Nog meer Nederlandse spelers voor Natio

PARAMARIBO / NOORDWIJK, 11 februari – Het Surinaams elftal heeft per direct de beschikking over drie nieuwe Nederlandse spelers waardoor het aantal Nederlandse spelers in Natio nu op bijna 11 uitkomt.

De Nederlanders Diego Biseswar, Ryan Donk en Kelvin Leerdam zijn alledrie speelgerechtigd verklaard en behoren evenals hun Nederlandse voorgangers tot de voorselectie voor de komende interlands van Natio.

"Ik heb er geen woorden voor, het is geweldig" reageert bondscoach Dean Gorré.

Ook bondsvoorzitter John Krishnadath is opgetogen: "We zijn blij verrast met deze positieve ontwikkeling en natuurlijk gaan we door tot we alle Nederlandse spelers hebben die de bondscoach op zijn lijst heeft staan."

Doordat Biseswar, Donk en Leerdam vanwege hun ervaringen enkel voor Jong Oranje mochten spelen, kunnen zij dankzij een recente regelwijziging bij de FIFA sinds kort voor Suriname uitkomen.

Zowel Biseswar als Leerdam en Donk zijn inmiddels ruim dertig jaar en kwamen niet meer in aanmerking voor Oranje. Ze werden ooit opgeleid bij Feyenoord en spelen tegenwoordig voor clubs als Apollon Limasol op Cyprus en het Amerikaanse Seattle Sounders.

Ryan Donk
– spelend in Turkije –

Vorige week werd al bekend dat Willem II-verdediger Miquel Nelom en Mitchell Donald van het Turkse Erzurumspor speelgerechtigd zijn voor Suriname waardoor het Nederlandse dream-team van de tot Surinamer genaturaliseerde coach Gorré nu bijna compleet is.

In Nederland uitgespeelde subtoppers als Ryan Koolwijk, Nigel Hasselbaink, Dion Malone, Roland Alberg, Myenty Abena, Ishan Kort en Damil Dankerlui gingen het Nederlandse vijftal al voor.

Met de versterkingen hoopt Suriname voor het eerst in de geschiedenis deel te kunnen nemen aan het WK.

De plaatsing voor het eindtoernooi is echter nog wel een lange weg, want de winnaar van de zware eerste groepsfase wacht minstens nog twee kwalificatieronden richting het WK.

Ook is er een groot gebrek aan geld en trainingsfasciliteiten, waardoor onder andere professioneel schoeisel, tickets en hotelovernachtingen niet aangeschafd kunnen worden.

De eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks is op 24 maart tegen de Kaaimaneilanden en Gorré hoopt dat de Nederlandse KNVB (de voetbalbond) met schenkingen en donaties zijn WK-droom kan waarmaken.

Bron : Voetbal International (NL)


— UW MENING —

Gaat Suriname het WK halen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!