Suriname Nieuws - artikel

HILVERSUM, 4 december – Oud-profvoetballer Royston Drenthe is volgens het Centraal Insolventieregister in Nederland op 1 december failliet verklaard.

In een reactie aan het magazine Voetbalzone laat de voormalig Real Madrid-speler donderdag weten dat de situatie een gevolg is van "zijn nalatigheid, labiliteit van zichzelf".

Royston Drenthe failliet : 'eigen labiliteit is de oorzaak'

Drenthe moet nog in gesprek met zijn eigen advocaat en kan dus nog niet op details rond deze zaak ingaan. Hij was donderdag niet aanwezig bij een zitting in de zaak rond zijn vermeende faillissement en vermoedt dat dit het gevolg daarvan is.

Ik weet niet exact wat er aan de hand is, maar als dit is wat ik denk dat het is, is het niet zo belangrijk.

Ik lig altijd onder een vergrootglas, maar het zal opgelost worden zoals het hoort.

— Royston Drenthe
(voormalig topvoetballer)

Het management van Drenthe laat aan NU.nl weten dat momenteel wordt onderzocht wat er precies aan de hand is. "Vermoedelijk hebben wij hier volgende week meer duidelijkheid over."

De van origine Rotterdammer maakte in 2007 een transfer van Feyenoord naar Real Madrid voor 14 miljoen euro. Daar speelde hij tot 2010, naar verluidt zou hij elk jaar 3 miljoen euro hebben verdiend.

Drenthe verdiende jarenlang 3.000.000 euro per jaar

In 2017 vertelde Drenthe dat hij niets op papier had laten vastleggen en dat hij hierdoor miljoenen aan gages is misgelopen. Dit geld zou zijn gegaan naar zijn zaakwaarnemer, die dit ontkende.

De Nederlandse krant het AD meldt dat de rechtbank Zeeland-West-Brabant een curator heeft toegewezen aan Drenthe.

De voetballer, die ook actief is als rapper en ondernemer, speelt inmiddels bij de Nederlandse amateurvoetbalvereniging Kozakken Boys.

Bron : Nu.nl (NL)


— UW MENING —

Wat moet Royston doen om terug te komen?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!