eerdere artikel (zie hieronder, in de app) over deze vertoning al werd gezegd, is het vooral de tekst "Bigi Bravo : de Koning" op de stoel zelf die de wenkbrauwen van velen doet fronsen.

Inmiddels is de foto beter ontleed en deze blijkt wellicht een bijna verborgen boodschap te bevatten.

Niet alleen de tekst op de stoel (Koning Brunswijk) kan vreemd over komen, maar het gekozen zelfportret roept na verdere bestudering ook de nodige vraagtekens op.

Wanneer de foto stap voor stap geanalyseerd wordt, is namelijk duidelijk dat Brunswijk een afbeelding van zichzelf heeft gebruikt in de tijd dat hij nog terroristenleider was, in Suriname gezocht werd voor overvallen en internationaal veroordeeld was voor drugsactiviteiten.

Het portret toont een jonge, internationaal gezochte terroristenleider

De foto op zijn stoel is namelijk afkomstig uit het boek "Ronnie Brunswijk - dagboek van een verzetsstrijder", geschreven door de journalist Frans van der Beek.

Dit boek - exact verschenen in de tijd dat Brunswijk zowel nationaal als internationaal werd gezocht - gaat over de burgeroorlog waarin hij samen met Bouterse een bloederige en gewapende strijd voerde om de drugsbelangen in Oost-Suriname veilig te stellen.

Waarom hij (in nabijheid van de president) precies voor die foto heeft gekozen, is onduidelijk - al is ook zijn naam op de stoel (Bigi Bravo) direct afkomstig uit zijn militaire periode die zo veel onschuldige slachtoffers en ontelbaar veel leed heeft veroorzaakt in ons land.

De foto stap voor stap ontleed


De originele foto
– klik er op om groter te maken –


We maken de stoel wat groter
– de tekst op de stoel : Bigi Bravo - Koning –


De bron van het portret
– Links het boek, rechts de stoel –


De vergelijking
– Gezicht, baret en beharing matchen 100% –

Bron : eigen onderzoek


— UW MENING —

Moet Brunswijk uitleg geven over de foto en teksten?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!