Suriname Nieuws - artikel

AMSTERDAM / PARAMARIBO, 15 december – De rechtbank in Amsterdam heeft maandag ruim drie jaar cel opgelegd aan de Surinaams-Nederlandse rapper Joël H. - beter bekend als rapper JoeyAK.

De straf is uitgesproken voor het ontvoeren van zijn ex-vrouw en hun twee kinderen en het mishandelen van deze moeder. Drie anderen betrokkenen uit de Surinaamse gemeenschap kregen straffen tot 2,5 jaar cel.

JoeyAK ontvoerde en mishandelde de moeder van zijn kinderen

Aanleiding zou een conflict om geld zijn. Het slachtoffer, Naima, had een geldbedrag gestolen dat H. had gestald in een woning in Almere.

Dat was voor H. reden om de vrouw en haar twee kinderen op 31 december 2019 op te halen bij haar woning in Amsterdam en mee te nemen naar de woning in Almere. De vrouw werd daar mishandeld, terwijl haar kinderen boven zaten.

H. sloeg de vrouw met een vuurwapen en overgoot haar met kokend water, waardoor ze eerstegraads brandwonden opliep.

JoeyAK is ook schuldig bevonden aan witwassen op grote schaal

De vrouw en haar kinderen van destijds drie en zeven jaar werden uiteindelijk op 1 januari ontzet door een arrestatieteam nadat de politie een tip had ontvangen dat de slachtoffers werden vastgehouden in Almere.

H. werd bij de mishandeling en ontvoering geholpen door vrienden van hem. Nathaniël O. is veroordeeld tot 2,5 jaar cel.

Sudneyson B. moet twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, de cel in. Nathaniël D. kreeg zestien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk.

De arrestie van JoeyAK
– 17 maart 2020 –

JoeyAK werd eveneens schuldig bevonden aan witwassen van ongeveer 200.000 euro en aan wapenbezit. De 23-jarige man heeft alles altijd ontkend.

Alleen de 29-jarige vrouw Mandy P. werd vrijgesproken van alle verdenkingen. Het slachtoffer werd in het huis van P. vastgehouden en mishandeld, maar "ze was echter op dat moment niet thuis en het is niet vast komen te staan dat ze wist wat zich in haar huis afspeelde", aldus de rechter.

Bron : NU.nl


— UW MENING —

Is de straf van JoeyAK hoog genoeg?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!