PARAMARIBO, 9 januari 2021 – Inmiddels is Bordo - Mony Hond - naar eigen zeggen een gerenomeerd zakenman en geslaagd politicus, maar nog niet heel lang geleden handelde hij in drugs en was zeer goed bevriend met Piet Wortel.

Wortel is jarenlang de grootste internationale drugshandelaar van Suriname geweest en zit in Nederland inmiddels een zware gevangenisstraf uit.

Trots poseert Mony Hond voor zijn auto van Piet Wortel

Diezelfde Piet Wortel heeft als dank voor de inzet van Bordo hem een auto kado gegeven met als "sponsoring" de naam van deze veroordeelde drugscrimineel in levensgrote letters boven het raam (foto).

Na onderzoek door Nederland bleek - in aanloop van het proces tegen Wortel - dat veel van de drugsgelden door Bordo en Wortel werden witgewassen via S.V. Notch, de voetbalclub waar Bordo eigenaar van is.

Bordo - beleidsadviseur sportzaken
– foto van Facebook –

Dat diezelfde Bordo inmiddels is benoemd tot zowel ondervoorziter van de tweede partij van het land, beleidsadviseur sportzaken en directeur van onze nationale trots de Anthony Nesty Sporthal valt dan ook niet bij iedereen in goede aarde.

Ook internationaal heeft deze zaak inmiddels de nodige aandacht gekregen en worden er hardop vragen gesteld of de nieuwe regering van Suriname hiermee wel op de goede weg is.

Om misverstanden en "fake news" te voorkomen wordt het originele bericht uit 2012 (waarmee de drugslijnen duidelijk werden) hier nogmaals getoond.

S.V. Notch ontbeert financiën na arrestatie Piet Wortel

29 Apr 2012 / Starnieuws – De hoofdklasse vereniging SV Notch weet zich nog staande te houden in de hoofdklasse competitie. Maar met de arrestatie van drugscrimineel Siegfried "Piet" Wortel door Nederland dreigt de voetbalclub in financiële problemen te komen.

Wortel is de hoofdsponsor van niet alleen de voetbalvereniging maar ook van clubmanager Joel Martinus, alias Bordeux (later Bordo / Mony Hond - redactie).

Wortel werd eerder deze maand in Spanje gearresteerd op verdenking van het smokkelen van ruim 3.000 kilogram cocaïne. "Sinds de arrestatie heb ik persoonlijk en als manager van de club nogal moeilijke tijden", zegt Martinus aan Starnieuws.

SV Notch is het afgelopen jaar naar de hoofdklasse gepromoveerd van de Surinaamse Voetbalbond.

Bordo vertrouwt Piet Wortel voor 100%

Volgens de manager kan de voetbalvereniging zich voorlopig nog staande houden maar zal, als de financiële en materiële ondersteuning van Piet Wortel uitblijft, de club moeilijke tijden tegemoet gaan. Nu al komen de trainingsgelden die de clubleden ontvangen volgens Martinus in gevarenzone.

Een geplande trip van de club naar Aruba, waarvan de volledige kosten door Wortel gedekt zouden worden is onzeker geworden.

Martinus zegt Wortel niet te kennen als iemand die zich bezig houdt met drugs. "Ik weet dat de man net als Brunswijk in de hout, goud en transport business is. Ook heeft hij aandelen in veel bedrijven", zegt de SV Notch manager.

"Piet Wortel is een vriend en onschuldig"

Op basis hiervan vindt Martinus dat zijn hoofd- en persoonlijke sponsor moet worden vrijgelaten (Wortel is later veroordeeld tot ruim 12 jaar cel - redactie). Wortel verzorgt ook de complete uitrusting van de SV Notch manager.

Martinus toont trots de peperdure ‘Dodge’ die hij van de sponsor cadeau heeft gekregen (foto).

"De club zal niet ten onder gaan en aanverwante sponsors aanspreken, maar het is wel een gevoelige klap", zegt Martinus.

Bron : Starnieuws


— UW MENING —

Wist u dat S.V. Notch met drugsgeld werd betaald?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!