Suriname Nieuws - artikel

PARAMARIBO / AMSTERDAM, 19 november 2020 – De verkopen van olieproducerende bedrijven waren in het afgelopen kwartaal maar liefst 38,9 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit melden diverse oliebedrijven afgelopen woensdag wereldwijd, de belangrijkste oorzaak is de aanhoudende daling van de olieprijzen.

Olieinkomsten in het nauw - daling olieprijs zet wereldwijd door

Daarmee is de olieproducerende sector de hardst getroffen bedrijfstak binnen de olieindustrie. Andere sectoren in de oliewereld zijn fabrikanten van transportmiddelen, producenten van rubber en kunststof, de chemische industrie en de farmaceutische industrie - ook zij zagen zeer veel omzet verdampen.

Daartegenover stonden diverse branches die het juist wel goed deden. Zo boekten fabrikanten van bouwmaterialen 6,2 procent meer inkomsten en stegen de verkopen van voedings- en genotmiddelen met 1,8 procent.

Sectoren buiten de olieindustrie maakten zelfs meer winst dan vroeger

Ondanks de groei binnen enkele bedrijfstakken verkocht de gehele industriesector in het derde kwartaal 7,9 procent minder dan een jaar eerder.

De olieindustrie kreeg vooral harde klappen in het voorjaar, toen de coronacrisis uitbrak. In het derde kwartaal herstelde de sector zich deels, maar dat was zeker niet genoeg om de omzetdaling van het tweede kwartaal volledig goed te maken.

Bron : nu.nl (Nederland)


— UW MENING —

Moet Suriname meer doen aan economische activiteiten dan zich enkel rijk rekenen met olie?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!