Suriname Nieuws - artikel

PARAMARIBO / HILVERSUM, 21 december – De Nederlands-Surinaamse actrice Imanuelle Grives vindt het heel erg jammer dat Nederland haar als een baksteen liet vallen toen ze in 2019 werd opgepakt vanwege het dealen van drugs aan kinderen.

Dat heeft ze - huilend voor de Nederlandse televisie - verklaard in verschillende programma's waar ze ter promotie van haar memoires aanwezig was.


Emanuelle probeert op dit moment de financiele schade van haar straf af te betalen door een boek te verkopen waarin ze vertelt hoe ze drugs dealde aan minderjarigen.

De 35-jarige (voormalig) actrice belandde hierdoor in de Belgische gevangenis en voelde heel erg weinig steun vanuit Nederland. Naar eigen zeggen kwam dit extra hard aan omdat ze een donkere huidskleur heeft.

Ik had het gevoel dat heel Nederland me als een baksteen liet vallen toen ik drugs ging dealen aan kinderen.

Van de ene op de andere dag stond ik niet meer bekend als die leuke en gezellige actrice, maar als een veroordeelde zwarte drugsdealer.

— Imanuelle Grivesa
(voormalig actrice en drugsdealer)

De actrice vreest dat ze voor altijd aan haar criminele drugsverleden herinnerd zal worden en dat haar huidskleur hier een rol in speelt.

"O, ik weet zeker dat dit altijd aan me zal blijven plakken. Maar dat is oké, die keuze heb ik zelf gemaakt", zegt ze zelf.

"Ik heb er voor gekozen om naar dat festival te gaan en drugs te verkopen aan minderjarigen, terwijl ik dondersgoed wist dat ik gepakt zou kunnen worden."

Ontzettend pijnlijk

Imanuelle vond het moeilijk dat men in Nederland al snel klaar met haar was, nadat bekend werd dat ze drugs aan kinderen probeerde te verkopen op een muziekfestival.

"Dat vond ik ontzettend pijnlijk. Voor mezelf en mijn familie en vrienden, maar ook voor de hele zwarte gemeenschap in Nederland."

"Ik was een van de weinige zwarte vrouwen op de Nederlandse televisie en op de een of andere manier reflecteert alles wat ik doe op deze groep donkere mensen."

"Omdat ik zwart ben voel ik mij extra veroordeeld"

Haar arrestatie pakte dus niet goed uit voor de hele zwarte gemeenschap, meent Imanuelle.

"Doe je iets fout, dan verpest je het voor iedereen met dezelfde huidskleur. Heel lastig vind ik dat, omdat ik een trots en zwart rolmodel ben."

"Tegelijkertijd zie ik dat mijn drugsactiviteiten ook iets moois teweeg hebben gebracht bij de donkere gemeenschap in Nederland."

"Veel mensen dachten: zij is zwart, dus we moeten haar een tweede kans geven en niet te snel veroordelen", aldus Grives in een interview bij een groot Nederlands dagblad.

Bron : Telegraaf (NL)


— UW MENING —

Is Emanuelle te hard gestraft omdat ze donker is?


Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van dit artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!