Suriname Nieuws - artikel

PARAMARIBO / AMSTERDAM, 16 december – De Nederlandse voetballer van Surinaamse komaf Quincy Promes is gisteren in Nederland op vrije voeten gesteld, nadat hij zondag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij poging tot doodslag op een familielid.

De aanvaller van Ajax blijft nadrukkelijk hoofdverdachte in de zaak, maar omdat hij geen vluchtgedrag vertoont is er geen reden hem nog langer op te sluiten - aldus de rechter.

Promes zou geen vluchtgedrag vertonen, maar blijft hoofdverdachte

Ajax, de club waar hij voetbalt, heeft aangegeven hem wel als verdachte te zien en dus niet op te stellen totdat het tegendeel bewezen is. Ook heeft de clubleiding aangegeven in gesprek met hem te gaan over de ontstane situatie.

Promes is zondag opgepakt en maandag verhoord over het steekincident dat in juli van dit jaar plaatsvond in Abcoude. Manon Aalmoes, de advocaat van de 28-jarige Promes, heeft in een reactie laten weten dat hij alle betrokkenheid wenst te ontkennen en zelf niet op het familiefeest aanwezig zou zijn geweest.

Het neergestoken slachtoffer is een neef van Promes en deed pas een maand geleden aangifte omdat eerst geprobeerd zou zijn onderling een oplossing te vinden. Hij werd echter benaderd door de Nederlandse politie, nadat er een tip over de aanslag was binnengekomen.

Volgens Promes is het slachtoffer gestruikeld over een stuk glas

De advocaat van het slachtoffer laat in een reactie weten met verbazing kennis te hebben genomen van de verklaring van Promes. De voetballer zei eerder dat hij op het moment van het incident niet in de loods in Abcoude was, waar een familiefeest aan de gang was. "Er zijn talloze ooggetuigen gehoord die het tegendeel bewijzen", aldus de raadsman.

Promes heeft aangegeven dat het slachtoffer is gestruikeld over een stuk glas en daardoor het letsel heeft opgelopen.

Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een misdrijf waar in Nederland maximaal vier jaar gevangenis op staat.

Bron : Het Parool (NL)


— UW MENING —

Gelooft u de verklaring van Promes?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!